» »

Canon PIXMA Ip 4000

Canon PIXMA Ip 4000

orka ::

Zanimam se za omenjen tiskalnik in me zanima kako ste zadovoljni z njim, kakšne kvalitete je izpis, koliko je ekonomičen, če sploh je, kje se ga splača kupit?????

Mogoče imate predloge za kater drug tiskalnik, ki tiska na cd/dvd

tec ::

Jest sem ga vceraj nabavil. Sicer ga nisem se sprobal cist...en cd sem naprintal pa je kr lepo naredilo na default nastavitvah. Ima 5 kartus, dve crne in tri barve..posamezna stane nekje 3k. Je pa ful velik, pa se mi zdi da je kar kvalitetno narejen. Jutri bom naprintal 50 cdjev, pa ti javim kako je slo.

orka ::

Ojla
Kako to da ima 2 črni kartuši (ena je 3e, druga pa 6) sem se spraševal že jst.

hvala

d.
ps. kje si ga nabavu? cena

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: orka ()

tec ::

Ubistvu ne vem zakaj ima dve. Kot sem napisal, se nisem imel casa prestudirat. Sem ga sam priklopil in testiral. Mal pogooglej, sigurno pise. Cena je bla slabih 40k se mi zdi. Niti ne vem tocno, ker mi ga je firma kupila.
Kej vec ti pa ne vem povedat. Aja, edin mogoce to, da se cdje vstavlja od spredaj in je ful fajn narejeno.
Nabavljen je bil pa v comtronu, kjer imajo tudi kartuse vedno na zalogi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tec ()

destiny ::

pri mimovrste je bil kak mesec nazaj 34.000,00

orka ::

obema se zahvaljujem za odgovore

Če bodo še kakšne ugotovitve se priporočam

hvala
d

mersol ::

No sam kartuše so pa > trgovina.kartusa-toner< tle cenejš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

NiggerBob ::

je že bilo govora o IP4000 KLIK

glede barve zelo varčen, če imaš nastavljeno na Standard kvaliteto tiska. High kvaliteta je tudi bolj High poraba :D Zelo lep izpis na navaden papir, na foto in inkjet papir pa je čista poezija. Tisk na CD in DVD je super zadeva, na Printable medij naredi fantastično lepo sliko. Pri podajalniku za CD moraš malo pazit, če obračaš CD ali DVD v njemu, zna narediti prasko. Dva podajalnika za papir sta prav tako genialna domislica, zgoraj naložiš navaden papir, spodaj pa npr. foto ali poseben inkjet papir, pa samo preklopiš z gumbom ali pa softversko. Ločene kartuše so tudi dobra pogruntavščina, lahko zamenjaš ali refilaš samo prazno.
Glede barve ni izbirčen, prebavi vse, tako originalno Canonovo črnilo, kot tudi originalno od HP, pa tudi razne neoriginalne. Originalne kartuše so poceni, neoriginalne še bolj, barva v stekleničkah pa najbolj, refill originalnih kartuše je zelo enostaven, samo dobro moraš zatesniti kartušo nazaj, drugače bo poplava :D

Glede dveh črnih kartuš, mi je bilo razloženo naslednje:
IP4000 uporablja 5 kartuš (C, Y, M 2xBlack) zato, kar je to tiskalnik, namenjen tako tisku fotografij kot tudi večjim količinam teksta (npr. v podjetju) in je zato dodatna velika črna kartuša (3eBK), da ne sprazni prehitro tiste male črne (6BK). Če je to res tako, ne vem.
Vem pa, da lahko malo črno (BCI-6BK) in veliko črno (BCI-3eBK) obe refilaš z enako črno barvo, pa ne bo nobene razlike v kvaliteti izpisa teksta ali fotografije :D

Občasno se po tisku večjih količin fotografij in teksta zna zamašiti kakšna šoba, predvsem tista, ki je odgovorna za tisk teksta in pušča tanko belo linijo brez barve v tekstu. Takrat izvedeš čiščenje (normal Clean). Če ni OK, ponoviš 2, 3 x, ki vsaj pri meni daje boljše rezultate kot "globoko" čiščenje (Deep Clean). Prav tako je pri Deep Clean poraba barve zelo velika, zato ni treba pretiravat.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: NiggerBob ()

alex32 ::

Zadeva je super, kvaliteta, barve, hitrost, poraba, cena kartus, tisk do roba ... če bi imel izbiro, bi ga kupil ponovno.

tec ::

Jest sem ravno opazil eno cudno stvar. Printam 12x8 listov in mi vsake toliko napise Printer is offline in zacne na novo. Neha printat kar nekje sredi lista, vrze ven in na novo....ful motece.

Zraven imam se enga hpja 5740, ki pa nima teh problemov.

Kaksna ideja kaj bi blo??

nodes ::

mimam teh problemov...mogoče driverji...ostanek kakšnih driverjev


je pa tole definitivno trenutno najboljši tiskalnik...po ekonomičnosti, če upoštevamo, da ni izbirčen pri refilih in ne uporablja nobenih čipov na kartušah

PCnow! ::

kako pa je s tiskanjem, ko je npr. ena kartuša čist prazna ostale pa ne, a lahko še vedno printaš al je to onemogočeneo dokler ni prazna kartuša nadomeščena s polno, ker pri določenih epsonovih tiskalnikih ne moreš printat črnobelega teksta, če je barvna kartuša prazna.

mersol ::

Fantje glede kartuš se najbl splača CIS sistem. To pomeni neprekinjeno dovajanje barve v posebaj prirejeno kartušo.
Pa še odgovor na PCnow : Če že žrtvuješ 40k za inkjet ... kar je precej potem ne šparat in si prvoščt da ti ena barva drsa v prazno ampak si prvošč kvalitetno kompatibilno kartušo k dobiš vsako po nekaj več kot 1k.

Nasvet sponzorira: -----> Cosmo

PCnow! ::

Sej ne gre za to da šparaš in ti ena kartuša drsa v prazno, ampak recimo, da imam črno kartušo polno, hočem naprintat ene 15 strani čb poročila pa ga nemorem ker je ena barvna kartuša prazna, kar se dogaja pri nekaterih cenješih epsonovih printerijh in bi mene zelo motilo. skaratka zanima me kako je s temi forami pri omenjenm printerju (ki stane cca. 34.000 sit ne 40.000).

" CIS sistem. To pomeni neprekinjeno dovajanje barve v posebaj prirejeno kartušo. "
To se pa men mal čudno sliš s poudarkom na neprekinjeno. Bi prosu mersola za podučitev (reklamo), ker jst sem seznanjem samo s tremi možnostmi: originalne k., kompatibilne k. in pa refill seti .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PCnow! ()

MadMax ::

Gre za predelavo tiskalnika, ko se namesti cevke iz glave tiskalnika do zunanjih, recimo 1 dl stekleničk s črnili.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

jerry2000 ::

Če ste že kupili tiskalnik za 33 jurjev, kar ni veliko, ne štedite pri črnilih. Neoriginalna pač niso enaka in to so mi dokazali vsi trije inkjeti, ki so sedaj pokvarjeni oz. z zamašenimi šobami, ki se ne dajo več sčistiti!
Jerry and Tom

neoto ::

Če imaš HP-ja in ti neoriginalne barve zamašijo kartušo, jo pač kupiš enkrat originalno ... :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik -> pogoj: najcenejše kartuše (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7429907 (19177) bobby
»

Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8335838 (26486) Tomi
»

Tinta

Oddelek: Kaj kupiti
71345 (1219) Brane2
»

Kartuše...količina črnila...kje kupiti...

Oddelek: Kaj kupiti
394383 (3741) Brane2
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433778 (3202) TheJack

Več podobnih tem