Forum » Operacijski sistemi » Ne najde instalacijske datoteke na DVDju
Ne najde instalacijske datoteke na DVDju
suprpp ::
Mam en programcek, DBase. Na CD-ju. Pozenemem instalacijo (./db2setup) in se odpre instalacijski menu. Dela.
Posnamem vsebino cdja v /home/supr/db2inst. Pozenem ./db2setup in se odpre instalacijski menu. Dela.
Posnamem /db2inst direktorij na DVD in z lokacije /mnt/cdrom/db2inst pozenem ./db2setup. NE DELA.
File db2inst.cat not found. Pregledal sm vse 100x, vse crke so enako velike (uppercase lowercase), struktura direktorijev (db2inst/db2/linux/install/locale/en_US.iso88591) je enaka. Ne vem, zgubu bom zivce. Sanja se mi ne, kaj bi lohk blo. Vsi drugi programi k sm jih tko posnel na DVD so delal.
Se opis postopka snemanja cdjev: v linuxu presnamem vsebino CDja na disk. V windowsih z explore2fs potegnem vsebino na c:\ in zapecem na DVD ter grem v linux sprobat. Zdej ne vem, vse drugo je delalo, tudi tu NAJ bi, ampak ne.
Kake ideje, sem kje kaj zasustral?
Posnamem vsebino cdja v /home/supr/db2inst. Pozenem ./db2setup in se odpre instalacijski menu. Dela.
Posnamem /db2inst direktorij na DVD in z lokacije /mnt/cdrom/db2inst pozenem ./db2setup. NE DELA.
File db2inst.cat not found. Pregledal sm vse 100x, vse crke so enako velike (uppercase lowercase), struktura direktorijev (db2inst/db2/linux/install/locale/en_US.iso88591) je enaka. Ne vem, zgubu bom zivce. Sanja se mi ne, kaj bi lohk blo. Vsi drugi programi k sm jih tko posnel na DVD so delal.
Se opis postopka snemanja cdjev: v linuxu presnamem vsebino CDja na disk. V windowsih z explore2fs potegnem vsebino na c:\ in zapecem na DVD ter grem v linux sprobat. Zdej ne vem, vse drugo je delalo, tudi tu NAJ bi, ampak ne.
Kake ideje, sem kje kaj zasustral?
- spremenilo: suprpp ()
SasoS ::
Sicer ne vem zakaj ne dela (mogoče se ne skopirajo symlinki?) ampak probaj narest iso v linuxu z mkisofs, potem pa iso zapeci v winsih (al pa linuxu)...
suprpp ::
Hm, dobra ideja. Ampak nimam dovolj prostora na linux particiji da bi naredu DVD image, samo za CD image mam. :(
EDIT: Če direktorije prekopiram na drugo Linux masino preko FTPja in tam naredim image in ga potegnem v Winse, bi moralo delat? Bi se symlinki zmesalI?
EDIT: Če direktorije prekopiram na drugo Linux masino preko FTPja in tam naredim image in ga potegnem v Winse, bi moralo delat? Bi se symlinki zmesalI?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: suprpp ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Letališča poganja Windows 3.1, vesoljsko sondo Voyager pa Fortran (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 16944 (12767) | krneki0001 |
» | Londonska borza opušča Microsoft platformo? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 20684 (14914) | BlueRunner |
» | Gimnazija Bežigrad goes Microsoft (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 16985 (10878) | bluefish |
» | Suse 10.0 - Kaj z njim? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6549 (4772) | kriko1 |
» | Najbolj iskana računalniška znanja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7881 (6304) | krneki0001 |