» »

ADSL brez ISDN že prihodnje leto?

ADSL brez ISDN že prihodnje leto?

RTV Slovenija - Čeprav so nekateri dvomljivci trdili, da v Sloveniji pod Telekomovim monopolom nikoli ne bomo imeli možnosti ADSL brez ISDN, se, kot kaže, kani to spremeniti do zaključka tega leta. Po poročanju RTV je Agencija za pošto in elektronske komunikacije pozvala Telekom, naj preuči možnost priklopa ADSL brez priključka ISDN. Povod za takšno odločitev so verjetno ponudbe alternativnih ponudnikov ADSL, ki delujejo tudi na sistemu PSTN (klasična stacionarna telefonija). APEK tako Telekomu nalaga, da čimprej uredi odprt dostop do ADSL. Predsednik Telekomove uprave Libor Vončina je dejal, da bodo zahtevam ugodili predvidoma do konca letošnjega leta.

Na novico nas je opozoril NoBody-.

131 komentarjev

«
1
2 3

JOKER ::

Ja, novica je bila pred 15 minutami pri poročilih na 24ur.
Po tem sodeč kaj so povedali, pomeni da so "nategnili" z naročnino več kot 80.000 novih naročnikov. Kdaj bo pa to realizirano bomo pa videli.
________________________________________________________
Ka te češ ....

Littleman ::

Tud če čakam do konca leta. Men je veeen. Sam še zmer prejš ko bo možno prej bom isdn odjavu. Ker fotr vsalk mesec noru zakwa je tolk naročnine.

Bellzmet ::

Čim bo to v praksi izvedeno, hočem nazaj denar za ISDN, ker mi je bil vsiljen in ga ne potrebujem!:D

Road Runner ::

zanimivo. v RSSsu mam 2 novičke

slo-tech: ADSL brez ISDN že prihodnje leto?
24ur.com: ADSL brez ISDN šele jeseni?

funny :>

Tear_DR0P ::

kdor čaka dočaka

jst nočem ADSL, jst hočem WiFi - ADSL je za cajtom.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Utk ::

No, to sm čakal...upam da bom res kdaj dočakal. Bojo pa priključnino nabili do neba.
Tisti ki imate zdej ADSL in ne rabite ISND...res svinjarija.

Airskull ::

Mislm da se je večina, ki je naročala ADSl pri Siolu, zavedala da ISDN ni tehnični predpogoj za ADSL tako da tisti ki govorite o nategu povejte po pravici al ste to prej vedel ali ne. Ne zagovarjam poteze, ki sta jo izvedla Telekom in Siol, samo neumnost še vedno ni izgovor.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

Saladin ::

Mi potem nekdo razloži, kako je brez ISDNja urejena navadna telefonija? Preko ADSL linije?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

ČIP 008 ::

Še en nateg Telekoma. Kaj vedeli, pogoj je bil ISDN da si dobil ADSL. Zdaj pa naj dajo denar za ISDN z obrestmi nazaj!

BluPhenix ::

Kakšno vprašanje je pa to?

Telefon ti bo šel še vedno po navadni telefonski žici.

ADSL se brez telefonskega priključka ne da (ok, se da če ti ponudnik potegne dve dodatni parici od njega do tvoje hiše...), da se pa brez ISDN.

Štekaš ADSL brez tel. linije ne, ADSL brez ISDN pa ja. ADSL gre preko telefonske linije, ne telefonska linija preko ADSLa (no razen če imaš IP telefonijo)

Nateg? Si vedel, da je pogoj za to, da dobiš ADSL ta, da vzameš ISDN? In si podpisal pogodbe? Če si na zadnji dve vprašanji odgovoril z DA ni šlo za noben nateg. Oni so ti dali eno možnost, ali jo sprejmeš ali ne. Nateg bi bil, če bi ti najprej vzel ADSL, potem pa bi čez 2 meseca prišel račun za ISDN in bi telekom reku, da je to pa treba zdej plačat, ker čene ADSL ne dela.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

če je tako kot pravijo, bom poakal še nekaj mesecev in si namesto kabelskega omislil ADSL. Vendar pa bo priključnina verjetno višja kot do sedaj. Jasno je, da bodo od nekod dobili denar, ki ga sedaj z ISDN. Ali pri priključninah, naročninah,...

MEDENA ::

ČIP 008 ::

Jao, pa navadni telefon je bil. Potem pa smo morali dodatno plačati še ISDN pa ADSL. Brezvezen dodaten strošek je bil ISDN, kar pa ni bilo malo. Zdaj pa še za nagrado plačujemo dražjo naročnino!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ČIP 008 ()

TeMpL ::

eh.. mater ste požrešni.
Odločili ste se za storitev, jo tudi kopili. Torej? ( toča? Zvonec? Kaj znano?)
ADSL dela bobro, pa naj bo z isdn ali brez.. sploh ni pomembno .. za 1500 sit na mesec več se pa niti razpravljat ne splača....

Na :) avtoservisu te v minuti oberejo za letno naročnino na ISDN, brez tega da bi sploh kaj naredili ;)

pa lep pozdrav...

Saladin ::

Potemtakem se vrneš na analogno linijo z resda nekaj manjšo naročnino, ampak zato brez digitalnih ugodnosti?
Razumem, da ne potrebuješ ISDN za ADSL in da so stroški posameznika s tem večji. AMpak če si že leta na digitalni liniji, zakaj bi se žele vrniti na analogno?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Nerdor ::

Saladin: Triple Play! Kao (khm, khm) prvi v evropi bomo imeli internet+TV+ip-telefonijo preko ADSL. Ubistvu bojo ponucali internet bandwith (podatkovno pasovno širino) poleg navadnega neta še za TV (mislim, da je zakodiran stream RealTime ali M$ WMV) in IP Telefonija (kao Skype, s katerim boš klical ta prave telefonske cifre!).

Samo bom takole komentiral, vse te zadeve so na voljo na Nemškem trgu že od leta 2002, ozr. 2003/2004 po celi Nemčiji in ni nikakršna novost. Novost v Nemčiji je ogromna pokritost s Wi-Fi signalom. Samo ta brezžični internet hodi v zelje mobilni operaterjem, ki tržijo GPRS in UMTS.

Možno je v supermarkerih prinesti prenosnik ali boljši dlančnik, kupiti v tem supermarketu "ticket" za cirka €1 in okoli 1h ali 30min uporabljati net in s posebnim programom od Deutche telekoma IP telefonirat, da ne omenjam klasični download inu spletno srfanje. Namreč Wi-Fi je bistveno cenejši in priročen kot GPRS ali UMTS. Ko bo več Wi-Fi ponudnikov, bo panika pri dveh velikih Mob. oper. :D
... for lifetime!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nerdor ()

Ales ::

Nateg je to, da ni možnosti vzeti samo ADSL brez ISDN, ne to, da ljudje niso vedeli, da ISDN ni tehnični pogoj. Seveda so vedeli, sej niso neumni. Pa kaj ti pomaga, da to veš, če ti ne dovolijo eno brez drugega, ti pa potrebuješ ADSL...? Še tolko hujše, veš, da te nategujejo, pa nimaš kaj.

Žalostno pri vsem tem je, da se leta pustimo na suho nategovati, dokler se zaradi pritiskov od zunaj končno neka zblojena agencija navidezno ne "usmili" potrošnikov in vsa v zadregi čisto potihem dregne monopoliste pod rebra... Zdaj, ko so tako ali tako pripravljeni na to, kar sledi.

Bog ne daj, da bi prej lahko dobil ADSL brez telefona in da monopolisti ne bi bili več tako monopolni, kot so... Je bilo treba počakat, da lahko zdaj ponudijo internetnet/TV/voIP, vse v enem, da jih ja kdo ne bi prehitel. Zdaj jim tako ali tako že počasi ni več v interesu prodajati ISDN, tako da nam velikodušno lahko dajo ADSL brez tega... mulčki pa od sreče na drevo :(

Nerdor ::

To me spominja na situacijo s cigaretami, kjer tisti, ki kadi, pač zavestno kopuje in uporablja strup. Kdo je tle kriv, tisti, ki mu te cigarete proda ali tisti, ki to kupuje in si je sam kriv za zdravje.

Podobna dilema je okoli adsl+isdn. Po moje se bodo, če bo do tožbe prišlo izgovarjali na tehnološke vidike ali pa, da so stranko opozorili kako in kaj in je stranka zavestno podpisala pogodbo.
... for lifetime!

Xplicit ::

ja oblublal so ze za letos, sam se je nekak 'magicno' ta rok premaknil (za zdaj) na nasledn let....

:\

BBB ::

BIL JE NATEG ali lepše rečeno zloraba! Telekom je dajal javne izjave, da je ISDN tehnični predpogoj za uporabo ADSL. Z drugimi besedami, javno je lagal. In javno izražena laž je za poslovni subjekt izredno neetična zadeva. Še več. Šlo je za zavajanje javnosti. In to je KAZNIVO!!!!!!!!! Torej, se da telekom tožiti. Dokazi obstajajo, saj so bile izjave vodstva javne. V Nemčiji je organizacija za zaščito potrošnikov že zdavnaj posredovala in skenslala njihov telekom. Pri nas pa nič - šele po nekaj letih se je očitno nekdo zganil. No, Cankar je imel kar prav, hlapčevski narod smo.

MKrmec ::

A ni ISDN "potreben" zaradi nadgraditve omrezja telefonov. Se prav nove linije itd. Boljši signal itd?

Utk ::

Če je, to ni naš problem...če je res nujen, ga naj dajo zastonj, brez vseh dodatnih posebnih storitvah magari.
Rekli so da je tehnični pogoj ja, samo pozabili so omenit da samo pri slovenskem telekomu.

Gandalfar ::

BBB: vprasanje. Ce so bili iznajdljivi in kupili centrale, ki dejansko rabijo isdn, da adsl dela, potem pac agencija nima nic za praskat. Bodo pa sedaj zamenjali centrale z novimi in tudi to omogocili. Kdo bo pa placal zamenjavo je pa tudi jasno ..

jype ::

ISDN je nujen, ker je cenejsa terminalna oprema, oprema v centralah, vzdrzevanje in diagnostika povezav in tako Telekom Slovenije bistveno vec zasluzi, kot bi z navadno telefonijo.

thezerox ::

No, stvar je taka, prebral v financah, in danes klical tudi na siol.

Ce imas brez ISDN-a ADSL, pol moras imeti paket pri siolu, ki ti omogoca razvezo lokalne zanke. To pomeni, da odpoves trenutni telefonski prikljucek in se narocis na IP telefonijo. Vse to trzi siol, sem vprasal.

Jaka83 ::

Nerdor: Do tožbe ne bo prišlo, ker niammo pravne podlage. Na podlagi česa bi jih tožil? Sej jih ne moreš ... v pogodbi lepo piše, strinjal smo se (podpisal) in mirno odšteval 1500 SIT več na mesec.

Aja, pa prej je en omenil, da 1500 SIT na mesec več ni veliko. Malo se zamisli, nekateri imamo ADSL že več let. Recimo, da imamo ADSL in ISDN že 4 leta. 4×12×1500=72k SIT in če to pomnožiš z gmoto ljudi, ki je to plačevala, dobiš kar lepo številko. Aja, pa obresti nisem računal. :D Pa priključnin tudi ne.

Tak eleganten nateg s prezervativom in vazelinom od SiOL-a. Seveda zdej itak ne bo šel skor noben nazaj na analogno linijo (čemu le), samo bedno se ti zdi, ko takole plačuješ samo naročnino za ta klinčev ISDN in telefon u bistvu rabiš samo zato, da pokličeš 080 1000 ko ADSL magično crkne, ker dva dni zamujaš s plačilom enga pof* študentskega paketa in ti glas na drugi strani reče: "Gospod, dva dni zamujate s plačilom računa, zato smo vas odklopili dokler ne poravnate zneska 6k SIT in tisti drobiž z obrestmi." MISLM HALO! Can I get some slack here? Če bi se jaz tako kopal v denarju ne bi težil za tistih par jurjev. Na bruh mi grejo. Samo kaj čmo, monopol je monopol in z nami lahk delajo kot z izmečki.

In kdaj je bilo že rečeno, da bojo ponudili pakete z višjim ULjem, potem pa grejo še ta UL omejit in to kr tko BAM, dobiš po mailu obvestilo, da s 1. v mesecu bo pa tvoj UL nižji, ker tist paket ne obstaja več, pa goni se. In kam naj se človek obrne? Mogoče na ljudi, ki jih ima tak monopolist že itak okrog malega mezinca?

Ah, sej itak ne bom rešil sveta, sam mal sm se moral spucat.

BigWhale ::

Tako kot gresta lahko isdn in adsl po istem kablu, gresta lahko tudi analogni telefon in adsl.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

[MYTiX] ::

Sej se bo se vedno splacal ISDN, ce pogledas nove pakete. V bistvu nam bojo zvisal narocnino za 700 SIT/mesec, brez da bi karkoli dodali paketu. ;((
podpis

3p ::

Je pa zanimivo, da bo potrebno plačati neobstoj storitve.
Jaz mam recimo ADSL+IPTV, ki me bo po novem sicer prišel ceneje. V novem paketu je še gratis Siolova telefonija. Fino. Če pa zdaj odjavim ISDN, pa bo potrebno za "storitev razvezave" (torej za ne-storitev ISDNa) doplačati Siolu 2 jurja (sicer malo manj kot ISDN naročnina, pa vseeno).
To je tako, kot če bi prodajal:
-jogurt: 20 SIT
-jogurt brez salmonele: 300 SIT
(Da sploh ne živčkam o tem, da zgleda, če ISDN odjavim, lahko grem na odpad iskat analogni telefon, preko katerega bo tekla siolova telefonija, pa še novo gratis številko a-la hotline na sejšelih dobim, žafransko draga ISDN daljinca in modem (okoli 70 jurjev) pa lahko vržem v kanto).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

416c6573a ::

hm, drugo leto?

Men je pa dons en osebek osebno razlozu to na Hevreki da pride v roku meseca ali dveh.

Studentski paket bo itak se vedno potreboval ISDN, za tiste k pa se nimajo ISDNja se pa splaca vzet.

Jaka83 ::

Ja, sej spodaj na tisti strani piše, da bojo paketi začel veljati s 1.6.2005. Se pravi prihodnji teden v sredo. (Link by MEDENA: http://www.siol.si/index.php?id=556)

Mene samo zanima, če bi bojo zdej slučajno vsilili tale nov študentski paket, ki bo 700 SIT dražji in bo imel še tisto bedno zaščito pred nezaželjeno pošto in IP telefonijo? /me doesn't need that shit. Naj mi samo dajo 512 kilo ULja za isto ceno, pa bom že dokaj srečen.

To se mi zdi tko: "Kupi, al ti pa odklopmo vse!" Skratka nekako nimaš možnosti, če hočeš še vedno ostat povezan s svetom. (ne, na kabel ne grem)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaka83 ()

Atos ::

To je izkoriščanje monopola. Če si hotel met ADSL si moral nabavit tudi ISDN, čeprav ISDN ni nujen za ADSL. To je pač spretno izkoriščanje monopola dveh velikih podjetij v sloveniji, ki pač nimata konkurence na tem področju in si take stvari lahko omislita. Se mi zdi, da je podobne stvari počelo podjetje iz Redmonda...

Če bi konkurenca obstajala bi skoraj 100% bilo drugače...

Utk ::

Mi lahko nekdo razloži zakaj je cena z ISDN-jem nižja kot brez? Sej ADSL je od siola, ISDN od telekoma, kakšna je tu povezava? (dobro, sej znam kdo je lastnik siola, ampak to je spet isto sranje kot prej)

BluPhenix ::

Yada yada yada...

Atos: so že nekateri razložili, da je za ADSL mogoče potreben ISDN, če se operater tako odloči.

Glej imaš tri možnosti: obstoječo analogno centralo nadgradiš z možnostjo za ADSL, ali obstoječo analogno centralo nadgradiš z možnostjo za ISDN in ADSL, ali obstoječo analogno centralo vržeš v kanto in nabaviš novo centralo, ki podpira ISDN in ADSL.
Če je Telekom naredil tretjo varjanto, je to, da rabiš ISDN zato, da dobiš ADSL resnica in ni nobeno nategovanje. Že res, da se tehnološko da ADSL brez ISDN, ampak če se je operater odločil za trejtjo varjanto centrale se v praksi to ne da. Pika.

Telekomu se bolj splača tretja varjanta, ker je manj dela in stroškov z vzdrževanjem kompletne digitalne centrale, ki se jo še povrh vsega da namestiti v eno majhno shrambo, kot pa stare analogne centrale, ki zasedajo zelo velike sobe. Njim se to bolj splača, zato naredijo tako.

Zdej pa, oni so ti ponudli storitev, ti si se odločil ali jo boš vzel ali ne, niso te prisilili v to, da vzameš ADSL. Oni so ti rekli če hočeš ADSL, moraš vzeti tudi ISDN, sprejmeš da ali ne? Če si rekel da se nimaš kaj usajati.
To je kot ko greš kupit avto in ti ga oni prodajo z avtoradijem. Tudi če veš da avto dela brez avtoradija ti oni rečejo, da ti ga prodajo le z avtoradijem in da ni druge varjante, na koncu če hočeš kupiti tisti avto, ga moraš kupiti z avtoradijem. Pač ponudnik se je tako odločil in tako je.

Nekateri pa tukaj res mislite, da je ADSL ustavna pravica vsakega državljana. Če mislite iti na sodišče s takimi argumenti kar lepo pripravite denarnice za povračilo sodnih stroškov. Če bo sploh kdo kaj upal, al bo ostalo kot vedno pri velikih besedah in ničnih dejanjih.

Ja če bi bila konkurenca bi mogoče bilo drugače. In ne se bat, to se ne dogaja le v naši državi, ampak tudi drugje in da ne bo kdo mislil da le v vzhodno evropskih državah. Če ima neka država napredne povezave v svet v dveh večjih mestih še ne pomeni, da to velja za celo državo.

Glede Wi-Fi po celi državi je pa eno navadno preseravanje. Meni je dovolj EMV v zraku že brez WI-Fija po celi državi.

Atos ::

To ni tako, kot ti praviš, da je enako kot da greš kupit avto in ti ga nočejo prodati brez avtoradia... To je tako, kot da ti greš kupovat avtoradio in ti ga nočejo prodati brez avta... Kar pa je popolnoma drugačna zgodba...

Boeing ::

Temu jaz pravim da stare smrdljive smeti že čutijo novo metlo...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

bzp ::

CrniE: z ISDN placujes siolu narocnino + telekomu narocnino za ISDN. Brez, placujes siolu narocnino + narocnino za parico (kar gre potem spet telekomu?) Zato je drazje.

Ce jaz tele tabele prav dojemam (skoda ker je pri zadnji napisana veljavnost samo do konca meseca, ker so napacno napisani paketi glede na cene), je sedaj status koristen samo za IP telefonijo (itak nimam aparata) + spam filter (itak ne uporabljam siol maila)? Cene za hitrejso linijo od defaultne pa tudi ni nikjer. Pa ce tole zacne veljati z junijem, a so po pogodbi dolzni kaj obvestit o menjavi paketa? ***** monopolisticni ;((

BluPhenix ::

Zakaj bi bila drugačna zgodba?

Če se recimo Kenwood odloči, da bo nek model avtoradija prodajal le z nekim avtom, še vedno nimaš kaj praskati. Če boš hotel imeti tisti avtoradijo boš moral imeti ta pravi avto. Ponudnim se je odločil tako, kako se boš ti je pa čisto tvoja stvar.

V mojem postu zgoraj ni bilo bistveno ali je ISDN avtoradijo ali avto ... ampak da bi vsi razumeli je očitno preveč pričakovati.

poweroff ::

Ja, Telekom je trdil, da je ISDN tehnični pogoj za ADSL. No, izgleda, da je tudi tehnologija v marketinškem oddelku Telekoma malo napredovala... :-)))

Sicer pa, kaj se pritožujete?
Vsakdo bi lahko vložil tožbo proti Telekomu. Koliko jih je to storilo?
Eden. Da, SAMO EDEN SLOVENEC. Ostali ste bili tiho kot r*. Boste pač plačali za svojo pasivnost - prav vam bodi.

In ponovno - zakaj se pritožujete?
Ko vas nateguje Microsoft, ko Windowse "bundla" na nakup novega računalnika, ko vam vsiljuje MSIE in WMP, ko so virusi in spyware pač tehnično nekaj normalnega in "se jim ne da izogniti", večina zagovarja Microsoft. Zakaj torej sedaj ne zagovarjate Siola?
Ja, seveda. Microsoftu kradete, ADSLja se pa ne da ukrasti.

Samo kaj čmo, monopol je monopol in z nami lahk delajo kot z izmečki.
To si tudi zaslužite vsi, ki niste s prstom mignili, da bi se kaj spremenilo. Kot rečeno, je tožbo proti Telekomu vložil en sam samcat uporabnik.


Vprašanje je sedaj, ali se boste kaj naučili - namreč, da se je za svoje pravice treba boriti, ali pa vsaj podpreti tistega, ki se bori za svoje in vaše pravice, ali pa mu vsaj ne metati polen pod noge - ali se ne boste nič naučili.

No, večina se bo sicer zadovoljila že s tem, da se bo izkašljala tule ali za šankom - naredil ne bo pa noben nič.
sudo poweroff

Spajky ::

Jest bi bil zadovoljen tudi, če bi mi na navadnem telefonu (modemu) dali klicanje na Net številke brez impulzov za plačat na cajt; bi prenesel če bi blo tako pol treba plačat npr. po prometu npr. jurja na GB prenesenih podatkov; bi lahko nehal skrbet za cajt in vse čitat/pisat off line ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

ppp ::

HA HA!

Telekom + Siol še enkrat NATEGNIL svojo konkureco.

ADSL Amis 1M paket 7790 SIT
ADSL Volja 1M paket 7880 SIT
ADSL SIOL 1M paket 6600 SIT

Razlaga:
Telekom z novim letom ponudi ADSL dostop za operaterje preko IP/MPLS omrežja. V kar sta vgriznila Amis in Volja. Seveda pa si Telekom in Siol vse skupaj seštejeta in verjetno splanirata cez par mesecev pa ponudita dostop preko razvezane zanke (kar pomeni brez ISDN-a).
Volji in Amisu ne preostane drugega, kot da zapreta "štacuno", ali drugače nasedla sta Telekomu in Siol-u. Seveda, glede na cenik Telekoma za dostop preko IP/MPLS Volja in Amis, ne moreta več znižati paketov, ker bosta delala zgubo. V bistvu jim Telekom diktira ceno paketa.

Pa še ena tabolša.
APEK pozove danes Telekom, da v najkrajšem času sprosti vezavo ADSL-ISDN. Pa da ne bo kdo mislil da je naključje to, da je Siol danes ponudil ADSL brez ISDN-a. Verjetno je to svetovni rekord v izpolnjevanju ukazov REGULATORJA nad MONOPOLISTOM.
PA vsi na ISDN-u, ce gremo na nove pakete papa ISDN aparat.
BRAVO!
Sem pa izracunal za paket TRIO, če nočeš bit vezan na 24 mesecev plačaš za priklop in opremo več kot 80 čukov. HUDO. kako smo stari naročniki NAJEBAL !!!!!
Glede na Izjave Vončine in Berginca v zadnjih dneh, da bodo do konca leta prisli na trg se drugi ponudniki na principu razvezane lokalne zanke, se nikakor ne splača prehod na nov paket. Ampak KDO LE? (Volja, Amis, T-2, Sinfonika, ... ) Kaj menite?

PS: Ker sem iz Kranja, čakam na optiko!!!! ( v septembru, UPAM, da me uslišijo)
Lep dan!

Sc0ut ::

Če sem prav razumel kaj piše na strani SiOLa, sedaj če si študent in vzameš ono duo, plačaš 6600 sit in to je adsl + isdn naročnina ne? Torej bo še prišel samo račun za internet, v katerm bo vštet telefon? Ne bo več 5900 + 3000 se mi zdi, ampak samo 6600 ne?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

krho ::

ADSL 2048/384
8.060 SIT,
5.900 (študenti)

ADSL 4096/512
9.960 SIT,
7.710 (študenti)

ADSL 1024/256
13.580 SIT,
9.820 (študenti)

??????????!! Kdo je tukaj neumen?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Bistri007 ::

Citat 1:
Tako kot gresta lahko isdn in adsl po istem kablu, gresta lahko tudi analogni telefon in adsl.

Citat 2:
Ja, Telekom je trdil, da je ISDN tehnični pogoj za ADSL. No, izgleda, da je tudi tehnologija v marketinškem oddelku Telekoma malo napredovala... :-)))


To ni čisto res. Telekom s trenutno opremo ne more ponujati PTSN+ADSL, lahko pa ponudi samo ADSL, torej brez telefona. [Siolu da samo žico]. Da pa imaš še vedno možnost telefonirati s telefonom, pa ti omogoči IP telefonija. Samo je pa res malo neuporabna sedanja implementacija, kjer si ne moreš gor priklopiti ISDN telefona. Super...
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

ppp ::

Zanima me, kako bodo ostali ponudniki reagirali na to razvezavo ISDN-ja in ADSL-a.
Siol to storitev že uporablja (od danes), za ostale operaterje pa so začeli šele pripravljati omrežje.
A za Siol pa je že pripravljeno omrežje? Monopol se nadaljuje!!!

PS: Ravno poslušam reklamo na tv " AMIS ADSL, zanesljivo AMIS", he he pa ne boste verjeli preko SIol TV.
Pa še eno vprašanje za AMISOVCE: Kako pa AMIS vpliva na zanesljivost ADSL povezave (mislim na last mile)?
Lep dan!

BBB ::

Bistri,

>To ni čisto res. Telekom s trenutno opremo ne more ponujati PTSN+ADSL, lahko pa ponudi samo ADSL, torej brez telefona. [Siolu da samo žico].

Očitno pojma nimaš, kako ADSL deluje. Oprema, ki jo od obstoječe telefonije potrebuje, so le parice in nič več. Tako na strani tvojega brloga kot v centrali se signal od ADSL izfiltirara (to opravi frekvenčna kretnica), saj se nahaja nad frekvenčnim spektrom ISDN oz. navadnega analognega govornega sinala. In to je tudi vse, kar ima ADSL s telefonijo. Torej, za ADSL zadostuje le parica, modem pri vas, in v centrali DSLAM, ki multipleksira signale od večih ADSL modemov. Nato je proti ponudniku internetnega dostopa povezava narejena preko ATM omrežja.

Malo si poglejte stare poste, ko smo se nekateri bunili na izjave vodstva Telekoma, ki so bile citirane v časopisju, da je ISDN predpogoj za uporabo ADSL. Tožba je še kako utemeljena. Ne zaradi pogodb, ki ste jih podpisali, pač pa zaradi javnega razglašanja laži in to v PRIDOBITNIŠKO OKORIŠČANJE NA OSNOVI JAVNEGA ZAVAJANJA. Sedaj so le javno priznali, da so lagali (seveda implicitno, saj bi se ob eksplicitni izjavi blamirali, morda pa bi jih še kdo tožil) - ne moreta obstajati dve nasprotujoči si resnici od istega pravnega subjekta, ki jih za nameček izjavijo javno.
Da je tožba neutemeljena, lahko izjavljate le HLAPCI, ki se vdajate svojim gospodarjem. Saj ne živimo v diktaturi, kjer je vsak odpor neploden. To, kar vas večina obožuje, demokracijo, ta vam prav lepo streže - po denarnici. Prav, pa bodite pokorni, če vam je tako ljubše.
Zaradi teh izjav bo sigurno moderator skinil ta post - žal se ne zaveda pomena sporočila.

ppp ::

Kot sta ze predhodnika ugotovila, za ponujanje triple play-a preko ip-ja s strani telekoma ni potrebna nobena oprema več. Po pogodbi o popolni razvezani zanki, operater zakupi bakreno parico (telekom ne postavi niti frekvenčnega filtra) do naročnika in jo na Telekomu veže na svojo opremo. Po optikah pa zveže opremo med seboj in do svojega centra.
NAPOVED: Telekom bo cez 1 leto ponujal samo se bakrene parice in optične povezave, za vse ostalo bodo skrbeli ponudniki interneta.
Lep dan!

Izi ::

Obstajata dve vrsti central.
Ena omogoča ADSL in zraven še navadno telefonsko linijo na eni parici.
Ena pa ADSL in zraven še ISDN telefonsko linijo an eni parici.
Mešane ne obstajajo.
Vsi telekomi po svetu ponujajo samo eno ali drugo možnost, razen nekaterih ki imajo različne centrale in je od tvoje lokacije odvisno ali boš imel prvo ali drugo možnost.

ADSL z navadnim telefonom je z Telekomovo trenutno opremo nemogoč (dvomim da bodo menjali opremo za slabšo, ki omogoča navadno linijo in ADSL hkrati)
Obstajajo pa tri možnosti:
1. ADSL brez da bi bil naročnik telefona
2. ADSL in IP telefonija
3. ADSL in ISDN telefon

Do sedaj je bila mogoča samo 3-ja varianta, sedaj pa naj bi omogočili tudi varianto številka 2.
Kolikor je meni znano prva varianta ne bo omogočena nikoli zaradi ekonomskih razlogov, podobno kot ne moreš imeti kabelski internet brez da bi plačeval kabelsko TV naročnino.

Glede primerjave naročnin med navadnim in ISDN telefonom, pa tudi nekateri precej pretiravate.
Razlika je namreč malenkostna, če vzameno eno linijo: (pri ISDN-u lahko vzamemo do 11 linij)
Mesečna naročnina za navaden telefon je 2.140,00 SIT brez DDV in 2.568,00 z vštetim 20% DDV
Mesečna naročnina za ISDN je 2.815,55 SIT brez DDV oz. 3.378,67 z vštetim 20% DDV
Razlika je samo 810,67 SIT s tem da je pri ISDN vse že vključeno v to ceno,
pri navadnem telefonu pa je potrebno vsak mesec doplačati še:
- skrajšano izbiranje 161,04 SIT
- konferenčna zveza 322,20 SIT
- čakajoči klic (CW) 161,04 SIT
- ne moti 322,20 SIT
- klic brez izbiranja 161,04 SIT
- prikaz identifikacije klica (CLIP) 720,00 SIT
Če vse skupaj sešteješ je ISDN močno cenejši od navadne linije.
Poleg tega je kvaliteta signala neprimerljivo bolša od navadne linije.
Res je, da je treba za ISDN kupiti nov aparat, ampak na dalši rok se to vseeno isplača.
Jaz bi ISDN vzel tudi, če ne bi potreboval ADSL

IP telefonijo pa sem tudi že testiral, pa me zaenkrat ni prepričala, ker kvaliteta signala zelo varira (motnje, hitrost,...)

Coinbird ::

Me zanima, če bodo zdaj hitreje izgradili infrastrukturo.
Jaz imam ISDN že 5 let ADSL pa ne morem dobit, ker v kraju ni nadgrajena centrala.
Čeprav nas je 50 krajanov (vsak z lastnim priključkom) podpisalo paticijo/prošnjo za ADSL in storitev Siol TV se do danes še noben ni zganil. Potom krajevne skupnosti smo jim vse priporočeno poslali in zgodilo se ni nič, niti toliko poslovne kulture nimajo, da bi nam na krajevno skupnost poslali odgovor, raje je Siol vsaki hiši poslal stereotipno pismo v katerem navaja, da stvar trenutno ni možna. Še ena zanimivost naši sosednji kraji imajo možnost dostopa do ADSL-a vendar večina priklučkov samo z 1024/256 kbit/s.

Telekom pozablja, da je nacjonalni operater republike Slovenije in ima obveznosti do nas državljanov.

P.S.:
Še nekaj, da se boste nasmejali...pred tremi leti sem v Ljubljani na sejmu Infos pri Siolovem štantu zmagal tekmovanje iz Quake 3 Arena, prva nagrada je bil Siol Darilni paket ADSL (takratna vrednost 30k), ki ga do današnjega dneva nisem mogel vnoučit. haha?!

Upam, da bere ta post kdo iz telekoma/siola rad bi se vam osebno zahvalil za vse reklame, ki mi jih pošiljate "ne pustite se prehiteti ADSL....blablabla".
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez temeljev?

Oddelek: Kaj kupiti
322399 (1593) Keyser Soze
»

ADSL in prazniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
856438 (3842) CaqKa
»

ADSL brez ISDN (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
567892 (7892) Blue22

ADSL brez ISDN-ja?

Oddelek: Omrežja in internet
232978 (2215) Gandalfar
»

ADSL brez ISDN

Oddelek: Omrežja in internet
261675 (931) d-mon

Več podobnih tem