Forum » Pomoč in nasveti » Ugasanje pentiuma 3.2 gh!
Ugasanje pentiuma 3.2 gh!
mozetic8 ::
Upam da mi bo kdo znal pomagati, ker sam obupujem ker ne vam kaj naj bi blo!
Imam 3.2 pentium 775 ht
osnovna Intel 919 gag
ram 2 x 256 twinmos
160 sata maxtor
x300 grafična
Racunalnik sem sestavil, nekaj casa je normalono delalo, nato pa se je zacelo z random resetom in postaja zmeri hujse tako da s compom ne morem nič delat. Računalnik ko je mrzel nekaj casa dela, nato reset.. po tem se reset samo stopnjuje dokler mi se v winse ne pride. Sklepam da se nekaj pregreva...samo kaj? temperaturo procesorja imam s prime95 na max 55c, grafična ce jo potikam..mlačna, mogoče je NB malo bolj topel samo nic kritičnega. Probal sem napajalnik zamenjat pa je enako. Nekje sem prebral, da se baje ti pentiumi tolčejo z win-si 2 service pack..a je to res?
Imam 3.2 pentium 775 ht
osnovna Intel 919 gag
ram 2 x 256 twinmos
160 sata maxtor
x300 grafična
Racunalnik sem sestavil, nekaj casa je normalono delalo, nato pa se je zacelo z random resetom in postaja zmeri hujse tako da s compom ne morem nič delat. Računalnik ko je mrzel nekaj casa dela, nato reset.. po tem se reset samo stopnjuje dokler mi se v winse ne pride. Sklepam da se nekaj pregreva...samo kaj? temperaturo procesorja imam s prime95 na max 55c, grafična ce jo potikam..mlačna, mogoče je NB malo bolj topel samo nic kritičnega. Probal sem napajalnik zamenjat pa je enako. Nekje sem prebral, da se baje ti pentiumi tolčejo z win-si 2 service pack..a je to res?
Lith ::
jaz bi bolj napajalnik krivil kot pa pregrevanje, ker takšen procesor rabi več kot AMDjevi Athloni64 in podobni (menda vsaj 350W soliden napajalnik)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Lith ::
dej še čist za foro razdri procesor s plate stran in nazaj pošlihtaj, pa RAMe tut
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Sem tudi že probal, vse se razdru razen procesorj, ker bi potem moral na novo termalno pasto dajat pa je nimam. Najbolj me muči to, ker kadar je računalnik hladen dela tudi 30 min BP, ko pa enkrat resetira se težava ponovi v 10 min, potem 2 min ni na koncu mi skoraj v winse ne pride??
Iz tega sklepam da ga se določen del segreje in nato ne deluje 100%, sam kakšen ??? Hladen procesor sem s primom spobu pa je laufu ene 20 min, temp max 55c, kar je kao normalno no pol pa reset! Kaj pa disk kasen slab sector...hmmm...pojma nimam, tudi različnih delov nimam da bi jih lahko probal zamenjat, npr grafika, še maj pa osnovna..Bom probal format pa sam pomoje ne bo nič.. Aja mogoče še to ko sem vinse instaliravu, sem moral pri dveh ploščah nf2 in NF4 (F6 tipka) sata gonilnike dat gor, čene ni delovalo. pri tej plošči pa nisem tega naredu, sam če bi bilo tukaj kaj narobe verjetno nebi mogel niti winsow dat gor.. No prosim za pomoč..!
Iz tega sklepam da ga se določen del segreje in nato ne deluje 100%, sam kakšen ??? Hladen procesor sem s primom spobu pa je laufu ene 20 min, temp max 55c, kar je kao normalno no pol pa reset! Kaj pa disk kasen slab sector...hmmm...pojma nimam, tudi različnih delov nimam da bi jih lahko probal zamenjat, npr grafika, še maj pa osnovna..Bom probal format pa sam pomoje ne bo nič.. Aja mogoče še to ko sem vinse instaliravu, sem moral pri dveh ploščah nf2 in NF4 (F6 tipka) sata gonilnike dat gor, čene ni delovalo. pri tej plošči pa nisem tega naredu, sam če bi bilo tukaj kaj narobe verjetno nebi mogel niti winsow dat gor.. No prosim za pomoč..!
Tantadruj ::
Moj 3.0 Pentium se je pregreval in se ene dvakrat tudi ugasnil. Je pa takrat priletel na skoraj 90 C
Potem je bil usposobljen boljsi hladilnik, je ob full loadu lezel od 70-75, delal normalno in se ni sesuval, pa se vedno nisem bil zadovoljen. Potem sem dal na hladilnik se en ventilator, zdaj ob full loadu pride na 65. Ni ravno Sibirija, ampak jebiga, tko je. Naj crkne hudic, ce mu kaj ne pase, saj je v garanciji
Tantadruj
Potem je bil usposobljen boljsi hladilnik, je ob full loadu lezel od 70-75, delal normalno in se ni sesuval, pa se vedno nisem bil zadovoljen. Potem sem dal na hladilnik se en ventilator, zdaj ob full loadu pride na 65. Ni ravno Sibirija, ampak jebiga, tko je. Naj crkne hudic, ce mu kaj ne pase, saj je v garanciji
Tantadruj
ferdo ::
Hja, če ni napajalc, potem je pa nekaj drugega.
Tko kot so rekli, testiraj boljši hladilnik za CPU
Rame preveri, tukaj te spomnim, da so lahko rami krivi, ker obstaja sum, da niso povsem kompatibilni z plato ali če imaš različn epalčke rama..
potem pa kr zmanjka razlogov...bom še premislil.
Tko kot so rekli, testiraj boljši hladilnik za CPU
Rame preveri, tukaj te spomnim, da so lahko rami krivi, ker obstaja sum, da niso povsem kompatibilni z plato ali če imaš različn epalčke rama..
potem pa kr zmanjka razlogov...bom še premislil.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.
.: I can`t believe the news today :.
Hvala vsem za pomoč, vendar sem pozabil omenit da sem pravzaprav reme ze zamenjal. Rame sem menjal že na začetku ko so se začele težave prime je normalono deloval sam tisti test k max rame obremeni ni deloval. Sem dal noter druge rame sicer samo 2700 tako za probat, ampak se je prime se vedno sestuvu. Trenutno so notri twinmosi 2 x 256 pc3200.. Hmmm.. a je mogoče tu problem kajti do sedaj sem imel le amd-jeve procesorje, na katerih so vsi rami twinmos in pa viking 2700 delovali brez problema!
ferdo ::
lej, to kar si ti nam tukaj povedu je kot ena enačba z neznanko X !
Fora je pa v tem, da si ti full velik povedal, samo zame še vedno premalo. Če se ti računalnik sam od sebe sesuva, moraš met tolk cajta, da boš ta šibki člen izločil, več ti ne morem pomagat, vsako komponento moraš preverit! druge varjante ni.
Nove elemente izloči, stestirane če so test naredili jih označi z OK vendar moraš vse polno obremenit!
zelo rad bi videl, kako ti rokuješ z mašino!
Fora je pa v tem, da si ti full velik povedal, samo zame še vedno premalo. Če se ti računalnik sam od sebe sesuva, moraš met tolk cajta, da boš ta šibki člen izločil, več ti ne morem pomagat, vsako komponento moraš preverit! druge varjante ni.
Nove elemente izloči, stestirane če so test naredili jih označi z OK vendar moraš vse polno obremenit!
zelo rad bi videl, kako ti rokuješ z mašino!
Kr nekdo ::
si mogoč že pomislu na to da bi se ti mogoč plata kje pregrevala z novim procesorjem. ni rečeno je pa opcija
ferdo imas 100% prav!
Kar se rokovanja tiče je simpl!
1. rečunalnik mi je parkart resetiru -> probam prime 95, obremenim rame in mi napako vn vrže -> menjam rame ! NE POMAGA !
2. računalnik dela zmeri večje težave -> menjam napajalec -> ne pomaga
3. računalnik tolalno v k.... ne mem več kaj nardit, pci-e grefe nimam, še maj pa plošče,
in tudi hladilnika nimam drugega drugače pa je hladilnik mlačen!
No mogoče še kakšna infomacia, ki bi bila zanimiva in je nisem povedal!
BTW... če na servis nesem bodo oni naredili to kar si reku, menjali vse komponente in pol rekli npr "grafa je v k....." in za to bom plaču 10-15k ker so nesposobi in bodo 3 ure zaračunali!
Kar se rokovanja tiče je simpl!
1. rečunalnik mi je parkart resetiru -> probam prime 95, obremenim rame in mi napako vn vrže -> menjam rame ! NE POMAGA !
2. računalnik dela zmeri večje težave -> menjam napajalec -> ne pomaga
3. računalnik tolalno v k.... ne mem več kaj nardit, pci-e grefe nimam, še maj pa plošče,
in tudi hladilnika nimam drugega drugače pa je hladilnik mlačen!
No mogoče še kakšna infomacia, ki bi bila zanimiva in je nisem povedal!
BTW... če na servis nesem bodo oni naredili to kar si reku, menjali vse komponente in pol rekli npr "grafa je v k....." in za to bom plaču 10-15k ker so nesposobi in bodo 3 ure zaračunali!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4239 (3470) | Pyr0Beast |
» | Barton-M (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Navijanje | 33316 (16921) | K0K0 |
» | Problem z navijanjem (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5260 (3966) | Tilen |
» | Do koliko ste prišli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 10142 (6763) | MEDENA |
» | Problem zaradi navijanja na Abit NF7-SOddelek: Navijanje | 1732 (1224) | WhiteWolf |