Forum » Zvok in slika » Avtomobilski zvočniki
Avtomobilski zvočniki
Scorpia ::
Kupil sem dva visokotonca za avto od MacAudio 60W. Avtoriadio pa 4x50W. Zdej pa je nastopil problem, za 2 maj je non-stop 11 ur v avtu špilala muzika. Nikoli nismo dali do konca na glas, ampak nekje max 80% . In kaj se mi zgodi, do doma je vse skupaj lepo igral, naslednje jutro vsedem se v avto, prižgem radio, pa slišim da neki ne štima(na levi strani so bili visokotonci bolj slišni). sem mislil da stereo ne igra, pol sem pa menjal na cd pa isto. Dam uho bolj bližje zvočniku in opazim da špila vsaj 70% manj glasnosti od svojega bratca. Sem mislil da je šel en izhod ojačevalca od avtoradia, pa ni ker sem še poskusil ša od zadnjih zvočnikov njihova dva kanala pa isto, pa še tisti sprednji zvočnik igra normalno ker sta (bila) vzporedno povezana. Do zdej sem že videl in skuril zvočnike, kaj takega pe še nisem, do zdej, srečal. Se to sploh da popravit, ali naj grem kr reklamirat(do zdej računa nisem našel).
- spremenilo: Stepni Volk ()
Stepni Volk ::
Tole ne razumem najbolje, toda avtoradiji so ponavadi 4 kanalni... in če ti sprednji desni ne dela enako glasno, kot sprednji levi, tega ne moreš kontrolirati na zadnjih zvočnikih...
Razlog za zmanjšanje glasnosti je ponavadi povečan upor... lahko se kaj skrui, "precvika" žica... veliko možnosti... signal pa potem "potuje" še malce po karoseriji... :)
Razlog za zmanjšanje glasnosti je ponavadi povečan upor... lahko se kaj skrui, "precvika" žica... veliko možnosti... signal pa potem "potuje" še malce po karoseriji... :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
Vse skupaj je dobro izolirano, dodatno še z izolir trakom. Nikjer ni stika, ker ko sem ugradil sem 2x preveril do zdej pa ne štejem več. Originalni zvočniki v avtu so 4 ohmski, visokotonci 0 ohmski(sem še dodatno preveril če je res). Na začetku je lepo igral, na koncu se je utišal kot da ne dela več, ampak se nekaj sliši. probal sem še na ostala dva kanala pa je isto. Na tretji kanal nisem, ker se mi neda tisti vse skupi razstaviti do tistega zvočnika.
iso2000 ::
Da ni samo v avtoradiu nastavljeno da ti ena stran špila bolj naglas? L/R .....|......
LP
LP
Sem mislil da je to tudi, pa ni. Včeri sem vspel dobit kopijo računa, pa sem jih dal na servis. Danes dobim nazaj, pa poročam kaj je narobe. Sam sumim na tuljavo oz. kondenezator, da ni dober narejen, pa je začel še visokotonce dušit. Mogoče bi to bilo?
Zdej sem klical in pravi da zvočnik prekinja. Torej pomeni da se je skuril, čeprov mi ni jasno zakaj, ker takrat sploh nisem imel do konca. Važen mi je da mi jih bojo zamenjali.
strictom ::
Ni potrebno da daš do konca da skuriš zvočnike. Če je ojačevalc premočan jih lahko skuriš da daš potenciometer ža na pol.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
Če bi ojačevalc bil premočen, bi že zdavnaj skuril te original zvočnike, ki niso bog ve kaj, pa mislim da so 60W. A je možno da se zvočnik pregreje, po 11 ur(vmes 2 uri premora) in da se skur? Pol se je prodajalc spomnil, da ker je tolk dolg časa delal, da je elektrika preveč nihala, ker nisem imel prižgan motor in je zvočnik pač tko crknil.Naj povem da se je to zgodilo čez noč, ko sem po tem šel domov je še lepo delal, zjutri pa nič. Zdej sem dobil novi zvočnik, pa zdej ne vem al naj ugradim, ker če mi spet crkne mi ne bodo menjali.
jRk0 ::
Zvocnik najprej skuris s clipom!!! in to na avtoradiju zelo hitro dosezes.
You fuck up once, you loose two teeth.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 35516 (8318) | darck |
» | Avto zvočniki (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 11869 (7116) | dottor |
» | dovoljena meja obremenitve zvočnikovOddelek: Zvok in slika | 10769 (8715) | čuhalev |
» | Ozvočenje v avtuOddelek: Loža | 6473 (6133) | T0RN4D0 |
» | Ozvočenje avteka (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7740 (6537) | _Tom_ |