» »

Arnes in kabel

Arnes in kabel

Djuro ::

Zdravo!

OK, vem da je bila tema že v preteklosti premleta (sem malo pobrskal po zgodovini foruma) pa vendar. Namreč imam možnost pridobitve interneta preko kabla (Arnes), glede na to, da je žena učiteljica na OŠ. Sicer že imam preko kabla SIOL (Telemach - Link omrežje) vendar sem z njimi nezadovoljen (zelo nizki prenosi).
Zanima me, če kdo preko Telemacha uporablja Arnesov internet. Kakšni so prenosi, kakšen paket uporabljate. Se splača iti na Arnes ali raje na Telemach, kot ponudnika ISPja. Pri Siolu namreč gotovo ne ostanem.

Hvala za informacije!!

Djuro

b ::

Arnes je malo cenejsi.

Kamorkoli bos sel bo zelo verjetno boljse od Siola cez Link.

Sicer pa to sploh ni vprasanje...Arnesov dostop lahko uporablja samo zena, ce nisi tudi ti upravicen do njega... Tko da bo moral bit kar Telemach :-)

lp,
Borut.

Djuro ::

No, sej tut žena na veliko surfa. Je že čist rjava ;-))

No, resno. A na anresu kej težijo, če npr. uporabljaš kaki P2P softwer (npr. Osel ipd).
Pa zanima me če je hitrot primerljiva z Telemachom. Ker raj plačujem 5kSIT kot 8kSIT za isti download. A obstajajo različni paketi? Ker jest na Telemachovi strani vidim samo enega (no, pravzaprav dva: za fizične in pravne osebe).

|GrEgOr| ::

Arnes ima neomejen promet, se pravi da z nićemer ne težijo (vsaj meni še niso) pa sem že tudi celi tedn nonstop mojo linijo obremenjeval (64/64).
Pri nas na KKs-u so trije paketi 64/64, 256/64, 512/64. Najdražji je 7k, najcenejši pa 4k.

Djuro ::

Pa še en info bi rabu, če kdo ve: komu dat pogodbo, Telemachu, Arnesu ali obema. A je treba zdraven Arnesove pogodbe napisat, da hočeš internet preko kabla (ker v sami pogodbi ni nikjer nobenega sestavka o načinu priključevanja na net).

Hvala!

Gandalfar ::

mislim, da imas na arnesovi strani posebno pogodbo za kabel.. malo pobrskaj po www.arnes.si

AlienGT ::

Ker ravno te dni izpeljujem zadevo, da si uštimam kabelski dostop preko Arnesa vam lahko povem kaj več o tem.

b: ima prav da lahko Arnesov dostop uporablja samo tvoja žena (uradno seveda), kar si lahko prebereš v njihovih pravilih uporabe. Kdo in kaj bo dejansko uporabljal dostop je neuradno pač vaša stvar.

Ljubljanski kabel ima za Arnes na voljo dva paketa: 512/128 za 5.100 SIT in 128/64 za 3.100 sit.

Je pa problem za nekatere, ker preko Telemacha ne moreš uporabljati Arnesa, ker njihova centrala bojda ni kompatibilna.

Postopek pa je takle: najprej moraš na Arnesu zaprostit za dostop, pri tem dobiš user name in pass, če Djuro to že imaš (oz. tvoja žena) potem toliko bolje. Potem greš s tem papirjem/dokazilom na tvojega kabelskega operaterja, kjer z njimi podpišeš pogodbo o dostopu na kabel preko Arnesa (in pri tem izbereš paket, etc.). Pred tem ti morajo seveda še preveriti omrežje, če podpira dvosmerno komunikacijo (to so po prenovi nenazadnje tudi dolžni zagotoviti).

Gandalfar: iz navedenega sledi da nimaš ravno prav, ko praviš da obstaja posebna pogodba za kabel na Arnesovi strani. Imaš namreč pravico do uporabe Arnesa, kako boš dostopal preko klicne linije ali pa preko kabla pa ni stvar pogodbe z Arnesom samim.

|GrEgOr| ::

jaz sem mogel najprej od arnesa dobiti podatke, Username, password, IP, Netmask, IPGetaway, DNS

šele potem sem šel na kabelskega operaterja.

Djuro ::

Hvala vsem za info. Sicer pa glede na to, da imam net že itak preko kabla, potem prenova seveda ne pride v poštev, ampak samo zamenjava ISP-ja.
Še enkrat se zahvaljujem!

dexter_II ::

caki,caki!
torej ce sem student in imam dialup account pri arnesu lahko uprabim tega za kabelski dostop do arnesa, s kako hitrostjo?

torej okoli 7ksit za zamenjavo isp-ja in bi namesto 7300 placeval 5000sit koker ma arnes (zdej mam telemach)
zdej a je kaj razlike glede prenosa med telemachom in arnesom (a ma ta kake omejitve za studente)

AlienGT ::

dexter: Če imaš dostop pri Arnesu, lahko tega seveda uporabiš tudi za kabelski dostop.

S kakšno hitrostjo?
Odvisno od tvojega ponudnika kaj ti nudi. Za LJK sem že navedel, KKS pa ima štiri možnosti 64/64, 128/64, 256/64 in 512/64, cene pa od 4 do 7 kSIT, več poglej na njihovi strani. Kot že rečeno pa, če si na Telemachu, ne boš mogel uporabljat Arnesa, sicer preveri to še sam, sem pa od kolega tako slišal.

dexter_II ::

zakaj ga pa ima telemach na ceniku
arnes telemach

a pa bo to 512/128 al je druga hitrost omejitve ker sem bral na arnesu 2 meseca nazaj da je treba opraviciti kabelski dostop--zdej a so to mislili za 512/128 za nizjo hitrost pa ni blema

Hux ::

dexter: Če imaš dostop pri Arnesu, lahko tega seveda uporabiš tudi za kabelski dostop


To ni cist res. V tvojem prejsnem postu si bolj prav povedal ampak misljeno je vglavnem tak. Ce dobis ti Dailup preko sole recimo od glavnega ucitla dobis podpise in ko mas tisto gres z tistim na tvojga kabelskega ponudnika seveda samo ce majo na ceniku Arnes tudi in z njimi podpises tisto zadevo nakar oni al pa ti posljejo tisto na Arnes. Torej fora je da nerabis laufat spet v solo po vse podpise itd ker nevem kak bi te on gledal ce bi rkeo da ces met kabl. Vglavnem nas ucitl za matematiko ma tudi kabl prek anresa. Sicer kaksne hitrosti nevem.

Sem se pozanimal kak gre to sem ze celo za anres zaproso in tudi dobo par dni kasneje pa fotru reko pol in me vprasal kaksni prenosi. Ko sem mu reko da 64/64k se je zacel smejat sej tudi prav ker jaz sem mel ene cca 3-4 leta free prvo 56k modem(impulzi) pol ISDN (0880 stevilka torej dobenih stroskov vec za net sploh ne) in sem laufal celi cajti 128kbps. No pol me je vpraso kolko pa brez arnesa nese in je reko da mam prav da je ADSL te bolsi in zaj sem tu hehe.

Sicer jaz res upam da bo KKS zvisal tudi hitrosti ceprav ga nimam je tudi moj ponudnik ce bi slucajno kdaj htel kabl. Bolse met en ISP na rezervi hehe.

Za druge kable sicer nevem ampak KKS ma 64/64 za dijake pol so se pa drugi paketi ki lahko zbiras samo ce si stundnt.

AlienGT ::

A kej od tega nisem že prej napisal slučajn?

512/128 je za današnje čase še vedno zadovoljiva hitrost, če pa ne vlečeš glih nevem kolk DivX-ov pa je 128/64 za 3 čuke na mesec čist spodobna stvar (enako kot dvokanalni ISDN).

ADSL je seveda čist druga stvar, je pa za to potrebno plačat 8.000 oz. 10.000, kar na letni ravni pomeni tudi ne ravno zanemarljiv strošek. Če imaš še navadno linijo brez ISDN in ustreznih telefonov, pa lahko prišteješ še kar nekaj stroškov, kajne?

Hux ::

jaz samo popravlam tvoj odgovor za dextera. In jaz ti lahko smao odvrnem zaj. A nisem jaz tudi napisal da si prav napisal ha?

In jaz sem govoril predvsem za KKs kjer 64k nikakor ni dovol za 4 jurje. vsej 128 bi moglo biti.

Ti pa govoris o 512 ki je kot dijak na KKsu nemores doseci. Vbistvu je sploh nemores doseci niti ne ce vzemes normalni paket ker je maximum 256.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

AlienGT ::

OK Hux, res si morda še lepše in dodatno razložil.

Jaz bom vzel 128/64 za 3.100 pri ljubljanskem kablu, ker mi hitrost za brskanje in mejle čist zadostuje, tud downloadat se da marsikaj če se ti ravno "ne mudi preveč", in mi je 3 čuke čisto sprejemljiva cena.

MEDENA ::

a 128/64 kabel neomejeno za 3 bate?

Hux ::

Kabel Arnes je neumejen ja.

AlienGT ::

Drži, zame OK.

(Bom več kot podvojil svoj speed, za nekaj časa bom najbrž zadovoljen, če ne pa doplačam še 2k)

|GrEgOr| ::

hux ta omejitel, da lahko imajo 512 samo zaposleni in študentje je odvisna od kabelskega operaterja. To omejitev ima lj-kabel, kks pobrezje.

KKS.net te omejitve nima, vsaj na njihovi strani nič ne piše.

Hux ::

Ja za KKS sem govoril ne za druge providere. Vem da na njihovi strani ne pise samo ma moj frend na Studencih ter njegov stric nevem z kot to omejitev. Sicer pa njegova mama dela v vrtecu tak da od tam njemu arnes zakaj pa omeitev pa nevem. Na to me je vlgavnem opozoril ko sem razmisljal o Arnes 512 paketu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

telemach-arnes-a je kdo zdejle stimal?

Oddelek: Omrežja in internet
111783 (1405) Meissa
»

Kabel prek Arnesa - RAJE NE!

Oddelek: Omrežja in internet
131612 (1056) Tomi
»

siol ADSL (reakcija kablasov) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1379366 (6425) AlienRex
»

kbel in prenos iz neta!

Oddelek: Omrežja in internet
382301 (1439) [t502]
»

Kateri dostop naj vzamem???

Oddelek: Omrežja in internet
121702 (1388) Pat_MaGroin

Več podobnih tem