» »

Piskanje mikrofona

Piskanje mikrofona

gunserman ::

Imam problem, ko govorim v mikronof mi v ozadju piska. Zbrisal sem driverje inštaliram še enkrat, ni pomagalo, sem inštaliral novejše driverje tudi ni pomagalo. Potem sem še zamenjal mikrofon in je isto piskalo tako da ni kriv mikrofon. Inšaliral sem tudi Realtek ac97 codec in tudi ni delalo. Tako da nevem kaj narediti, formatiral pa nebi rad. Ali je mogoče da je šla zvočna na plati?

lp

Marko

Highlag ::

Prihaja do mikrofonije. Kar pomeni, da mikrofon lovi zvok, ki ga oddajo zvočniki.
Nekaj utišaj. Ali zvočnike ali pa znižaj ojačanje mikrofona. Ja če ga odmakneš od zvočnikov tudi pomaga. :\
Never trust a computer you can't throw out a window

M323SBA ::

Do mikrofonije pride tudi takrat, če nepravilno odpiraš usta in ustvarjaš preveliko akustično polje.

BluPhenix ::

Nepravilno odpiraš usta? Kako pa to delaš. Usta pač odpiraš kot jih odpiraš.

Kot se ti že povedali, razen da ti jaz nebi svetoval nižanja ojačenja mikrofona, ampak utišanje zvočnikov. Če recimo snemaš vokal na komad lahko daš mic level na mute, tako ne bo nič piskalo in boš slišal glasbo.

Druga varjanta je ta, da zvočnike bolj odmakneš in jih obrneš stran od mikrofona.

M323SBA ::

Usta so resonančno polje. Drži odprta usta pred mikrofonom in bo prišlo do feedbacka. Zato se npr. akustične kitare pobirajo posredno, ker zaradi luknje pride do feedbacka.

Sicer pa, imam občutek, da tu ne gre za performance mikrofone, ampak neke plastične različice rčaunalniških mikrofonov za tisočaka.

gunserman ::

Saj nimam mikrofona imam slušalke z mikrofonom, in zvočnikov nimam prižganih tako da imam zvok na slušalkah ( z dušilcem) in govorim v mikrofon in mi piska. To z glasnostjo sem probal čisto vse možne kombinacije in ne dela... Na te nastavitve je pol leta delalo v redu, zdaj pa ne več, po moje je šla zvočna.... Najprej bom formatiral, potem bomo pa videli....

Lp

BluPhenix ::

M232SBA, kaj ne poveš. Res je to, da lahko z odprtimi usti pride do mikrofonije vendar je to najredkejši vzrok.

Ja, akustične kitare se pobira posredno. Da se jih tudi preko piezo pickupa, vendar le ta ne pobere dobro resonance trupa kitare. Seveda še vedno ni vseeno kakšen trup ima kitara, na kateri pobiraš preko pieza, ker se trup nekoliko odraža v višjih harmonskih frekvencah strun, vendar je bolje, tako kot si napisal pobirati posredno, ko je le-to mogoče, tako kot za večino ostalih inštrumentov (električne kitare, bass kitare, ..).

Zaradi luknje pride do feedbacka? Feedbacka? Kaj potem so akustične kitare brez luknje tihe? Trup kitare deluje kot ojačevalnik, ker je votel- torej resonančna votlina. Preko luknje v kitari se valovanje zraka v trupu prenese navzven. Tukaj pa pride do "feedbacka", ko valovanje zraka skozi luknjo interferira z valovanjem strune. To, med ostalimi stvarmi, naredi neki kitari značilen zvok. Vendar zna biti moteče, ker pri nekaterih frekvencah to valovanje zraka strune duši, pri nekaterih drugih, pa vzpodbuja, kar pa ni vedno dobrodošlo. Odvisno kakšen zvok iščeš. Če ima kitara luknje na drugih mestih, ne pod strunami, takega feedbacka ni. Seveda izraža tudi trup svoj feedback na strune, kar spet spremeni zvok. V glavnem feedback ni kriv za nastanek zvoka v akustični kitari (kar sem jaz sklepal iz tvojih postov), ampak le za njegovo preoblikovanje.

Gunserman, kaj piska ti, ko imaš slušalke na glavi, ali ko uporabljaš le mikrofon in slušalke recimo ležijo na mizi. Če je druga varjanta, je rešitev ista, kot je bilo opisano zgoraj. Če pa ti piska ko jih imaš na glavi, potem pa zmanjšaj ojačenje! mikrofona. Čeprav ne vem kako ti lahko piska, ko imaš slušalke na glavi.

Zgodovina sprememb…

gunserman ::

Piska samo če govorim na mikrofon. Na ts-ju se poleg mojega govora sliši piskanje, ne piska v mojih slušalkah, meni sploh nič ne piska, piska drugim ko me poslušajo.... Torej piska ob mojem govoru, ne piska ko sem tiho, tukaj nima mikrofonija nobene veze.... Mene zanima samo zakaj piska.... Kot sem predvidel že na začetku je šla zvočna druge razlage ni.

lp

DOOM_er ::

bogi mare
Robots will steal your job. But that's OK

BluPhenix ::

Šla zvočna šla zvočna, ...

Torej ti govoriš po mikrofonu, poslušaš pa po zvočnikih? Probaj dati volume slušalk na 0 (ali na slušalkah, ali pa v mešalni od windowsev, če imaš slušalke na drugem kanalu kot zvočnike). Če nimaš slušalk na glavi, ko uporabljaš mikrofon, je mikrofonija med slušalkami in mikrofonom. Sprobaj več takih varjant. Kaj če poslušaš preko slušalk (vgasneš zvočnike in das slušalke na glavo) tudi piska?

Možnost, da bi ti šel mikrofonski vhod na slušalkah in šel tako, da bi ti začelo nekaj oscilirati, je praktično nična.

Verjetno piska samo takrat ko govoriš, ker ima verjetno TS opcijo, da ne odpre mikrofona, dokler ni določena jakost signala, da nebi bilo slišati vsega klikanja. Oziroma ko ti stisneš tipko za govor, drugače je mic na mute. Kot sem že napisal sprobaj kar smo tukaj napisali, več varjant.

gunserman ::

Ko govorim v mikrofon uporabljam samo slušalke!!!! Zvočnike ne uporabljam med govorom v mikrofon na sebi imam slušalke, tako da ni vrjetnosti da bi zvok iz slušalk prišel do mikrofona... Tole z glasnostjo sem probal že vse, sem napisal pri prvem postu. Malo prej pa sem šel na windows sound recorder in sem stisnil tipko za snemanje in bil čisto tiho. Ko sem poslušal svoj posnetek je bilo na njem piskanje, torej piska non-stop, ne samo takrat ko govorim, tole kar si napisal o ts-ju je res. Tako da res nevem, bom formatiral v kratkem, pa bomo videli.

lp

Zgodovina sprememb…

nokia6310 ::

gunserman:
Prihaja ti do mikrofonije!
Kakšen pisk pa je a se postopoma ojačuje ali je konstanten?
Če se pisk ojačuje ti prihaja do mikrofonije.
Res me zanima kaj se pri tebi dogaja ker nebi smelo piskat če imaš slušalke na glavi.
Probaj pri playbacku mikrofon odkljukat s tem ga boš ugasnil in če je vse normalno ti piskat nebi smelo več.
Če se recimo snemam nimam nobenga piska to pa zato, ker imam obkljukan mikrofon samo za snemanje oziroma pošiljanje signala ven.
Druga možnost pa je da imaš kakšen groundloop probaj vse naprave ki so povezane z zvočno kartico odklopit in priklopit samo slušalke in mikrofon, pa ti nebi smelo piskat.
Jaz sem imel s tv tunnerjem podobne probleme tako da tukaj je tisoč stvari možnih.
Enkrat mi je povzročal brum ojačevalec tv signala tako da tu se je treba igrati.
Probaj s kakšno drugo zvočno kartico mogoče boš rešil problem.
Upam, da ti bo kaj od tega pomagalo.

gunserman ::

Pisk je konstanten.

gunserman ::

Sem formatiral komp in je zdaj ok. Vseeno hvala za pomoč.

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere slušalke in kje kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
30171247 (14212) Banza
»

Problem z mikrofonom

Oddelek: Pomoč in nasveti
221131 (935) Bye
»

Govorjeno po mikrofonu direktno na zvočnike

Oddelek: Pomoč in nasveti
132993 (2686) uroszo
»

Snemanje vokala?

Oddelek: Zvok in slika
235203 (4915) zcetrt
»

snemalni studio

Oddelek: Zvok in slika
234062 (3805) Backup22

Več podobnih tem