Forum » Omrežja in internet » Vklop/izklop in nadzor računalnika preko interneta
Vklop/izklop in nadzor računalnika preko interneta
AnDr3j ::
Pozdravljeni!
Je možno, oziroma obstaja kakšen program s katerim bi vklapljal, izklapljal in upravljal z računalnikom nekoga, ki je doma npr. na drugem koncu mesta?
S tem mislim predvsem, da bi lahko preko tistega računalnika downloadal stvari, upravljal z njim, itd.
Oba imava kabelski internet. Jaz imam modem preko mrežne kartice, drug računalnik je z modemom povezan preko USB-ja.
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem!
LP
Andrej
Je možno, oziroma obstaja kakšen program s katerim bi vklapljal, izklapljal in upravljal z računalnikom nekoga, ki je doma npr. na drugem koncu mesta?
S tem mislim predvsem, da bi lahko preko tistega računalnika downloadal stvari, upravljal z njim, itd.
Oba imava kabelski internet. Jaz imam modem preko mrežne kartice, drug računalnik je z modemom povezan preko USB-ja.
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem!
LP
Andrej
OmegaBlue ::
Prižigal ga boš bolj težko.
Za vse ostalo pa najdi kak "remote administration" software.
Za vse ostalo pa najdi kak "remote administration" software.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
budili ::
ultravnc
za prižgat pa obstaja wakeonlangui.exe (freeware), naj bi delal tudi čez internet, po vsej verjetnosti je pa treba port na firewall-u odpret in forward na dotični rač, če pa nimaš ruterja, bi pa verjetno delalo.
Wake on USB pa pomoje nebi šlo, po vsej verjetnosti bi rabil mrežno.
Če kdo da mac, ip pa subnet lahko probamo
Še zdej mi pa ni jasno kako kabelski modem in mrežna skomunicirata glede mac-a, ko je ugasnjen rač. Očitno pri ugasnjenem tudi komunicirata.
za prižgat pa obstaja wakeonlangui.exe (freeware), naj bi delal tudi čez internet, po vsej verjetnosti je pa treba port na firewall-u odpret in forward na dotični rač, če pa nimaš ruterja, bi pa verjetno delalo.
Wake on USB pa pomoje nebi šlo, po vsej verjetnosti bi rabil mrežno.
Če kdo da mac, ip pa subnet lahko probamo
Še zdej mi pa ni jasno kako kabelski modem in mrežna skomunicirata glede mac-a, ko je ugasnjen rač. Očitno pri ugasnjenem tudi komunicirata.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: budili ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 568814 (5643) | c23po |
» | prosim pomoc - internet povezavaOddelek: Omrežja in internet | 2542 (2135) | BorutK-73 |
» | Ljubljanski kabel in internet ponudnikiOddelek: Omrežja in internet | 3635 (3080) | Slowenc |
» | Občasni nekajminutni izpadi Arnesa preko kabla?! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 4154 (3199) | bastadu |
» | Rabim pomoč pri nastavitvah Clark ConnectaOddelek: Omrežja in internet | 1694 (1526) | bastadu |