Forum » Pomoč in nasveti » gigabyte k8nf-9 - zvok samo na enem kanalu
gigabyte k8nf-9 - zvok samo na enem kanalu
marvin42 ::
Imam plato iz naslova, z integrirano zvočno kartico Realtek ac97. Gor imam priklopljene en par zvočnikov. Zvok pa vedno prihaja samo iz enega kanala. Zvočnki so sigurno OK. Je kdo imel podobne težave?
edit: zdaj sem probal še z najnovejšim driverjem in je še vedno isto. Za štos sem računalniku dopovedal, da imam 4 zvočnike in ta dva priklopil na drug vhod. Zvok je zdaj prihajal iz obeh zvočnikov. Torej je nekaj narobe samo s prvim izhodom za zvočnike.
edit: zdaj sem probal še z najnovejšim driverjem in je še vedno isto. Za štos sem računalniku dopovedal, da imam 4 zvočnike in ta dva priklopil na drug vhod. Zvok je zdaj prihajal iz obeh zvočnikov. Torej je nekaj narobe samo s prvim izhodom za zvočnike.
Mostly Harmless
- spremenilo: marvin42 ()
ddeben ::
Malce se poigraj z tistim realtek sound manager al ka je ze...sem ze imel podobne probleme.
sem se nekaj špilal s tistim managerjem, pa zaenkrat brez uspeha.
bom danes probal vse skupaj pognati na kakšni live linux distribuciji (upam, da vsaka vsebuje driver za to zvočno čipovje).
bom danes probal vse skupaj pognati na kakšni live linux distribuciji (upam, da vsaka vsebuje driver za to zvočno čipovje).
Mostly Harmless
si kar sam odgovorim: rešitev problema je bila precej nevsakdanja: vtič od zvočnikov ne smem poriniti do konca v izhod zvočne kartice in potem dela OK. Probal sem s 4 različnimi zvočniki in parimi slušalkami, povsod isti rezultat.
Mostly Harmless
Mavrik ::
Zanimivo... meni stvar dela brez problema. Sem pa ugotovil da nekako stvar dela bolje z nVidia audio driverji ko pa z Realtekovimi.
The truth is rarely pure and never simple.
Zadnjič sem se malo zarekel. Ko vtič od zvočnikov ne porinem do konca v zvočno kartico, se zvok res sliši na obeh zvočnikih, ampak na oba zvočnika prihaja zvok z istega kanala. Nisem bil pozoren, zato nisem tega opazil. Torej nisem rešil nič :(
Mostly Harmless
svecka ::
Jaz imam isti problem, plata je ista kot tvoja, mam zadnje drajverje, najverjetneje se je pokvaril kanal ker sem probal že vse, če zamnejam jack na drug zvočnik je v redu, ali lahko zahtevam zamenjavo matične plošče?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvoka niOddelek: Pomoč in nasveti | 2143 (1192) | Han |
» | brnenje v zvočnikihOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7529 (5305) | bullet321 |
» | PC povezava z glasbenim stolpomOddelek: Zvok in slika | 1080 (1003) | Naabo |
» | Audigy 2 ZS, Presketanje na obroke (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 5424 (4421) | hyphh |
» | Piskanje mikrofonaOddelek: Pomoč in nasveti | 3191 (3027) | gunserman |