» »

slovenski brod ostal na hrvaškem

slovenski brod ostal na hrvaškem

STASI ::

Slovenski brod ostal na Hrvaškem
Hrvaški inšpektor prepovedal vožnjo slovenskemu brodu

Hotižani menijo, da je naravna meja vedno bila reka Mura.
Zunanji minister Dimitrij Rupel se je po pogovoru s hrvaško kolegico Kolindo Gabar Kitarović zavzel za reševanje zapleta pri Hotizi.

Nov zaplet na slovensko-hrvaški meji pri Hotizi je nastal zaradi odredbe hrvaškega inšpektorja, ki je brodu slovenskega brodarja, ki vozi čez Muro, prepovedal nadaljevati dejavnost.

Razlogi za tako odredbo niso jasni, saj je brod registriran in je last Krajevne skupnosti Hotiza. Brod, ki čez Muro prevaža ljudi in tovor, so nato po besedah Jožefa Horvata, poslanca DZ-ja, občani hrvaške občine Sv. Martin na Muri zaplenili.


Rupel se je že zavzel za rešitev brodarskega spora.

Rupel klical Gabar Kitarovićevo
Čez Muro tako vozi le hrvaški brod, slovenski, ki je po Horvatovih besedah simbol slovenstva, pa je privezan na hrvaškem bregu Mure. Minister Rupel se je v telefonskem pogovoru s Kitarovićevo že zavzel za mirno rešitev spora, v ponedeljek pa v Hotizo prihaja tudi delegacija zunanjega ministrstva.

Kot je znano, se je 7. marca na hrvaškem katastrskem ozemlju odprl maloobmejni prehod Hotiza-Sv. Martin na Muri, s katerim pa krajani Hotize niso zadovoljni. Prebivalci na slovenskem in hrvaškem bregu Mure se namreč strinjajo, da bi moral biti novi mejni prehod ob Muri. Poleg tega so se lokalni predstavniki obeh strani dogovorili, da bodo skupaj zgradili most čez Muro, zdaj pa ga okoli 300 metrov od kraja današnjega incidenta Hrvati gradijo sami
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

borchi ::

takoj zbriš ta post preden rupel čist pop**** :D
l'jga

sid911 ::

jahh...baje se je spet vmešala politika..baje so iz hrvaškega ministrstva ukazali da ustavijo ''nevaren'' brod...če bi pustili domačinom naj rešijo problematiko sami bi ziher meli že kako pametno rešitev, tako pa pač nihče pojma nima kaj je naše kaj je njihovo...tako pa pač je ko mamo tako pametne politike...in mi in oni...
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

jetam ::

simbol slovenstva


Kaj, za vraga, je to? Brod kot simbol slovenstva?

Ahhh ... Zbogom knezji kamen itd.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

BigWhale ::

Saj mogoce majo na splavu gor kamen ;)

overman ::

Samo pocasi pa mi ti nasi sosedje gredo ze na k**** z temi njihovimi inspektorji, policaji,....;(( Ne sirim rasne nestrpnosti, saj je tudi moja babica iz hrvaske. To vse dela prekleta POLITIKA! Pa v cem je to fora: jaz sem razumel da sta dva broda (hrvaski in slovenski), oni zaplenijo nasega in potem oni poberejo ves zasluzek. Vsaj mislim, da se za prehod z kolesom etc. placa nekaj malega. Pa stavim, da imajo na "svojem" ozemlju veliko vec nepostimanih zadev, ki so za njihov folk verjetno bolj pomembne:| .
Sicer pa nevem ali imam samo jaz tak obcutek: nekdo iz njihove vlade (ali pac nekega visjega urada), prav isce-dela morebitne vzroke za dodaten spor.
Kot je sid911 rekel: ljudje bi to sami resili, oziroma do zdaj verjetno tega problema sploh ni bilo in so vsi lepo ziveli v nekaksni "simbiozi", zdaj pa nobenemu nic vec jasno.

Peace;)

Matek ::

overman, sej gospod podobnik je šou tut sranje iskat s tisto "lipo miru"
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

overman ::

Pa saj pravim da niso hrvati krivi (se smesno slisi), ampak POLITIKA!;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izzid arbitraže ter izbira arbitra

Oddelek: Problemi človeštva
277033 (6247) mojsterleo
»

Leteči veleposlanik (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20712742 (8043) Poldi112
»

Rupel bi "uravnotežil" Hrvaško (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14110731 (7663) abeceda
»

Hrvaški lov na slovenske novinarje

Oddelek: Problemi človeštva
493062 (1939) DzorDzi
»

Kje so zdaj tisti antinatovci :)) (Hotiza)

Oddelek: Loža
211969 (1419) MoDeR

Več podobnih tem