Forum » Omrežja in internet » Brezžičen ADSL
Brezžičen ADSL
msenjur ::
no končno bo pri hiši adsl. in zdej mamo problem, ker je tel. priključek v 1. štuku, računalnik pa v spodnjem. in da ne bi vlekli kabla čez cel stanovanje, sm razmišljal da bi dal tisto brezžično povezavo, k sm slišu da obstaja. Sedaj me zanima kok to kej stane, kakšne so zahteve, slabosti, prednosti, itd... HVALA...
pitagora ::
imenuje se wlan...
zadeve si pa tule preber link wlan
sicer pa rabis en router in pa usmerjevalnik...
zadeve si pa tule preber link wlan
sicer pa rabis en router in pa usmerjevalnik...
lp pitagora
sash ::
sicer pa rabis en router in pa usmerjevalnik.
Routeru se po slovensko reče Usmerjevalnik , tak da gre v bistvu za isto zadevo
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
access point sem mislil...
samo sedaj sem pa ze v dvomih mislim da rabis samo router no poglej si na oni strani...
samo sedaj sem pa ze v dvomih mislim da rabis samo router no poglej si na oni strani...
lp pitagora
Pithlit ::
.router je hkrati tudi AP... torej rabiš sam router - če maš več kompov. Če maš sam en komp rabiš sam AP. Pa seveda kartica v računlu.
Zahteve : hmmm... komp? adsl modem?
Prednost : ni kablov
Slabosti : cena, hitrost
Zahteve : hmmm... komp? adsl modem?
Prednost : ni kablov
Slabosti : cena, hitrost
Life is as complicated as we make it...
Roadkill ::
Router 20k
Mrežna 5-10k
Teoretična hitrost je 54mbit, dejanska okoli 20 (odvisno od debeline sten itd), ampak še vseeno več kot dovolj za koristenje celotne adsl povezave.
Problem lahko nastaja pri intenzivni uporabi DL programov (eMule, DC ipd), saj zaredi prevelikega števila hkratnih povezav mnogo (lowned) routerjev počepne.
Mrežna 5-10k
Teoretična hitrost je 54mbit, dejanska okoli 20 (odvisno od debeline sten itd), ampak še vseeno več kot dovolj za koristenje celotne adsl povezave.
Problem lahko nastaja pri intenzivni uporabi DL programov (eMule, DC ipd), saj zaredi prevelikega števila hkratnih povezav mnogo (lowned) routerjev počepne.
tule imas lepo razlozeno in prikazano kako in kaj...
sicer je od linksys
ampak deluje tudi na drugih...
povezava
sicer je od linksys
ampak deluje tudi na drugih...
povezava
lp pitagora
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 571495 (8324) | c23po |
» | Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9471 (5700) | Pyr0Beast |
» | Kako postaviti domači usmerjevalnik(router) oz. server?Oddelek: Omrežja in internet | 3108 (2756) | tx-z |
» | počasen WLAN?!?Oddelek: Omrežja in internet | 1752 (1608) | pujsek_ |
» | adsl in 2 compa. vpršanje glede čalnka...Oddelek: Omrežja in internet | 1888 (1648) | cackec |