» »

EU hoče ukiniti embargo na izvoz orožja Kitajski

EU hoče ukiniti embargo na izvoz orožja Kitajski

cirecire ::

Bilo je junija 1989 in kitajski tanki z rdečo zvezdo brutalno zatrejo študentske proteste.
EU logično uvede embargo na izvoz orožja Kitajski, ki velja še danes.

Leta 2005 isti komunistični režim na Kitajskem še vedno zatira vse drugače misleče. Toda EU pod vodstvom Francije hoče na vsak način ukiniti embargo na izvoz orožja Kitajski.

Zanimivo da EU, ki naj bi se proglašala za promotorja miru in stabilnosti po svetu hoče ravno kitajskim komunistom omogočiti, da pridejo do najnovejših vojaških tehnologij.

Vsi vemo za spor med komunistično Kitajsko in demokratičnim Tajvanom. Tako se je v tem sporu EU očitno postavila na stran komunistične Kitajske.

Od ukinitve embarga bi seveda imela največjo korist francoska vojaška industrija, ki bi seveda dobila največje orožarske posle v komunistični Kitajski.

Pri vsej tej zadevi se samo še enkrat več vidi, da Francija EU uporablja izključno za svoje interese in svoje interese pod imenom "evropski" vsiljuje drugim. Če pa se kdo ne strinja z Francozi je pa takoj ožigosan kot "anti-evropski".



P.S.
Zanimivo pa je seveda tudi, da so pri tej zadevi levičarske organizacije kot npr. Amnesty Internacional čisto tiho in jih takšna poteza EU ne moti. Če bi pa kaj takega naredili američani bi pa seveda takoj protestirali.

Thomas ::

Hehe .. ja. Sem mislu da že ne bo nihče opazil.

No, sej v glavnem ni, ti si tapru kar sem vidu, čeprav je zadeva v nebo vpijoča, če mene prašaš.

username ::

Ampak zame je interesantno pri celi zgodbi tudi to, da Kitajci tako zelo želijo kupovat orožje iz EU.
Kako da ga ne kupujejo od Rusov? A imajo tudi Rusi kako prepoved? A nočejo prodajat Kitajcem? A nimajo dovolj kvalitetne robe? Imajo kvalitetno robo, pa niso v stanju organizirat ustrezno velike proizvodnje?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

kopernik ::

Če se ne motim, je bilo ravno na tem forumu večkrat omenjeno, da imajo ZDA enih 30 let prednosti pri razvoju orožja pred Evropo. Zato se tudi meni zdi čudno, da Kitajci želijo evropsko orožje.

Kar se pa tiče prodaje, nič novega. When money talks ...

pecorin ::

kopernik, zda prodajajo orozje tajvanu(in se tretjini drugih drzav po svetu), da bi se lahko branil pred kitajskim napadom. in kitajska postaja konkurenca za zda zato mislim, da jim ne bi hoteli prodati(prevec) orozja.

no, ce ze tiramo kapitalizem, zakaj pa naj ne bi EU prodajala orozja kitajski. itak se gre za denar :)

Dr Evil ::

Ni čudno,da Francozov ne marajo ne Angleži ne Američani.S takim zaveznikom ne rabiš sovražnika.

SavoKovac ::

V bistvu...kitajci ne potrebujejo evropskega orožja (iz EU). Marsikaj lahko nabavijo od rusov, ukrajincev, izraelcev, če že ne legalno, pa po skrivnih kanalih. Omeniti velja še, da kitajci sami razvijajo premnoge vojaške(in druge) tehnologije - in to z vedno večjim uspehom.

Bi zato veljalo situacijo razlagati na način, da bi nekatere članice EU želele primakniti svoj piskrček. Ker smo v Evropi zelo moralni, politično korektni, ..., moramo seveda klečati na koruzi, se posipati s pepelom, nemočno opazovati s kolom v roki, grajati ostale ter v sili seveda računati, da nas ZDA spet potegnejo iz blata in se še bolj gospodarsko, tehnološko, kulturno... oddaljijo.

Daedalus ::

>Bi zato veljalo situacijo razlagati na način, da bi nekatere članice EU želele primakniti svoj piskrček. Ker smo v Evropi zelo moralni, politično korektni, ..., moramo seveda klečati na koruzi, se posipati s pepelom, nemočno opazovati s kolom v roki, grajati ostale ter v sili seveda računati, da nas ZDA spet potegnejo iz blata in se še bolj gospodarsko, tehnološko, kulturno... oddaljijo.

Bo verjetno kr to. Poleg tega Kitajci, v kolikor bi želeli v prihodnosti igrati protiutež ZDA, ne morejo pričakovati, da bi jim ZDA veselo prodajala orožja. Po drugi strani pa gre marsikomu v EU na živce, da jih ZDA poflodra lih kdaj se jim zlubi. Rusija itak ni opcija za zavežništvo, pa še dolgo ne bo. Sej se ne gre samo za prodajo - pol so tu še razne kompenzacije, izmenjava tehnologije, ipd... In tu zna biti EU precej močnejša od Rusov. Hey, pa še po NATO standardih je orožje (če bi se Kitajska htela priklučit:P )
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Huawei v odločno sodno vojno proti ameriški blokadi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
14433117 (28389) Poldi112
»

Kitajska se pripravlja na prvi sprehod po vesolju

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
266292 (3783) Marjan24
»

Nova ameriška zaporniška politika do tujcev

Oddelek: Problemi človeštva
422894 (1274) cholt45
»

Zrušitev komunizma (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
506547 (6112) MadMicka

Več podobnih tem