Forum » Programska oprema » Excel - #VREDN!
Excel - #VREDN!
Luksi ::
Zanima me, če kdo ve zakaj mi tole napiše: #VREDN! v Excel celico, ko zapišem čisto enostavno formulo: B1/B7 - v obeh sta pravilni številki, ko pa kliknem = mi pa tisto napiše, kaj je narobe?
Luka
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
nodrim ::
kakšni številki pa sta ... ???
da slučajno v B7 kakšna ničla
ta napaka je ponavad, kadar pride v rezultatu izračuna neka neveljavna vrednost ...
da slučajno v B7 kakšna ničla
ta napaka je ponavad, kadar pride v rezultatu izračuna neka neveljavna vrednost ...
samomas ::
Najbrž ti manjka enačaj =B7/B6 , vsako formula začneš s tem ukazom ali pa uporabi ikono za funcije fx. Če še zmeraj ne deluje je najbrž ena od vrednosti označena kot tekst oz. ti je ne prepoznava kot številke.
gzibret ::
Poglej, če so v celicah res števila. Excell je debiln, ker števila z decimalno piko (npr. 345.66) smatra kot text. Saj se to da nastavit, ali je .=decimalna pika ali kaj drugega.
Kako pa veš, da je v celici število? Če je poravnava v levo, pol je txt, če je poravnava v desno, pol je število.
Kako pa veš, da je v celici število? Če je poravnava v levo, pol je txt, če je poravnava v desno, pol je število.
Vse je za neki dobr!
nodrim ::
pri tej napaki sigurno ne ... preozek stolpec je označen z ###### ... excel tako označi stolpce, ki so preozki, da bi prikazali celotno številko v tistem stolpcu ...
z besedilom je drugače, ker ni tak problem, če manjka pol besede .. če pa pri številkah manjka pol cifer, pa tisti, ki gleda dobi čisto napačno informacijo .. zato excel ne dovoli prikaza števil v preozkih stolpcih ...
oznaka #VREDN! pa se pojavi takrat, ko je nekaj narobe v sami formuli .. ali gre za matematično napako (npr. deljenje z ničlo) ali računalniško (npr. mešanje tipov podatkov)
z besedilom je drugače, ker ni tak problem, če manjka pol besede .. če pa pri številkah manjka pol cifer, pa tisti, ki gleda dobi čisto napačno informacijo .. zato excel ne dovoli prikaza števil v preozkih stolpcih ...
oznaka #VREDN! pa se pojavi takrat, ko je nekaj narobe v sami formuli .. ali gre za matematično napako (npr. deljenje z ničlo) ali računalniško (npr. mešanje tipov podatkov)
mrbungle ::
Sorry, moja napaka, imaš prav nodrim, sem spregledal...
#VREDN! je lahko posledica, da si pri vnosu decimalnih številk namesto vejice napisal piko (ali obratno, odvisno, kako imaš v Winsih nastavljeno).
#VREDN! je lahko posledica, da si pri vnosu decimalnih številk namesto vejice napisal piko (ali obratno, odvisno, kako imaš v Winsih nastavljeno).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel automatsko računanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1224 (1069) | petkofak6527 |
» | Excel datoteke, funkcije ne delujejo, #value napakaOddelek: Programska oprema | 2627 (2283) | SmeskoSnezak |
» | Excel - seštevanje vrednosti brez upoštevanja besedilaOddelek: Pomoč in nasveti | 7716 (7361) | arnecan1 |
» | Pretvorba števil v ExceluOddelek: Loža | 2592 (2428) | darkolord |
» | Excel - decimalna vejicaOddelek: Programska oprema | 3940 (3704) | tempoFlow |