» »

Siol bo spremenil ADSL pakete

Siol bo spremenil ADSL pakete

««
6 / 6
»
»»

ferdo ::



KLIK

ob tej uri 15:50 je takšen ping. mislim, da se vse na sliki vidi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

Keyser Soze ::

napišeš ping -t www.siol.net.

Prekineš pinganje pa z Ctrl+C mislim...
Tako, da je malo daljše podajanje, in potem ima več časov ter boljši povprečni izračun.

Drugače pa povprečno gledano je tak ping kot pri mojem ADSLu pri SIOLu. Zvečer, zjutraj, opoldan, popoldan...

DominusSLO ::

...
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=23ms TTL=123
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=22ms TTL=123
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=22ms TTL=123

Ping statistics for 193.189.160.170:
Packets: Sent = 46, Received = 46, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 20ms, Maximum = 29ms, Average = 22ms

Jst imam na siolu presenetljivo dobro...(2Mb)

Keyser Soze ::

.... www.siol.net
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=727ms TTL=124
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=811ms TTL=124
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=608ms TTL=124
Reply from 193.189.160.170: bytes=32 time=1068ms TTL=124

Ping statistics for 193.189.160.170:
Packets: Sent = 37, Received = 37, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 182ms, Maximum = 1068ms, Average = 536ms
Control-C

:D Jaz mam pa več kot ti.Ha, ha. Siol is da best. :\

bbombek ::

Sploh se ne bom pogovarjal z njimi, kalašnika na ramo pa takoj na cigaletovo!!!!>:D DSL Modem v steno, pa ISDN kartico v komp pa Volja pa je!!! Mater jim
Boris Bombek

Gandalfar ::

Glede na to da je ze skoraj en mesec od njihovega obvestila ti je ocitno itak vseeno, ker si sele sedaj opazil..

ferdo ::

vedno se najdejo ekstremisti zaradi lastne neinformiranosti in lahkovernosti...

bbombek, si že slišal za alternativo? imaš možnost? pozanimaj se, preveri! tvoji izpadi so jalovi..in dolgi ko jara kača..

bbombek ::

sem imel težave že cel mesec samo nismo vsi 24/7 na tem forumu ok!!! Sem pač malo pogledal gor pa se mi je zdelo da je treba kaj povedat!!! mislim saj mormo mi bit na isti strani!!
zdaj pa da še argumentiram moje t.i. jalove izpade. Bilo je tako. Še predenj so mi degradirali paket sem hotel da mi ga naredijo v 2048/384, to sem storil na njihovih straneh pod varno prijavo s klik certifikatom tako kot se to storil že poprej, pa seveda ni šlo, kljub zatrjevanju uslužbencov, da je iz njihove strani vse OK!!! pa čeprav je sam videl da imam veljaven certifikat pa da sem spremembo enkrat že opravil. V glavnem moja zahteva je bila kao digitalno nepodpisana, pa vedno ko sem kliknil na podpiši se ni zgodilo prav nič!!! No medtem ko so oni na siolu zatrjevali da je z njimi ve OK. Dobro pa meni oni rečejo da naj jim pošto pišem!!! Pa ko mi je to reko sn mislo da bom znorel>:D , mislim največjemu ponudniku interneta v slo bom jaz piso pošto na roke, al kaj pa kaj so normalni, al kaj??!! (faxa jim nisem mogel poslat ker nimam od kje) V glavnem zdaj ko se je začel nov semester sem se pa odločil da grem na siol osebno tja v njihov headquaters!!! Pa pridem jaz tja v tisti njihov bunker, kjer sem imel priložnost opazovati zanimivo situacijo, namreč nek tip ven ni mogel mimo pomičnih vrat ven iz zgradbe, no pa mu je nato vratar odprl. Ta vratar zgleda brani uslužbence da jih stranke ne linčajo, vsaj tako mislim. No mislil sem si da bom lahko nesel papire neki bolj verodostojni osebi, ampak seveda to ni šlo, papire sem moral pustiti pri vratarju, ki je seveda zagotavljal da jih bo dal naprej. Super vse OK. No pa jaz pokličem siolovce še isti dan če so v administraciji dobili te papirje od vratarja, in so jih (kao oni je reko da jih gleda), pa je oni tip rekel da bo urejeno. Super. kličem čez 2 dni na siol da vidim kako napredujejo, in seveda ne duha ne sluha o kakšnih papirjih od vratarja, papirjev sploh ni blo blizu administracije, pa me sprašujejo kdaj sem jih dal vratarju, mislim za znoret!!! no pa sem včeraj še enkrat klico pa sem vse uredil z nekim bednim mailom brez kakega podpisovanja pa to!! no uredil?? to bom še videl kako dolgo rabijo telekomovci da zrihtajo zadevo!!! No bom sporočil kako dolgo bodo rabli. No če pomislim, kolko nekega sranja moreš narediti pri totem siolu da dobiš višji paket, mislim halo, saj imajo oni od tega korist ali ne; človek pride z denarjem pa jim ga tišči v ksiht oni pa hladno NIČ!!!

No sem vama zdaj odgovoril zakaj bi šel s kalašnikom v tisti bunker??
Boris Bombek

Gandalfar ::

Nekako se mi zdi da gres z glavo skozi zid. Ce zelijo po posti dobit jim lepo posljes po posti in zgubis 2min da vrzes v nabiralnik in cez 2 dni je vsa stvar ze lepo po normalnem postopku opravljena v siolovi biokraciji.

ampak ti moras seveda biti nekaj posebnega in krsit vse njihove postopke - nakar se cudis zakaj zadeva ni tako efektivna.

bbombek ::

splon se ne gre za to da bi bil nekaj posebnega, gre se za princip!!! Jaz si v življenju pač dolečenih stvari ne pustim! Mislim da je tako edino prav! (pa izgleda da o birokraciji tudi pojma nimaš, naj te podučim: če hočeš kaj zrihtat, to zrihtaj OSEBNO, velja za veliko večino zadev, očitno ne za siol-ovce) S svojo trmo pa sem tudi že marsikaj dosegel, ti ovčka pa kar reči MEHHEE, pa pojdi nazaj v svojo čredo!!

Lep pozdrav pa brez zamere (namreč na svetu smo si ljudje različni):))
Boris Bombek

Gandalfar ::

Kaj pa vem. Ti mi delujes zafrustriran in nesrecen, jaz sem pa samo poslal en fax in se nisem nic sekiral. V koncni fazi imava pa enak paket...

ferdo ::

no, jaz mislim, da so pogodbe dajanje putuhe nekomu ki se nečemu zaveže za nek rok "obdobje", seveda, v pogodbi navedejo marsikaj "višje sile" "starwars team" da se lahko nekako ognejo raznim členom pogodbe itd.... sej veš kaj mislim. uglavnem, pogodba more bit tako narejena 50:50, če je razmerje 49:51 tako teška je pogodba za nekoga, je vredna samo, če imaš iz tega naslova temu primerne ugodnosti, kar pa sklepam, da jih večina siolovih klientov pač nimajo"fizične osebe", ker se tako dogaja, skratka, mečejo vam peska v oči pa ni važno ali malo ali veliko peska, važno da je pesek, že en kamenček ornk zareže...
Pravne osebe so čist drugo poglavje, tam se gre za veliko več denarja...
Fizične osebe so pa tko... .v nekaterih predelih slovenije nimajo druge možnosti kot SiOL..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

Pwneror ::

Emm a so komu sploh že manjšal pakete? Meni sicer že nekaj časa piše, da imam 2048/384kbit, imam pa še vedno 85kB/s uploada...

wishmaster ::

Sej jaz mam tud paket 2048/384 pa mi tud uploada z 58 kb/s.Pa ka naj zdaj grem reklamirat da mi prehit uploada>:D ? Sej bo men tud padla hitrost ,prvič ko mi bo povezavo prekinal;(( .

fahrenGONE ::

Psst... Ce je tako, bodi tiho o tem, da ne popravijo.

Danes sem govoril z nekom iz SiOLa in baje 768 kbit upload NE BO VEC. Drek. Morda bo, ampak trenutno kaze da NE bo. 512 max ali pa pojdi na dialup. Krivec za to naj bi bil (spet) Telekom. Uh, saj me niti ne briga za izgovore, samo zanima me kdaj in kje bo mozno dobiti vec kot 512kbit upload. Alternative so kabel z usteznim paketom ali pa tisti brezzicni experimenti za par izbrancev. Kolega pa pravi, da bo SiOL raje ponujal ADSL 2+ oz. TDSL. Hitrosti naj bi bile krepko cez ADSL tako upload kot download, 2+ bo imel max 50mbit download, hrhr. Kdaj... ne ve, ampak se ze testira.

Lahko bi se kdo iz SiOLa kaj sporocil sem. :)

wishmaster ::

ADSL 2+ nima najvecjega download 50 Megabitov ,ampak okoli 24 Megabitov.Se jaz tud nebi brano ADSLa 2+ ,sam po moje ne bo nič s tem.Se že več kot 1 leto testira.Namest da bi optiko potegnal pa bi imel mir>:D .Ko mislijo naši da je prihodnost v xDSL-u.

pingec ::

Ja jst bi se tkoj javu za testiranje >:D
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

wishmaster ::

.... če sploh testirajo kaj>:D

Hypno ::

Ste smešni, seveda testirajo in to koliko novih user-jev dobti na akcijo. :)
Great are mysteries of the mind ...

globoko grlo ::

itak da bodo najprej adsl ožemal in raztegval in nategval, pol pa ponudl adsl2, za mastne pare če mene vprašate

itak pa v roku 2-3 let nebo nič

Ch4N93 ::

v bistvu je logično: zmanjšajo upload na ADSL, če hočeš večjega vzami ADSL2, ali pa pojdi drugam (pri tem ne pozabimo da nas ima veliko pogodbo za 2 leti zaradi akcij)
Ni nam lahko...

fahrenGONE ::

Nekako tak obcutek sem dobil ob pogovoru, v stilu, ce hoces vec > pocakaj na ADSL 2x. Je pa trdil da je max 50mbit... hehe.

ahac ::

512 max ali pa pojdi na dialup. Krivec za to naj bi bil (spet) Telekom.
k2.net še vedno pravi, da trenutnih paketov ne bodo spreminjal. ;)
Torej upload hitrejši od 512 ostaja.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

fahrenGONE ::

Meh, sam tudi nimajo enega postenega paketa ... 1024 dol in 700 gor (zakaj ne 768?). 1024 dol je premalo. Pa tudi samo LJ, Grosuplje in par krajev okoli pokrivajo.

To je tudi ena stvar, ki je pri nas zelo narobe... Razumem, da prilagodijo pakete zaradi konkurence, ampak kje zaboga je sedaj ta konkurenca, ko jih potrebujes 2km izven LJ? Naj grejo nekam... Ce ne mislijo razsiriti ponudbe na ostale kraje v SLO kot jo je SiOL, potem naj bodo kar tiho. Lahko bi na primer pridobili uporabnike tam kjer jih SiOL z ADSL se ni in podobno... Naj gre kdo od njih na amazon.com, izbere Books in vpise 'business'...

Gandalfar ::

fahrenheit: kaj pa ce jim Telekom tega ne omogoca? Moras racunat da 'konkurenca' nima dosti vpliva na to kaksne pakete jim telekom da na voljo kje. Ce telekom rece da ni mogoce se oni sicer lahko bunijo, ampak naredit pa ne morejo dosti, razen ce bodo sli lastne kable vlect.

Zgodovina sprememb…

fahrenGONE ::

To je njihov problem! Jaz kot potrosnik poslusam iste zgodbe ze 5 let in nic se ne premakne, se posebej ne za tiste, ki niso v LJ. Edino ADSL je na voljo v vec krajih ampak se to ne povsod. Imam 3 kolege, ki se vedno ne morejo dobiti ADSL... Sramota! Dialup sploh ni mozno dobiti za flat rate, medtem ko je v US ze od zacetka (199x) mozen flat-rate. Mobitel je pocasen in drag, poleg tega ti stejejo kilobyte(!), kabel pa postavlja neke limite o 'razumni porabi' (10 GB na mesec LOL).

pitagora ::

kaj pa max adsl sem videl reklamo na hrvaski...
siol se mi je pa zasral takoj ko pride drug ponudnik grem k njemu...
lp pitagora

Gandalfar ::

fahrenheit: seveda da je njihov problem. Ampak do pred kratkim spoloh niso mogli preprodajat ADSL-ja. A mislis da njim ni v interesu, da bi cim vecim to ponudili?

Pa ocitno ne morejo, ker je Telekom se SiOL-u, vsaj navidezno, vzel to moznost.

wishmaster ::

Kr naj tisti kranjčani zgradijo omrežje(kar po mojem mnenju ne bo še kakih 10 let),po celi sloveniji,pol bo šele konkurenca ne pa to zdaj.Neki govorite od konkurence,ki je sploh ni ,vsi ponudniki morejo tržit iste storitve .Res konkurenčno :D :D .Pr nas ne morjo kaj več ponudit ,ko majo zanič omrežje.Tak nič čudnga da se še kak šved z gigabitno linjo ni spravil DDOSAT>:D .Bi bla tak cela slovenija bila informacijsko odrezana od sveta.:D :D

MEDENA ::

SIOL = BACK TO THE FUTURE :D
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dražji ADSL pri SiOLu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
17617369 (11052) Keyser Soze
»

SIOL nove podražitve za praktično vse pakete

Oddelek: Omrežja in internet
433806 (2357) Brane2
»

Dražji klicni dostop do interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
577690 (6480) kriko1

se hitrejsi ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
766413 (4428) Gandalfar
»

TELEKOM ZAČEL TRŽIT <b>ADSL</b> (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
595520 (3970) Opkow

Več podobnih tem