» »

KKS-Radvanje krši konkurenčno pravo!

KKS-Radvanje krši konkurenčno pravo!

Volk| ::

To kar bo tu opisal velja za del Maribora. Danes sem izvedel nekaj kar ne morem verjet!
KKS-Radvanje omogoča dostop samo do Amisa! Drugih dostopov ne omogoča! Čeprav noben kabelski operater v MB ( pa verjetno še kje) ni taki "kmet"! Pri drugih lahko izbereš tu pa ne gre.
Svetovali so mi naj jih prijavim uradu za varstvo konkurence!
Kar bom tudi storil. Pa to ni res.;( Imam status študenta ali oni mi ne omogočajo dostopa do arnesa ker pravijo da nimajo pogodbe in bo mogoče drugo leto!
Prek Amisa pa si lahko preberete cene na netu!
kar velka razlika v enem letu!
Mislim da bo Urad za varstvo konkurence z veseljem pobrskal po pogodbi med KKS in Amisom.:D

Imate kaki nasvet? Predlog?

TheBeeZee ::

Slabo si pogledal Amisovo ponudbo, imaš študentski paket.

http://www.amis.net/storitve/storitve_k...
http://www.amis.net/storitve/storitve_k...

AndrejS ::

Nabavi si ADSL! To sem tudi jaz storil zaradi "nesposobnosti" kabelskega operaterja!

TheBeeZee ::

AndrejS, živiš v Mariboru? Je tvoj kabelski operater TSRPL? Če ne, potem ti predlagam, da ne komentiraš stvari, ki je ne poznaš.

mojsterleo ::

Volk nič ne zamujaš. Jaz imam študentski paket ARNES preko Telemacha v LJ, in je že en mesec pa pol na arnesovi strani čista katastrofa glede hitrosti in odzivnosti (čez dan packet loss 20-30% in pingi 500+, slab ul/dl - samo ponoči dela kokr tolk normalno). Pravijo da bodo probleme popravili po 16.marcu, ampak kdo jim zares verjame?;((

Bi raje plačal malo več pa da mi vsaj dela tako kot je treba.

joejoe ::

Jaz imam študentski paket ARNES preko Telemacha v LJ, in je že en mesec pa pol na arnesovi strani čista katastrofa glede hitrosti in odzivnosti (čez dan packet loss 20-30% in pingi 500+, slab ul/dl - samo ponoči dela kokr tolk normalno).


Od kje ti podatek, da je problem na Arnesovi strani? Ce bi bilo temu res tako, bi se marsikomu slabo delal kabelski internet, pa je zares dalec od tega.

Glede na simptome bi se dalo rect, da stanujes na lokaciji, kjer je prevelika kolicina kabelskih modemov na istem segmentu omrezja. Zaradi deljenja lokalne povezave prihaja do takoh zakasnitev. Dokler Telemach pri tebi v lokalu ne porihta zadeve, ne bos imel nic hitrejsega/odzivnejsega interneta, pa lahko Arnes skace gor in dol da se jim zmesa :)

barabl ::

Ne si mislit,da je v Velenju kaj drugače,mamo tudi mi težave z kabelskim internetom,a pol so vsi KRS ponudniki v Sloveniji v K...u,mogoče je pa vseeno delček krivde tudi pri Amisu? Edino kar jim gre dobro od rok je kasiranje,ker kasirajo storitve za en mesec v naprej,me je skoraj kap,ko sem ta mesec dobil dve položnice.Sam osebno imam paket 3072/384,pa sem imel od petka hitrost med 1700 in 2400,ko sem se pritožil,so mi obljubili poseg doma,pa sem se moral pošteno potruditi in poklicat ogromno številk,da sem se lahko dogovoril za poseg jutri popoldan.Vasi ki razmišljate o kablskem internetu,vam toplo priporočam da se odločite za ADSL,vsaj kar se Velenja tiče.

ombre ::

No jaz pa sem prav zadovoljen s Telemachom (Gorenjska). Mam najcenejši paket pa prov lepo vleče - prej sem mel boljši paket od Perftecha pa ni šel skoraj nikamor. se pravi da mam zdej še malo boljšo povezavo za manj denarja. :D
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Dman ::

SIOL in Telekom tudi kršita konkurenčno pravo - vezana prodaja zaradi ISDN priključkov... pritoži se;((

Hepan ::

@volk:

mi lahko razlozis kje je krseno kaksno konkurencno pravo? oziroma katera določba konkurenčnega prava?



wannabe pravnik?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hepan ()

Soprano ::

To bi tudi mene zanimalo =)

Po tvoje kršijo konkurenčno pravo tudi npr. BMW-jevi zastopniki, ker v *njihovih* salonih ne prodajajo tudi Fiatov?

8-O

Dman ::

soprano: ne vem, če je to padalo name... ampak ne primerjaj avtomobilskih salonov s telekomunikacijskim omrežjem. V nemčiji so že pred leti prepovedali nemškemu telekomu takšno pogojevanje. Če pri nas nadzorni mehanizmi ne delujejo dobro še ne pomeni, da ni kršitev.

Soprano ::

Vprašanje je bilo namenjeno Volk|-u 8-)

Klasična telekomovska omrežja se v tem pogledu ne morejo primerjati s CATV omrežji, kar potrjuje že dejstvo, da ima 99% CATV operaterjev po svetu samo enega ISP ponudnika - to so oni sami (velja za Ameriko, Evropo, itd.).

Preostali 1% pa je verjetno preveč nesposobnih, da bi sami uspeli ponuditi kvalitetno storitev in rabijo za to pomoč tretjih oseb.

In ja, zahodni svet se tako na telekomunikacije kot na pravo spozna bolje od nas 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Soprano ()

Volk| ::

Soprano:
maš prav, zahodni svet se spozna bolje na pravo in še kaj.

Smo v demokratični državi(kao..) in če drugi omogočajo priklop kjer želiš razen na tem KKS-radvanje...kaj si naj mislim.

Hepan ::

idi v tus pa pa jih tozi ker nimajo mercatorjevih izdelkov....

kks radvanje pac ne omogoca priklopa preko arnes in pika - pac njihova poslovna odlocitev...tukaj nimas moznosti narediti popolnoma NIC...

nobeno varstvo potrošnikov, urad za varovanje konkurence ali celo sodisce ti pri tem nebo pomagalo...

mrbungle ::

Po tvoje kršijo konkurenčno pravo tudi npr. BMW-jevi zastopniki, ker v *njihovih* salonih ne prodajajo tudi Fiatov?


Soprano, mal si to narobe napisal. BMW bi kršil konkurenčno pravo, če bi moral ob nakupu BMW-ja obezno kupit še Fiata oz. bolje Roverja, ki j (bil) v lasti BMW-ja. Fora je, da sta Telekom in Siol vsak svoje podjetje in ni prav, da moraš vzeti paket ISDN+ADSL. Zakaj bi plačeval naročnino za telefon in še naročnino za ADSL, če pa telefonskih storitev ne potrebuješ (pogovori, prikaz identitete klicatelja,...). Potrebuješ telefonsko omrežje za delovanje ADSL, a uporabo tega omrežja plačaš že v naročnini ADSL.

Smorny ::

Telemach Pomurje tudi ne ponuja študentskih paketov, čeprav jih telemach na svoji strani ima. Pač, je taka njihova poslovna odločitev. Nikakor jih ne gre prepričati, da se to porihta. V podružnici pomurje niso ravno najbolj kumunikativni tako telefonsko, kot elektronsko. Telemach LJ, pa tudi nič ne ve o našem koncu. Edino Urednik Radgona.com, ti je pripravljen kaj razložiti.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Soprano ::

@mrbungle: ne govoriva o isti zadevi... Moje mnenje je letelo na to, kdo ponuja internet v kabelskemu sistemu (glej prvo sporočilo v tej temi).

Vezana prodaja storitev dveh podjetij (npr. ISDN + ADSL) je druga zadeva, ki je jaz ne bi metal v isti koš.

Soprano

BigWhale ::

Kabelski operater ima 'tvoj' kabel. Komu bo dal pa moznost futrat te z internetom je pa njegov problem in njegova odlocitev.

Drugo je, ce nima tvojega kabla ampak je kabel tvoj, ti pa lahko sam izbiras ponudnika. Za CATV omrezja ne vem, se pa to da s ponudnike telefonije poceti v ameriki. Se tako si lahko zrihtas zadeve, da enega uporabljas pri lokalnih klicih, drugega pa uporabljas za mednarodne klice.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KKS Online dvig hitrosti povezav ?! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27819166 (12199) darkolord
»

KKS in kabelski modemi

Oddelek: Omrežja in internet
191593 (1184) Soprano
»

Kabelski internet - kje?

Oddelek: Omrežja in internet
101187 (1064) Fury
»

Osebno zadovoljstvo: ADSL ali KABL ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1017565 (5766) Narcos Satanicos
»

Arnes in kabel

Oddelek: Omrežja in internet
201906 (1646) Hux

Več podobnih tem