»

Pocenitev dostopa do ADSL za ponudnike

Finance - Kot poročajo Finance (članek je plačljiv), bo Telekom z jutrišnim dnem znižal cene za ponudnike dostopa do ADSL. Cene se bodo znižale za cca 15% pri hitrosti 512/128 kbit/s (iz 5880 na 4992 SIT) oz za cca 33% pri hitrosti 4096/512 kbit/s (iz 12600 na 8438 SIT za zakup do 1499 paketov). Upam, da to pomeni razširitev ponudbe ADSL na trgu in s tem še nižje cene za končne uporabnike. (Čeprav resnici na ljubo tudi sedaj niso previsoke). Kot kaže, nas čaka kar pestra jesen na področju širokopasovnih povezav, še posebej, če bo res možen ADSL brez ISDN.

109 komentarjev

Forum za varno uporabo storitev elektronskih komunikacij

Slo-Tech - Na spletnih straneh Agencije za pošto in elektronske komunikacije RS (agencija) si lahko preberete zapisnik ustanovitnega sestanka Foruma za varno uporabo storitev elektronskih komunikacij (ICT Sec Forum), ki je bil 21. 6. 2005 v prostorih agencije.

Forum naj bi bil pobudnik raznih akcij od ozaveščanja potrošnikov, dajal naj bi pobude za spremembo zakonodaje, promoviral ISO17799...

Še ena briljantna ideja zapravljanja davkoplačevalskega denarja.

8 komentarjev

ADSL brez ISDN že prihodnje leto?

RTV Slovenija - Čeprav so nekateri dvomljivci trdili, da v Sloveniji pod Telekomovim monopolom nikoli ne bomo imeli možnosti ADSL brez ISDN, se, kot kaže, kani to spremeniti do zaključka tega leta. Po poročanju RTV je Agencija za pošto in elektronske komunikacije pozvala Telekom, naj preuči možnost priklopa ADSL brez priključka ISDN. Povod za takšno odločitev so verjetno ponudbe alternativnih ponudnikov ADSL, ki delujejo tudi na sistemu PSTN (klasična stacionarna telefonija). APEK tako Telekomu nalaga, da čimprej uredi odprt dostop do ADSL. Predsednik Telekomove uprave Libor Vončina je dejal, da bodo zahtevam ugodili predvidoma do konca letošnjega leta.

Na novico nas je opozoril NoBody-.

131 komentarjev

Forum alternativnih ponudnikov elektronskih komunikacij

Slo-Tech - Po poročanju RTV Slovenija so podjetja Vega, Simobil, Voljatel, Incotel, In.life, Amis in K2.net skupaj ustanovila Forum alternativnih ponudnikov elektronskih komunikacij, ki naj bi pomagal "še bolj" liberalizirati domači trg elektronskih komunikacij.

Morda pa bi si moral kak uradnik na pravem položaju vzeti nekaj minut odmora in prebrati kako sorodno temo na Slashdotu, kjer so izpostavili Južno Korejo kot zgleden primer liberaliziranega trga elektronskih komunikacij. Tam je namreč država nadzirala razvoj in izgradnjo državne hrbtenične strukture za telekomunikacije.

Forum alternativnih ponudnikov je vlado in Evropsko komisijo že pozval k praktičnemu udejanjanju tako slovenske kot evropske zakonodaje.

7 komentarjev

K2.net pričel ponujati brezplačni priklop ADSL

Slo-Tech - Potem, ko je pred časom Siol ponujal ADSL za 4 SIT, smo včeraj dočakali še cenejšo ponudbo. K2.net namreč ponuja 10.000 priključkov ADSL za prebivalce Ljubljane, priključnina pa je za 4 SIT cenejša od Siolove, torej je brezplačna.

Ker je potrebno na priklop ADSL malce počakati, K2.net novim uporabnikom do priklopa ponuja tudi brezplačni klicni dostop. Več informacij, ostalo ponudbo in cenik mesečne naročnine si oglejte na http://adsl.k2.net.

37 komentarjev

SiOL ADSL le za 4 SIT (ni prvoaprilska šala!)

SiOL - SiOL je na zanimiv datum žačel ponujati ADSL za samo 4 SIT, pogoj pa je, da sklenete naročniško razmerje za vsaj 24 mesecev. Ponudba velja za vse, ki se bodo v mesecu aprilu zanimali za priklop ADSL. ISDN je še vedno predpogoj, koristite pa lahko 20% popust ob naročilu paketa ISDN.101 skupaj z ADSL. Glede na pričanje uporabnika, ki je klical na SiOLovo brezbplačno številko to ni šala, izvedel pa je, da naj bi 4 tolarska priljučnina veljala le za fizične osebe.
Da ne gre za šalo nam dajo misliti skrbno izdelane flash reklame in izjava v ADSL prijavnici:
Vsi, ki se boste za možnost vklopa zanimali v aprilu 2004, boste lahko sodelovali v akciji SiOL ADSL za 4 SIT.

Če ste zadnje čase razmišljali o nabavi ADSL je zagotovo zdaj tapravi trenutek za naročilo.
Take resnične prvoaprilske šale so nam zelo všeč (razen tistim, ki so pred kratim ADSL že naročili). Če pa gre le za šalo starega kova bo marsikdo jezen, morda tudi inšpektorji.

Hopnite na SiOL ADSL domačo stran in se...

32 komentarjev

Zamenjava v vrhu Telekoma

STA - Na današnji seji je nadzorni svet Telekoma Slovenije razrešil Petra Graška z mesta predsednika uprave Telekoma. Kmalu zatem je z mesta direktorja SiOL-a odstopil tudi Miran Kramberger. Za vršilca dolžnosti direktorja SiOL-a je bil imenovan Matevž Turk, vodja tehničnega področja (SiOL), Telekom pa bo do imenovanja nove uprave vodila Darinka Virant, dosedanja podpredsednica uprave Telekoma.

Razlog za razrešitev je po vsej verjetnosti nestrinjanje dosedanjega predsednika uprave Petra Graška in ministra za informacijsko družbo glede pripojitve SiOL-a Telekomu, kar bi naredilo razmere na slovenskem trgu internetnih storitev še bolj nepregledne, kot so sedaj, ko je SiOL samostojno podjetje z lastno bilanco.

Po besedah ministra za informacijsko družbo Pavla Gantarja pa je edini evidentirani kandidat za novega predsednika uprave Telekoma Libor Vončina, ki naj bi bil na mesto prvega moža Telekoma imenovan 1. marca. Libor Vončina je v decemberski zamenjavi na vrhu Telekoma na položaju...

31 komentarjev