» »

tablete proti spanju

tablete proti spanju

Mr_Globus ::

Zdej ko je čas izpitov pa bi rad potegnu učenje v noč in kava ni najbolj učinkovita. A ve gdo za kake tablete,ki bi sejih dalo dokaj hitro dobit?

flipflop ::

Se splača? Boš potem ko boš konec s faksom, še na šihtu takole s tabletami vlekel v noč... Odspi tistih nekaj ur na dan, bo bolj pametno.

Mr_Globus ::

naah... sej rad spim samo zdej bi mogu več cajta "odtrgat" za učenje. Ker če ne spim 12 ur se mi ob branju takoj spi. 12 ur pa je dooosti :| Tako da malo kemije ne bi (pretirano) škodlo. Al ja?

Myth ::

12 ur? 8-O Zaupaj mi koliko izpitov maš pa kero smer študiraš. Jaz ti zaupam, da če nimaš časa čez dan, škoda tablet in časa čez noč. Jaz sn se zaj sporihtal in se učim podnevi večino časa. In še imam nekaj časa preden bodo izpiti. Tako da verjamem, da mi bo uspelo. Če imaš bolj piflarske predmete pa ne bodi noter, ampak idi ven na luft in sonce. Vsedi se lepo in začni brat. ;)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

meatwaad ::

In kaj je narobe s tabletam?

Myth ::

Osebni razlogi, da nimam rad tablet. Če pa bi že kaj nadomestil za budnico oz. imel za to da bi dalj ostal pokonci. Kakšen Shark ali energetski napitek. Pa seveda vsako uro 5-10min pavze z tvojo priljubljeno muziko za nažiganje.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Mr_Globus ::

ma ne 12 ur učenja LOL :D Rabim 12 ur spanja da se lahko skoncentrirano usedem za knjigo. In ker se mi zdi nepraktično spit 1L kave da se bom lahko učil že z 8mimi urami spanca bi raje čopnu eno tabletko in way to go.

Sicer pa ideja učenja zunaj ni slaba. Hmm mesečni zaliv in za pavzo skočit v morje... Mogoče mi bo učenje celo všeč :\

meatwaad ::

Ce se odvadis kafeta, ki je itak en quick fix in potem ima ravno kontra ucinek, je zelo dobra zadeva pravi caj, lahko tudi zeleni. Ampak ne tisti od droge, mislim na tiste s kitajskimi imeni, ki jih dobis v CHA d.o.o. ... Seveda te ne bodo dosti zbudili, ce se prej filas s kafetom ali kaksnim mocnim crnim cajem. Ce pa se navadis, te drzijo pokonci dlje casa, saj se sprosca kofein pocasneje in organizem je itak navajen na manj kofeina, kar je tudi zdravo mimogrede.

Za tablete pa morda v lekarni kaksen kofein, 50 ali 100 mg ali pa od kaksnih budybuilderjev kupis ECA Stack, ki ima ilegalni Ephedrin + 100mg kofeina. Ephedrin je namenjen za izgubo mascob in ce vzames zadevo enkrat toliko, te ne bo ubilo. Caffetin tablete so tudi cool, imajo 50mg kofeina, ampak tudi analgetik paracetamol, ki ni ravno ne vem kako zdrava stvar, ga pa rabijo skoraj v vsaki tableti za prehlad, proti bolecinam, lekadolu ipd... Sam je en drek, ker imas potem priokus po tabletah in lahko tudi dobis izpuscaje. Najboljse bi bilo dobit tablete ki imajo samo kofein in nobenih drugih zadev. V US jih dobis povsod in profesionalni vozniki jih radi kupujejo. Morda jih imajo cez mejo?

Myth ::

Saj nisem mislil 12 ur učenja. Človek, tolko se še jaz ne učim. :) Ampak da nucaš tolko spanca. To me malo muči. Ker to je slabo!! Raziskave so dokazale, da dlje spiš , bolj si sfukan čez dan. Pa še jaz ko sn to "testiral" ti lahko rečem, da je res. Tak da meni si res malce čudn patriot, no ofence. :)

Aja, pa še to... rajše se spravi prej spat, pa se boš prej vstal. Like 22h spat, 8h auf. Maš 10 ur efektivnega spanca. Zjutraj se umij, najej, to maš verjetno v pol ure, Pa se kar spravi učit. Kolikor sem zvedel, je zjutraj najbolši čas za takšna učenja. Ker si "sveže spočit".

Še vedno pa sem proti tabletam in ti jih odsvetujem. Čeprav naj ne bi škodile zdravju. Ampak prej ko slej ti vse škodi. Raje vidim da imaš nekaj Red Bullov pa vsako uro recimo spiješ enega. :\ Vsaj mene so vedno držali pokonci.

p.s.: Pa veliko sreče na izpitih.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Myth ()

Mr_Globus ::

Pravi al zeleni čaj praviš? Če zadeva zdrži kake 3 ure pol je kul. Če ne bom pa s koffi tabletkami probal

meatwaad ::

Oba sta prava, samo eni so zeleni, drugi crni. Imas tudi rdece in bele ampak v manjsih kolicinah. Ce gres v CHA d.o.o. ti lahko tudi povejo kateri je bolj mocan. Je pa zanimivo, da ce ne pijes mocnih oz. kave, potem cutis tudi tiste ki ne veljajo za mocne in te zbudijo enako dobro. Seveda moras najprej probat, potem vidis kateri je najboljsi. Imajo pa jih ogromno.

Odin ::

Adderall, Provigil, in se posebej Ritalin te bi moral gor drzat kr dolgo... Sicer ne vem, ce se te tablete sploh dobijo v Sloveniji in ce se so samo na recept...

mateyyy ::

potegn lajno speeda, se boš 3 dni skup lohk učil, sploh pomislu nauš na spanec...

crusader ::

Od visokih doz kofeina bos samo zivcen in cisto nic drugega. Vsaj po mojih izkusnjah s kofeinskimi tabletami. :P Drugace pa.. speed bi znal pomagat ja :D

Tic ::

Po spidu se ne boš mogel učiti. Raje koka. Res pa je, da ni pocen. Od dvanajst do trideset.
persona civitas ;>

mateyyy ::

zakaj se po speedu neb mogu ucit? saj te ne zadane sam pokonc te drzi.

SebaR ::

Zakaj bi svoj spanec omejeval, jaz ti tega ne svetujem boš pri 35 grd k strela!>:D

joke:D
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kofeinske tablete? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6211686 (10239) imagodei
»

zaspanost, neenergičnost...kava itd.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7415390 (10478) siddharta42

Tablete za študiranje?

Oddelek: Šola
238676 (7857) Motika
»

Dnevno zaužitje kofeina. Se s časom efekt zmanjša? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
609494 (7812) Jakka
»

Koliko kave spijete na dan? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12110966 (7431) DOOM_er

Več podobnih tem