» »

Meja zasebnosti

Meja zasebnosti

«
1
2

STASI ::

No danes sem malce se poglobil v okoliščine glede afere A. Jurija. Za tiste, ki še ne veste za kaj se gre si poglejte članek v Večeru.

In zdaj. Kje je dejansko meja med tem kar javnost mora vedeti o nekem človeku, ki je politik ali javna oseba? Ali je razkritje spolne usmerjenosti Jurija opravičeno ali ne? Ali je potrebno razkriti javnosti če nek politik v zasebnem življenu počne stvari, katerim v javnem nasprotuje (npr.: v javnosti je zagrizen nasprotni-k/-ica gayom/lezbijkam v privatnem pa je dejansko gay/lezbijka)?

Ali ima javna oseba sploh pravico do zasebnosti, če ta v javnosti ne izraža njeneg-ovega/-a privatnega življenja?

Komu je dopuščeno in komu ni da posega v zasebna življenja politikov?

Kaj bi storil če bi objavil oglas v zasebnih stikih on išče njega (ona njo) in bi se ti na oglas oglasil politik, ki je v parlamentu velik nasprotnik homoseksualcov?
-Bil tiho in se sestal z njim(njo).
-Se ne bi sestal.
-Poklical bi na Lady, Delo, Dnevnik, 24 ur, E+...

0:)
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Ziga Dolhar ::

Zanimiv članek ... na veliko razpravlja o novinarskih kodeksih in drugih pomembnih dokumentih,

potem pa čisto na koncu, skoraj kot opombo, navede še "pravniške kroge", ki se nekaj bavijo z "ustavo".

Skromno, skromno.
https://dolhar.si/

Bob Rock ::

Js bi dodal se eno moznost, kar bi jaz verjetno naredil:
- ponudil svoj molk v zameno za dovoljsnje placilo

poweroff ::

To, da se sklicujejo na argument, da je poslanec med službenim časom uporabljal službeni računalnik in telefon, po moje samo kaže, da drugih tetnih argumentov nimajo. Računalnik in telefon je namreč njegova boniteta, to mu je dano tudi za privatno rabo.
Vprašanje je, ali njegovo spolno življenje vpliva na njegovo delo. Za to ni nobenih dokazov. Drugo vprašanje je, ali se on javno zavzema za nekaj, počne pa povsem drugo. tudi to ne drži, glede na to, da je član ZLSD.

Zakaj je bil torej objavljen članek o tem?
Preprosto - zato, da si bo medij povečal naklado.

Torej lahko sklenemo, da je bil edini "javni interes" za objavo te zgodbe zasebni interes lastnika medija po povečanju naklade.

Če gledamo na poseg v zasebnost v tej luči, pa po moje ni več nikakršnega opravičila zanj.
sudo poweroff

poweroff ::

BobRock - to je izsiljevanje, zaradi česar te lahko kazensko preganjajo.:D
sudo poweroff

||_^_|| ::

Mislim da je celoten rumeni tisk najbolj gnil izum kar jih obstaja.
Zakompleksani ljudje, ki jih v naši v (sploh kar se tiče spolnosti) zavrti državi sploh ne manjka, zdravijo svoje debilne komplekse z naslajanjem nad tujo nesrečo in moralizirajo ter pametujejo kaj bi drugi morali in kaj ne. Wake up!
Spolnost je ena zelo zelo svobodna zadeva. Nekdo lahko počne karkoli ga pač rajca, če se le vsi udeleženi strinjajo oz. majo enake interese. Pika.
Ampak ne, ljudje ki se bojijo uresničit svoje fantazije, jih raje zaprejo vase, nato pa drkajo na to ko nekoga drugega "razkrinkajo". Bolano.

BigWhale ::

> To, da se sklicujejo na argument, da je poslanec med
> službenim časom uporabljal službeni računalnik in telefon,
> po moje samo kaže, da drugih tetnih argumentov nimajo.
> Računalnik in telefon je namreč njegova boniteta, to mu je
> dano tudi za privatno rabo.

Boniteta, ki jo pa vsak posebaj placuje, tako kot vsi, ki imajo sluzbene telefone ali avtomobile.

Vso pravico ima telefon, ki mu ga je dala vlada uporabljati za karkoli se mu zahoce. Med sluzbenim casom? Ah lepo vas prosim, kdo pa med sluzbenim casom ne poklice koga za kako privat zadevo?

Najvecja perverzija vsega skupaj je cela afera. Ki je stupidna in kaze na to, da ljudje dejansko nimajo svojih zivljenj, da se precej radi naslajajo nad zivljenji drugih in da so v bistvu precej retardirani, ker namesto, da bi se ukvarjali sami s sabo, se raje ukvarjajo z drugimi.

Skoda. Zalostno.

STASI ::

Najvecja perverzija vsega skupaj je cela afera. Ki je stupidna in kaze na to, da ljudje dejansko nimajo svojih zivljenj, da se precej radi naslajajo nad zivljenji drugih in da so v bistvu precej retardirani, ker namesto, da bi se ukvarjali sami s sabo, se raje ukvarjajo z drugimi.


Se strinajm BW. Današnji človek išče sebe v drugih in njihovih napakah. Svoje življenje živi zlagano, postovedi se z akterji javnega življenja("zvezdniki" in politiki).

Bom drugače vprašu. Do kje ima javnost pravico stopativ zasebnost poslancev (javnih oseb)? Mene ne zanima toliko kaj vi mislite o dotični aferi mene bolj varovanje zasebnosti kot dobrine človeka.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

cirecire ::

Odziv slovenskih medijev in pa tudi večine obiskovalcev tega foruma je seveda pričakovan. Slovenske novice naj bi kršile pravico do zasebnosti A.Juriju.

Ja sure. In kateri mediji so se najbolj postavili v bran svingerskemu manijaku A. Juriju? Dnevnik in Mladina seveda. Zato seveda, ker so pri perverzijah ujeli njihovo levičarsko ikono.

Če bi slučajno ujeli kakšnega poslanca iz desne opcije, bi to Dnevnik in Mladina obljavila na prvi strani. Pa tudi odziv slo-tech furumašev bi bil seveda čisto drugačen.

Vsaka čast Slovenskim novicam, da so razkrile drugo plat levičarske ikone, "mirovnika" in enega naj-ortodoksnejših jugonostalgičarjev Aurelija Jurija.

Daedalus ::

>Vsaka čast Slovenskim novicam, da so razkrile drugo plat levičarske ikone, "mirovnika" in enega naj-ortodoksnejših jugonostalgičarjev Aurelija Jurija.

Morm priznati, da sem kr pričakoval kak tak, precej neumesten post. Ah, eni se še kr počutijo ogrožene od "levičarjev" v tej državi in so pri tem domnevnem ideološkem boju (ki se je začel nekje med 2. svetovno vojno) hvaležni takemu ščišu, kot so Slovenske Novice.:D

Hja, meni je načelo vseeno, kaj naši poslanci počnejo v zasebnem življenju. Sicer sem sam mnenja, da javna oseba ne bi smela imeti zasebnega življenja, ker je pač javna. Baje, da je to nekoliko preveč ortodoksen pogled in se kaj takega ne bo zgodilo. Drugače pa dokler to ne vpliva negativno na delo posameznika, mi je vseeno, če si vsak dan 100-krat drka, al pa zamenja 50 različnih spolnih partnerjev na tedn. Doker se vsi vpleteni strinjajo, da je OK, ni problema. Če se pa ugotovi, da delo posameznika očitno trpi zaradi nekih interesnih dejavnosti, pol pa se naj zve, zakaj. Samo kdo bo to ugotavljal...
Hmm, Jelinčič se naprimer rad pijan vozi po cesti, kar je IMHO precej slabše kot en fuk. Pa ga zato kdo obsoja? Večini zapitih slovencev se to zdi celo OK...

Seveda se pa bojo tu pa tam našli razni desno-krščansko usmerjeni posamezniki, ki se bojo zgražali nad tem. Naj se. Pa če so že tako dobri, bojo za nas ostale perverzneže in sprevržence zmolili kak očenaš in si mislili, kake face so, ker imajo boga, da jim čuva hrbet. Ostali se pa bomo cvrli v peklu, pa who cares.

Kaj pa vemo, mogoče bomo pa kmal ugotovili, da je kak politik trenutne vladajoče opcije znan član v teh krogih>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Ziga Dolhar ::

> Sicer sem sam mnenja, da javna oseba ne bi smela imeti zasebnega življenja, ker je pač javna.

Kaj pa je "javna oseba", in od kje poslancu odrekanje zasebnosti kar po njegovem položaju?

--

Ja, je pa drugo pri upoštevanju njegovega "delovnega časa". Clintona ni [pred Senat] nesel seks z Moniko, ampak dejstvo, da je to počel med delovnim časom v svoji pisarni.
https://dolhar.si/

Tear_DR0P ::

Jst sm sicer neki časa mislu da je tipo nekomu za reklamo plaču, oziroma se mi še zdej mal dozdeva. Se mi pa zdi da noben časopis nebi smel objavit ničesar o njegovih zasebnih spolnih perverzijah/nagnjenjih - tudi slovenske novice ne, kaj šele delo ali dnevnik.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

cirecire ::

Kaj pa vemo, mogoče bomo pa kmal ugotovili, da je kak politik trenutne vladajoče opcije znan član v teh krogih>:D

In potem bo takoj na naslovnici Mladine. Pa še Juri mlajši(Franco) mu bo posvetil ene par primitivnih karikatur.

Pri tej aferi je bolj kot seks perverzija A.Jurija pomembno to, da se samo še enkrat več odkriva pristranskost slovenskih medijev. Me prav zanima, kaj bi Mladina pisala, če bi bil v kaj podobnega vpleten kdo iz nasprotne strani. Pa še POP tv bi mu povetil vsaj polovico 24ur.

BigWhale ::

cirecire:

Ma daj ne bluzi. Meni je cisto vseeno kdo je bil. Po pravici povedano, do danes niti nisem vedel kateri stranki je pripadal Aurelio, sem vedel samo to, da je poslanec.

Ravnanje medijev, vseh po vrsti je bedarija. Pa kaj te briga ce je swinger. Zagovarja drugo stran? Najbrz zato, ker jo stranka zagovarja.

suntrace1 ::

V tujini je to stalna praksa da se razkriva politika, ki ni pošten, zvest ali zlorablja svoj položaj, pri nas pa dobiš take pripombe '' kdo pa tega ne dela, sej to ni nič takega'' in podobno kramo. V tujini letijo glave (podobnih primerov je v UK in Nemčiji biljon) in pogosto tudi odletijo, pri nas jih še dodatno poveličujejo (od raznih aferašov ki so divje lastninili, kvazi-nacijev do spolnih iztirjencev očitno). Zakaj je to pri nas tako? Ker s tem ko jim odpuščamo ima-mo/-te občutek, da če bi se vam kaj podobnega ''zgodilo'' bi bila lažja palica. Zelo odpustljivo saj je odpuščanje božja lasnost kaj ne?
No , zato pa so bili na oblasti lahko taki, ki so popolnoma zašuštrali gospodarstvo, na isti poti pogube je socialna blaginja (od zastonj zdravstvene oskrbe, do štipendijskega zaslužka, ki po novem financira državo in ne obratno) in sedaj naj sprejmemo še psihološke blazneže, ki so poleg tega patološki lažnjivci ?! Ja, v Sloveniji očitno lahko, pa še čestitat mu gremo. In stavim, da če ste narobe parkirali samo 15 min in ste dobili listek, vas ne bo nihče pomilostil, ker ste oprostili Juriju, prej obratno.

Zakaj patološki blaznež? Sej f*ukat za zabavo ni nič takega, a ne, in kaj pol če mu paše, a če bi bil gej bi tud ga obsojal?
Zame je vsak, ki se hvali, kako je natepaval leto dni 19 letnico, ki je imela očetov sindrom B O L A N O, če je vam kul, fino, me veseli. Morda hodite iskat dejte v Moste Polje, jaz jih ne. In gejevstva enačit na tak nivo je še bolj izkrivljena resnica. Geji v parlamentih so stalna praksa, nič posebnega (župan Berlina, recimo). Torej tisti, ki enačite gejevstvo z spolno iztirjenostjo imate ''rahlo'' pomešane pojme.
Sploh pa me to niti ne gane tolliko, ajd, je pač malo premaknjen in ima rad mlade, sej to spet ni taka stvar, itak je veliko starih dedcev ki si išče mladenke. Sam par vrstic dalje pa se Jurij veselo hvali, kako žena nič ne ve in kako sin postaja enak (tukaj vstavi poljubno kletvico) kot je on sam. Torej, če Jurij dobi državni projekt, kjer gre za velike denarje, mi ''nekako'' ne vliva veliko zaupanja, da ga bo izpeljal pošteno in v prid naroda. Hmmm, zdi se mi da bi se po mojem lagal še na smrtni postelji.


Kodeks novinarstav, je da razkriva laži javnih oseb in ne njihovega privatnega življenja. Dokler si ti JAVNI uslužbenec, je tvoja zasebnost odrečena, saj predstavljaš narod in kot taka oseba si in moraš biti pod skrbnim očesom naroda, da lahko oceni če si izkoristil svoj položaj z vsemi pravicami in pooblastili zase ali si delal v narodov blagor, ker te pravice so dane zato da služiš narodu in ne sebi, v zameno, pa se dobi imuniteta, dobra plača, razne ugodnosti po prenehanju funkcije, itd., o katerih navaden smrtnik lahko samo sanja!
Torej, če nekdo se predstavlja kot zvesti mož, v resnici pa natepava najstnice z psihološkimi problemi, podpiše EDINI v stranki da ne bo uporabljal telefona v zasebne namene (sej ne daplačajo potem polno tarifo gospodje), potem pa se preko njega dogovarja za svoje bolane ekscese, mi ravno v vliva zaupanje in se samo sprašujem, koliko lahko zaupam takemu človeku, če patološko laže in se mu zdi to celo zelo pametno. Očitno nekaterim je vseeno in imajo radi take na visokih položajih, ki jih potem tlačijo. Prostovoljno v tlačane bi se reklo.
No, sej ne da so tisti miljoni, ki si jih je vestno basal v žep ko je bil župan Kopra in so ga morali v stranki sami prisilit da jih je vrnil, pozabljeno (večina vas itak tega ne ve in verjetno vam je tud vseeno, ker ste doma miljonarji)

Kar pa je najboluj žalostno je, kako očitno se je pokazalo, da naši javni mediji delajo v dobro oblasti in ne javnosti , saj gre denar za njihovo delovanje iz naših žepov in kako naivni in brez kakršnega koli samostojnega razmišljanja so slovenci, kot narod.Namesto da bi se lepo zgražali in ga dali takega očitnega pujsa na sramotilni steber, v opomin ostalim da se tako ne dela ter naredili mesto za morda kakšnega poštenega človeka (takih je kar nekaj ,samo da jih taki prašiči ponavadi izrinejo od svojega korita). Zato sem prepričan, da kljub novi oblasti ne bo ta delovala čisto nič drugače kot prejšnja, saj vidi kako lahko je z vami manipulirati in vse kar mora narediti je samo rahlo bolj skriti svoje nečednosti. Če pa bo novinar karkoli razkril bo obsojen šnofanja, dviganja prahu, razdeljevanja naroda in podobnih idiotizmov. Torej je svoboda tiska nezaželjena, oziroma naj je le taka kot v času komunizma, ko smo pisali samo o uspehih, ja, ja...

No sej, še malo pa bo ob taki poti za vse samo še kruha in iger, pa boste zadovoljni. In naj še kdo reče da se poštenje in resnica izplačata!

Thomas ::

Moje stališče se bo marsikomu zdelo eksotično:

- parlamentarci in visoki vladni vladni uradniki naj imajo imuniteto, ki se jim dodeluje avtomatično, tudi za obtožbo umora.

- parlamentarcu (ali visokemu vladnemu uslužbencu) se sme odvzeti mandat samo z 2/3 večino v parlamentu ali z 2/3 volilcev na referendumu v njegovi volilni enoti. Imuniteta potem preneha avtomatično.

- parlamentarci in visoki vladni vladni uradniki nimajo pravice do zasebnosti


Pravica do zasebnosti in sodna imuniteta sta nezdružljivi.

Daedalus ::

>Zame je vsak, ki se hvali, kako je natepaval leto dni 19 letnico, ki je imela očetov sindrom B >O L A N O, če je vam kul, fino, me veseli.

Ja in? Punca je polnoletna, se je že sama odločila, kolko star tip jo bo natepaval. Ne bi rekel, če bi preganjal in natepaval mladoletnice, tole pa res ni nič spornega...

>Namesto da bi se lepo zgražali in ga dali takega očitnega pujsa na sramotilni steber, v opomin ostalim da se tako ne dela ter naredili mesto za morda kakšnega poštenega človeka (takih je kar nekaj ,samo da jih taki prašiči ponavadi izrinejo od svojega korita).

Hmm, tip je neposredno izvoljen predstavnik ljudstva. Ga ne moreš kar tako razrešiti funkcije... Zako o poslancih pravi:

9. člen

Poslancu preneha mandat:
- če izgubi volilno pravico,
- če postane trajno nezmožen za opravljanje funkcije,
- če je s pravnomočno sodbo obsojen na nepogojno kazen zapora, daljšo od šest mesecev,
- če v treh mesecih po potrditvi poslanskega mandata ne preneha opravljati dejavnosti, ki ni združljiva s funkcijo poslanca,
- če nastopi funkcijo ali začne opravljati dejavnost, ki ni združljiva s funkcijo poslanca,
- če odstopi.

Poslancu preneha mandat z dnem, ko državni zbor ugotovi, da so nastali razlogi iz prejšnjega odstavka.

Poslancu ne preneha mandat v primeru iz tretje alinee prvega odstavka tega člena, če državni zbor sklene, da lahko opravlja poslansko funkcijo.

Glede na to se lahko zgražaš, ne moreš se ga pa znebiti.

> - parlamentarci in visoki vladni vladni uradniki naj imajo imuniteto, ki se jim dodeluje avtomatično, tudi za obtožbo umora.

Imuniteto ja, ampak ne za umor in hude zlorabe položaja - npr. da bi nekdo na račun svojih vez v parlamentu in vladi malo sklepal posle in pridobival nevemkoliko premoženja. Za ostalo pa naj majo mir, dokler so poslanci. Sodni postopki se zadržijo in se izvedejo po prenehanju mandata.

>parlamentarcu (ali visokemu vladnemu uslužbencu) se sme odvzeti mandat samo z 2/3 večino v parlamentu ali z 2/3 volilcev na referendumu v njegovi volilni enoti. Imuniteta potem preneha avtomatično.

Ker so poslanci neposredno izvoljeni, jih parlament pod nobenim pogojem ne more odpoklicat. Se pravi, da bi bilo možno samo drugo - da ga odpokličejo ljudje, ki so ga izvolili.

> parlamentarci in visoki vladni vladni uradniki nimajo pravice do zasebnosti
>Pravica do zasebnosti in sodna imuniteta sta nezdružljivi.

Tole dvoje pa bi bilo s parimi zgoraj predlaganimi in še nadaljnimi popravki OK.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

suntrace1 ::

Ja in? Punca je polnoletna, se je že sama odločila, kolko star tip jo bo natepaval. Ne bi rekel, če bi preganjal in natepaval mladoletnice, tole pa res ni nič spornega...

Sej, lepo sem napisal, da me niti ne moti toliko, vendar da ti očitno orišem bolanost take scene: ''Dej me očka, tvoji brki so mi čist hudi,a sem boljša od mame?'' :\ Bljak, mene moji sorodniki ne mamijo, mogoče je pa Avrelijo mislil na svojo hčerko, pa si je še ne upa naskočit, recimo, kaj veš.. Ojdip si je vsaj v oči vlil raztopljen svinc zaradi sramote, ta (zopet kletvica) pa si drzne po medijih obsojat novinarje in to čisto brez sramu ;(( Če to ni primitivizem brez vsake primere.

Princ Heri se obleče v Nazi uniformo med pustom in takoj škandal vreden CNNa, obsojanje in ajd prinček, na prašičjo farmo. Avrelija bi morali potem takem najmanj direktno na zaprti psihiatrični oddelek z elektrošoki v privesek in eggise >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: suntrace1 ()

Matev ::

kot vedno, treba je kaznovati prinašalca slabe novice

ne, da bi se kdo zamislil nad samo novico

in od kje denar za sex orgije nekemu poslancu

ne to je zasebnost ane

||_^_|| ::

denar za seks orgije? kje pa prodajajo to?

frke ::

Problematično je to, ker v javni anketi o zvestobi govori popolnam drugače od tega kar resnično počne.

||_^_|| ::

suntrace1: Ti bi nekoga zaprl v psihiatrično bolnišnico ker je porival 19 letnico ki se je drla "dej me očka"? V spolnosti ni bolanosti, dokler se majo vsi udeleženci fajn. No, za nekatere, ozkoglede opazovalce, ki ne znajo tolerirati drugačnih pogledov drugih, seveda obstaja.

||_^_|| ::

Problematično je to, ker v javni anketi o zvestobi govori popolnam drugače od tega kar resnično počne.

Se ti ne zdi da to počnejo večinoma vse javne osebe? (razen fredija mogoče>:D) Ciljajo na določeno publiko in se pretvarjajo da so to kar je publiki všeč.

has inc. ::

Nekje je bilo omenjeno, da sta rač. in telefon njegovi boniteti. Jurij je podpisal izjavo da bo GSM uporabljal izključno v službebene namene, kar pomeni, da se mu boniteta ne šteje v dohodnino. S tem ko je kršil izjavo je ob enem utajil davek.

Podobne afere bodo vedno bolj pogoste, to pa že zaradi dejstva, da so npr. v Kopru Slovenske novice pošle že do 7. ure zjutraj.

suntrace1 ::

||_^_||, imaš prav, če se hočeta ata in hčerka mal poonegavit, zakaj pa ne. Verjetno gledaš ti to kot samo stvar okusa in navade. Sej če se imata fajn pa rada, bi lahko bilo to izvedljivo pri malce manjši starosti, sej itak se imata očka in hčerka že prej rada. Sej je itak stvar navade, a ne... pri tebi očitno stvari tako funkcionirajo, ker očitno imaš ''široke'' nazore a zato plitvo moralo. Ponavadi nista obratno sorazmerna, sam pri tebi, z tistim zahrbtnim srcem sta očitno si.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: suntrace1 ()

BigWhale ::

Ce je uporabljal telefon/racunalnik, ki ga ne bi smel, naj se zagovarja zaradi tega. Kaj je pa pocel je pa njegova stvar. Zdaj se pa vsi obregujejo v to kaj je naredil.

Spolna izprijenost in nevem kaj se vse? Zaradi swinganja? Ja ljudje, lepo vas prosim. Da ne bom zacel nastevat stvari, raje ne, ker bom se jaz proglasen za izprijenca.

Zasebnost? Kar se intime tice, imajo vso pravico do zasebnosti. Vsi. Kaj vas pa brega kje in kdaj sexajo in serjejo poslanci. So stvari, ki nimajo z njihovim delom nobene veze.

||_^_|| ::

Ne vidim nobene povezave med seksom oče&hčer ter "daj me očka". Si že kdaj slišal za:"who's your daddy, pa slap po riti" hehe
Po tvoji logiki je vsak moški ki svojo punco/ženo pokliče "lubi" homoseksualec.

O morali pa prosim ne bi razpravljala, ker se ne poznava kaj dosti.

Bob Rock ::

in od kje denar za sex orgije nekemu poslancu


pol si tut ne zdravnik al pa poklicni gasilec ne sme privoscit ene kurbe, ker sta placana iz davkoplacevalskega denarja?

suntrace1 ::

O morali pa prosim ne bi razpravljala, ker se ne poznava kaj dosti.

Ti kar prosi, samo če me obtožiš ozkoglednosti, in zraven pripopaš še par flejmerskih postov, se motiš, da te bom mirno toleriral. In ja, imaš prav ko praviš da se premalo poznava, kar pa nima povezave z moralo. Očitno bi jo ''nekateri'' radi ukrivili čez vse meje in to oklicali ''široki'' nazori. Sanjaj dragi prijatelj (z srcem v mislih), sanjanje je dovoljeno, udejanjanje nekaterih stvari pa ne.

Kar pa se Avrelija tiče, nimaš prav BW, če laže in se s tem še ponaša !!!, kaže osebno noto človeka, kar ima še kako zveze z njegovim delom. So majhne in so velike laži. Vsi imamo maske, samo je splošna meja do katere je to sprejemljivo in kje več ne. Avrelij jo je veselo in z ponosom preskočil. Naj bo vsaj mož in stal za tem kar počne, ne da sepotem še skuša ven izvleči.

Težko bi mu namestil elektrodo na tist delček ponosa, zgleda bi bile potrebne pincete

||_^_|| ::

Torej, je porivanje 19 letnice ki se dere "daj me očka" nemoralno? Obstaja kakšen pravilnik morale al pa kaj podobnega? ker meni se namreč ne zdi nemoralno.

suntrace1 ::

Meni se tole ne da pisat v nedogled. Spreminjat mnenja vam nimam namena, poleg tega imam jutri izpit pa se bom še mal temu posvetil, kot tej debati, ki očitno nima konca.

Zdravnik in gasilec nista zaposlena v izvršnem delu oblasti. Zdravnik ne hodi na srečanja državnikov iz drugih držav, kjer se mu bodo smejali v fris medtem ko bo on tam predstavlal Slovenijo. Ima po mojem to vsekakor posreden vpliv na zunanji ugled države.

In že sam naslov teme je primerno bizaren. Meja zasebnosti, ja pa kaj še. Mi jih pade v sekundi ene sto bolj primernih.

||_^_||: Zelo neokusno in neprimerno za poslanca, vsaj ene take krepostne stranke kot je ZLSD. Če pa je to v tvoji domeni okusa pa je to tvoja stvar. In to je meja zasebnosti, za Avrelija z vstopom v parlament pa ne! Got it:\

Matev ::

pol si tut ne zdravnik al pa poklicni gasilec ne sme privoscit ene kurbe, ker sta placana iz davkoplacevalskega denarja?


če zdravnik sexa med delovnim časom ko bolniki čakajo v ordinaciji in plačujejo za njegovo plačo... ali pa če gasilec namesto gašenja požara škropi svojo prijateljico medtem ko mu država plačuje delovni čas...

heh ... če ti je to OK vredu

perci ::

Jst bi sam neki povedu glede bonitete. Vsak, ki službeni mobitel uporablja tudi za privatne namene, mora v davčno osnovo všteti 3000 SIT bonitete. Aurelio Juri pa po besedah Požarja (vsaj tako v Trenjih) te bonitete ni plačeval oziroma je celo podpisal izjavo, da mobilni telefon uporablja samo in izključno za službene namene.

In še nekaj: če človek zagovarja neke družinske vrednote, zvestobo itd, a ni pol argumentirano, da se pokaze javnosti, ce novinar ugotovi, da ta oseba v javnosti govori eno, v realnem življenju pa počne drugo? In če sem jst volil zanga, a nimam pravice takih stvari zvedt?

MadMicka ::

Mislim, perci, Matev in še nekateri, ali ste sploh prebrali, kar je napisal Matthai?
Sicer je pa zanimivo, da se določen folk bolj razburja, če nekdo, ki je javna oseba, rad seksa v troje, kot če nekdo, ki je javna oseba, troši občinski denar za sodne stroške, ki bi jih moral plačati iz svojega žepa. Madonca, v kakšni državi živim :D

Matev ::

ane
naj dela kar hoče
če troši naš denar - naj ga
če troši čas - naj ga

saj drugi to đe več trošjo
pa kradejo še več
itd...

zakaj sploh koga obsojat če kaj ukrade ... koliko so v triglavu ukradel pa ni nič
pa orion

ane - vse kar je manj kot orion bi bilo najbolje kar zbrisat
pa vse prometne prekrške - saj niso nič v primerjavi z kako afero

MadMicka ::

oprosti Matev, ampak kaj pa naj bi sploh Aurelio Jurij kradel??

p.s.: pa saj ne, da bi ga želel ne vem kako braniti, ker osebno mi ni simpatičen...

Barakuda1 ::

Hhmmm, ne vem zakaj se mi zmer bolj dozdeva, da so tle najbolj glasni tisti, ki so mu fauš :\ :D

A mrbit zato, ker se ne morjo spoprijaznt z dejstvom, da "dedc še zmore", oni pa ne morejo :D :P 8-)

Matev ::

mah brezveze
samo hotel sem povedati da ste vsi trapasti
ko neki en nardi ste pametni da drugi še bolj kršijo itd...
in karavana gre dalje

če pa komu ni všeč kaj se dogaja je pa takoj označen za fouš ali karkoli

Bob Rock ::

če zdravnik sexa med delovnim časom ko bolniki čakajo v ordinaciji in plačujejo za njegovo plačo... ali pa če gasilec namesto gašenja požara škropi svojo prijateljico medtem ko mu država plačuje delovni čas...


res, da nisn neki ful spremljal kar se te "afere" tice (ker se mi zdi brezeveze), sam kulker sem, nisn nikjer zasledil, da bi on med kako sejo npr. na wc-ju se sel grupnega.

Matev ::

to ti misliš da je svet dober in da so ljudje na položajih pošteni

kje pa potem so vsi tisti ki manjkajo na sejah

a da imajo pametnejše delo?

si misliš

to kar so odkrili je samo vrh ledene gore

turok ::

Ja lejte...to je tko.

Javnih oseb je veliko(gasilci, zdravniki, poslanci,policaji...)Veste kolk oseb je to!
In kaj če jih 70 % od teh sexa ali se samozadovoljuje včasu ko so v službi?Pa sej ne vemo...
Pomojem mnenju so ziher taki!

Tko da kakšna je rešitev? Ta da jim začnemo vdirati u zasebna življenja(PRAV VSEM), ali pa medijem omejimo vdiranje v zasebnost!!!

Lejte čist en banalen primer...
Poslanca Avrelija so službeno klicali ob pozni uri...Tip je mogu vstat, se odpovedat sexu z ženo, in se posvetit službi, delu....To se je zgodil 3 x ...pol petkrat žene ni blo...
In kaj naj pol prčakujemo pismo...Sej če je člouk potreben še delat ne more u miru v družbi kakih žensk...Jest se naprimer v takem primeru ne bi mogu učit, ali pa spremljat pouk v razredu al pa na faksu:D
Ok no mal pretiravam sam...RECIMO NO:)

Telefon pa ITAK ČIST VSI...ne sam javne osebe, uporabljajo za osebne stvari!!!
Life is life .... na na na na na

BigWhale ::

Ne morem verjet politika so dobili na lazi! ;>

Kar se zagovarjanja dolocenih stvari tice, je jasno, da bo zagovarjal tiste stvari, kot jih zagovarja stranka. Cetudi so nekatere v nasprotju z njegovim prepricanjem. Hm, namrec, ce bi vsak sel samo v tisto stranko, ki dela tako kot si on zeli, 100% tako, potem bi imeli toliko strank kot je kandidatov za poslance.

Ja, to kar je pocel v svojem zasebnem zivljenju je njegova stvar, swinga? Pa naj. Zaradi mene trikrat na dan. Med sluzbenim casom? A si je kdo ogleal kak posnetek zasedanja poslancev? Precej jih manjka, ne malo pa kar drema tam med zasedanji. Javni linc! Tudi za njih. Se posebaj za Aurelia, ki je ponucal tri jurje nasega denarja! Patetika.

Drnovska ni noben lincal, ko je avion kupil. ;>

PS: Ne, nisem na nobeni strani, mi je cisto vseeno, kateremu od poslancev bi se to zgodilo.

Ce pa kdo misli, da nimajo poslanci pravice do zasebnosti, potem pa naj takoj dobi seznam kdaj kdo sexa, kje in s kom. Saj imamo pravico zvedeti, mar ne?

Pa tudi kdaj srat hodijo. Tudi to je precej pomembna. Da ne bo kdo slucajno na sekretu sedel takrat, ko bo zasedanje! Mogoce celo v javnem sekretu in bo placal pristojbino za sranje z NASIM denarjem! LINC!

;>

majerhold ::

Ta država je obsedena s kvazi javno moralo in gledanjem pod prste ljudi na položajih. Ko se zamenja garnitura na oblasti, je treba obračunati z vsem, kar je dišalo po prejšnjem, se maščevati za vse gorje in zamere, ki so se nabrale medtem, ko zdajšnji niso mogli sedeti na tronu. Pa saj je jasno: prej so bili časniki rdeče obarvani, in bog ne daj, da bi se kak podoben dogodek obelodanil, razen če so hoteli človeka namerno diskriminirati. Potem so iskali vsemogoče. Zdaj pa si lahko po vzoru tabloidov z zahoda (ki imajo seveda tradicijo, vendar tudi določen kodeks, do kam smejo vrtati v zasebnost) naš rumeni tisk privišči vse, kar si hoče.

Avrelio se je (če sem prav razumel njegov sinočnji odgovor novinarki) posul s pepelom. S skoraj jokajočim glasom je izrekel status quo: zdaj je, kar je! Ni se branil z izgovori, kot drugi s podobnimi grehi, da ni nič res, ni poskušal omiliti svoje neljube navade. Rekel je samo, da gre k ženi, ki ga čaka zunaj. Vzbuditi v ljudeh sočutje? Morda. Zadeva bo šla hitro v pozabo. Prepričan sem.
My own comp ignores me like the plague, what a damned shame.

alexb ::

Je pa se en drug vidik. Intelligenca. Tip je na polozaju (se zaveda, ker je opozoril tistega novinarja pred srecanjem), ime je znano, obraz isto.
In on gre nekemu neznancu razgrinjta svoje osebne stvari - od zene, kako nic ne vem in kako ji laze, do sina ki ga hvali ker on tudi menjuje partnerke, do hcerke.. ki je pridna in ima sam enga.

1. Bolj iskren je bil do neznanca kot je do zene.
2. Sinu je nakopal sramoto - sinovo spolno zivljenje je njegova stvar. Zdej bo sin pristopil k punci in bo rekla ah juri si.. ti si pa un k menjava...

Potem naprej, novinar mu opise tisto bejbo, ki bo sodelovala v akciji kot eno anoreksicno manekenko (180/50) in tipo je vs blazen. Naknadno mu posljejo sliko ene blondine z neta - in tip se kr verjame v vse skupi... Kaksen naivnez. Mene ne moti ce skace okoli, ali ce laze zeni, ali ce uporablja telefon v nesluzbene namene (razen ce se je temu izrecno odpovedal), bolj me moti njegova naivnost. To je kot da bi otroku pokazu liziko in ga popokal v avto, bi Aureliu lahko pokazal eno mladenko ki ima baje ocetovski sindrom in ga majo kjer ga hocjo..

Poleg tega si predstavljajte, da sodeluje na seji..in preverja sporocila na kupidu, poljubu ipd.. in mu ena pise kako bi mu ga.. whatever. A mislite da bo se sledil razpravi? :) Dvomim. Glede na to kako je podlegel novinarju..

Prav tako ne podpiram pijane voznje Jelincica. Kazen bi mogla bit taka kot je veleva zakon + dodatek za poslanca.

Sam gledam na to tako, da bi morali ljudje na takih pozicijah (ce so postavljeni od drugih ljudi) biti za vzgled. Vse te afere okrog lastninjenja ipd, uporabljanja sluzbenih reci in ostale nepravilnosti, ki jih pocenjajo predstavniki ljudstva, kvarijo narod. Namesto, da bi bili hvalezni za to, da so jim drzavljani omogocili prejemati poslansko placo, vecina le isce luknje kje bi se kaj dobili. Kot da bi slo za prezivetje.. In kako naj bo potem raja postena. Sej se poslanci kradejo..pa majo, zakaj neb se jst. Neka merila je treba met. Drugace bomo izgubljali kot celotna druzba. Itak ze nismo neki biseri, pa vedno bolj tonemo.

Pa recimo Puksic. Pravi da oddaja studentom stanovanje... Zanima me za kaksno ceno. Zame bi bil dzek, ce bi dejansko dal studentom stanovanje, studenti pa bi placevali le mesecne stroske. Nic profita za Puksica. Pa studente bi izbral z zrebanjem. To bi bil dzek.

Sej ne recem, da morjo bit brezmadezni, a vseeno malce bolj inteligentni in za vzor svojim volilcem. Pokazat neke vrednote.

perci ::

Micka: Sem prebral bolj površno, ampak sem šel zdej še enkrat brat za nazaj in ne vidim, kaj ti ni prav?

Matthai je podal napačno informacijo glede Jurijevega plačevanja bonitete, torej ne vidim česa naj ne bi v njegovem postu prebral?

To, da je novinarjem to edini argument? Se ne strinjam, ampak tudi če bi bil, nevemkolk taužnt ljudi v Sloveniji plačuje boniteto za mobitel, Juri se je pa odločil, da je ne bo. Vse lepo in prav, ampak potem nej mobitela res ne uporablja v privatne namene.

Kar se pa tiče javnega interesa:

če nek poslanec zagovarja družinske vrednote, zvestobo itd, potem pa v privatnem življenju vara ženo, se meni to zdi precej dvolično in ne vem zakaj potencialni volivec tega ne bi smel izvedet.

Sicer pa men osebno dol visi za Jurijeve dogodivščine.

poweroff ::

cirecire - pred leti je Mladina razkrila zgodbo o nekem duhovniku - homoseksualcu. S fotkami. Oni so takrat zadevo skušali zamaskirati v to, da je duhovnik javno proti homoseksualnosti, privatno pa je sam gej.

(Ta argument pri Juriju sicer odpade, saj on kot "levičar" nikoli ni bil ne vem kakšen "moralist").

Meni se tudi tisti poseg Maldine zdi sporen - da smo si na jasnem.

Meni se zdi bolj zanimivo eno drugo dejstvo. Pred kratkim smo sprejeli Evropsko ustavno pogodbo. Večina Slovencev pojma nima kaj notri piše, še marsikateri poslanec ne. Je pa to kar pomemben dokument. O njem ni bilo v naši medijih (z izjemo kratkega prispevka na Radiu Študent) povedanega NIČ. Slovenske Novice niso objavile nič o tem. Juriju so pa namenile celo stran. Človek se vpraša kaj je bolj pomembno za naša življenja (dolgoročno) in kakšna je funkcija medijev. Zato še enkrat: tim. javni interes je le izgovor medijskih hiš za povečanje njihove naklade, njihovega dobička. "Javni" interes je tako njihov zasebni interes za povečanje dobička.

Ziggga: Ja, je pa drugo pri upoštevanju njegovega "delovnega časa". Clintona ni [pred Senat] nesel seks z Moniko, ampak dejstvo, da je to počel med delovnim časom v svoji pisarni.
Vprašanje je bilo ali je on kot nadrejeni zlorabil svojo moč (šefa) in Monico v kaj prisilil. Se pravi ali je bil sex prostovoljen, ali je šlo za nadlegovanje. Preberi si kakšno pravno analizo tistega primera.


suntrace1: V tujini letijo glave (podobnih primerov je v UK in Nemčiji biljon) in pogosto tudi odletijo,
Ja, ampak samo tistih politikov, ki so javno pridigali moralo, zasebno pa varali in seksali vsenaokrog. Primer za to je Velika Britanija - Majorjeva vlada. Clintonov impeachment pa na koncu ni uspel, ker sta oba rekla, da sta se dol dajala prostovoljno.

Pa Juri je sicer javno priznal da je to res - torej se ni lagal, ne? (No, v resnici mu kaj drugega, kot da prizna tudi ni preostalo, je bil vsaj toliko pameten, da ni zanikal, ker bi se sicer morda še kaj našlo) >:D

Mislim, OK, naj torej Juri plača tistih 3000 SIT davka, pa še 100.000 kazni zraven - mu boste potem dali mir, ali se bodo debate nadaljevale? Seveda ne, potem boste našli kaj drugega...

Pa še nekaj... vprašanje je, ali je kdo prekršil zakon, ne če je prekršil moralo. Za zakon se točno ve kaj je, kaj pa morala? Včasih je bilo nemoralno hoditi na ples! Za enega zadrteža je nemoralno spiti kozarec alkohola (Jelinčič), za nekoga drugega pa seks v deseto ni nemoralno. Če govorite o morali, se zavedajte, da je zadeva nedefinirana - mislim ni univerzalno definirana - in kdo se torej postavi na mesto razsodnika?

Slovenske novice? Ja, nazadnje sem jih videl pred nekaj leti in na sredi so imeli objavljeno eno razgaljeno punco - NEMORALNEŽI, ne? >:D
sudo poweroff

poweroff ::

alexb: bolj me moti njegova naivnost. To je kot da bi otroku pokazu liziko in ga popokal v avto, bi Aureliu lahko pokazal eno mladenko ki ima baje ocetovski sindrom in ga majo kjer ga hocjo..
Ja, samo potem bodimo pa dosledni in se spravimo še na Rupla, ki je podpisal Vilnuško deklaracijo in celo čestital Riceovi en teden prej, preden je bila sploh izvoljena. Pa vsem politikom, ker so razlagali, da če gremo v NATO, da ne bomo šli v Irak. Pa tistim, ki so govorili, da bo v EU med in mleko in se posmehovali tistim, ki so bili mnenja, da za naše gospodarstvo to ne bo nujno dobro (Tobačna, tekstilna, itd.). So bili naivni - ali so morda celo lagali??? Dajmo potem še njih "pribiti na pranger".

Sicer pa lahko drgače obrnemo... ni nujno, da se narod kvari zato, ker ima take predstavnike. Lahko so ti predstavniki samo odraz tega naroda. Nestpneži, pijaci, varalice, pretepači, računčkarji, hlapci - ja, vse to smo tudi mi, poslanci nas pa v parlamentu samo zastopajo.

BTW: Če je Juri podpisal, da ne bo uporabljal mobitela v neslužbene namene, je to že lahko sporno. Ampak saj sem rekel - naj plača davek, kazen zaradi davčne utaje (če je sploh bila, davek se plačuje konec leta, ne) - in potem? Ga boste potem pustili pri miru?
sudo poweroff

Kryx ::

Zakaj pa bi podpisal, da ne boš uporabljal službenega mobitela v privatne namene. Samo zato, da se ti 3.000,00 sit mesečno kot boniteta ne prišteva v dohodninsko osnovo.

Sicer pa kot pravi perci: briga tudi mene za Jurijeve dogodivščine.

:)

Thomas ::

Kaj bi mislil Thomas, če bi bil paranoičen?

Thomas bi se spraševal (če bi bil paranoičen, pa ni), če je italijanska obveščevalna služba seznanila Novice s celo zgodbo? Ker v prejšnjem desetletju so Juriji zelo zastopali interese Italije, vsaj tako je zgledalo. Zdaj, pa delujejo proti euroatlantskim težnjam Italije. So bolj "v službi" nemško-francoske naveze.

Tko bi razmišljal Thomas, če bi bil paranoičen kot kakšen Slivnik. Pa ni, ane. Misli pa, da bi SOVA morala biti toliko paranoična.

STASI ::

"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prepoved o pisanju zakoncev Login (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25552712 (39554) poweroff
»

Britanska notranja ministrica: Enkripcija je sporna, država mora imeti dostop! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
20140724 (35338) PaX_MaN
»

Objavljanje mailov

Oddelek: Loža
182014 (1171) T-h-o-r
»

Nadzor politikov in funkcionarjev

Oddelek: Loža
121089 (736) k4vz0024

Več podobnih tem