» »

Terminal Services???

Terminal Services???

kuntek ::

Doma imam v mreži eno mašino na kateri laufa Win2000 PRO in dve mašini z Win98. Kaj je na Win2000 PRO možno uporabljat Terminal Services, tako da bi nastavil na drugih dveh mašinah Clienta in bi se potem od tam špilal z Win2000?????

andrej ::

nope. Za to rabis Windows XP pro. w2k pro ne vsebuje Terminal services. RAbis al XP pro ali pa server verzijo w2k.

kuntek ::

Se mi je kar zdelo da ne gre. Zdaj pa še nekaj vprašanj za Terminal Services:

1. Na domenskem serverju v mreži (Win2000 Server) sem naredil z Terminal Services Client Creator 4 diskete. Ko probam to instalirat (prva disketa -> setup) na drugih računalnikih v mreži na katerih laufa WIN98SE mi napiše, da ta verzija ni namenjena tem računalnikom. Če pa samo zaženem MSTSC.EXE pa pridem na server vendar le kot Admin. Zakaj je to tako?

2. Kaj je treba naredit na serverju, ki je nonstop priključen na internet (kabelski modem), da bi lahko Terminal Services Cliente uporabljali tudi od drugod preko interneta???

andrej ::

1. Ce se hoces povezat preko TS na racunalnik mora uporabnik met Logon Locally pravico. Po defaulto ma to pravico na vseh racunalnih razen na domenskih streznikih. To je security feature, ker ponavadi noces, da se uporabniki direktno prijavijo na DC. Resitev je da uporabis kaksen drug server ali pa jih grantas Log on locally pravico preko Group Policy.

2. Ne rabis nic naredit - uporabniki morajo met samo klienta. Lahko pa ti instaliras Advanced TS client iz neta, ki omogoa uporabnikom da na TS dosporajo kar iz Interner Explorerja. Ce mas firewall moras edino odpret port 3389.

kuntek ::

Če prav razumem:

1. Torej nič niso važni Win98, da sploh ne morem zagnat setupa iz diskete?

2. Torej, ko sem instaliral TSAC na server, od doma samo napišem v browserju ip in pot do Defult datoteke za login in že bo stvar delala, ali pač???

Hvala Andrej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kuntek ()

andrej ::

1. tocno.
2. jop.

andrej ::

aja za disketo - moras pravi paket naredit. iz win32.

CaqKa ::

ej.. andrej.. kakšna je command prompt komanda da bi restartal recimo http server ali pa RDC server.. namrec dogaja se mi to da se konektam... delam gor.. pol se diskonektam.. pol ko se pa spet hocem na remote konektat pa ne dela dokler se lokalno spet ne logiram.... malo cudno mi je to...

kuntek ::

Andrej: ko sem delal v mreži in sem vpisal ip do serverja (ki je tudi ip za internet) sem se lahko brez problemov prijavil. Zdaj pa sem dma in bi se rad connectal na server in preko ip pridem do prve strani za connect, kjer moram vpisat ime serverja, ga vpišem in ko se mi hoče connectat (preden dobim login v server) mi javi nek VBScript error "Error connecting to terminal server: 'ime sreverja'". Kaj za vraga je zdaj to? Kako naj se connectam od doma???

sasox ::

kuntekImas vmes se kaksen firewall? Ce imas odpri kot je ze rekel andrej 3389 za inbound...

CaqKa za to imas ukaz net stop in net start "service name"

andrej ::

sasox me je prehito:D

CaqKa ::

tnx...
zaj si pa morem še samo telnet server postavit :)

sasox ::

Upam, da ne mislis uporabljat telnet preko interneta....sej veš....varnost :P

CaqKa ::

če v ameriki ne znajo zavarovat letališča, kak naj potem jaz moj racunalnik?
če bi kdo kaj hoto bi itak že al pa je že...

kuntek ::

Kako lahko pogledam kateri porti na mojem sreverju so odprti in zaprti? Kaj to so vsi porti, ki so našteti v ISA -> Policy Elements-> Protocol Definitions???

CaqKa ::

okey.. zaj mam nareto telnet pa znam telnet stopnit preko telneta "net stop telnet" kak to naredim z RDC ker na "net stop terminal services" ne deluje

Zzzzzzz ::

Zdej pa še eno moje vprašanje.
A imam prav?
-> Terminal Services - upravljanje računalnika na daljavo (oz. z nekega drugega računalnika)
-> Terminal Server - izvajanje programa na serverju, output na clientu.

Zdej pa:
A je mogoča druga varianta na Win2000 Pro/Srv/Adv.Srv oz. na WinXP Pro?

CaqKa ::

telnet na obeh.. ali pa na xpjih imaš tudi RDC

sasox ::

Zvonko: TErminal Services je v obeh primerih popolnoma enaka zadeva......sam razlikuje se v načinu delovanja......v 1. je to administracija na daljavo v drugem pa aplication mode v katerem uporabljajo navadni uporabniki terminal server za svoje delo......

Caqka: Telnet ni nevem kok uporabna zadeva v tem primeru...

CaqKa ::

nič ni reko za kaj rabi...

andrej ::

zvonko: uporablja se ista tehnologija - Terminal Services. Remote Desktop v Xp-jih je omejen na en session. TS administration mode v w2k server je omejen na 2 sessiona, TS application mode pa ni omejen na stevilu sessions in je optimiziran za uporabo aplikacij.

Vse troje uporablja isto tehnologijo, razlika je samo v optimizaciji, marketingu in plasiranju izdelka.

Zzzzzzz ::

Mhm... Se pravi, če bi jaz tel, da bi na terminalu uporabljal en program, ki bi se v bistvu izvajal na serverju - kaj bi potreboval?
Ker zaradi MS-ovih čudnih for sploh tega ne razumem.

To da je v XP-jih omejeno na en session sem že sam ugotovil.
Vendar jaz bi potreboval nekaj takega:
Na glavni mašini (Athlon 1400, 256 rama) bi zaganjal programe zase in za nekoga, ki bi bil preko terminal serverja povezan na moj računalnik. Tako bi lahko jaz in povezani izvajala svoje programe kakor bi hotela, neodvisno eden od druzga. Kako in s čim?

Aja, imam dostop do vseh MS-ovih OS (prednost vpisa na FRI ;o), tako da OS sploh ni važen.

andrej ::

edina moznost je w2k server. Na XP bi lahko to naredil, ampak ker XP podpira samo en session lahko samo en uporabnih dela na masini - lokalni ali preko remote desktopa.

Hja, pa se nekaj. Pri w2k server je po defaultu vkljucen administration mode, kar pomeni, da se lahko povezeta dva remote uporabnika in en lokalen. Problem je, da ta dva remote uporabnika morata bit administratorja - torej bo kolega moral bit admin. Sicer za to obstaja tudi en trik.:D

Ce pa hoces neomejeno stevilo uporabnikov, pa moras it skozi celotno proceduro instalacij TS licenc.

Zzzzzzz ::

Aha...

Torej, v bližnji prihodnosti (nekaj dni) si bom torej dal Win2k server gor. ;o)
Kaka je pa ta fora, da ni treba bit vsem admin?

ToniT ::

Moraš imeti licence za TS - nekaj podobnega, kot aktivacija pri XP.

andrej ::

Ce hoces brez licenc furat ne- admina, do 2 uporabnika preko TS hkrati potem moras samo spremenit wen permission v Terminal Services Configuration konzolli. Desni Klik na RDP, security potem pa dodas tistega uporabnika, oz. skupino.... To je to.

Zzzzzzz ::

Torej...
Terminal server sem dal gor. imam pa sledeč problem: Vedno ko se hočem logirat gor z drugega računalnika, mi javi naslednjo napako:
"The local policy of this system does not permit you to logon interactively."

Kaj je tukaj narobe?

sasox ::

Nisi v admin grupi ali pa imas narobe nastavljen svoj acc.

andrej ::

uporabnik mora met log on locally pravice. ce mas w2k in delas v admin modu mora bit ali admin, ali pa moras spremenit eno malo skrito nastavitevv.

Zzzzzzz ::

Aha...

In ta skrita nastavitev je ... :D

andrej ::

zdaj w2k nimam pred sabo, drugace pa moras odpret TSC konzolo in spremenit Security nastavitve za RDP protokol tako da imajo lahko tudi drugi uporabniki, ne samo admin dostop.

Zzzzzzz ::

Zdej dela... na admin mode, z admin userji.

Pa še eno vprašanje: A se da naštimat več kot 256 barv?

andrej ::

ce govorimo o w2k brez dodatkov potem ne. v .NET serverju, XP pa da [seveda ce me spomin ne vara;) ].

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: andrej ()

Zzzzzzz ::

A potem obstaja tudi kakšen dodatek za w2k, da bi bil mogoč prikaz vsaj 16 bitnih barv?

Pa .net server se že da dobit al kaj?

andrej ::

1. da, vendar je zelo drago - Citrix.
2. da, vendar ne cisto tak. Obstajajo Beta verzije.

Zzzzzzz ::

1. Citrix - za to sem že slišal... sm tudi malo pobrskal po netu. Glede na to, da nism kak win2k entuzijast, ne razumem preveč (no, v bistvu se sploh nesm poglabljal v to).

2. Kako se obnese beta .net serverja (stabilnost!)? Se jo morda da kje dobit?

3. Če bi jst mel pr MSu kej moči, bi v XPje (ki se mi po pravici povedano extra full dopadejo) dal še podporo večuporabniškem remote desktopu. To bi blo zakon. K doma sm si tku bolj za hec (in za malce pridobivanja izkušenj) nardil eno "mrežo" (2 računalnika, crossover UTP), pa se malce igram. En comp je str (p 200 ;o), drug je athlon 1400, pa sm si mislu, da bi lhku s pomočjo terminal services (aka multi-user remote desktop v XP-jih - če bi bil) delal na obeh računalnikih prbližno enako hitro. To je bla ena ideja - delno je uresničena, ma kaj ki morem zmjrej, ki bi rad kej tako delal it v Win2k... :(

3. Kaj se da kej pospešit zagon win2k, ki meni se nalaga obupno počasi, skorej ene 2 minute, pa to na Athlonu 1400, 256 rama, 40G diska (ibm, <10 ms). Kaj je to ustaljena praksa al je tle kej čudnega vmes?

CaqKa ::

3.glede hkratnega delanja na dveh mašinah... jaz mam remote desktop tak naret da na moji mašini delam pač lokalno pol pa imam na fotrovi remote desktop in se povežem pa delam na remote.. delam pa na obeh mašinah hkrati.. ne razumem tvojega problema
3.(spet? ;)) jaz uporabljam ravno zaradi te zadeve (sicer na xpjih vendar to zdaj nima veze) hibernacijo.. idi v screen saver opcije oziroma v powermanagment vklopi hibernacijo in potem namesto shutdown daj hibernacijo... pri meni je to dosti hitrejše.

Zzzzzzz ::

1. Morda sem res dvoumno povedal, sm pa mislu tole:
Dva človeka (jst in še edn) delava vsak na svojem računalniku. Jst sm lokalno logiran na moj računalnik, on je pa preko remote deskotpa (terminal serverja) povezan na mojega in tudi dela na mojem - moj v bistvu dela vse.

2. Hibernacija (vsej mislm) pr meni ne pride v poštev, ker imam dual boot (XP, w2k), ker potem mi sam boota direkt v tisti OS, ki je hiberniran. A se da to kako drgač naštimat?

CaqKa ::

jaz vem da lilo in grub se prej zaženeta kot pa hibernacija... vsekakor gre to naredit da predno hoče naložit hiobernacijo stisneš f8 in izbereš keri sistem hočeš naložit... verjetno bi šla zadeva rešit tako da bi imel oba sistema na svoji particiji ter kakšen third party boot manager (mislim da se reče oslx tistemu) ki podpira skrivanje particij.. nisem probal.. sicer pa zakaj rabiš w2k če imaš xp? to mi je idiotizem... če že potem win9x in xp/2000

andrej ::

zal je tako, da lahko samo en uporabnik dela na racunalu. Veliko nas bi zelelo vsaj 2 ce ne ze vec. idi sem in jim povej kaj mislis.

CaqKa: glede hibernacije in bootanja v drugi OS tega NE delat. Ker ce kaj malo prckas po disku se ti lahko zgodi, da winse potem vec ne mores zbudit...

stabilnost .net streznika je zelo dobra, pac v okvirih beta verzije. po legalni poti se jo da recimo dobit preko MSDN Universal programa, ali preko TechNet plus, vendar za to zadnjo nisem ziher ce so kaj dobli.

CaqKa ::

to da bo več userjev.. to bo itak .net al nebo?
glede tega z bootanjem...
mislim da ce bi dal en disk noter instaliro en sistem, vzel disk vun dal drugega noter in na njega instaliral se drugi os (seveda govorim o win2k in winxp) pa potem dal oba noter in instaliral oslx in uporabil skrivanje particij mislim da je zelo mozno da bi delalo... zakaj bi pri tem kaj disk zmrdal kot praviš pa mi ni jasno.
zvonko ce imas vsak sistem na svojem disku mislim da bi skorajda zagotovo moralo it

andrej ::

.net server so strezniske razlicice - torej nasledniki Windows 2000 Serverja. Ti tak al tak podpirajo vec userjev.

hja skrivanje diskov je opcija, ampak zelo zelo neelegantna.

Zzzzzzz ::

Torej, tako je:

W2k imam gor zraven XPjev kot testni sistem, predvsem pa zato, ker podpira branje NTFS particij (ki jih imam) za razliko od Win98, ki NTFS particij, kolikor jst vem, ne prepoznajo.

Terminal server bi pa rabu za kakšna zahtevnješa dela, tudi ko je močnejši računalnik zaseden (ponavadi ga seveda jaz zasedem :D ), da bi lahko tudi z njim nekaj koristnega delal in da bi bil tudi močenjši bolj izkoriščen. Seveda pa je npr. obdelovanje grafike, slik v 256 barvnem načinu praktično skoraj nemogoče.

Zzzzzzz ::

Za Andreja:
Pa po nelegalni poti? :\

CaqKa ::

šlo se je za elegantno in ne_elegantno, legalno je oboje :)
gelde win9x in ntfs.... sami winsi tega ne podpirajo imaš pa plačljive third party programe ki to omogočajo ravno tako obstajajo podobni programcki za branje/pisanje iz win nt4 iz/na fat32 particijo.
slikice obdelovat preko remotea... ok no.. jaz sem bil v še večjem exteremu in sem video obdeloval preko remote hkrati z zvokom.. vse skupaj je tudi v 100mbit lanu lagano tak da nevem kak bi blo to ravno za kako resnejšo uporabo...

andrej ::

res je. TS ni ravno primeren za obdelavo slik na oddaljenek racunalniku. TS je bolj uporaben za navedne uporabnike, ki delajo z Wordom in sorodnimi poslovnimi aplikacijami. Za tezko inzenirsko in graficno delo pa ni.

Zvonko, po nelegalni pa ne vem...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako z passwordom zaščititi program pred odipranjem

Oddelek: Programska oprema
151245 (1089) Microsoft
»

Windows XP, 2003: Vzpostavljanje povezave z internetom ob zagonu računalnika

Oddelek: Operacijski sistemi
61495 (1390) alesrosina
»

ADSL + ststičen ip + remote desktop?

Oddelek: Omrežja in internet
182060 (1784) kuntek
»

Kako v win2k izvajat aplikacije na drugem PC?

Oddelek: Programska oprema
26956 (721) .:Toto:.
»

win2k server pro & vga driver

Oddelek: Pomoč in nasveti
81021 (946) andrej

Več podobnih tem