» »

Forum za varno uporabo storitev elektronskih komunikacij

Forum za varno uporabo storitev elektronskih komunikacij

Slo-Tech - Na spletnih straneh Agencije za pošto in elektronske komunikacije RS (agencija) si lahko preberete zapisnik ustanovitnega sestanka Foruma za varno uporabo storitev elektronskih komunikacij (ICT Sec Forum), ki je bil 21. 6. 2005 v prostorih agencije.

Forum naj bi bil pobudnik raznih akcij od ozaveščanja potrošnikov, dajal naj bi pobude za spremembo zakonodaje, promoviral ISO17799...

Še ena briljantna ideja zapravljanja davkoplačevalskega denarja.

8 komentarjev

darh ::

Avtorjev komentar niti približno ni na mestu. Ozaveščanje potrošnikov še kako potrebujemo, saj večini niti osnovne stvari niso jasne...
Excuses are useless! Results are priceless!

MrStein ::

Kaj je ISO17799 ?

Ah, google vse najde : The ISO 17799 Security Standard - A Presentation
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

pagat34 ::

komentar o ''zapravljanju'' je brca v temo :D

vsak cekin, napor, beseda, itd. v smer varnost se bo prej ali slej obrestoval. lahko se preklamo le o tem, če je ta način ustrezen 8-O
_________________________________________
Zaradi stranskih učinkov se izogibaj M$ izdelkov!

nejc_ ::

Novico sem napisal popolnoma objektivno, komentar (Še ena briljantna ideja zapravljanja davkoplačevalskega denarja.) pa je brez moje vednosti dodal slo-tech. Prosim slo-tech, da se v bodoče obnašate malo bolj profesionalno.

nejc_ ::

Tokrat pa malo manj objektivno: tudi meni se zdi, da je tole bolj ali manj sizifovo delo ter da, sploh manjše operaterje spravlja v še bolj nekonkurenčen položaj. Security se mi zdi popolnoma tržna storitev in takšen pristop ni najučinkovitejši.

Primoz ::

Well... kar se mene tiče, je bil MID tudi čisto metanje denarja skozi okno. Kot je metanje denarja skozi okno ustanavljanje n-tega "varnostnega foruma", kjer si bodo ponudniki izmenjevali informacije s stoletno zamudo. Če si ISP ni sposoben sam zagotoviti informacij o varnosti, ki so zanj potrebne in zato rabi DRŽAVO (ne kakšne zbornice, ali česa podobno obskurnega), potem je najbolje da zamenja dejavnost.

Kot je po mojem mnenju žalost, da država sponzorira podjetja (omejen nabor --- nikomur ni jasno, kako so bili udeleženci tega "krožka" izbrani za to čast), ki se grejo z državnim blagoslovom za delno državni denar krožek, katerega namen je spodbujanje spremembe zakonodaje. Če mislijo lobirat za lastne interese, naj tega ne počno za moj denar.

O našem jokanju za MIDom, bi pa želel videti kakšno povezavo. Glede na to, da niso bili niti toliko funkcionalno pismeni, da bi uspeli komentirati zbiranje informacij o uporabnikih mobilnih storitev, temveč se je njihov odgovor glasil "po našem mnenju stvar ni v nasprotju z zakonom o varstu potrošnikov" (poudarek dodan), iskreno dvomim v naše jokanje za njimi.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

BigWhale ::

Jaz sem pa jokal za njimi... Pa ne v stilu, da so bili tako zelo dobri. Ampak bolj v stilu, 'erm, a ce je ministrstvo zanic, ga razpustis ali zamenjas ministra?' Ker po tem kljucu, bi lahko mnja, kar precej jih razpustili... ;>

Gigabit ::

"a ce je ministrstvo zanic, ga razpustis ali zamenjas ministra?' Ker po tem kljucu, bi lahko mnja, kar precej jih razpustili..."
A če je že sam namen ministrstva zanč pol res kej pomaga menjava ministra? Mogoč bi tud v času sužnstva mogli le poglavarja zamenjat, pa bi blo še dons suženstvo kul.

lol lol!!!!!!11111one
http://poptech.blogspot.com/2005/01/firefox-new-religion.html
schnecke.bombcar.com/random/kernelpanic.jpg , www.hinterlands.org/kp.jpg
Linux r0x!!!!!!!!111111oneone -> http://logo.cafepress.com/3/504443.jpg <-


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšno nadomestila naj operater povrne končnemu uporabniku ob nedelovanju ali slabši (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
7116845 (11632) M-XXXX
»

Telekom in nov priključek za internet

Oddelek: Loža
61543 (1317) BladE_
»

Siolov ADSL 2+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9113434 (7437) Jan987
»

Prenosljive telefonske številke

Oddelek: Omrežja in internet
112253 (1751) madmitch
»

APEK: Naš eter ni zastonj!

Oddelek: Novice / Ostale najave
195198 (4013) BigWhale

Več podobnih tem