Forum » Navijanje » Napajalnik
Napajalnik
pucvoler ::
Po modifikaciji za množilnik, ki sem jo nalotu na QDI-jev KinetiZ 7T, sem se spravu navijat athlona 800. Še prej pa sem pobarval nesklenjeni L7 mostiček tako da je voltaža 1.85V, vendar mi bios kaže 1.92V (WOW) sem si mislo to bo šlo sigurn do jurja. Ker imam somo 200W napajalnik sem navijal brez diskov, zvočne... , sam tulk, da vidim do kulk se mi zbudi. Šel je smo do 950, samo se je restartu kaj kmalu. Zdaj dela stabilno pr 900Mhz(100*9) z vso mašinerijo (15Gb WD 5400 HDD, 128 133SDRAM, KT133, Ati tv wonder, Elsa TNT2 core@165 ram@185, CD-RW, cd-rom, modem) in samo 200W napajalnikom.
Zdaj pa mi pvejte, če se mi splača kupit 250 ali 300W napajalnik ????, in pa do kulk gre Athlon800 pr 1.85V če maš zadovoljivo hlajenje.
Zdaj pa mi pvejte, če se mi splača kupit 250 ali 300W napajalnik ????, in pa do kulk gre Athlon800 pr 1.85V če maš zadovoljivo hlajenje.
Tomi ::
Za AMD-ja je vsekakor 250W napajalnik priporočljiv, ker se rado zgodi, da zamrzne. Pa še tako dragi niso..
Šel bi pa verjetno res čez 1GHz...
Šel bi pa verjetno res čez 1GHz...
metrodusa.blogspot.com
MTB ::
Če je vse OK, potem kar tako pusti. Jaz sem imel težavo, da se je včasih mašina prižgala, včasih pa ne (Duron 900 MHz), zato sem moral zamenjati 250W napajalnik z 300 W.
RS
RS
StarY ::
Hm, ta tema se pojavlja ze od samega zacetka.
Sploh ni pomembno koliko Watten napajalnik imas... pomembno je koliko A ti zmore pri določeni Voltaži. Vedeti moraš, da je za procesor pomembna moč toka (A) pri +3.3V in če imaš na tej "liniji" prešvoh napajalnik, je čist nepomembno koliko ventilatorjev (12V) in koliko diskov (5V) imas v masini!!
Sploh ni pomembno koliko Watten napajalnik imas... pomembno je koliko A ti zmore pri določeni Voltaži. Vedeti moraš, da je za procesor pomembna moč toka (A) pri +3.3V in če imaš na tej "liniji" prešvoh napajalnik, je čist nepomembno koliko ventilatorjev (12V) in koliko diskov (5V) imas v masini!!
pucvoler ::
Sem pogledu na kišto, pa mi pri 3.3V zmore le 12A, torej je po vaših trditvah največja moč 39.6W, sam ni mi jasn kok se lahk procesor zbudi in dela stabilno A800@900 k ma sigurn več kot 55W. Medtem se mi je porodila ideja, da bi dva 200W napajalnika vezal vzporedno. A bi šlo to?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Do koliko ste prišli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 10166 (6787) | MEDENA |
» | Kako zvem če je napajalnik prešvoh?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1287 (1045) | Dead_Eye |
» | NapajalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1738 (1233) | Silence-r |
» | Poročilo o modifikaciji voltaže na ABIT KT7AOddelek: Navijanje | 1065 (929) | Cako |
» | NapajalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1099 (885) | franci |