Forum » Omrežja in internet » Internet problemi danes (ADSL/SiOL)
Internet problemi danes (ADSL/SiOL)
MrStein ::
Ful problemi danes. (mam ADSL, dinamični IP)
Download od včeraj mi je sredi noči zaštekal. Ne gre se nikamor povezat.
"ping www.ijs.si" dela, "telnet www.ijs.si 80" pravi "Connection refused". Na bratovem PC vse dela. (preko switch-a na isti ADSL modem)
"Zaprem" ADSL povezavo in na novo povežem. Še vedno nič ne gre. OK, resetiram, in spet dela.
Pozneje spet isto. Tokrat je bila dovolj odjava in ponovna prijava v Windows. Ko se to zgodi, niti lokalne povezave na istem PC-ju ne delajo. Tudi ko se odklopim z interneta, recimo na lokalni terminal server ne morem. Kaki novi virus, črv, DOS ?
Ko to pišem spet ni čist v redu :
- downloadam thunderbirda. 100-900 kB gre v redu, potem pa se obvezno zaustavi. (nato spet wget zaženem, potegne kaki megbajt, pa spet štekne, to tak 6 krat, da sem dobil fajl dol)
- www.slo-tech.com tud en čas ni deloval (mogoče je to ločen problem) (aja, glede tega sem videl novičko)
Download od včeraj mi je sredi noči zaštekal. Ne gre se nikamor povezat.
"ping www.ijs.si" dela, "telnet www.ijs.si 80" pravi "Connection refused". Na bratovem PC vse dela. (preko switch-a na isti ADSL modem)
"Zaprem" ADSL povezavo in na novo povežem. Še vedno nič ne gre. OK, resetiram, in spet dela.
Pozneje spet isto. Tokrat je bila dovolj odjava in ponovna prijava v Windows. Ko se to zgodi, niti lokalne povezave na istem PC-ju ne delajo. Tudi ko se odklopim z interneta, recimo na lokalni terminal server ne morem. Kaki novi virus, črv, DOS ?
Ko to pišem spet ni čist v redu :
- downloadam thunderbirda. 100-900 kB gre v redu, potem pa se obvezno zaustavi. (nato spet wget zaženem, potegne kaki megbajt, pa spet štekne, to tak 6 krat, da sem dobil fajl dol)
- www.slo-tech.com tud en čas ni deloval (mogoče je to ločen problem) (aja, glede tega sem videl novičko)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Imam 2k3SP1.
Bittorrent javi "TCP stack flaking out".
Potem tudi ko zaprem BT, mi ne dela niti "telnet localhost 135" , prvi "refused".
Res je flaked out... :-(
Mislim, da je to zadnji žebelj v krsto windowsov na mojem PC
Bittorrent javi "TCP stack flaking out".
Potem tudi ko zaprem BT, mi ne dela niti "telnet localhost 135" , prvi "refused".
Res je flaked out... :-(
Mislim, da je to zadnji žebelj v krsto windowsov na mojem PC
Motiti se je človeško.
veteran ::
V XP lahko povečaš število povezav, obstaja en patch.
Za 2k3 pa nisem ziher, poglej tukaj.
Za 2k3 pa nisem ziher, poglej tukaj.
Hmm tisto je za problem z "EventID 4226: TCP/IP has reached the security limit..."
Tega jaz nimam v Event Log-u.
Tega jaz nimam v Event Log-u.
Motiti se je človeško.
tutankamon ::
Pozdravljeni,
mam zelo podoben primer, vendar meni sploh nobene strani ni mogoče odpret v explrerjih (firefox, opera, IE6), a poveže se čist normalno. Tud na siolu pravjo da je pri njih povezava stabilna. Mam prek switcha povezana dva rač. in mi je kaka 2 mesca delalo cse normalno. Winse sm pregledu, z spywari, bit defdenderjem pa nobeden nč ne najde, na drugem rač. pa dela vse normalno.
A ma kdo kako idejo?
Aja pa ko pingam mi napiše conection refused, prav tako ko telnetam!
mam zelo podoben primer, vendar meni sploh nobene strani ni mogoče odpret v explrerjih (firefox, opera, IE6), a poveže se čist normalno. Tud na siolu pravjo da je pri njih povezava stabilna. Mam prek switcha povezana dva rač. in mi je kaka 2 mesca delalo cse normalno. Winse sm pregledu, z spywari, bit defdenderjem pa nobeden nč ne najde, na drugem rač. pa dela vse normalno.
A ma kdo kako idejo?
Aja pa ko pingam mi napiše conection refused, prav tako ko telnetam!
roCkY ::
WinsockXPFix bo glede na simtome verjetno stvari postavu na pravo mesto, če sevede že nisi format udaru.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [ubuntu] DNS lookup ne delaOddelek: Operacijski sistemi | 1168 (1072) | MrStein |
» | Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Operacijski sistemi | 30167 (13601) | darkolord |
» | ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 64696 (28391) | JoskoMacher |
» | Nanotehnologija- seminarskaOddelek: Šola | 1569 (1466) | Bojevnik |
» | Internet štekal danes ponoči (ADSL) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7031 (5299) | IceLord |