» »

Kako se pripraviti do učenja???

Kako se pripraviti do učenja???

1
2
»

zlobcek ::

Dejstvo je, da tako ali drugače teh 99% "slabičev", kakor jih imenuješ, drži Slovensko gospodarstvo "gor". Ne poznam nobenga dorektorja, ki bi mi rekel: stari ej sm meu same desetke na strojništvu in sm mam zdej fermo in sem car.

Dosti jih poznam preko fotra, ker so podobni letnik (kar se tiče strojniške in elektro stroke) in so čist vsi fušal na faksu na debelo. So ljudje, ki so odletel vse povrst in so faks naredil izredno. Zdej pa lepo držijo na nogah malo/srednje veliko podjetje. Delajo itak po cele dneve, dnarja je temu primerno.

Ok malo je tudi nerodno, ker govorim iz stališča strojnika. Tehnične šole so že v osnovi drugačne kot recimo neka biologija, kemija, medicina itd.

CWIZO ::

Se zdej ne vem kaj naj bi bil FAKS in kaj faks?

Pa mal ste zasli, ne gre se kle kake ocene bi mogl met pa zakaj bi mogl met take ocene, ampak kako se pripravit do ucenja...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

turok ::

Ne...tema je čist kul...Ker priprave do učenja...pomeni...Zakaj se učiti...to je motivacija...in to je ta tema cela...

Tko da...ja...ste napisal kr dost metod, kako naj se učim.Ostalo je na meni...Upam da se bom res prjel dela:D
Life is life .... na na na na na

DoloresJane ::

Nič upat, kar poprimi za delo. Potem niti upati ne bo treba! :D

Myth ::

Je pa spet čisto odvisno od človeka. Recimo jaz se nočem in nimam niti namena se spremeniti glede ene zadeve, namreč dolgočasa. Da bolj jasno povem. Ne maram vsak dan (lahko tudi ena in isti čas) početi ena in iste stvari....

Npr.: Mine me bit toliko na slo-techu. Zdaj ko mi je to postala neka rutina, nočem več tolko tu bit. V bistvu me v kratkem ne boste vidli tak pogosto tukaj.
Npr.: Ko sem hodil delat 9 mesecev točno ob določeni uri, točno delo imel, točno hodil domov. etc. tralala... mi več ni bilo. Prav mukotrpno mi je postalo zadna dva meseca in sem komaj čakal, da grem drugam delat.
Npr.: A vi vsak dan se umijete, posteljete posteljo, se pripravite za spanje v enem vrstnem redu? Jaz tega ne prenesem.

Na kratko (sem se zdajle spomnil besede). NE PRENESEM MONOTONOSTI. Sicer pa smo ljudje različni. :D

Zdaj pa to prenesimo na fax oz. učenje. Nekaj časa se učiš eno stvar. Dobro, se naučiš, obvladaš, pustiš. Se greš učit drugo stvar. In tako dalje. V bistvu ti nikoli ni dolgčas. Je pa pomembno, da vsake tolko časa , se spomniš in poprimeš spet tisto staro zaprašeno knjigo (učbenik, zvezek) in jo pogledaš, ter se spomniš ter osvežiš znanje.

Razumete? ;)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

gzibret ::

> Al pa če se hočte it znanstvenike pa odkrivat toplo vodo, kakršnih je pa tule pomoje zelo malo.

Tudi taki morjo bit. :D Kam pa pridemo brez topla voda?
Vse je za neki dobr!

DoloresJane ::

Teorije učenja, mišljenja in motivacije me že dolgo zanimajo, zato sem prebrala marsikatero knjigo s teh področij. Med tiste, ki so se mi zdele vredne svojega denarja in časa, bi uvrstila:

Tony Buzan: Use your head - osnovno knjigo o učenju. Kako sploh se ljudje učimo, kako v tem segmentu funkcionirajo naši možgani...

Tony Buzan: The Mind Map Book - zakaj si vsi delamo nefunkcionalne izpiske. Miselni vzorci so (osebno) najboljši način izpisovanja snovi iz učbenikov in idealni za ponavljanje. Poleg tega je snov več strani strnjena na 1 strani in pregledno povezana. Ne morem prehvaliti. Je pa zanimivo, da ima še vedno veliko ljudi izrazito odklonilen odnos do miselnih vzorcev. Mislim, da je ta knjiga pred kratkim izšla tudi v slovenskem prevodu - naslov je menda Knjiga o miselnih vzorcih.

Tony Buzan: Speed reading - za vsakogar, ki mora prebrati več kot samo en časopis na dan.

Dave Ellis: Becoming a master student - lična knjiga, ki v enem volumnu uspešno obdela mnogo pogledov življanja študenta in se intenzivno posveti segmentu študija. Dobri nasveti za obvladovanje časa in motiviranje za učenje, na hitro nudi pomoč tudi ob "krizah", ki jih študentje dožuivljajo zaradi študija.

To je po mojem mnenju nujno treba prebrati, če bi radi izboljšali svoj način študija. Linke na komercialne strani sem dala zato, ker je skoraj nujno, da te knjige kupite, če jih želite prebrati, ker so v slovenskih knjižnicah izjemno slabo dostopne. :\

Mulc ::

ja recimo zase vem da najteži se je pripravt do tega da se učiš sproti. Ker potem zadnji dan se ne naučiš veliko pa tud da se ti ne. vedno prelagam snov eh sej to bom že ju3 dokler ni en dan pred testom. to je npr tud današnji dan ko se mi ne da učit slove...

Myth ::

Khm... vedno bolj me presenecas, Nadezhda. In moje mnenje o tebi se je tudi spremenilo na odlicno , ce primerjam s prvim pogovorom. Zalostno pa je, da ne govoriva več. Pa dosti jokanja... Zbrat se morem kr grem zaj za knige! :D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

]Fusion[ ::

Kak pa kaj mislite na polušanje glasbe ob učenju? Jaz osebno imam rad kaj v ozadju ko rešujem naloge(vaje itd), samo ko pa se učim teorijo me samo moti. Seveda je ne poslušam tako glasno da še sosede zbudim :)
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

DoloresJane ::

Lep del srednje in osnovne šole sem se učila ob klasični glasbi, znižani na tako "tihost", da sem jo slišala res le kot ozadje. Nikakor ni motila moje koncentracije, vendar to povečini tudi zato, ker sem vse CD-je znala že na pamet. Če sem poslušala nov CD, sem opazila, da sem velikokrat bolj poslušala kot pa se učila.

Nekatere študije navajajo uspehe pri učenju ob klasični glasbi, predvsem baročna (Bach, Händel, Purcel,...) naj bi bila idealna, ker je v primerjavi s "popularno oz. sodobno" glasbo dovolj monotona, da ne moti koncentracije in hkrati učinkovito zaposli desno polovico možganov.

Drugi trdijo, da nobena glasba ni dobra in da je samo tišina ustrezno okolje za vzdrževanje koncentracije. Osebno sem mnenja, da si mora vsak prilagoditi okolje glede tega faktorja. Morda celo do te mere, da ima glasbo ob določenih segmenetih učenja, ob drugih pa spet ne. Nekateri se brez težav učijo npr. ob metalu, mene pa moti že vsakršna glasba, ki ima vokalne vložke (besedilo).

Morda bolj kot glasba je za optimalno učenje pomembna površina in stalen prostor, v katerem se učimo, izoliranost od hrupa s ceste, drugih stanovanj,... dobra osvetljenost prostora, ustrezna temperatura, zmožnost prezračenja, ...

Myth ::

Jaz se ob glasbi ne morem učiti. Glasbo imam le, ko kakšno snov preletim, v ozadju, in če programiram. Zanimivo je tudi to, da če se že ob glasbi kaj učim, da ko kasneje pišemo izpit ali test oz. kolokvij, da se prvo spomnim glasbe katera je igrala v ozadju, nato pa kakor da bi virtualno gledal knjigo listam in berem z nje. Ter tako tudi napišem kaj dobesedno iz knjige. No ja, spomin pa takšen. :8)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Myth ()

turok ::

ja stari...sej mogoče pa je to tut način...aveš...k valda si zapomneš 100 drugih stvari sam tistih ne, ko bi si jih mogu...in pol tko v odzadju poslušaš musko in si podzavestno rememberaš musko in hkrati stran na kateri je muska igrala, če me razumete ja...STari Mrice ti si zakon:D
Life is life .... na na na na na

kuglvinkl ::

Sam prisegam na tišino. Popolno. Ponoči. Madona kolk jutr sem dočakal...
Your focus determines your reallity

Jeebs ::

Se podpišem pod to izjavo. Podnevi me vedno nekaj zmoti.|O
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

strictom ::

js se pa ponoči ne morem učit. kar zaspan ratam in grem spat ali pa računalnik prižgem

ne vem. bom danes poskusil se zvečer učit. bom celi popoldan(oz kolker ga je še ostalo) prespal
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

DominusSLO ::

Ponoči učit ni blo nikoli šans zame... po 19ih se grem raje naspat, kot da bi se učil..

strictom ::

ob sedmih hodiš spat? ti si pa originalen
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Myth ::

Kaj si mu fauš? :D

edit: Sicer pa je napisal PO 19h uri. Bolše preberi. ;)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Myth ()

OwcA ::

@Nadezhda: ... in je literatura in LITERATURA, pri slednji Tony in njegovo hitrostno branje ne zaleže kaj dosti. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Myth ::

Mal za šalo mal zares. Kot bi nekdo rekel: Nadezhda waz pwned by OwcA. :D

Za lahko noč in miren spanec.
Vam želi Mr Ice iz ledene doline ;)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Tear_DR0P ::

hmm jst sm se pa matematiko ponavadi učil ob metalu in panku. Hitrost ritma je narekovala hitrost dela na kontrolkah je pa vsaka snov pomenla povezavo na določen komad in sem se jo lažje spomnu. Teste sem reševal zelo hitro in točno, ocene so ble 4 ali 5. Je pa neredno in kampanjsko učenje pokazalo svoje zobe na maturi kjer sem pisal komaj 2.

Mama pa največje težave zdle na faksu, ko se še vedno nism spravu učit, pa je sam še 2 mesca do izpitov (in ja 14 dni pred izpitom mi je na faksu premal)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

DoloresJane ::

Owca - res je, da sem malo preveč pompozno napisala komentar tiste knjige. Je res, da ni vedno priporočljivo brati izredno hitro in tudi vseh besedil ni primerno brati na enak način. Kar pa je, na žalost, točno tisto, kar počne velika večina ljudi. Sicer pa je tvoja splošna hitrost branja (relativno neodvisno od materiala) višja kot bralna hitrost nekoga, ki je slab in nevešč bralec (veliko regresije, slaba koncentracija).
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali ste zadovoljni s srednjo šolo na katero ste se vpisali ali obžalujete svojo odloč (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
649814 (1301) AtaŠtumf
»

Kako se učiti matematiko na višji ravni (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6011362 (9840) lebdim
»

"Hardcore" učenje? Triki, nasveti, pomoč ...

Oddelek: Šola
121771 (1375) St235
»

Kako imeti rad šolo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
605668 (4340) Tear_DR0P
»

sitemi učenja itd. (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
614845 (3814) McHusch

Več podobnih tem