» »

Izpit za Avto

Izpit za Avto

strictom ::

Zanima me(ker ne sledim tako redno) pri kolkih letih se lahko gre zdaj izpit delat?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

V-i-p ::

Poglejmo kaj pravi ZVCP:

Zakon o varnosti v cestnem prometu, ki bo začel veljati 1. januarja, pravi, da bodo zpit kandidati lahko opravljali že pri 16-ih letih in pol. Toda pravi vozniki bodo lahko postali šele pri 21-ih, potem ko bodo opravili tudi šolo odličnosti in šolo varne vožnje.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

zlabo ::

Jao to tud men ni več nč jasn!!!
Čist te zmedejo s tem.

Torej kva zdej a pol do 18 leta furat s starci? Ker nekje sem slišal da bomo mogl furat s starci do 21. leta, kar pa ne verjamem!!!


A pol je to tko: Pri 16,5 greš delat izpit, furaš do 18. leta z tastarimi, pol si pa 3 leta voznik začetnik in smeš dobit nič točk...
A je tako prav?

root987 ::

@zlabo: drugo.

kak je pa če grem izpit normalno delat pri 18? Furat s starši se mi ni treba a sem vseeno voznik začetnik ter me čakata še šola varne vožnje in šola odličnosti?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

ali3n ::

očitno; vsaj prvi del - voznik začetnik (tko kot je zdaj);
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

bastadu ::

Če se odločiš delat izpit z 18. letom, potem ni nič bistvenega drugače kot prej. Razlika je samo za tiste, ki gredo delati preizkus znanja z 16,5 leti in potem rabijo spremljevalca zraven. Da boš dobil vozniški izpit boš moral vseeno polagat izpitno vožnjo pri 18+ letih, med 16,5 in 18 letom boš imel samo nekakšen preizkus znanja...

Microsoft ::

Med 16.5 in 18 se bos lahko naokrog vozil (pred tem mores opravit vse vaje v avto soli), kolker ti pase (cez mejo nevem), zraven tebe pa bo moral bit nekdo, ki je nad doloceno starostno omejitvijo (24, 30 al kaj tazga), je tvoja blizja zlahta in ima (ugibam) najvec 4 kazenske tocke.

Ce se zabijse, odgovarjas cisto sam. Nobenga atija pa mamice, ker si baje ze pri 16 odgovoren za take stvari.
Ce se enostavno zabijes recimo v en kandelaber, ker si storast, pac, kazen (denar, tocek) in avto popravt.
Ce si nasekan, zadet, prbit ali se kaj, potem se ti otezi opravlanje izpita pri 18 letih.

Ko naredis pri 18 tisto izpitno voznjo, si voznik zacetnki bla bla bla... Kar pomeni, da mores nekje pri 21 naredit nek dodaten test. Varna voznja, tehnicno se dokazat, kake delavnice ali temu kaj podobnega.

Tak nekako sem jaz razumel, ko je bla oddaja na SLO1, za mlade (se zdele ne spomnem naslova, oddaja pa je ze kar enih 5 sezon).

Je bla pa fora, ker gost ni znal razlozit, zakaj je kazen, ce se peljes 81 po nasleju 120kSIT in neke tocke, ce pa se obrnes v tunelu in se nazaj po cesti peljes (avtocesta, samo ena smer v tunelu), pa samo 30kSIT.
Tole prav izziva, da se bogat Italijani odlocijo organizirat undergroudn tekmo, po zgledu ZDA, z nalogo: "Od Kopra do Maribora po nasprotnem pasu!". Konc koncev, kazni ne bi ble glih velike za nijh.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

HyperKiller ::

Oddaji se reče "Jasno in glasno" (huda oddaja).
In kakor sem jaz zastopil gospoda v oddaji, greš lahko delat izpit pri 16,5 ampak voziš šele pri 17. Isto je z dosedanjim izpitom, lahko si ga šel delat že pri 17,5 vozil pa si pri 18,00.

Meni se zdi to dobra ideja.

Kazni so pa po novem res prevelike. Fu prevelike. Ta stric v oddaji je rekel, da denar ni najboljši zaviralec nesreč. Mislim da se človek veliko bolj zamisli ko vidi (trajne)poškodbe nesreč.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

root987 ::

Ampak če gremo vsem prikazovat slike nesreč, se bodo pa spet neki zagovorniki oglasili, ki bodo trdili da njihovi otroci pa že ne vozijo prehitro, ne pijejo, ne kadijo in se ne zadevajo ter da jim posledično ni treba gledati teh brutalnih in grdih fotografij ...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

mateyyy ::

Ampak zdej velja neko vmesno obdobje, kokr so nam v avtošoli rekl d nam ne bo treba do 21 leta delat izpita. letos bom str 18, cpp sm naredu lan, pp pa letos :) lp

Scorpia ::

-Kazni so pa po novem res prevelike. Fu prevelike. Ta stric v oddaji je rekel, da denar ni najboljši zaviralec nesreč. Mislim da se človek veliko bolj zamisli ko vidi (trajne)poškodbe nesreč.

Kazni naj bodo prevelike, s tem se strinjam. Sicer ni najboljši zaviralec nesreč, bo pa postopoma bolj unčikovit, ko bodo dobili kazen in si kasneje ne bodo upali. Če ti je preveč in če počasi ne znaš vozit, je pol nekaj narobe v tebi ali se pa delaš frajerja.


-Ampak če gremo vsem prikazovat slike nesreč, se bodo pa spet neki zagovorniki oglasili, ki bodo trdili da njihovi otroci pa že ne vozijo prehitro, ne pijejo, ne kadijo in se ne zadevajo ter da jim posledično ni treba gledati teh brutalnih in grdih fotografij ...

Torej tisti, ki se bodo oglasili se bojijo srecati z resnico oz. so toliko ˝fini˝ , da so popolni ljudje.


V sloveniji, bi mogli narediti oddajo, kot na REALITY TV. Da bi sla ekipa z policaji/rešilci na mesto nesreče. Ker če gledaš na tuji televiziji, ko prikazujejo nesrečo, si folk reče kako so bedaki v npr. ameriki, da tko vozijo. Dejansko se ne sprašujejo kako je pri nas. Zadnjič pri nas je bila nesrca, pred stavbo policije>:D in je avtu otdrgalo kolo, kar se pri 50km/h težko zgodi. Torej pri nas je nekaj hudo narobe, da je tko.

root987 ::

Torej tisti, ki se bodo oglasili se bojijo srecati z resnico oz. so toliko ˝fini˝ , da so popolni ljudje.
Ekzekli. Neka podobna fora kot tisto ko so nekateri starši trdili, da nekatere knjige, ki so za maturo, niso primerne za njihove otroke zaradi spolnosti.

Sicer pa takšna oddaja verjetno res ne bi bila slaba ideja, ampak kaj ko bi jo dali na spored po 2200/2300 ...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

HyperKiller ::

-Kazni naj bodo prevelike, s tem se strinjam. Sicer ni najboljši zaviralec nesreč, bo pa postopoma bolj unčikovit, ko bodo dobili kazen in si kasneje ne bodo upali. Če ti je preveč in če počasi ne znaš vozit, je pol nekaj narobe v tebi ali se pa delaš frajerja.

Po eni strani je to res. In vsekakor sem pristaš vožnje po predpisih. Ampak dejstvo je, da vsak kdaj pelje nekaj kilometrov hitreje. In zato plačaš ful kazni. Sicer res nevem koliko ampak veliko++.

Mislim da se večina nesreč ne zgodi:
Hmmm, če se tu peljem [številka]km/h bom plačal [šeena številka]SIT. To ni toliko. Gremo.
In mislim da se vsak zamisli ob čemerkoli slabem. Pa naj bo kazen (vseeno koliko velika) ali pa slike posledic. Enkrat sem bil v eni trgovini z rabljeno motoristično opremo, in na dveh skoraj enakih motorjih je bila na krmilu prilepljena sličica marije. Nikakršna kazen ne zaleže, če se na njo ne spomniš, ko si za volanom. Vse kar se moraš spomnit je: ni vredno

aja, a kdo ve kaj je najpogostejši vzrok nesreč?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavarovanje mladega voznika

Oddelek: Loža
408467 (7402) DamijanD

Izpit za avto - 17 let (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11014084 (9483) Mavrik
»

Izpit pri 16 letih in pol (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
637071 (5956) Doman
»

Izpit za avto, nov zakon (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5727751 (26849) blue96
»

Izpit za avto pri 21-ih!?!?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
678515 (5351) ||_^_||

Več podobnih tem