» »

10 vasih zelja za winse

10 vasih zelja za winse

«
1
2

andrej ::

Recimo, da zvecer ko spite Billy potrka na vaso okno in vam rece, da vam uresnici 10 wins za naslednjo verzijo winsow. Cisto zares, nastejte 10 stvari (lahk tudi vec ali manj), ki bi jih radi videli (ali pa ne) v naslednji verziji winsow - prosim samo resne komentarje, predloge.

Neo32 ::

hmm kva pa vem, bi blo lepo ce bi messenger zgimu:\, pa preview od longhorna mi je bil zlo vsec upam da bo vsaj tolk stabiln kot so XP-ji, free service packi na moj mail:D, pa se kej podobnega.
Neo32 (c)

andrej ::

kateri preview? pravega se ni blo - veliko jih je fake;)
SP pa ziher nikoli nebos dobil na mail, ker MS nikoli ne posilja datotek po mailu;)

Neo32 ::

aja, fake pravis, well bo treba pa se mal pocakt. Drugace je bil pa ta fake preview kr u redu.

Ne ne narobe sm napisal zgorej za SP.

Mislu sm neki tacga:

Draga cenjena, predraga,......... stranka

na nasem ulta hitrem ftp strezniku vas ze caka nas najnovejsi SP ki bo pohitril vas sistem za vec kot 100%....
.....


LP Billy MajhniMehki:D


U se neki sm se spmomnu, lahka bi nardil da bi imu recimo options da ti Outlook Express laufa v tray-u, to bi blo zame zlo koristno.

Neo32 (c)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Neo32 ()

andrej ::

ma kaj res noben nima kaksnih komentarjev? al ste res zadovoljni s trenutnimi winsi al kaj:O

tejo ::

Kaj pa manjka windows xp? Dela brez problemov, mogoče bi blo lepo, če bi zraven dobili še več raznih programov.

andrej ::

kaj manjka? uf, to je pa dobro vprasanj...

kaj pa recimo: enostavno odstranjevanje nepotrebnih driverjev, System Restore iz Recovery konzole, podpora Remote Desktop za vec kot 1. uporabnika in se bi lahko nastevali8-)

LojzePek ::

- da bi se lahk bol enostavno konektal s sateliti, pa da zato nebi rabil več T1 linije

- da ko pržgeš računalnik si že v sistemu (isto z ugašanjem). Čeprav ugašanje dela hitro, če ven potegneš kabl za štrom (to so dobr zrihtal)

- da ukinejo port preko katerga nam prisluškujejo

- da še naprej omogočajo normalno delovanje piratskih verzij

- da ukinejo driverje in že enkrat nardijo univerzalno komunikacijo s procom

- da ti ne zasede sistem 1+ GB, ker uporabljaš itak samo max 30% dreka

- da bi si Windowsi sami odpravljali napake - Bill še ni slišal za genetsko programiranje

- da bi ob legalnem nakupu dobil vključeno zavarovalno rento za izgubljanje živcev

- da če že nas posiljujejo z Explorerejem naj še vgradijo eno Kazzo notr pa bo

- da že nehajo enkrat delat na lepotnih stvareh in nardijo zadevo hitrejšo na isti mašini, ne pa da rabiš za vsako novo verzijo nov računalnik, da ti zadeva deluje s podobno hitrostjo

JLP ::

Mogoče je pa tkuj za napisat da se nobenmu pol ne da :)
1. No mene med drugim najbol mot to, da pr inštalacij nimaš na izbiro kaj se inštalira in kaj ne tko kt je blo učasih al pa še več izbire. Pa ne mislm sam da se skrije ampak da sploh ni na disku pol tistga k ne izbereš.
2. Drugo kar bi lahk blo bol je, da bi blo več command line programčkov
3. Pa recimo da bi se že enkat za vselej tega bednga registrya rešu. Mi je velik bl ušeč met settingse u folderju od programa u tekstovnmu fajlu
4. Tud licence bi lahk ble mal bl prijazne. Recimo človk k ma doma 2+ kompjutrja je res kr fajn predrago da bi za vsak komp svojo licenco nabavlov
5. Pa recimo včasih mam občutek da mi WinXP kr neki hočjo poturt pa tud če jest tega nočm. Recimo pr drajverjih je tko. kr sami jih inštalirajo. Bi bla fajn ena opcija, da bi vklopu in bi te Winsi vprašal če hoč to al ne in če rečeš ne nej pol nehajo sprašvat pa ne inštalirajo.

No to se zej spomnm. Če se bom še kej bom pa še napisov.
Live long and prosper!

sasox ::

Par malenkosti ;)

1. transakcijski file system
2. updatanje brez reboota
3. brez podpore za nazaj (16bitne aplikacije)
4. iz command linea se bo dalo itaq cedalje vec naresti tko da...to mi je vsec:)

DavidJ ::

- nizja cena. dosti nizja :)
- moznost instalacij razlicnih sistemov na eno particjio; winxp in win2k ne mores.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Sergio ::

V vsakem, popolnoma _vsakem_ primeru shranjene nastavitve nameščenega programa v datoteki, tako da ob formatu samo datoteko prekopiram nazaj v e.g. "\windows\application properties\". Tako se izognemo bedni reinštalaciji programov ob ponovni instalaciji OSa.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Sergio ::

Boljša sinteza govora za prizadete na vidu. MS ima denarja maljone, ni vrag, da ne more narest ene Alice pa enga Boba, ki bi znala tekoče in brez zatikanj prebrat nek angleški tekst...
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

JLP ::

U ja sasox. Dobr da si me spomnu. Obvezno mn rebootanja kt pa zdej. Skor za vsako figo morš reboot narest. Recimo da bi inštalirov drajver pa sam drajver restartov.
Pa tud upgrejdi Windsov bi lahk bli bol uštimani. zdej so bl kt ne neuporabni in je bol na frišn gor dajat vse.
Live long and prosper!

CaqKa ::

da bi lahko file sisstem nastavo tak da bi že sam od sebe kopiral recimo vse *.mp3 datoteke na konec particije in pač kak bi hoto.. pač da bi s tem dosegel manjšo fragmentacijo. sicer pa kot so ze rekli. manj rebootanja (sploh to ko dobiš neke third party progije pa ti komp butnejo kuj sami od sebe , za taksne bi winsi morali met vgrajeno da če res želiš bootat al pa da killa ta progi ki hoče bootat)
aja pa jast osebno bi ful imel browsanje po disku/startmenuju kr na desnem kliku kot je to pri beosu... tak bi blo ful enostavno zaganjat programe

TESKAn ::

Defragmenter, ki bi ti premaknu pagefile na začetek diska, če ga maš na fiksni velikosti.
In pa, kot je že bilo omenjeno, nižja cena. Magari bi dal ven posebno verzijo z nižjo ceno in brez podpore uporabniku...je ne bi nič pogrešal.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Justy ::

1. Kot prvo pogresam Custom (kot so dejali ze nekateri) izbiro pri instalaciji winsow (kot pri Win9x), ampak ta naj bo enkrat res popolnoma Custom. Se pravi da bom lahko izbral cisto med vsemi moznimi komponentami ki se jih da instalirat. Recimo pri win9x cetudi si izbral vse systemske zadeve ob instalaciji, si se vedno moral recimo dolocene zadeve ce si jih zelel uporablat se potem posebaj instalirat. Ni recimo treba devat na izbiro ce zelim ie al pa oe (ta dva naj bosta pac avtomatsko not, ce ze pravijo da brez njiju winsi ne delujejo dobro, no lahko se da tud da se jih kao ne izbere, samo mislim da je ze blo govora o tem da se potem samo bliznice odstranijo....)

2. Zelo dobra zadeva je kadar se da exportat razne nastavitve in take zadeve, ker komu se da maljonkrat ob ponovni instalaciji programov vse to spet na navo konfigurirat. Tega si zelim za vse stvari ki jih pac se ne da recimo v pol minute skonfigurirat (se pravi progiji, kjer ga moras ob ponovni instalacijo malo bolj skonfigurirat). Samo mislim da ni to sama zadeva winsow, zato bi mogli poskrbet programerji svojih programov. Recimo pri Windows Commanderju je vredu ce samo ini fajl nazaj prekopiras, doloceni ze imajo razne exporte..... doloceni pac ne...... blo bi fino, da bi mel vsak progi (ce pa bi to znali winsi sami narest, pac za tiste progije kjer njihovi programerji niso za to poskrbel, pa se toliko bolje za winse, vsaj zame en velik plus) export nastavitev programa v exe datoteko v pac neko mapo na disku ki bi jo sam izbral. Nato bi vse te exe fajle speku na cd in ko bi ob ponovni nastavitvi programov (se prej winsov) moral stelat dolocne progije, bi samo pognal tisti exe fajl za dolocen progi, ki bi mi ze po defaultu instaliral nastavitvene datoteke v dir kjer je bil program ob exportu prejsnjih nastavitev, lahko pa bi seveda instaliral nastavitve pac v drug dir (browse). No sej to ni nobena umetnost, samo pac export vsega kar se pac konfigurira.

3. Zelel bi si take programe kot je TweakUi ze vgrajene kar v winse, pa da bi se dal se vec zadev z njimi spreminjat.

4. Ob uninstallu (add/remove programs) naj winsi pocistijo register (jebo tiste k deljo take unistalle da je pol se polno dreka v registru)

5. Windows update bi bil res lahko mal bol fer (da tako recem), ce izberes da ti potegne dol in instalira je bad, ce pa z katalogom dol vleces na disk, mas pa pol prevec tistih updatu, ki jih je treba pol posamezno zaganjat, naj samodejno naredi (pac iz tistih updatu ki jih shranis na disk) en exe.

6. Predlog od CaqKe, da bil lahko recimo na desni miskin gumb nastavil kar start menu (navaden) se mi zdi zlo ql, nasploh bi si zelel puno puna takih zadev (ce jim vse to ni vsec in da bi potem nekateri navadni userji prevec na hitro winse zmesal in da ne bi blo to vec nicemer podbno) naj dajo take tweak moznosti samo ob custom instalaciji, pol pa administrotor doloci ce se lahko se kdo drug igra z takimi zadevcami....

7. Potem naj bo za expert userje neko ultimativno sredisce (recimo kot computer management) samo da bo se iz njega dalo dostopat (se pravi vse bliznjice zbrane na kupu) do vseh utilitijev in raznih tweak zadev, registra, po moznosti pa se spreminjanje vsega tega........

8. Zelel bi si da Task Manager se dodelajo, da mi recimo kaze kje na disku se nahaja dolocen process ki pac laufa trenutno. Vem da to nekateri drugi progiji omogocajo, samo bi rajs to vidu se v Task Manageru...

9. Naj zaboga pomislijo kje bo student brez stipendije, al pa srednjesolc, al pa kdo drug k nima dveh penzij za ene winse, dobu tolk dnara zanje. Podjetja si lahko privoscijo (ceprav je tudi takih vse vec ki si ne morjo).

10. Se se bo kaj naslo ;)


andrej, pa a tole resno, bos poskrbel za kako naso zeljo :))....... al je to kr tko? (al zbiras bonuse za na vecerjo z Billiyem --> hec:))

CaqKa ::

k tvoji tocki 2 bi samo prasal ce si ze kdaj zagnal v xpjih start, programs, accesories, system tools, backup

andrej ::

Pek: tistega s sateliti in T1 linijo ne razumem najbolje.
- boot time je bil v XP zelo izboljsan. problem je "strojna" oprema, ki ne dovoljuje hitrejsega priziganja - recimo razne scsi naprave.
- "prisluskovalnega" porta NI. me lahko poucis mogoce o tem ?

JLP: 1. hja to bi tudi jaz rad, samo zal... O tem sem ze razpravljal v prejsnjih postih
2. Command line MAS. A si mogoce ze slisal za WMI. S tem se da naredit VSE iz ukazne vrstice.
3. registryja se nebomo tak hitro resli - na zalost, so pa izboljsave na poti :)

Justy dobri predlogi. Hm, vecerje z Billom ni na vidiku, drugace pa je mozno da pride katera o zelja not. Vec boste pisali in si zeleli, vec vas bo vec sans je. To je zaenkrat vse kar lahko povem:D

Justy ::

CaqKa, vem kaj je backup, samo ni to tisto kar bi jaz zelel.

Ko recimo instaliras nek program, ti dosti krat naredi se kako ini datoteko etc., vcasih program dolocene zadeve (svoje fajle) postavi se v boksigavedi katere direktorije (od common files v program files, sytem dir etc.), ker pa pri dolocenih programih pol ne ves kje ma svoje nastavitve zapisane (lahko tud v vec datotekah), bi bla tle najlepsa opcija da sam program po sebi omogoca export svojih nastavitev. Mogoce sem v drugi tocki mal zakompliciru, ker sem omenu da bi blo se leps ce bi kar winsi to omogocal, samo to bi blo bol tezko izvedljivo. Moral bi met program to sam. Winsi pa pac export svojih stvari (recimo kot imajo ze pri nekaterih zadevah: ie kjer lahko exportas favoritse, cookije....., v oe-ju lahko acounte, adresar, emaile.....).

Backup meni tu ne pride v upostev, ce jaz recimo za dolocen program ne vem kje ima svoje nastavitve zapisane, da bi pa recimo kar cel common files dir backupu pa ne pride v upostev....., pa tudi pri dolocenih programih sploh ne dela vredu ce bi pri novi instalaciji skopiral in prepisal datoteko od prejsnic.......

---------------------------
se ena zelja (velika zelja), ki se ze nekako da, samo je prevec komplicirano...... v explorerju bi recimo zelel dodat v toolbar kako svojo bliznjico (tako kot lahko to delas v wordu) ko das customize in bi si dodal bliznjico v toolbar za kak progi. V internet exploreju pa bi si v toolbar dodal kak link ki ga bolj pogosto uporabljam (da mi ni treba po favoritsih iskat......

Ziga Dolhar ::

Možnost dodajanja svojih bližnjic v "levi del" generičnih save/load oken.

TESKAn ::

Shranjevanje nastavitev v *.TXT datoteke v EN direktorij. Tako bi imel za vsak program eno datoteko, hkrati pa vse na kupu, tako da bi samo en direktori zazipal in dal na CDR, pa bi imel vse shranjeno.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

ferjan ::

Delujoč export-import osebnega profila (tudi nastavitev vseh programov) na CD ali USBKey

Matek ::

Optimiziran Media player (v stilu Winampa, hiter load, hitro se ugasen, minimalno obremenjuje), malo okno (všeč mi je audio player iz PowerToysov, če veš kaj mislim, tisti ki se v taskbar inštalira)

Več možnosti pri cede burningu.

Namesto System restora en program ki bi zapeko image diska na en ali več bootable cd in bi pol avtomatsko ob bootanju s tega cedeja se vse povrnilo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

tintorel ::

Pa cistio preprosto:
V Internet Explorerju OPEN IN NEW FULL WINDOW

andrej ::

Ziggga: to je mozno - mislim, da se moras malo z registryem pospilat. Res bi pa blo fajn met en simpl editor za to.

ferjan: si probal Files and Settings Transfer Wizard v xP?

ferjan ::

andrej: nisem ker uporabljam w2k..ali deluje dobro?

Highlag ::

Par stvari:
1. Možnost izdelave svojega stila preobleke za okna.
Ne takšno kot ponujajo z Plus paketu, ki zaganja dodatne programe, ki prekrijejo obstoječo verzijo.

2. Enostavnejša izdelava varnostne kopije podatkov posameznih uporabnikov.
Če windowsi že podpirajo "My Documents" zakaj je potem polno nastavitev in podobne krame še vedno spravljene nekje drugje? In zakopano v toliko pod-map, da jih komaj najdeš?

3. Express zakaj mora imeti za vsako mapo, ki jo imaš svojo bazo?

4. Manjka en enostaven urejevalnik HTML-ja kot naprimer Front page express.

5. Možnost odstranjevanja vseh programov, ki pridejo skupaj z Okni (ok vsaj tistih, za katere lahko najdeš nadomestek)

6. Boljši nadzor nad prometom, ki poteka proti internetu.
Če je že Ognjeni zid zakaj dela samo v eno smer?

7. Boljši nadzor nad pošiljanjem podatkov o oporabniku / računalniku v smeri interneta.

8. Da bi se monitor res ugasnil, če imam to odkljukano v nastavitvah. :D

Ma zaenkrat je to vse :D Sicer sem pa ziher kej pozabil

andrej ::

Zazenes ga lahko tudi na w2k. Dobro je relativno. Osebno ga ne uporabljam ker nimam potrebe. Mas tudi posebno verzijo iz ukasne vrstice, ki jo lahko cisto avtomatiziras.

Loki ::

andrej s tem mislis kaj?

kaj hocem jaz?
file system na osnovi podatkovne baze (kak SQL server lite, s transakcijami seveda), da bi podpiral vec frontendov - ala KDE, gnome... - tudi registry bi lahko baziral na njej

tisti compressed folders bi lahko podpiral tudi kake druge vrste datotek (ACE, RAR...); vsaj za extractanje.
user friendly program (GUI) za instalacijo servisov (sej vem, da je tak ze firedaemon, ampak jaz imam raje nekaj, kar je built-in)
mocnejsa orodja, ki so ze vgrajena v sistem (slikar, movie maker)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

andrej ::

loki: mislil sem File and Settings transfer wizard.

Glede baze bo da in ne. Po vsej verjetnosti odspodaj ne bo cisto prava baze, ker je prevec overheada. To so izkusli ze pri BeOS... Pocakajmo pa bomo vidli.

Veliko vas je zelelo "mocnejse" in zmogljivejse vgrajene programe. Osebno sem za, ampak ce ze zdaj pomislimo koliko ljudi se pritozuje nad bundlanjem programov mislim da to nebo slo. Noben v winse vgrajen program ne bo tak dober kot izdelek, ki ga lahko kupis posebej. Recimo pri vgrajenem pozarnem zidu gre za zelo enostavno zadevo. Cilj jim ni bil naredit mocen firewall za power userje ampak neko stvar za navadne uporabnike, ki sploh ne vejo kaj je firewall. Ce bi blokiran tudi odhodni promet, potem bi ali blokiral promet in s tem nekaj nebi delalo ali pa bi uporabnika vprasal kaj naj naredi. Ker so ciljna skupina navadni uporabniki to odpate. Kaj bi tvoja bakica mislili o "Internet Explorer je na skusal preko TCP porta 3483 komunicirati z oddaljenim streznikom xx.com. Kaj zelis da naredim". Za te zadeve mas 3rd party firewalle, ki bodo zadovoljili zahtevnejse uporabnike.

JLP ::

Lahk bi kej zravn dal programov. Sej se neb noben prtožvov. Sam zaboga nej nardijo pr inštalacij izbiro da stvai k jih nočeš ne inštalira an. Zihr sploh ni to težko naest pa še vsi bi bli zadovolni. Komot bi ble kake izbire Minimalno, Srednje, Vse in Po meri da bi sam odloču kaj nej se inštalira.
Live long and prosper!

andrej ::

JLP: jop, jaz bi tudi rad mel to opcijo, ampak zaradi prevelike kolicine teh dodatkov je zelo zelo tezko stestirat vse mozne kombinacije. ker uporabljajo programi iste dll-je in ker celotni instalacijski postopki niso dovolj rebustni je to zelo tezko.
Ce bi se programi instalirali samo tak da jih skopiraj v nek folder bi to slo. Zdaj pa ko mores sarit po registrju pa dll kopirat pa se razne komponente registrirat pa je to nightmare...Drugace pa je to definitivno TOP zelja power userjerv

CaqKa ::

glede tega kaj hočejo imet userji že v OSu in kar pač ne... torej nekaj podobnega kot vojna med ie in mozillo.. moje mnenje o tem je da uporabnik dobi izdelek, ki bi kot celota deloval brezhibno... in tukaj se pojavi zakaj ne uporabljam mozille... preprosto se ne nalozi tak hitro kot ie, povrh vsega pa se slotech ne dela vredi :> treba bi bilo naredit anketo koliko userjev je zadovoljnih z progiji ki so v winsih, in kateri res izrecno zelijo da se recimo internet explorer odstrani. ie ni kupcek govna ampak pač gre za predpostavko da je pač od msja.. in da ima ms monopol, pa bla bla bla... vojna med ie in mozilo ni v prid userjev ampak v prid aolu ki če se ne motim je po novem lastnik nje. vse skupaj pa vedno gre le v pogelčud na dobiček.
kaj si še želim v winsih: recimo da kakšne izboljšave v taskmanagerju in pa seveda več userjev naenkrat v RDC.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

ts ::

1. možnost da minimiziraš vsak program v system tray, naprimer desni klik na taskbar ikono in tam bi imel to možnost

2. včasih bi lahko hitrejše delal in manj spomina žrl, naprimer : desno klikneš z mišjo v file explorerju in izbereš "New", včasih ti dolgo melje preden ti pokaže tisti menu, moral bi takoj

3. možnost da vsak fajl pogledaš z notepadom

andrej ::

ts: za prvo zeljo mislim da nebo slo, ker tray, vec ni tray kjer bi imel ikone vseh programov, ki bi jih zelel. To obmocje se imenuje "notification area" in je namenjeno bolj sporocilom uporabnikom in statusnim informacijam. Recimo ali je povezava z mrezo, itd. Je pa ideja dobra.
drugo, to je problem uporabe diskovnega kesa. Probaj uporabit program kot je O&O Clever Cache.
tretjo: to ze obstaja.

ts ::

tretje vem da je možno moraš instalirat kakšen ultraedit da ti da to v meni od desnega klika

še ena podobna: da bi lahko premikal taskbar ikone levo in desno po taskabrju da si malo bolje organiziraš če imaš veliko programov odprtih

- start menu:
jaz ga skoraj ne uporabljam, imam vse ikone na namizju.
če v xp daš klasični start menu potem izgine zagonska vrstica,
ne da bi jo prav dosti rabil, a čudno je da v navadenem start meniju pa je.

registry je meni všeč, bolje kot tisti tekst ini dokumenti, tu imaš vse lepo po drevesu organizirano, tam pa vse nametano na kupu. treeview je najboljša organiziranost - čeprav jaz ne uporabljam veliko registry editorja.

andrej ::

ts: ni res. z notepadom tudi gre.
Drugace pa je run tudi v klasicnem meniju na vseh mojih masina;)

CaqKa ::

run jaz zaženem kar preko winkey+r kombinacije.. ne rabim nič hitrejšega ker je to najhitreje
glede taskbara... progiji ki bi jih hotel še več kot pa samo minimizirat ... za to bi blo najboljse nekaj implementirat v desni klik in da imaš v desnem kliku mogoče v posebnem jezicku te programe .. ta desni klik bi seveda moral delovat vsepovsod.

Ziga Dolhar ::

Zagonska vrstica, misliš "quick launch"? Ta ni pogojena s start menijem.

CaqKa ::

kot zagonsko vrstico sem jih jaz razumel kot: 'start > run'

andrej ::

ah ta slovenscina:D

Ziga Dolhar ::

Jah.. jst pa "zagonska vrstica" kot "(quick)launch bar" ;)

Yohan del Sud ::

Mmmm. Jurja sit/letno za licenco za auto update-i?

Ziga Dolhar ::

Za office? Več.

tha_man ::

Moji predlogi (vrstni red ni pomemben):

- ukinitev registryja za nastavitve programov in uvedba večnivojskih ini fajlov z editorjem enakim sedanjemu regeditu (očitna prednost: zadevo lahko editiraš od koderkoli in s katerimkoli tekst editorjem)

- možnost ročnega inštaliranja gonilnikov (s tem mislim tole: mapa drivers, v kateri bi imela vsaka naprava v računalu svojo mapo in v njej *vse* potrebne datoteke za njeno delovanje, katere bi lahko v 'safe mode' ročno presnel in ob naslednjem zagonu bi delovali novi gonilniki).

- nasploh več reda v 'windows' mapi in možnost več stvari postoriti ročno (spreminjanje vseh nastavitev vmesnika in programov, inštaliranje gonilnikov itd.)

- 100% možnost izbire kateri program se bo inštaliral in kateri ne (vključno z notepadom ;) , vsi 'windows' programčki zbrani v svoji mapi, ne razmetani po windows in system mapah

- power to the user! :D Torej možnost popolne kontrole nad sistemom, neželjenimi datotekami oz. 'smetenjem' po windows mapi itd. (pogoj za to je več reda v slednji)

- 'plugini' za taskbar, v stilu litestep okolja,

- 100% nastavljiv start menu, možnost spreminjanja in dodajanja akcij ter bližnjic (gumbov) v naslovno vrstico oken, vsak gumb naj ima možnost različnega odziva glede na to ali ga klikneš z levim ali desnim miškinim gumbom


No, še precej stvari bi se našlo, ampak teh si že od vsega začetka dela z winsi najbolj želim - žalostno je le da se stvari z vsako novo verzijo le slabšajo :(



ts, v tray lahko pomanjšaš katerikoli program, le ustrezni pripomoček moraš uporabiti (recimo PowerPro)
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

BojlerTM ::

kaj bi si pa jaz zalelel?
1. boljsi instalacijski program. da lahko izberem kaj tocno hocem instalirati, recimo da bi hotel cisti sistem brez kakrsnih koli pripomockov ali cesarkoli.
2. odprava registrov. mi je linuxov nacin conf fajlov veliko bolj simpatičen, pa še veliko lepse in lazje se shrani in backupira.
3. da se nastavitve ki so dostopne prek raznih (men neumnih) wizard-ov shranjujejo v kak text oz. conf fajl, da ni nujno iti skozi wizarde (ce so ali niso, sam da jst lahk to nastavm prek text fajlov).
4. kakrsne koli izboljsave glede paging fajlov in rama. raje vidim da mi je ram zaseden kot pa disk, ter da explorer ni toliko pozresen. vcasih si sam explorer uzame tudi do 200mb spomina in ga je treba rocno ubit in nanovo polaufat.
3. boljsi nadzor nad pravicami. Mislim da bi bilo bolje da je lahko en root user kot pa pet administratorjev. Prav tako bi bilo lepo videti da ima vsak fajl pravice za lastnike, ostale iz skupine ter ostale. tako nekak kot je to ze od zdavnaj na unixu/linuxu
6. da se lahko procese poslje v ozadje, da mi ga ni treba gledati v taskbaru.
7. ce dam kill proces da ga res killa. vcasih se zgodi, da ga taskmaneger kar pusti, in je treba al cakat, al kot nor pritiskat kill proces tree.
8. da lahko jaz delam normalno na racunalniku, ce se prijatelj z remote desktop gor connecta.
9. da ni treba za usak k. rebootat masine. pac nj restarta procese.
10. kak hud eyecandy, ki se ga pa da nastavljat glede na zelje, potrebe in zmoznosti.

aja, kako sem pa to pozabil:
11. ucenci, dijaki, studenti zastonj ali zelooo subvencionirana cena linencnin. :D

hvala stricek billy 8-)
"Salt?"
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BojlerTM ()

andrej ::

BojlerTM: pri pravicas se ne strinjam s teboj. Linux nacin je dosti bolj omejen in ogromno stvari ne mores naredit tak kot jih lahko zdaj v XP. XP nacih je dosti bolj fleksibilen.

CaqKa ::

9. da ni treba za usak k. rebootat masine. pac nj restarta procese.

tukaj tudi jaz prilagam svoj piskerček... sploh k temu da se naj procesi restartajo

andrej ::

v Windows XP sploh ni vec tako dosti scenarijev kdaj moras PC restartat. Aja, tisto ko moras zadevo resetirat ko instaliras kak 3rd party program pa so krivi programerji programa na winsi.

seveda pa bi lahko blo tudi boljse:D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490420875 (4514) jedateruk
»

Predogled Windows 8 na voljo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
42199174 (81119) techfreak :)
»

Prvi koraki po Windows Visti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14913223 (8270) 64202
»

NTFS dostop

Oddelek: Operacijski sistemi
462244 (1747) ToniT

Več podobnih tem