» »

ADSL brez ISDN-ja?

ADSL brez ISDN-ja?

salesky ::

Kje ste sedaj tisti ki ste pravili da bo po novem letu možn ADSL brez ISDNja? A bo kaj iz tega al ste samo u prazno metal?

Na uradni strani nism nikjer zasledil da bi se to zgodilo. Njiih pa nism klical.

A kdo ve kaj?

perci ::

Bo enkrat februarja, marca.

salesky ::

Pa od koga si ti to slišal? Kolk je to za verjet? A se že kej ve če bo kaj višja naročnina itd?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: salesky ()

perci ::

To sem slišal od enga siolovca. Kolk je za verjet? IMO velik. Glede naročnine pa ne vem, bo kdo drug povedal.

krucymucy ::

jest jim bom pa tisto hiso v luft vrgu ... :D

Mavrik ::

Možen bo ADSL brez telefonskega priključka (torej brez PSTN ali ISDN linije). Če pa želiš meti stacionarni telefon boš pa moral vseeno nadgraditi na ISDN.
The truth is rarely pure and never simple.

swar ::

Tale od Mavericka bi bla ful bolj ugodna zame saj bi prsparal 3600/month.Verjetn tud nisem edini >:D

Mavrik ::


Spostovani,

Siol bo s februarjem, leta 2004 ponudil moznost pridobitve ADSL prikljucka brez PSTN ali ISDN telefonske linije.

Omejeno storitev bo Siol lahko ponudil, ker Telekom Slovenije ponuja storitev zakupa popolne razveze lokalne zanke in s tem omogocitev zavzema/zakupa celotnega frekvencnega pasu, ki je potreben za delovanje PSTN/ISDN in ADSL storitve.

ADSL priklop na navadnem analognem(PSTN) telefonskem prikljucku se vedno ne bo mozno uporabljati brez nadgraditve na ISDN telefonsko linijo.


lep pozdrav, Klemen Ramoves


To je z SiOLovega foruma. Torej bo možno in se tudi sam nagibam veliko v to smer. Samo bo še treba počakati da pogodba za ISDN preteče.
The truth is rarely pure and never simple.

salesky ::

ADSL priklop na navadnem analognem(PSTN) telefonskem prikljucku se vedno ne bo mozno uporabljati brez nadgraditve na ISDN telefonsko linijo.

wtf? a mi kdo razloži to? Jst to razumem da še vedno boš moral met ISDN linijo.

MUC ::

A ni dost jasno povedan.

Če boš mel telefon + ADSL boš mogu mujno met ISDN

Lahko boš pa telefon ČIST odjavu in vseeno mel ADSL. Verjetno pa bo vsaj vspostavitev takega priključka dražja, ker ti bodo pred priklopom delali enako postopke kot pri vspostavitvi ISDNa, torej merjenja ipd stvari.

Hux ::

Fora v tem je da bo ravno priključnina cenejsa. Drugace ni smisla. Na siolu je reko moderator da bo narocnina drazja kot pa ISDN+ADSL.

salesky ::

MUC: no sej jst sm si tud tako predstavlju. Samo to je en ku*** od ponudbe. Mogli bi ponudit zadevo ki je združljiva z navadnjim priključkom.

Drugače je to dobro samo za študente ki ne rabijo telefona oz. ga stanovanja v katerih stanujejo le tega nimajo.

perci ::

Meni je mul na helpdesku rekel, da bo tut opcija z navadnim telefonom. Neki je sanjal o IP telefoniji.

cash1970 ::

Bolj ko berem te članke o ADSL-ju brez ISDN-ja bolj me boli glava...V roku enega meseca sem mislil nabaviti ADSL iz nule...se pravi telefon,Isdn pa ADSL...pa na vseh forumih vsi nekaj bluzijo al pa kao siolovci nakladajo polena na ogenj...nihče pa nima j..c pa povedat kaj je s tem..Sedaj pa zakluček..ALI SE MI SPLAČA POČAKATI ŠE KAKŠEN MESEC S PRIKLOPOM ALI NE!!...za konkreten odgovor obljubim kakšnega kozla...

kissko1 ::

Gospod vsemogočni na siolu vam take lepe želje ne bo uresničil da bi lahko uporabljali adsl preko navadnega priključka, na žalost je pohlepnost slovencev prevelika in denarnice naprevelko odprte in ko denarci kapljajo na račun se jim nasmeški kar sami ustvarjajo. Torej pozabite o vsej tej stvari, lepo prespite in...

Lp, iz prekmurja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Zheegec ::

Kissko1; Malo u izi s temi NEji, ker to je le urejen forum (menda) :D
SIOL nima nič z ISDNjem ali s čem takšnim, kriv je Telekom, ki pa še ni uradno nič takšnega najavil, pa tudi neuradno je bilo tole samo od SIOLa.
Če bo brez ISDN bo priključnina gotovo dražja, tako da bo skoraj isto kot sedaj.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

cash1970 ::

Ja sej ni tolk hudo,da se bom za kakšen tolar z mosta dol vrgu,mene je sam zanimal,če bodo kakšni drugačni pogoji,pogodbe,novi paketi..ali kaj takega s strani telekoma in siola,da se ne bom prenaglil...

Gandalfar ::

cash1970: klemenr, eden od glavnih helpdeskovcev, je na forumu od siola veckrat zapisal, da bo na zacetku februarja za ADSL tudi moznost samo PSTN prikljucka. Torej kupis samo skatlco in _ne_ narocis telefona ampak imas samo in izkljucno adsl gor.

Kaj vec bo znano konec meseca. Pomojem se ti splaca pocakat.

poweroff ::

Hmm, a kdo kaj ve o temle:
Dodatni model za zakup kapacitet širokopasovnega dostopovnega omrežja prek tehnologije ADSL, in temle: primerjava modelov.

Na kratko... če je za verjeti ATRP, so pri SISPI precej nesposobni... da mora ATRP zanje delati poslovne izračune... upam pa, da bo v tole le kdo ugriznil.

Gre pa za tole... po novem naj bi bil Telekom dolžan ponujati dostop do ATM omrežja po nižji ceni oz. po manjših enotah - prej so lahko ISPji zakupili po 2000 naročnikov na enem DSLAMu, sedaj pa bodo lahko po 40. iz tega sledi, da če so imeli prej ISPji z ADSLjem dobiček samo, če so imeli dovolj veliko število naročnikov, sedaj pa se jim bo splačalo ponujanje ADSLja tudi za manjše število naročnikov. Seveda bodo paketi manjši (pol mega), vendar ce smo posteni - koliko ljudi pa rabi hitre pakete? Meni osebno je bolj vazna stalna povezava, ce pa kdo iz tujine vlece, in je tujina zafilana, pa tudi hitri paketi ne koristijo dosti.

Najbolj kul je graf na str. 2, kjer pise, da ce bi imel ISP10 narocnikov, bi po novem modelu placal za vsakega narocnika 600 SIt, pri 40 narocnikih pa 400 SIT. Se pravi bi lahko za par jurjev ponujali pol Mb ADSL.

Se bo kdo tega lotil? Kdo kaj ve o tem?

Gandalfar ::

Matthai: sej je bil par tednov nazaj prispevek o tem v Delu, pa so klical ISPje pa so vecinoma rekli, da je to za njih se drazje kot prvi model in nesprejemljivo.

cash1970 ::

gandalfar,hvala za informacijo,bom počakal na februar...
imaš pivo na moj račun...

MRtwister ::

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Gandalfar - linki ki jih navajam so ravno ATRPjev odgovor SISPI glede tega. Prvi link si preberi:

"vsebini tega sporočila ugotavljamo, da je sekcija izrazila javno obsodbo in protest proti uvedenemu Telekomovemu cenovnemu modelu, njegovi pobudnici ATRP in Ministrstvu za informacijsko družbo še preden je model zanalizirala in razumela. Iz vsebine lahko Agencija namreč sklepa le dvoje: da predstavniki sekcije SISPA bodisi ne razumejo Telekomovega modela za nišne operaterje ADSL, ali da model namerno napačno interpretirajo.
Agencija se je zato odločila, da podrobneje razloži svoje cilje in izhodišča za izdelavo cenovnega modela ter svoj pogled na Telekomov cenovni model za nišne operaterje."

Gandalfar ::

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri internet?

Oddelek: Omrežja in internet
172552 (2167) Hux
»

`razvezana lokalna zanka' my ass

Oddelek: Omrežja in internet
132513 (2244) ppp
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216685 (11312) Tr0n
»

ADSL brez ISDN (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
567882 (7882) Blue22
»

ADSL brez ISDNja ???

Oddelek: Omrežja in internet
413036 (1707) shock

Več podobnih tem