» »

Slovakia, Slovenia - same Shit

Slovakia, Slovenia - same Shit

Vanich ::

USA Today:

Linque


:D

Vanich ::

Sploh je zanimiva lokacija Bratislave.:D

Olajuwon ::

Se jočemo, da nas nihče ne pozna, a tu redko kdo loči razliko med Litvo in Latvijo. Iz lastnih izkušenj vem, da velika večina jih ne razloči, s tem da je treba upoštevati dejstvo, da so Latvija in Litva le 1500 km od nas... Medtem ko med ZDA in Slovenijo je "zgolj" 12.000 km.


Potem tudi mi gre na živce to gledanje vzviška do Slovaške. Kaj če imamo mi višji BDP, zato smo mi takoj bolj vredni od njih? (pri tem treba upoštevat, da oni imajo višjo gospodarsko rast in ni nujno da čez par desetletij bomo mi še vedno bolj bogati kot oni). Za to gledanje vzviška to botruje tudi dejstvo ki izhaja še iz hladne vojne, ker so oni bili v varšavskem paktu mi pa v velenaprednem gibanju neuvrščenih. Kar nam bi (nevem od koga je to določeno) avtomatično, dalo pečat bolj "naprednih".

LDS (liberalne golazni) so vedno pumpale slovensko ljudtvo o zgodbi o uspehu in to se potem tudi odseva v obnašanju povprečnega slovenca. Ki misli, da imamo najboljši šolski sistem (sicer se pozablja da bo zadnjih EU raziskavah imamo med najslabšimi šolstvi v Evropi - seveda to nam ne prepreči da govorimo kako imamo boljše šole kot naprimer ZDA), smo najbolj razviti od novih članic EU (s tem, da nas Slovaška in Estonija prehitevajo po desni) , gospodarsko smo zelo razviti (tu se lahko malo spozabimo na raznorazne monopole) itn itn. S tako mentaliteto z zgodbo o uspehu samo tonemo globlje v drek in iz izhodišča ki smo ga imeli leta 1991 .. prehajamo v povprečno EU članico v stilu Portugalska al Grčija).
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Alexius Heristalski ::

Bah, ta slika je že stara.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

username ::

jočemo, da nas nihče ne pozna, a tu redko kdo loči razliko med Litvo in Latvijo
Ja, to res malokdo pri nas pomisli.

gledanje vzviška do Slovaške. Kaj če imamo mi višji BDP, zato smo mi takoj bolj vredni od njih?
Kot ljudje ne, standard imamo pa boljši, kar je ekonomsko in širše zelo pomembno. Je pa po drugi strani ključnega pomena to, kar si že sam pomenil - Slovaška se gospodarsko pobira in zelo hitro napreduje.
Res ni kakega posebnega razloga, da bi jih gledali zviška. V bistvu bi se morali od njih kaj naučiti, dokler je še čas (če ga je še kaj)...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

leinad ::

Res marsikdo pri nas ne loči med Litvo in Latvijo, ampak tukaj se ne gre za laično javnost ampak za cajtnge, ki če bi imele profesionalen odnos do tega ne bi prihajalo.

perci ::

Ma, kdor ne loči med litvo in latvijo, je buksl.

Gandalfar ::

Da bi locil bi moral vzeti knjigo in si pogledat razlike. Ce sem slucajno od srednje sole pozabil to razliko je verjetno ne bom nikoli vedel?

perci ::

Veš, da obstajajo tri pribaltske države bivše sovjetske zveze, ki so se osamosvojile tam nekje v času Slovenije, bile so prve države, ki so priznale Slovenijo, veš da je glavno mesto Latvije Riga, po Vilniuški izjavi pa bi že lahko vedeli, katero je glavno mesto Litve. Mislim, da imajo v Litvi kot edini državi EU še ene par nukleark z RBMK reaktorjem Černobilskega tipa. Je pa res, da ne vem, kakšne rudnike imajo v eni in drugi državi, ne vem kdo je litovski predsednik itd itd. Ampak ločim pa jih, čeprav ne poznam vseh razlik med njima. Nima srednja šole klele veze, to smo se v osnovni šoli učil.

BigWhale ::

> Nima srednja šole klele veze, to smo se v osnovni šoli učil.

Eni smo se ucili kaj pomeni SSSR ;>

perci ::

ok, da se popravim, jst sem se to v osnovni soli ucil, Gandalf pa tut :D

madmitch ::

Že res, da ima Slovaška večjo gospodarsko rast, a bo ta, tako kot je pri nas, ki smo imeli izhodišče nekoliko višje, trajala le do neke točke, ko se bo tudi pri njih ustalila in začela rasti veliko počasneje. To je tako, kot bi primerjal gradnjo hiše, nekdo, ki šele "cegle" zlaga, navidezno napreduje hitreje od tistega, ki jo že opremlja. Tudi razlika med Litvo in Latvijo ter Slovenijo in Slovakijo ni čisto primerljiva, saj ne izhajamo iz iste skupne države, kot Litva in Latvija. Res je tudi, da je ameriška indolenca do ostalega sveta neizmerna in jim v njihovi samozadostnosti pač ne gre zameriti tako malenknostne napake, kot je zamenjava dveh suverenih držav. Tako kot latvijci in litvanci tudi mi ne bi zamenjali (na takšnem nivoju) teh dveh držav tako vehementno, kot to nepretrgoma počno američani.

Olajuwon: nekaj ti ni všeč pri našem šolstvu!? Po (tudi) tvojem pisanju se tu s teboj popolnoma strinjam, saj te, kot kaže, niso uspeli naučiti osnovnih zakonitosti slovenskega jezika. Če je podobno pri drugih predmetih, naj se nas Bog usmili. Če slovenščina ni tvoj prvi jezik, se sicer opravičujem, a ne prav dosti.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

BigWhale ::

Kdo je brainwashed in kdo ni, se zmenite po zasebnih sporocilih, kdo pripada h kaksni strani, prav tako.

Vse ostalo kar je bilo brisano je bila referenca na nekaj kar je bilo zbrisano. Da se ne bo kdo pritozeval, ce pa se ze, pa naj se v pritozbe in ne sem.

Hvala.

Legend(SLO) ::

možno, da bi lahko na hiter zamešu litvo in Latvijo. Samo, če bi pa pisu urdni članek bi pa verjtno šou pogledat na zemljevid in napisu pravilno. in isto tut za vse Ameriške zvezne državice za kere pojma nimam kje so. usaj za večino. za to pa so zemljevidi in ostala literatura, če se ti pa j*** za vse pol pač napišeš to bo tm pa nekam narišeš in to je to. Važn je da veš kje je tvoj ranč in to je pol konc sveta. ignorantsko obnašanje do ostalga sveta je ap neki normalnga, ker itq noben ne ve za vse pa vsi kej mešajo. in to da potem avtomatično kaj usem pravico, da pišejo vse na pamet brez, da bi karkoli preverili?
krneki


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914156319 (34998) bambam20
»

EP do 20 let Košarka

Oddelek: Šport
161537 (832) hlače13
»

Slovenija 4. v Evropi po deležu dostopa do optike

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
345812 (4548) Okapi
»

"Miss" neznanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
636264 (4112) T-h-o-r
»

V Bolgarijo z osebno?

Oddelek: Loža
73053 (2794) janez77

Več podobnih tem