» »

DivX: slika se ustavi, zvok gre naprej - fix

DivX: slika se ustavi, zvok gre naprej - fix

matevzm ::

Verjetno precej pogosta napaka pri filmih, ki pridejo iz tretje roke, redki so namrec poskodovani ob izdelavi. Simptom: slika se ustavi, zvok pa gre se kar lepo naprej. Kaj je narobe? V sliki je napaka. Dekoderji jo slabo prenasajo, kot kaze preprosto nehajo dekodirati. Ce greste v VirtualDub in zaigrate tako datoteko, boste prisli do mesta, kjer bo VirtualDub napisal napako. In do sedaj nisem nasel nacina, kako jo odpraviti (razen da izrezes del, a potem so tezave s podnapisi, pa ne maram oskrunjenih filmov).
Ta da, danes se je pojavil AVIDeFreezer, ki popravlja take napake. Se vedno je potrebno osnovno znanje (pognati VirtualDub in pogledati stevilko slabega framea), a zadeva deluje. Ravno sem poskusil na delu filma, ki je imel napako in sedaj je vse v redu. V odvisnosti od napake so verjetno mogoca razna popacenja, a pri meni se tega ni bilo.
Se malo, pa se bo dalo res lepo igrati filme. Nedavno sem odkril (sem pac pocasne narave, kaj cmo) bsplayer, ki omogoca spreminjanje razmerja med visino/sirino filma. Sem videl nekaj filmov, ki so bili narejeni narobe in so bili recimo ljudje nekam hudo visoki (anamorphic DVD je bil zakodiran kot da je navaden). Ne vem kako da tega clovek, ki jih je delal ni opazil.. Priznam, podobnih napak sem tudi sam kriv (region 1 brez resizea, kar je v vsakem primeru narobe).
Uzivajte v filmih.

undefined ::

Freeze napako si lahko že poprej sam popravil z brisanjem pokvarjenega frejma v VDub-u.

krneki ::

Ne da bi jest vedu da se da usak frame posebi brisat. Zbrišeš lahko samo celo serijo frame-ov med dvema keyframe-moma. Razn če je usak frame keyframe, kar pa ne verjamem, da je kdo tako glup da nardi tak film :D

Matevzm, bom mal sprobal tisto zadevo ki jo priporočaš, ker imam dostkrat probleme z pokvarjenimi frame-i.

Take napake se zgodijo ponavadi med prenašanjem filetov iz enga serverja na drugega in preden ga ti dobiš v roke je bil že bogvekje. Zato so tud DVD ripi k jih izdajajo grupe v večih paketih s sum checkom. Ampak dostkrat ludje potegnejo dol zadevo in potem ko pridedo napake v katerem od rar-ov, ga enostavno ignorirajo, ker se jim ne da še enkrat tistsega rar-a dol vlečt.

undefined ::

krneki:
Razn če je usak frame keyframe, kar pa ne verjamem, da je kdo tako glup da nardi tak film

Vsak, ki želi narediti kvaliteten DivX film, ne bo pustil keyframe interval na 10 sec. Videl sem že DVD ripe z intervalom 1 sec, in kvaliteta prehajanja iz ene globine barv v drugo je očitno boljša. Sicer pa se danes uporablja VKI, tako da keyframe interval sploh ni več pomemben, al je nastavitev na vsako "1" sec al pa "9999".

krneki ::

Natanko tako, filmov s pogostimi keyframe-i se ne dela več ker je bilo ugotovljeno, da kvarijo kvaliteto oz. zasedejo veliko preveč prostora ter tako prispevajo slabšo kvaliteto ob enaki velikosti filma. Zato so eni pogruntal da se keyframe-e utakne v scene kjer se bitrate videa zelo poveča (scene changes). V taki tehniki so keyframe-i postavljeni v videu samo tam kjer se zamenja scena.

krneki ::

Kar se tiče AVIDeFreezer-ja....Zadeva res dela:D in to zelo dobro! Res uredu zadeva :)

sleby ::

Em, men se pa slika ustavi ce film igram v MicroDVD-ju v fullscreen .. tako da podnapisi ne sploh. Kwa je problem ?

matevzm ::

VKI je zadnje case popularna zadeva. Mene bolj motijo prepogosti (recimo na 1 sek) framei. Ne vedno, a vcasih se zgodi, da je za neko osebo zadaj stena, priblizno uniformne barve. In potem ta stena utripa vsako sekundo. Mene spravalja to ob zivce, vsaj ce film delam sam.
VKI da keyframe tam, kjer misli, da se je scena dovolj spremenila. Kar ne pomeni redko. Ob akciji je lahko vsak drugi frame keyframe. Aja, na barve to po moje ne vpliva, razen ce mislis na tiste zeleno-rjave zmazke, ki se vlecejo za osebami pri high-motionu.
Za vse, ki hocete delati VKI: najlazje je s patchanim codecom, potem pa lahko uporabite Flask ali kar hocete.
Kar se tice ustavljene slike v MicroDVDju je to pogost problem. Tudi meni se dogaja, zanesljivo se ga odpravi samo tako, da izklopis v preferences - subtitles - transparent subtitles.

Jinxy ::

Za popravljat razne napake v DivX-ih, je zlo uporaben tud DivFix.

Sicer je namenjen temu, da ce en DivX ni cel, ga popravi in ga lahko kljub temu ghledas, sproti pa popravi tud zgoraj omenjene napaka, tko da super stvarca!

Evo, se link.

krneki ::

Ubistvu use kar tale DivXFix naredi je rebuilda avi index header. Super za to če avi ni cel. Da bi mi pa popravil uničene frame-e mi pa do zdej z njim še ni ratal. Ponavadi mi naredi, če ima avi uničene frame-e, samo en avi, ki nima prave velikosti ampak samo do tam kjer se pojavi prvi error v originalnem avi-ju.

sleby ::

Pa res dela zdej v fullscreen :) Tnx :>

undefined ::

krneki:

Ravno obratno, nekateri še vedno uporabljajo keyframe framerate na vsako 1 sekundo, kljub VKI patchu. Lep primer take tehnike je DVD Rip 'Perfect Storm' (uporabljen tudi izvrsten MM4).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problemi pri divxih

Oddelek: Sedem umetnosti
81301 (1132) fictionel
»

S cim encodirate Divxe?

Oddelek: Zvok in slika
261465 (997) zile
»

kako narediti najbolši DivX?

Oddelek: Zvok in slika
241954 (1404) matevzm
»

Problemi z DivX filmom ..

Oddelek: Zvok in slika
252121 (1769) Bobnar
»

novi DivX codec

Oddelek: Programska oprema
71573 (1339) webcreator

Več podobnih tem