» »

pokvarjena plosca (neo platinum) - help

pokvarjena plosca (neo platinum) - help

Black Metalc ::

Mam to plato in Corsair CMX-512 3200C2 ddr400


No kolega mi je se posodu njegov ram (TwinMOS) in je zadeva skoraj po vsem ista tako z mojim kot njegovim ramom. Pogruntal sm se da z obojimi rami pac zadevo ne gre naviti vec kot na 209Mhz (ce dam kej vec memtest najde errorje), probal vse slote, nekje je pac mal bols nekje pac slabs. Corsair ram pa ima CL2 chip in TwinMOS CL2,5 ce je to to (mozno da je slab cip?). Mal mi je cudno da bi se oba rama samo tolko navila. Js sumim slote na plati, da so kej zjebani.

Ko sem klical v mlacom so rekli pac da oni lahko naredijo test, vendar ce s plosco ni nic narobe bom moral pac to testiranje js krit. Mene pa zdej zanima, recimo ce bi oni vstavli notri kar en ram in plato testirali, bi seveda normalno delalo. Sam ce zadevo malenkost navijes in znizas timinge so v memtest errorji. Sam ta plata zihr dovoljuje vec kot samo 209.. ? K sm to plosco nabavlal sm pac gledal teste A64 plosc, in tam gre zadeva krepko cez 209. In ce recimo je s res nekaj s plato narobe, a sm upravicen do nove plosce? Ceprav ta pod "default" nastavitvah uredu dela.

pls help

Azrael ::

Če plošča dela z default nastavitvami OK, potem ti praktično nihče ne bo menjal plošče. Ni prav nobene potrebe, ker je plošča brezhibna.

Sicer pa kdo pravi, da je plošča problem? Lahko tvoj procesor dela dobro samo na defaut nastavitvah in ne mara OC? Lhko imaš kakšno napačno nastavitev v BIOSu? Možnosti za neuspeh pri OC je veliko.

Treba je vedeti, da je OC igra na srečo. Redki dobijo jack pot (in se jasno hvalijo na ves glas), nekateri dobijo nekaj malega (in so tiho), drugi nič (in se čudijo, kako je nekaterim z enakimi komponentami uspelo).

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

Black Metalc ::

Sam ce procesor ne mara OC se bi to v memtestu poznalo kot errorji? Hm nato res nism pomislu da neb bil dobr stepping na procu :\. Hm napacna nastavitev v BIOSu za tole zadevo pa bol dvomim. No taki odgovori so dobrodosli razpiste se se mal pls :)

Tilen ::

Kriv je ram. Pri corsairu daj na 2.5 pa mora it.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Black Metalc ::

Tut ce pustim timinge na default (2,5 3 3 8) je isto. Ne gre vec k 209, kar je vec tkoj error. Sm ze poskusal to :\

Tilen ::

Pa vdimm voltaze ? :>
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Black Metalc ::

Voltaze sm spreminjal od 2,5-2,85 in povsod dobim iste rezultate. Cist ocitn se vid da ram tu ne bremza razen ce bi bil pokvarjen, sam verjetn ni ker je na dveh razlicnih ramih bilo isto.

Azrael ::

Potem RAM 99.99% ni vzrok napakam.

Ostaneta ti plošča in procesor. Imaš A64, ta procesor pa ima memory controller integriran, kar pomeni ločeno nastavljane frekvenc FSB (za PCI naprave in grafiko) in delilnik frekvenc za RAM (podrobnosti ti bodo povedali lastniki teh procesorjev). Možnost je, da imaš clock za RAM nastavljen že sedaj previsoko in RAM že pri 209MHz FSB zaide v nestabilno delovanje.

Lahko imaš smolo s procesorjem in dela dobro samo na default frekvenci (tudi v tem primeru memtest javi napake - Memtest poleg RAMa testira tudi CPU (delno) in memory controller).

Lahko pa je tudi plata bolj slaba, samo dokler dela na default frekvencah brez napak, ti jo ne bodo menjali, že ob dejstvu, kaj si zvedel po telefonu... Ostane ti še, da na MSIjevi strani pogledaš ali obstaja novejši BIOS za tvojo ploščo, lahko je kakšna napaka tam.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Black Metalc ::

Namescen imam najnovejsi bios, tko da to verjetn ni problem (z vsemi biosi so ble iste napake). Glede tistih frekvenc za ram, to seveda navijam sinhrono. Se prav osnovna frekvenca za ram je 200Mhz. Asinhrono sicer lahko nekaj navijem, vendar je izkoristek zelo slab, tko da se ne splaca.Ja pol je verjetn proc. pac osnovna je tam okol 2412Mhz (A64 3400+) kar je vec k 2496Mhz, prec errorji in bluescreeni.

SavoS ::

Lej...daj ramu osnovno frequenco na 133!, HTT daj na 3, zrelaksiraj timinge za DDR na 3,3,3,8 Voltažo za ddr na MAX in zdaj začni navijat....pa ni hudič, da nebi prlezo do 230MHz ......
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

nightman ::

Mam tud jst probleme, pa sem se že sprijaznil. Corsair z winbondovimi ch-6 čipi mi grejo do max 220. Naprej mi dela errorje v prime95 in memtest. Plata podpira visoke ocje sam probi dobt druge rame al pa si dobu pač slab procesor, ki nej zmožen laufati več ku 210 fsb, kar je malo mogoče.[:\\]

Black Metalc ::

SavoS sej to sm ze delal, a ni prav to asinhrono navijanje? Sam ko tako komp navijes se hitrost v bencmarkih slabo odnese (bencmark v prime95).

RC14 ::

Po mojem je nekaj z plato. Da bi se procesor tako slabo navil, je skoraj nemogoče. To zame sploh ni OC (manj kot 100mhz). Ram tud ne bi smel bit,če si sprobal dva različna,in zrelaksiral timinge,spreminjal voltažo... ..

Lp

SavoS ::

@Black Metalc....pri AMD64 sploh ni tolk pomembno sinhrono, to je bilo pri atlonih xp, pri 64 bitnih pa skoraj vsi navijajo asinhrono, ker posledično dosegajo višje frekvence, kolikor pa vem, imajo vsi proci na soc.939 vgrajen memory kontroler in posledično ni potrebe po sinhonizaciji FSB z DDR........

Več pa ti bodo povedali sami uporabniki AMD64 soc 939 procov....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Black Metalc ::

Imam socket 754 :\

RC14: Sej recimo ko navijem in se mi sesuje mi bluescreen javla nek BAD_POOL_HEADER in na netu sm mal pogledu za tem in je en model napisal tri razloge
1. Racunalo dobiva prevec oz premal moci.
2. Ram je zjeban
3. Sloti so zjebani

Za prvo ne verjamm.. ker imam precej spodoben napajalnik LC6550. Ram kokr pravite ni, se pravi ostane plata, ki pa dela na default nastavitvah uredu, tko da menjat nic ne morem. Tko da lahko le upam da ima proc res tako slab stepping, sicer sem v pizdi :\

Zgodovina sprememb…

mzidy ::

Edino kar ti ostane je, da prodaš plato:D

Black Metalc ::

A jo kupis :D

Sej sploh u bistvu ne vem ce je zares plata kriva, se bom mogu kr sprijaznt.

nightman ::

Pa probaj še z drugimi rami. Jst sm zamenjal corsair cmx c2 z twinmos twister in dosegel 232 x 10. Kar je dober OC. z corsair pa ni šlo čez 220. Če mene prašaš ni nič narobe z tvojo plato. Pa zrelaxiraj timinge, bilo kaj.

oc-er ::

Katero grafično imaš pa če ja na AGP slotu..ker če iaš socket 754 pol predvidevam da imaš NF3 čipovje. Zdej če je grafa stara, probaj AGP frekvence naštimat na 66 (default)..pa pol navijaj. Ker z višanjem FSB-ja za 9 se tudi frekvenca na AGP slotu spremeni za 9..ali se motim?

LP

Black Metalc ::

Radeon 9800PRO na agp vodilu. Mislm pa da je vse po defaultu nastimano, tko da mislm da to ni ovira.

Black Metalc ::

Sam neki me zanima. Glede tistih errorjev recimo, da jih najde ker se procesor ne pusti navit, sam asinhrono gre pa komot na 2600Mhz brez errorjev (se pravi stepping verjetn ni kriv). Sam pol ko sem to mal stestiral je bilo asinhrono hitrejse v prime95 bencmark, sam ni mi pa logicno da sm v 3dmark dosegel manj tock.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DFI NF 4 & Twinmos Speed Premium novosti (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Navijanje
75842467 (18144) sirotka
»

Racunalnik vrze blue screen - overclock???

Oddelek: Navijanje
341500 (1205) Pyr0Beast
»

overlockanje AMD64 3200 venice (noobish question) (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
865350 (3604) _Dejan_
»

TCCD pri nas (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1479131 (5746) OZZY
»

Problem z nestabilnostjo pri navijanju A64 - ne najdem vzroka!

Oddelek: Navijanje
231277 (998) kewo

Več podobnih tem