» »

ADSL brez temeljev?

ADSL brez temeljev?

Dr.S ::

Mel sem strica iz telekoma na obisku.

Pove mi: ADSL brez temeljev - ISDN nikoli ne bo mogoč! JE TO RES?

Ker sem pred odločitvijo in da ne bi slučajno za božič priletel kak nov SIOLOV paket, prosim za mnenje!?!

Meamoto ::

ADSL brez temelja ISDN je po Evropi že en lep čas standard. Problem je v tem, da Telekom očitno še ne misli kupiti dodatnih konverterjev signala, ki delujejo z analogno linijo, ne pa z ISDN.

BigWhale ::

Jaz sem do sedaj zivel v prepricanju, da ADSL in ISDN nimata nic skupnega, razen dveh bakrenih zic, ki gresta do uporabnika.

Mar je drugace?

Keyser Soze ::

Sem moral dvakrat prebrat da sem doumel. ADSL brez temeljev -ISDN.

Bi bilo dobro, če bi to popravil, sa ISDN ni temelj ADSLja. Da ne bo še kakšen Slovencelj živel v zmoti da je to nezdružljivo povezano.

No ja, je. Ampak samo v glavah Telekomovcev. Zgleda da še sami ne vedo s kakšno tehniko imajo opravka. Kar pojasni marsikaj v zanesljivosti delovanja sistemov, ki jih postavljajo.

Drugače pa se je zdaj enkrat zaključil rok, za uveljavljanje pravnega interesa v zadevi UVK proti Telekomu. A je kdo uveljavljal svoj interes al smo vsi tipični slovenci?:D

Meamoto ::

No ja, je. Ampak samo v glavah Telekomovcev. Zgleda da še sami ne vedo s kakšno tehniko imajo opravka. Kar pojasni marsikaj v zanesljivosti delovanja sistemov, ki jih postavljajo.

V bistvu so mi pred časom na Telekomu sami potrdili, da tehnično ISDN ni predpogoj, ampak da se gre za poslovno odločitev... :\

ziga car ::

na telekomu sm slišu da ne bo več potrebno imeti ISDN da lahko potem imaš ADSL ampak da boš lahko imal samo ADSL.to bodo storili enkrat drugo leto verjetno.z ISDN-jem pa samo še dodatno služijo !!!
Žiga

Meamoto ::

To bojo storili, ko jim bo zmanjkalo zalog konverterjev za ISDN, in čisto nič prej.

Keyser Soze ::

Jah right. U wish. Če je kolčkaj pravna tale naša država bo Telekom tenko piskal kar se tiče tega ISDN in ADSL. Pa če ma še tri cela skladišča konverterjev na Brniku.

Meamoto ::

Če bi bila naša država 'pravna' kot praviš ti, in če bi vse štimalo tako kot mora, bi Telekom in Siol tenko piskala že zadnjih par let.

Ampak, pustimo se presenetiti....

Keyser Soze ::

Se strinjava. Ampak ni nihče dal pobude. To je bil problem. Vsak ki je vzel paket je rajši dal še tistih par jurjev kot pa da bi šel na UVK. Zato je zadeva laufala.

Sedaj pa upam da se kaj premakne oz. se mora. Bo le nova vlada na prestolu in vsi pravijo da bo bolje kot je bilo.:D

Meamoto ::

Hja, kar se tiče nove vlade sem zelo skeptičen. Konec koncev so bili ista pašta svojih 14 let nazaj.. :D

Ampak, če se dejansko kaj premakne, lahko rečemo, da bi bil že skrajni čas...

Kar pa se tiče tega, da so ljudje dajali rajši par jurjev več, pa je po eni strani razumljivo, ker do nedavnega ni bilo dosti ljudem znano, da ISDN ni tehnični predpogoj. V bistvu večini še zdaj ni..

M-man ::

Če bodo ločili isdn in adsl, bo imel Telekom velik upad prometa to pa pomeni slabe poslovne rezultate, nižjo ceno podjetja Telekom in manjši iztržek države ob prodaji podjetja. Dvomim, da bo katera vlada pristala na to.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Meamoto ::

Velik upad prometa? Kaj pa vsi ljudje ki ne grejo na ADSL ravno zaradi predpostavke ISDN-ja?

M-man ::

Sedaj dobi Telekom vsaj naročnino v primeru če izbereš rrugega adsl ponudnika, če pa isdn ne bo več nujen pa ne bodo dobili nič - kdo pa še potrebuje stacionarni telefon?
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Meamoto ::

Ja, to je sicer res, ampak kako dolgo pa misliš, da lahko še pričakujejo da se bojo ljudje odločali za ADSL pod temi pogoji?

Bliža se doba Wireless-a.. .:D

Keyser Soze ::

Mah pejt jagode okopavat s takimi M-man.

Kaj briga mene dobrobit enga Telekoma. Imajo nadzorni svet, ki je predobro plačan in naj tam pač spremenijo politiko tako da ne bo propadla firma. Če so pa nesposobni in jih gor drži kršenje določil Zakona o varstvu konkurence naj pa propadejo. Balkanskih firm v Slo ne rabimo.

P.S.: Prav tako pa ne balkanskega folka, ki podpira takšna dejanja. Na jugu je veliko prostora in tisti, ki pač smatra, da se uvršča v ta segment lahko popoka kufre in odpotuje. Če rabite prevoz pa pokličite.:| Pol pa vidiš kako se ravna z Romi, pa so nekateri "Slovenci" slabši od njih.

BigWhale ::

Se bo kdo pridruzil Borisu Horvatu, ki je zacel postopek proti telekomu na sodiscu? Saj je bila novica tukajle na slo-techu...

Dajmo, da ne bo potem na koncu spet samo pri besedicenju, jamranju in jadikovanju.

Keyser Soze ::

Mislim, da ste že prepozni. Kolikor vem je že minil 30 dnevni rok od objave v UR.

M-man ::

Ja saj mene tudi ne zanima dobrobit telekoma. Vsi hočemo ugodno in hitro povezavo. Jaz samo razlagam, zakaj vlada verjetno ne bo pritisnila na Telekom.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

MadMicka ::

Keyser soze, o kakšnem rokku govoriš?

Sicer pa verjamem, če ISDN pri nas ne bi bil pogoj, bi ADSL lahko deloval slabše.

Keyser Soze ::

v 112. številki UL imaš na 7069 strani objavljen poziv URada za varstvo konkurence, ki je uvedlo postopek ugotavljanja domnevne kršitve ZPOmK proti Telekomu.

Pozivajo, da vse fizične in pravne osebe v roku 30 dni izkažejo svoj pravni interes v tem postopku. UL je pa izšel 15.10.2003. Tako da, 31 dni oktobra. Pomeni 14. november poteče rok. Pardon je potekel.

Razen če na novo vložiš zahtevo?

fizolcek ::

Kdo ve za kako evropsko državo, kjer lahko dobiš ADSL "brez temeljev"? Torej da ne plačuješ niti analognega ali ISDN tel. priključka oz. neke mesečne vzdrževalnine za linijo. Pomoje kdor misli, da bo kdaj imel ADSL brez da bo plačal Telekomu naročnino za parico, ki gre do njega, je precejšen optimist.

Tear_DR0P ::

Sicer pa verjamem, če ISDN pri nas ne bi bil pogoj, bi ADSL lahko deloval slabše.


Nisem ravno mojster, vendar kolikor vem se ISDN in ADSL tepeta za pasovno širino, za razliko od analogne telefonije, ki deluje na drugih frekvencah kot ADSL.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

blue ::

@fizolcek
Ni ravno v Evropi, ampak obstaja:
http://www.speakeasy.net/ostg/onelink.php?al=ostg

McMallar ::

Tear_DROP, ni res, da se ISDN ne tepe za pasovno širino z ADSL. V bistvu ISDN deluje na istem frekvenčnem pasu kot analogna telefonija. V preteklosti je bil Telekomov izgovor za ISDN ta, da če deluje ISDN deluje tudi ADSL in da je to tudi nekakšno preverjanje linije.

Kar se pa opreme tiče, Telekom namerno kupuje DSLAM-e, ki omogočajo uporabo samo ISDN priključkov. Toliko o poštenosti in verjetno tudi možnosti v prihodnosti.

Lahko pa se seveda tudi motim...
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

BigWhale ::

> Telekom namerno kupuje DSLAM-e, ki omogočajo uporabo samo ISDN
> priključkov.

Pa to je ja logicno... Zakaj hudica se nihce ne pritozuje, da Slovenske Zeleznice NAMERNO kupujejo elektricne lokomotive, ko bi lahko komot se parne dobili... Porkakrucefix, analogna telefonija je stara vec kot sto let in se od takrat prakticno ni spremenila. Samo malo lepse telefone smo dobili ;>

Razburjajte se nad telekomovimi cenami in drugimi stvarmi, kjer ga serjejo.

Ce pa tezijo k temu, da bi cimprej zabrisali analogno telefonijo ven iz svojih central, je pa to cisto ok...

perci ::

BigWhale: ne seri no - ta tvoja primerjava je cist zgresena - ker isdn ni nek novi biser tehnologije - zakaj pa bi moral sploh imeti telefonski priključek, če hočeš adsl? - dej povej no - s čim prispevaš k kvaliteti omrežja, če telefona sploh ne uporabljaš?

Zakaj pol raj kar optike ne napeljejo v vsak dom - sej to bi zlo posodoblo omrežje, mar ne?

BigWhale ::

> zakaj pa bi moral sploh imeti telefonski priključek, če hočeš adsl?

Tega jaz nisem nikjer trdil. Jaz samo pravim, da je dobro, da telekom posodablja omrezje in da je prav, da mecejo analogne linije ven.

Jaz bi to se prej, se hitreje in bolj agresivno naredil...

Ponodba v stilu 'ce vzames isdn za 1 sit, dobis se isdn telefon zraven'.

Ce bi pa kdo hotel imet adsl na mojih dveh zicah, bi mu pa racunal 1000 sit na mesec... Recimo. Al njemu al pa njegovemu providerju odvisno...

Bistri007 ::

ADSL pa ISDN le gresta nekako skupaj.
Obstajajo še namreč takoimenovani dvojčki. In če imaš dvojčka, potem morajo najprej razdreti dvojčka in potem nekje dobiti še eno dodatno parico. Če obstaja.

Meni so rekli, da se zadnji v tem delu mesta, ki so mu to še lahko naredili. Sicer pa je dobro, da imaš eno linijo vedno prosto. Fiksno je še vedno najceneje klicati v/iz tujine.

Če je tvoja linija dobra ni dobra za ISDN, potem tudi ADSL ne boš mel...

|O
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Roadkill ::

Najcenejši način klicanja v tujino je p2p.
Sicer nisem pristaš raznih teorij o "naftnih lobijih" itd... ampak tukaj je povsem očitno, da če tehnologija malo napreduje (se folk zave, da je že napredovala), potem Telekom kot tak nima več dela. :)

Skype all the way.

MadMicka ::

To ni ravno res. Pri nas je Telekom oz. hčerinska družba Siol daleč najmočnejši komercialni ISP. Zdej ne vem kako je npr. v Nemčiji ampak gotovo je tudi tam Telekom pomembne ISP.

yekica ::

Priimek in ime: Pušnar Mitja
Spol Moški
Starost: 23 let

... Balkanskih firm v Slo ne rabimo...

P.S.: Prav tako pa ne balkanskega folka, ki podpira takšna dejanja. Na jugu je veliko prostora in tisti, ki pač smatra, da se uvršča v ta segment lahko popoka kufre in odpotuje. Če rabite prevoz pa pokličite. Pol pa vidiš kako se ravna z Romi, pa so nekateri "Slovenci" slabši od njih.

?????????????????????????????????????????????

Eja, evo kaj se zgodi ko se narava poigra... Revček...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yekica ()

Keyser Soze ::

Ja in...? Kaj naj to pomeni? To da strinjaš z mano? Da balkanskih firm ne rabimo v Slo. Firm, ki meni nič tebi nič kršijo zakone, ki za preostale veljajo in je njih kršitev tudi primerno sankcionirana. Lepo da se strinjava..;)

Žal imam tudi na oblasti še nekaj balkanskega folka. Predvsem takole v nadzornih svetih ipd. Kjer so sejnine bajne, znanje pa gnilo. Heck,... pa tudi med preprostimi ljudmi je še veliko t.i. "balkancev".


P.S.: Še vedno pa ne vem kaj je hotel povedati z zgornjim postom? Morda to, da je pogruntal, da obstajajo profili uporabnikov na tem forumu? To, da ve kako mi je ime? Ali to, da se narava igra z njim, pa tega še ni opazil?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114223 (10110) Bistri007
»

Siol - konec poceni ADSL? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1018966 (5644) BluPhenix
»

ADSL brez ISDN (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
567899 (7899) Blue22
»

ADSL brez ISDNja ???

Oddelek: Omrežja in internet
413039 (1710) shock
»

ADSL brez ISDN

Oddelek: Omrežja in internet
251423 (828) perci

Več podobnih tem