Forum » Zvok in slika » potek garancije
potek garancije
nagec ::
na servis sem dal divx player in od takrat je poteklo 45 dni. na garancijskem listu pise da mi morajo zagotoviti brezhibno delujoci predvajalnik in me zanima ce se to smatra kot nov ali rabljen brezhibno delujoci. ce ima ze kdo izkusnje s tem naj mi prosim posreduje informacije.
naked is nature
Sami ::
Pokliči jih in ga takoj zahtevaj, če pa še ni popravljen pa zahtevaj novega.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
aljazh ::
1. odstavek 20. člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot):
Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.
Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.
nagec ::
aljazh: a mogoce ves kdaj po poteku 45 dni mi morjo zagotovit nov izdelek? kr so mi rekl d ga lahko dobim konc mesca. 75 dni bi mogu zarad njihove nesposobnosti cakat da dobim player nazaj. men se to zdi nesprejemljiv.
naked is nature
Sami ::
men se to zdi nesprejemljiv.
Logično, da je nesprejemljivo. Mene so v Mlacomu že parkrat hotl tkole zajebat, pa sem že po enem tednu popenil in jim zagrozil s tržnim inšpektorjem in čez 2dni dobil nov disk , enkrat pa sem se celo kar močno skregal s serviserjem.
Takoj zahtevaj nov divx player.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
NiggerBob ::
Pozorno preberi zakon, sploh 37.člen (a,b,c in č)
KLIK
KLIK
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"
aljazh ::
Če ti v roku 45 dni izdelka ne popravijo, po tem roku pa tudi ne izročijo enakega novega, lahko odstopiš od prodajne pogodbe, kar povedano z drugimi besedami pomeni, da ti morajo vrniti celotno kupnino za izdelek, ti pa izdelek pustiš njim.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | telefon na servisu že 47-48 dniOddelek: Pomoč in nasveti | 5235 (4394) | andromedar |
» | Rok garancije (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13011 (10129) | solatko |
» | ZVPot, pravice potrošnika, garancija, vračilo kupnine, itd...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2948 (2593) | b |
» | Garancija - vrnitev kupnineOddelek: Pomoč in nasveti | 3441 (2744) | BlueRunner |
» | Vprašanje glede garancije? Je to mogoče?Oddelek: Kaj kupiti | 1454 (1247) | Šimpanz |