» »

Ponoreli redarji

Ponoreli redarji

Self-Defence ::

Danes dobim po pošti obvestilo mestnega redarstva o napačnem parkiranju nekje v Ljubljani.
Nič posebnega se zgodi, samo problem je v tem, da avtomobil za katerega je kazen namenjena ne obstaja več že kaki dve leti! Da ne omenjam, da v centru Lj. že zelo dolgo nisem bil. Kaj je zdaj to?
Ali je mogoče, da se vrača duh mojega pokojnega avtomobila in mi hoče vrniti ker sem ga zapustil?
Ali je vse to delo teh čudnih redarjev?

Nekako se sploh ne morem nehati smejati! :D
To je pa že 2 much

LP

borchi ::

mogoče pa moraš prebrat datum napačnega parkiranja?
l'jga

Self-Defence ::

Datum je za prejšni mesec. :D

Fuzzy ::

Je moz'n de ti je kdo spleu tablce iz prejsnga car-a?
(to posiljajo sam na podlagi tablic?)

blup...?
Ai!

Sc0ut ::

Ma redarjem in policiji se je itak totalno zmešalo. Pri meni tu v bloku, se blokovno parkirišče hitro zapolni, in potem vsi parkirajo na enem platoju, ki je samo za dostavo itd,... No, dve leti nazaj niso redarji nič kaj komplicirali, zdaj pa ko je LJ spet bankrot, pa so vsak dan redarji tukaj, vsak dan, pa še pred sedmo ponavadi pridejo, večkrat pa pride tudi policija. Tako imajo nekateri kar obe obvestili na avtu. Meni se to zdi ful nesramno, saj dejansko ljudje nimajo drugje za parkirat.
Sv**je pač.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

ferdo ::

ja, lajf v Lajbahu je drag šport:D

boss-tech ::

ja pridte k nam na štajersko- bote mel cel travnik prostora za parkirat :)
http://tovornik.info

Fuzzy ::

ja... policaji so res norci...
dons so enga na nasi sol' prefukaval k je meu en konc zelezne cevi u avti... (je pa dost neumn od njega d je reku d jo ma za samoobrambo)
Kva bi ti ti pol mog nardit ce bi meu u prtlaznki sekiro...

Kva cmo...
Ai!

thramos ::

V avtu mors met poleg kija se vsaj rokavico in žogco za bejzbol in ti nc ne morjo.

dëych ::

Če maš pa sekiro, moraš pa met vsaj eno poleno zravn, kot dokaz da greš drva sekat. :D

heh..jst sm vzadnč prkiral pred porodnišco v lj, tm nekam na en pločnik, k drugam itak nism mogu, pa je "nekdo" dal listek za brisalec "naslednjič kazen 100 tisoč sit". Nč ni pisalo, kdo, kaj, zakaj, samo z eno modro barvico je blo napisan, da bom naslednjič kao kaznovan. :D

lp

ferdo ::

pejt še 1x tam parkirat:D

milica ::

Kar lepo jim priporočeno pošlji da nimaš avtomobila s tako registersko številko.

stamina ::

Parkiranje zna biti res nočna mora. Tudi na štajerskem. Ampak kaj tacga, kar se mi je zgodilo pred nekaj časa, pa ne doživi vsak. Delala sem v eni hiši, ki se je nahajala na koncu slepe ulice. In po koncu šihta jst hočem it domov. Odklenem vhodna vrata in glej ga zlomka. Pred vrati parkiran avtomobil dobesedno na vratih. Niti toliko prostora ni bilo, da bi sploh lahko ven stopila. 8-O No, alternativa bi bila, da bi splezala čez streho na drugo stran, ampak potem vhodnih vrat ne bi mogla zakleniti. Še bolj žalostno je bilo to, da je bila ura nekje devet zvečer in pajki takrat ne vozijo več.
Nauk zgodbe: včasih morajo biti tudi pešči akrobati, da se izognejo na vse možne načine (nepravilno) parkiranim avtomobilom.

Dostkrat, ne vedno, so pa besede "ni kje za parkirat" samo izgovor - parkirne hiše pa so praktično prazne. Ni potrebno se zmeraj pripeljati direkt u trgovino, banko al pač kamorkoli smo namenjeni ;)

Self-Defence ::

No sej zadeve se je razpletla tako, da je kazen bila namenjena meni, za drug avto in ob drugem času, da kraja sploh ne omenjam. :\ Problem rešen!
Drugače so pa garažnehiše res praktično prazne, samo so tudi nepraktično DRAGE, tako da razen če nisi kak Rajko Hrvatič, se vsakodnevno prakiranje po več ur na dan, zelo hitro ne obrestuje. :D
Tako da je v končni fazi vseeno.

Unknown_001 ::

Obujam temo zaradi neljubega dogodka ki se mi je zgodil danes. Zgodilo se je v Nm na prakirišču na Novem trgu. Pridem jaz tam, da bom šel po opravkih. Parkiram avto lepo po reglcih, tako kot treba in ko sem že pri prakomatu na hitro preverim delovni čas poslovalnice v katero sem bil namenjen. Ok, hop do parkomata, dat tiste 70 centov al koliko že zahteva, mi natisne listek in evo problem. Že se pred mojim avtom naslika redar ki je veselo popisoval avtomobil. Pridem do njega z listkom v roki in me pogleda, ter vpraša po lastništvu vozila. Seveda potrdim, avto odklenem in dam tist frdaman listek pod vetrobransko steklo. Na koncu mi je samo rekel da me ni videl pri parkomatu in se neglas nasmejal (meni nikakor ni bilo niti približno duhovito) in brez besed odšel popisovat druga vozila.

Kaj mene tukaj skrbi. Ali obstaja možnost možnost, da bom kakšno položnico dobil na dom? Videl sem ga z neko elektronsko tablico na katero je verjetno ravno popisoval vozilo, ko sem prišel do njega. Po pogovoru z sorodniki sem ugotovil da bi mi moral listek na mestu izročit če bi kaj bilo, vseeno sem ga za vsak slučaj arhiviral, za primer da res kakšna položnica pride.

ps. dodatno vprašanje. Kaj lahko storm v primeru, da po krivici dobim položnico? Koneckoncev se zavedam da je redar kakorkoli potegnem črto le opravljal svoje delo, a vseeno me zanima kaj lahko storim v danem primeru.

Mogoče malo paničarim in ta dogodek preveč jemljem osebno, vendar vseeno takih stvari se po mojem mnenju ne sme mirno prezreti. Koneckoncev gre za denar, katerega je treba zaslužiti.

Lp!
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Mehmed ::

Ne sekiraj se. Clovek je zacel popisovati, ko se je izkazalo, da po nepotrebnem, je sel naprej.
Da bi ti sedaj dal kazen na silo za nazaj res ni verjetno, ker nisi naredil nic narobe, ne bi se obdrzala pa utapljal bi se v pritozbah potem.
Spravi listek in ne razmisljaj vec o tem.

black ice ::

Ni čudno, da se ženske pritožujejo, da je vsaka generacija moških bolj poženščena (tale forum pa postaja čedalje bolj podoben med.over.net in ostali navlaki). Če bi ti grozila kazen bi ti redar prej moral izročiti obvestilo.

Unknown_001 ::

black ice je izjavil:

Ni čudno, da se ženske pritožujejo, da je vsaka generacija moških bolj poženščena (tale forum pa postaja čedalje bolj podoben med.over.net in ostali navlaki). Če bi ti grozila kazen bi ti redar prej moral izročiti obvestilo.


Ja pa dobro, no! A po tvoje bi ga moral na licu mesta stepst pa se z njim skregat, da bi opravičil dejstvo da sem moški? Oprosti ampak mene so doma učili reda in spoštovanja do drugih. Pa kdo si ti, da mi boš moraliziral. To kar tebe moti pri ljudeh me niti malo ne briga in tudi ni poanta vprašanja. Spraševal pa sem zgolj za pravni nasvet v primeru da pride do komplikacije. Predvsem zato ker se prvič srečujem s tovrstnimi dogodki (mladi voznik).

Imaš s tem problem? Look away in problem rešen.

Bi mi rad pomagal? Go ahead, bom hvaležen.

Lp!
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

black ice ::

Če bi ti grozila kazen bi ti redar prej moral izročiti obvestilo.
Happy?

betmen ::

black ice je izjavil:

Če bi ti grozila kazen bi ti redar prej moral izročiti obvestilo.
Happy?


Ni nujno kaj se neki hvalis pa boldas ko nimas pojma?

Kazen se steje za vroceno ce jo podpises na licu mesta ali jo dobis priporoceno s povratnico po posti.

Sam en primer ti dam, da ti zbijem to teorijo: se pravi redar nalima poloznico na sipo in dez z vetrom odpihnejo poloznico. Kaj zdej?

PaX_MaN ::

Če je lastnik/voznik avtomobila zraven dobi obvestilo neposredno v roko, zakaj bi to limal na šipo?

HomeEdition ::

Zakon o prekrških
Plačilni nalog
57. člen
(1) Plačilni nalog se izda, če pooblaščena uradna oseba prekrškovnega organa prekršek osebno zazna, ali ga ugotovi z uporabo ustreznih tehničnih sredstev ali naprav. Plačilni nalog se kršitelju, če je ta navzoč, vroči takoj na kraju prekrška. Ob vročitvi plačilnega naloga se kršitelju hkrati ustno predstavi storjeni prekršek in dokaze, kar se zaznamuje na plačilnem nalogu.
ALI
(8) Za kršitev predpisov o ustavitvi in parkiranju vozil se ob ugotovitvi prekrška, o katerem kršitelja ni bilo mogoče seznaniti na kraju prekrška, na primernem mestu pritrdi na vozilo obvestilo o prekršku, ki vsebuje kraj in čas storitve, registrsko številko vozila, pravno opredelitev prekrška, višino za prekršek predpisane globe in naslednje pouke:
- pravici do plačila polovice predpisane globe v osmih dneh od dneva izdaje obvestila, z opisom načina plačila globe,
- da se bo ob pravočasnem plačilu globe štelo, da je bil plačniku izdan plačilni nalog za prekršek, ki je označen na obvestilu, in da je ta postal pravnomočen, ker se je plačnik odpovedal ugovoru zoper plačilni nalog iz 57.b člena tega zakona in zahtevi za sodno varstvo,
- da v primeru pravočasnega plačila globe stroški postopka ne bodo zaračunani, da prekršek ne bo vpisan v evidenco o prekrških in da bo postopek zaradi prekrška s pravočasnim plačilom globe končan, ter
- da morebitno neplačilo globe nima pravnih posledic in da se bo v takem primeru po poteku roka za plačilo postopek zaradi prekrška nadaljeval zoper lastnika ali imetnika pravice uporabe vozila z izdajo plačilnega naloga po določbah tega zakona.

Iz gole previdnosti bi jaz kljub vsemu spravil listek...

lp

black ice ::

No, Raptor, napiši povzetek čez kakšen mesec.

St235 ::

black ice je izjavil:

Če bi ti grozila kazen bi ti redar prej moral izročiti obvestilo.
Happy?


V bistvu se na to ni možno zanašat (v danem priemru sicer ne verjamem, da bi lahko prišlo do zapleta, ker je redar kot je za razumet prekinil postopek), da ne bomo čez dva tedna brali o temu, kako je možno da sem dobil kazen, če pa na mojem avtu ni bilo obvetila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

;-) ::

Kontaktiraj Ludvik Poljanec zastopnika za slovenske državljane na evropskem sodišču za človekove pravice. 

Sploh taksne stvari ima zelo rad.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Ales ()

Šimpanz ::

Ja itak najbolje da ta zmešanec kar začne s tožbo še preden Raptor dobi obvestilo o prekršku ane.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59397335 (15201) UganiKdo
»

Redarska zalega (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14522237 (16953) Mehmed
»

Napačna registracija na plačilnem nalogu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10412545 (10075) enadvatri
»

Plačilo kazni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6110181 (8068) Airskull
»

Mestni redar te bo lahko pretipal..??!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
609641 (8157) Matev

Več podobnih tem