» »

Povezava dveh računalnikov

Povezava dveh računalnikov

bojchi ::

Imam dva računalnika (eden ima XP, drugi ME) in ADSL povezavo. V enem imam dve mrežni v drugem eno. Kako to povezati brez dodatnega invenstiranja med seboj (razen za kabel), da bi šel internet na obeh ter da bi imel en disk v enem računalniku na razpolago za oba, hitrost interneta na drugem ni važna. A je možno da zaščitiš z antivirosnim programom in firewallom na enem oba računalnika (samo promet z interneta). Kaj profitiram če nabavim switcher ali router glede na to daje drugi računalnik 233Mhz in 64 Rama?

wishmaster ::

Če si misliš povezat račuanlnika med sabo samo z kablom imaš na spodnjem linku vse lepo in lahko razloženo

http://www.slo-tech.com/clanki/03020/03...

V tem primeru mora biti računalnik na katerem deliš povezavo skoz prižgan.Firewall namestiš na računalnik na katerem deliš povezavo.Lahko pa tud na vse.

Glede routerja ali switcha.Če imaš statični ip ti switch ne pomaga čist nič.Ker imaš pri Siol adslu na voljo sam en ip.Če imaš dinamični ip pa lahk na switch priključiš 4 računalnike in na vsakem vzpostaviš povezavo z siolom(pri dinamiki imaš na voljo 4 ipje,če se ne motim).In vsak računalnik ima svoj ip (dodeljen od siola).Pri routerju pač iz statičnega ipja preusmerjaš promet v lokalno omrežje.Tu pa lahk priključiš na en ip velik uporabnikov.Lahk pa tud pri dinamičnem ipju uporabiš router ,sam če v prihodnosti ne nameravaš imeti statike,je boljš da si kupiš switch,kjer ti ni treba skoraj nič nastavit,sam klicne povezave na računalnikih.Računalnik nima nobene veze ,ti lahk iz routerja al switcha priključiš v mrežo 486ke in boljše ali slabše računalnike hkrati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1782554577 (2846) Kroos
»

Switch ali router???

Oddelek: Omrežja in internet
333586 (2580) Ursus
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

Oddelek: Omrežja in internet
384782 (4301) SasoS
»

Kako povezem dva racunalnika v mrezo

Oddelek: Omrežja in internet
122000 (1905) Redkvica
»

Najcenejše domače omrežje

Oddelek: Pomoč in nasveti
281673 (1255) Senitel

Več podobnih tem