» »

Ljubljanski kabel in internet ponudniki

Ljubljanski kabel in internet ponudniki

Buggy ::

Zdravo!

Sem se preselil na Vic (Trzaska c.) in koncno bom nekaj casa na tej lokaciji. Odlocil sem se da si omislim kabelski internet. CATV ponudnik je Ljubljanski kabel. Sedaj pa me zanima katerega operaterja naj izberem za internet. Opcije ki so mi zanimive: Amis za 1SIT in Volja 0 SIT modem in napeljava ter 1024/256 linija za 9000 Sit. Ce ima kdo kaksne informacije glede interneta na lokaciji LJ-VIC-Ljubljanski kabel- ??? operater bi bil zelo hvalezen, ce bi mi znal kaj svetovati.
ADSL v vsakem primeru odpade ker bom odjavil telefon. Sem malo ze pregledal topice po forumu pa vseeno, ce mi lahko kdo kaj koristnega pove na kaj paziti in kako naj cimbolj uspesno opravim ta proces priklopa na kabeljski internet.

BTW: Morda kdo ve, ce Telekom zaracuna permanentno odjavo staticnega telefona. Zacasna odjava vem da je 6K Sit.

Hvala in lep pozdrav,
Buggy

kopernik ::

Jaz živim na Vrhovcih (kot podnajemnik) in tam je CATV ponudnik Telemach. Za kabelski internet sem pa izbral Amis (tista akcija za 1 SIT). Stvar mi zaenkrat deluje brez problema. Vezati se moraš za 36 mesecev (pogodbena kazen je, če sem pravilno prebral pogodbo, okrog 30 kSIT).

Do sedaj sem opazil samo to, da včasih med nevihto pade linija (dvakrat se mi je to zgodilo odkar imam kabelski internet). Takrat tudi na televiziji večina kanalov ni delala, tako da...

lp

Buggy ::

kopernik: hvala za odgovor, zanima pa me koliko casa si kaj cakal na priklop in kaksne so kaj "operacije" po stanovanju? (lahko modem postavis kamorkoli, kako delajo razpeljavo - ce jo - do racunalnika, itd...)
Kaksna je v praksi stvar s temi standardi DOCSIS 1.0 in EuroDCSIS? Ali je CATV ponudnik Telemach enak (boljsi, slabsi) kot Ljubljanski kabel glede omrezja. Kaksen modem si dobil (na kaj je treba paziti glede standardov). Baje da Nemo modemi niso ravno pohvaljeni. Ali ima kdo Kabeljski internet preko Volje?
Natrosil sem veliko vprasanj, prosim ce mi lahko se kdo kako pomaga.

Hvala

Buggy

iskra ::

jst mam od lj-kabel 512 linijo stanujem pa nasproti puba legende in je kanta ... popoldne sploh ne morem nč delat k pade linija nižje od 56k modema - se ti dooosti bol splača adsl 1Mbit al 2Mbit študentski paket k res dosti bol šiba. edino tv ne boš gledu ampak to lahko nadomestiš s filmi k jih boš pobral po 3 na dan namesto 3 na tedn kolkr traja meni preko kabla. jst mam preko arnesa.

ljubljansko kabelsko omrežje je prenasičeno - vsaj u centru.

glede modema je useeno kaj ti dajo k itak more delat. napeljavo lepo uredijo po želji ampak ne jim preveč komplicirat k v zid ti je pa ne bojo skrili :D traja pa en lep čas da pridejo razn če jim pošteno težiš usaki dan tko ku sm jst nrdu po enmu tednu čakanja. s telekoma pa pridejo hitro meni nič tebi nič in samo namestijo par reči na zid in je super.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iskra ()

Buggy ::

OPA, to pa ni dobra novica. Pa so ti slabi prenosi pogojeni z omrezjem Lj-kabel ali je morda tezava pri ponudniku interneta. Ce prav sklepam potem je omrezje Ljubljanski kabel se slabsie od Telemachovega, saj tam res nisem zasledil takih problemov.
Iskra: Kdo pa je tvoj internet provider? Ali so Pub legende so morda poleg kina VIC? Studentski paket pa na zalost ne morem dobiti ker nisem student, pa se zacetni stroski so preveliki pri ADSL-ju zame. Upal sem, da bom s kablom lahko delal od doma in se za zvecer bi bilo dobro kaksen online spil odigrati :) , ce pa so taki problemi kot pravis potem pa ne bom skoraj nic na boljsem kot sedaj ko "laufa" moja 56k motorolca.

AlienGT ::

Jest mam pa kabel preko LJ-Kabla (Arnes paket) pa mi dela že eno leto kot se šika, sem pa v Šiški. Morda je torej pomembna lokacija in toliko ponudnik?

iskra ::

AlienGT pa si probu kdaj ADSL >:D ? k je občutna razlika za isti keš ... ko je bil ADSL še 512kbit je delu bol hitro kot kabl

je cimr primerju s sosedom v času prejetja kabla u naše stanovanje in je blo ful razlike. zdej pa sploh k je 2x, 4x, 8x hitrejši od kabla ... jst sm ful razočaran nad kablom

je pa res lahko samo lokacija kriva, se ne bi čudu ...

kopernik ::

Od zahtevka na Amis, do prihoda serviserja je trajalo kake tri tedne (pogodbe sem ter tja po pošti, itd. Od Amisa sem dobil pogodbe po pošti še isti teden, jih izpolnil in poslal nazaj. Telemachov serviser je pa rabil dva tedna, da se je oglasil.) Serviser ti naredi vse (vsaj meni je) : od omarice pred hišo do računalnika je napeljal kabel in nato priklopil modem na računalnik (modem je Thomson). Moraš pa doplačati kabel (če ga serviser porabi več kot 10m) - meni ga ni bilo treba.

Dejstvo pa je tudi to, da jaz ne downloadam filmov in programov z raznimi eMule&co programi, tako da ne niti opazim, če npr. hitrost prenosa pade za 20%. Jaz internet uporabljam le za surfanje in raznorazne zadeve, ki jih potrebujem, ko delam doma (CVS, SSH, deploy-i programov na unix mašine, konekcije na baze, itd). Tako iz očutka pa na hitrost nimam pripomb. Če kako stvar vzamem dol (npr. novo verzijo kake open-source zadeve) mi vedno downloada s hitrostjo 64k. Paket pa imam pol mega.

lp

Fury ::

iskra klici na arnes pa bojo zrihtal 100%.. po vsej verjetnosti majo probleme z gatewayem.. je mel en prjatu podobne probleme... jest mam LJ-kabl in amis net (prej sem mel telemach net - ucasi je bil to edini ponudnik preko LJ-kabla, zdej ga ni vec - in je bil tako sranje da res ni!)

amisovci&lj-kablovci so vse zrihtal v manj kot tednu dni - res hitr.

dela cist brez problemov.

potem poznam enga k ma voljo in mu dela dokaj normalno ampak bi ti priporocu amis vseen ker je pac vecje podjetje in ima vec linka v tujino.

Zdej bos kjerkol bos vzel dobil EuroDOCSIS modem, NeMo so stari bli vcas zdej jih ne dajejo vec. tko da glede tega ne skrb. mam prjatla na vicu in mu dela cist hudo (max DL/UL dosega in se pingi so hudi).

Buggy ::

Bom verjetno kar pri Amis-u vzel 1024/256 linijo (1 SIT akcija) pa bomo vidli kaj bo. Zanima me samo se nekaj. Se lahko pritozim (in potem napako eventuelno odpravijo), ce mi hitrosti ne bodo dosegale placanih in bodo stvar uredili ali pa je kaksna finta v smislu "kupili si, zdaj pa imas kar imas" ? Morda pride kdo zmeriti signal in pove katera linija (hitrost) je sploh mozna?

Edit: Kako pa je s priklopom modema? Bojda imajo USB in mrezni priklop. Kaj je boljse? V kratkem bom menjal tudi masino (mrezno) in ce sem prav informiran nastane kar nekaj problemov pri tem ko se zamenja MAC adresa kartice.

Hvala
Buggy

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

DoloresJane ::

Takole je - Arnes je dolgoročno cenejši, čeprav so začetni stroški prklopa večji. Ima pa Arnes omejitev hitrosti za šolarje (ne vem, če velja tudi za študente). Kot najbrž že veš ima Arnes 3 pakete preko LJK.

Ostali ponudniki so dražji na dolgi rok, ampak tudi nekoliko hitrejši. Kar se tiče priklopa interneta bo anjhitreje, če boš papirje (= pogodbe) okoli nosil osebno in ne boš čakal na pošto. Drugače je sedaj idealen čas, da si anročiš internet preko catv, ker ni gneče. Po mojih izkušnjah (delala sem na oddelku za internet na LJK), od podpisa pogodbe do montaže interneta ne preteče več kot en teden.

Tisti, ki se pritožujete glede omrežja LJK - pokličite na njihovo brezplačno tel. številko (080 15 25) in PRIJAZNO vprašajte, če lahko kakšnega tehnika pošljejo še danes v vaš okoliš. Prijaznost in nekaj potrpljenja (niste edina stranka) bosta delala v vaš prid. Zanimivo, da so vsi primeri, ko so ljudje prijazno prijavili težave prej urejeni kot tisti, kjer ljudje težijo. V slednjih namreč ljudje iščejo napake tudi tam, kjer jih ni.

P.S. Nekaj več sem o kabelskem internetu preko LJK napisala tudi v Loži, v temi Stanovanje v LJ; nimam časa, da bi jo linkala. :)

Buggy ::

Nadezhda: hvala za koristne informacije. Nekaj mi ni jasno. Kaj je bilo misljeno s tem da je Arnes v zacetku drazji na dolgi rok pa cenejsi? Omeniti moram, da nimam statusa studenta, ce je to kaj povezano s tem.
Pa se nekaj me zanima. Ali so ti paketi (recimo Amis 1 Mb) kako omejeni z prometom? Nekje sem zasledil da naj bi nekdo moral placati goro denarja ker je presel 10 GB limita na mesec. Kaj je s tem?

kopernik ::

Jaz nič ne vem o tem, da bi bil promet omejen. Do sedaj sem dobil vsak mesec enak znesek na položnici, ne glede na promet.

iskra ::

a obsaja kak prog da preverim hitrost dl/ul? k bi ful rad preveru zadevo ...

pred kakim mescem smo doblili u stanovanje ponudbo od LJK k je ponujala 1Mbit ua 2k več in smo takoj poklicali pa nam šjora gladko reče da tisto je samo za zavode etc. - včasih so pa res blesavi da pošljejo ponudbe za zavod na privat stanovanja >:D :D

flipflop ::

Iskra: poglej po forumu,imaš razglašeno temo. Še najbolje je,da greš na arnesov FTP in si potegneš dol linux,pa boš videl s kakšno hitrostjo ti dela. Pa mulo izklopi vmes.

DoloresJane ::

Stroški za priklop so pri Arnesu na začetku visoki (ok. 19000 sit), vendar je mesečna naročnina nižja (tem nižja, tem nižjo hitrost imaš) kot pri Volji oz. Amisu ipd. Tako se ti na dolgi rok bolj splača imeti Arnes internet (vsaj tako meni večina uporabnikov - Arnesovih naročnikov je za 3-krat več kot naročnikov Amisa, tretja po številu je Volja). Upam, da je sedaj bolj jasno. :D Upravičenci do Arnesa so šolarji, dijaki, študentje, raziskovalci, znanstveniki, profesorji in invalidi. Na Arnesu morajo tvoj status potrditi, zato jih boš težko prepričal, da si študent, če nimaš veljavnega indeksa. :)

Sicer je pa tako: so ljudje, ki so povsem srečni in zadovoljni z internetom prek LJK in so tisti, ki niso. Tako je pri vseh ponudnikih interneta. Končna odločitev, kam se boš priklopil, je zato tvoja. :)

Zgodovina sprememb…

sparc49 ::

Imam kombinacijo Ljubljanski kabel in ARNES nekaj tednov. Zaenkrat ni bilo nobenih tezav, hitrost je toliksna kot mora bit (512/128).

haban ::

Lep pozdrav najprej.

Zanimam se za LJ-kabelj in ARNES paket, pa me zanima kolk je priklučnina in vse ostalo..

En majčken sem pogledal na internetu pa nič našel, res pa je da se nisem trudil.Hvala v naprej.

LP
nisem AS da bi delil avtograme :)

Fury ::

Slowenc ::

klikenzi

Hitrost kbit/kbit Mesečna naročnina v SIT Priključnina v SIT (*)
256/64 2.900,00 4.900,00
512/128 3.100,00 0,00
1024/256 3.600,00 0,00
2048/512 (**) 5.600,00 0,00
4096/512 (**) 7.600,00 0,00
5120/768 (**) 8.100,00 0,00
Skiny gate.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stanovanje in LJ

Oddelek: Loža
493954 (2411) LuGi
»

Amis (Medinet) & LJ-Kabel

Oddelek: Omrežja in internet
81775 (1647) SasoS
»

ARNES preko Ljubljanskega Kabla

Oddelek: Omrežja in internet
81010 (883) SasoS
»

Kabelski internet - ponudba AMIS-a za 1 SIT

Oddelek: Omrežja in internet
152538 (1828) Steel Cat
»

Arnes in kabel

Oddelek: Omrežja in internet
201901 (1641) Hux

Več podobnih tem