» »

DIVX Filmi

DIVX Filmi

meacho ::

Kaj je nerobe, če mi filem nedela, pokaže se sam siva slika in zvok.
Delajo mi sam filmi, ki imajo pod 20 slik/s???

Wolverine ::

kaksen procesor pa imas?? pa kolko rama??
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

matevzm ::

Noben uraden film nima pod 20 slikic. Film ameriski ima 23.976 slikic, ameriski video 29.97, filmi v evropi 25. 12 obstaja, a to so samo dolocene risanke, ce bi jih kdo dobil original risbice in predelal ali pa se precej pomucil, da bi dobil to nazaj.
Slika mora biti, pa ce skace. Jaz imam za preverjanje tezav (in se za kup drugis stvari) VirtualDub, ki ti bo pokazal slikico. Ce jo ne, je nekaj narobe z dekodiranjem.
Lahko pa je kan narobe samo pri predvajanju. Overlayi (samo ti niso sivi), se kaksna oslarija. Poskusi z drugim predvajalnikom.

Tzar ::

TReba se je tud vprasat kaksno graficno imas,saj recimo na voodoo/jih divX ful slabse delajo kot p na kaksnem matroxu.Preverjeno.
je pa valjda odvisno tud od CPU in RAM-a,ampak ne smes zanemarit grafike.
lp
:8)
Življenje je lepo!

undefined ::

Jao, jao... DivX filmi se popolnomam NIČ, ama NIČ ne navezujejo z grafično kartico! Grafična kartica NE pospešuje DivX filmov (in tudi obratno ne >:D). Edina razlika med grafičnimi, ki se pri DivX filmih (in tudi vseh ostalih 2D slikah) mogoče pozna, je hitrost RAMDAC-a, to pa le vpliva na globino barv, in nič na hitrost filma. Na hitrost in gladkost filma pa vpliva SAMO in LE procesor (CPU) sam, in nič drugega. Boljši procesor, boljše predvajanje DivX filmov boste imeli.

Še nastavitve, ki jih priporočam...
Prvo kot prvo priporočam za player DivX filmov Windows Media Player 6.4 (izogibajte se 7!). Ok... odprete DivX film, kliknete z desno tipko na ozadje playerja, in potem Properties > Advanced > DivX MPEG-4 DVD Video Decompressor (dvoklik). Tu lahko izbirate kvaliteto slike, priporočam pa sledeče nastavitve glede na hitrost proca:
P2 350 - "0", P2 450 - "1", P2 550 - "2", P3 600 - "3", P3 750 - "4".
V nekaterih primerih se bolje obnesejo manjše vrednosti, te nastavitve naj veljajo kot maximum.

Boky ::

IceMan se ne strinajm s tabo. Pravkar sem zamenjal Ati Rage Pro za Ati rage 128 (zaradi starega Ati-jevega isa tv tuner). Sokiran sem bil, ko sem ugotovil da mi divX-i z Rage 128 slalabse laufajo (pokuri vec CPU-ja) kot na rage pro-ju. Probal sem vse zivo. WIn 98se sem na novo nalozil, sprobal vse zive driverje, pa ni nic pomagalo.Species 2, ki sem ga na rage pro-ju pogledal brez problema, mi na rage 128 ne sfolga hitrih sekvenc.
Pozneje sem ugoovil da ce med predvajanjem filma kliknes na ozadje Options-> Playback in nastavis slider pri Hardware acceleration na 1 (ponavidi je na full oz 3) se poraba CPU-ja med predvajanjem filma zmanjsa. Ampak ta fora je delovala na masini z Rage pro , rage 128 in na Voodo 3. Vedno se je poraba CPU-ja zmanjsala za cca 10-15 %.CPU Slider, ki se nahaja v DivX MPEG-4 DVD Video Decompressor menju pa pac dvigas toliko, da ti film se tekoce tece. (ne zahtevajo vsi filmi enke kolicine CPU-ja).
Pa se nekaj za vse, ki nimamo zvocne kartice, ki bi podpirala 48Khz vzorcenje (kot recimo moj 5 let star isa SB 16). Takoj po zacetku predvajanja ustavis film , klik z desno tikpo na ozadje playerja > Properties > Advanced > MPEG Layer-3 Decoder -> Quality in Frequency das na Half !!!. Ce je film posnet v 48Khz-ih in imate tako zvocno kartico, bo izbolsanje zvoka ocitno.

meacho ::

procesor mam C2-566@808Mhz.
Grafična je Geforce 2mx.
Rama pa je 256MB.
Jst mislim, da ni napaka v strojni opremi.
A je možno, da so krivi Win ME??

YiMMi ::

Si instaliral Codec....;)

undefined ::

Jaz imam V5, pa nimam popolnoma nobenih težav z DivX-om. Pa tud tist "Hardware Acceleration" se mi NIČ ne pozna, al je na minimum al pa na ful je pri meni čisto vseeno, razlik ni.

Boky ::

Blagor tebi. Pri taki kartici verjetno nimas 400 Mh procesorja kot jaz, tako da razlike po mojem ne opazis. Jaz sem pri testiranju uporabil wintop, ki ti lepo napise koliko je procesor zaseden. ISto sekvenco sem par krat predvajal opazoval CPU load. Na masihah ki sem jih testiral, je Wintop pokazal razlicne vrednosti glede na to kje se je nahajal slider. (tudi na duronu 800 + V3)

pramarko ::

Po moje si tudi probal instalirati codec. K sm prvic zalaufal en divx se nism imel codeca in sem isto slisal sam zvok, slike pa ni bilo. Ne vem pa kaj bi bilo ce bi zalaufu film pod 20 fps. Ne stekam zakaj bi bili ti predvajani, hitrejsi pa ne (bi mogla slika vsaj pocasi se menjat).
Ps. jez z Media Playerjem 7 nimam problemov.

Tzar ::

IceMan--> ma s kako vpliva graficna kartica. Imam V3 2000 in prej ko sem imel Celerona 300 in 128Mb,se mi je dolocen film ful zatikal.sprobla pri kolegu,ki je imel isto 300,samo 64Mb in Matrox g200, pa je fil z lahkoto laufal.Grem h kolegu k ma 400 in V3 3000 fil se spet zatika.Je mogoce voodoo ali kaj?
Grem se k enemu kolegu tud ma 300,amapk od Creativea Banshee-a,pa mu film tud gladko tece.
Kaj je blo po tvoje narobe?
Zej k mam Celerona 700@850 in 320Mb RAM-a, mi valjda filmi laufajo kot za salo,prej pa zal niso vsi.
Pa se to.Kolega je ob isti konfiguraciji 400/64Mb,dokupu se 64 RAM-a in filmi cist nic bo ne delaj (mogoce za nekaj %)ampak tega uč kr tko ne opaz, zatikanja ostajajo.
Praksa in ne teorija!
lp
:\
Življenje je lepo!

meacho ::

Sm probu že vse codece, ki se ji dobi na netu, sam ni nič učinka!
Zanimivo pa je da mi filmi delajo pod Preview čist normalno???
A je možno, da so filmi fuč??

Nemelk ::

ti, dej probi kej direktX,...
Filmi niso zaj... ker nekje drugje delajo!:O
Nemelk ™

undefined ::

tzar, 99% sem siguren da je vzrok za to različna nastavitev kvalitete slike divx-a (kot sem zgoraj opisal). Verjetno si ti imel na "4", tvoj kolega z matroxom na "0", pol ta 3et spet na "4", pa 4. spet na "0". Ta nastavitev kvalitete pa temelji na procesorju. Tko da "4" za P2 300 je idiotizem, ker še "0" težko prebavi.

Vsi tisti, ki uporabljate Media Player 7, pa si te kvalitete ne morete nastavljati, ampak se lahko zanesete le na Micro$softovo presodbo. To je le en razlog zakaj vam odsvetujem uporabo MP7, poleg tega, da je ful bloated in grd do konca. :D
Uporabljajte MP 6.4, če veste kaj je dobro. :)

Tzar ::

Iceman --> Nastavljeno na 0 in vseeno tezave,ampak ni vazn to je zame sam zgodovina.Zej je kul,fajn dela.
Se vedno pa trdim da je od graficne odvisno.
:)>:D
Življenje je lepo!

undefined ::

Grafične kartice NE pospešujejo videa nobene sorte, pospešujejo le in samo 3D grafiko, VSE ostalo visi na procesorju, grafična pa skrbi le za prikaz slike na monitorju.
Pa naj me ker strokovnjak popravi, če se tu motim. >:D

SasoS ::

Grafična kartica načeloma pospešuje tud video, tako da razteguje sliko. Brez pospeševanja mora procesor razširiti video na željeno velikost. Pri vrtenju čez overlay, pa grafična kartica razširja sliko....

matevzm ::

Nobena kartica nima vgrajenega pospesevanja za mpeg4. Za mpeg2 imajo nekatere vec nekatere manj.
Edino, kar pride prav pri filmim, je hw spreminjanje velikosti. Program da kartici, naj sliko poveca. Kartice to podpirajo razlicno (za mojo ATI 128 Pro v w2k je omejeno od 0.16 do 16x, so dolocene omejitve glede velikosti slike in faktorja povecanja, ce se ne motim), tudi kvaliteta se precej razlikuje. Svojo kartico lahko potestirate s Mad Onion Video 2000, kjer je notri tudi test pomanjsevanja in povecevanja slike.

Phil ::

tzar: en moj frend ma PII300 in v3 2000 pa mi filmi delajo gladko.
LP

Cr00k ::

no bom pa se jst povedu kar vem: NOBENA graficna ne pospesuje DivX-ov...rezultat tega je poseben signal iz graf. u monitor...zato tudi print screen ne dela...

matevzm ::

Crook, povej se enkrat, nismo te cisto razumeli. Kaksen rezultat cesa je poseben signal iz graficne? In kaj to sploh je?
Da nisi kaj pomesal? Kartice vcasih uporabljajo overlaye. To je del slike, ki se pusti dolocene barve, recimo roza, in potem kartica pise v ta del zaslona. In zato, ker se to dorise kasneje, se tudi ne vidi v print screen. To je to, ce je se kaj, jaz ne vem.
Kako ugotoviti, ali imas overlay? Ce imas kurzor s senco (recimo default v w2k), se zapeljes po sliki in namesto sence je roza rob. Ali pa, ce je slika v oknu, hitro preneses. Vcasih se vidi ostanek roza obmocja, ki ne sledi dovolj hitro gibanju miske.

undefined ::

Hmm, čudno, jaz še nikoli nisem videl "roza" efekta ne v Win2k in ne v Win9x. Da nimaš ti le nekaj zjebano. :D

matevzm ::

Ne, magenta je obicajno ozadje za fill. Videl ze na nekaj racunalnikih. V principu pa je lahko tudi kaksna druga barva.

krneki ::

Vse je res. Samo ni nujno, da je roza. Lahko je črna ali pa katera druga barva.

IceMan, slabo opazuješ :D

undefined ::

Črna, da. Roza ali magenta, ne.

Nemelk ::

No, kaj ste kej resli, zakaj slike ni???0:)
Nemelk ™

Nemelk ::

format c:..............................100% in zdej dela.:\
Nemelk ™


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zahteve za gledanje divx filmov

Oddelek: Strojna oprema
493025 (1785) Azrael
»

gledanje DivX filmov

Oddelek: Pomoč in nasveti
331822 (1001) smash
»

Kino v sobi:>

Oddelek: Zvok in slika
211531 (1241) matevzm
»

Kakšen PC za DivX

Oddelek: Pomoč in nasveti
181264 (1011) zile
»

Predvajanje DivX-ov na slabsin masinah

Oddelek: Zvok in slika
51497 (1328) Alec999

Več podobnih tem