» »

Kako usposobiti disk potem, ko se mu je sesula particija?

Kako usposobiti disk potem, ko se mu je sesula particija?

gofra ::

Lp!

Do sedaj sem brez problemov uporabljal 120 GB Maxtorjev disk, kateremu pa sem želel s Partition Magicom prerazporediti delovni prostor. Po promptu, da sistem restartam sem to storil in začelo se je dogajati. No dogajalo se je obupno predolgo (indikator je stal na istem mestu par ur!) in prisiljen sem bil vse skupaj resetirati. Jasno, delovna particija je šla "cugrunt". Kakorkoli že, v XPjih je prostali dve lepo prepoznal.

Po prenosu tega diska na drugo računalo in "dolvleki" podatkov sem ga vstavil nazaj v svoj stroj a mi OSa ni več uspelo zagnati. Medtem sem si že omislil drug disk, nanj naložil OS a bi svoj stari disk vseeno rad uporabljal. Zdaj pa me zanima kako oz. s katerim programom (in od kod), naj izvedem format? V BIOSU obeh računal je disk zaznan, kasneje v OSu pač ne. Ve kdo?

Hvala najlepša!!

Eh, še tole:
sedaj poskušam do diska priti skozi Bootable XP CD, kar se sicer zgodi, a na mestu, kjer imaš na voljo običajno opcije brisanja oz. določanja particij piše: 117240 MB Disk 0 at ld 1 on bus 0 on atapi - Setup cannot access this disk)
:/
  • spremenil: gofra ()

Tomay ::

Potegni si z maxtorjeve strani PowerMax. Z njim lahko stestiraš disk in narediš low level format, ki bo zbrisal VSE z diska.
Voodoo 4Ever

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomay ()

gofra ::

Kul, bom probal...

Dodatna informacija za vse, ki morda spremljate potek dogodkov tukaj :):

Uspelo mi je zagnati fotrov sistem, ki seveda diska sprva ni prepoznal, potem pa je začel nekaj mleti in pokazala se mi je ikona diska z velikim rdečim vprašajem čez. Mletje je bilo precej glasne sorte, pa tudi precej vroč je disk postal - sumim, da gre za fizično poškodbo :S...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

hitachi disk LBA/CHS

Oddelek: Strojna oprema
71402 (1241) Alexius Heristalski
»

Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )

534606 (3960) Boky
»

Diski crkujejo kot za stavo

Oddelek: Pomoč in nasveti
191797 (1300) dexter
»

Kolikim je umrlo IBM IC7 40Gb diskov? (strani: 1 2 3 4 )

19311474 (7102) ChiefThunder
»

Problem Hard disk za strokovnjake za win2k

221709 (1377) Alec999

Več podobnih tem