» »

Izpit pri 16 letih in pol

Izpit pri 16 letih in pol

1
2
»

stock ::

MoDeR> vecino se strinjam s tabo, samo za razliko od tebe in drugih bio jst dou auto vozt se mlajsim... razlog> Pri 18-ih se po mojm mnenju se najvec pije, zabava... in ce mas ti izkusnje ze od 14ga leta potem tud to nekak se gre...(tesko razlozt). Pr 14-ih recimo si se res mjhn in pazis in vecina jih tkrt se nepije. Tole pa dobr usi posluste > Izkusnje: RES dobi se jih z kilometrino sam kle bom tud poudaru da za to kilometrino ni vazn a si ti 14 alpa 25 star!!!...

Tud jst vozm tko kdaj pa kdaj in sm znou vozt ze pr 14 bols k marsikdo pr 18(po izpitu). Pa tud sm dost bl resn kot vecina 18+..

Pa kaj vi govorist da te sovoznik nemore rest iz situacije seveda te lahko stem da te sploh ne upelje vanjo...

Bi pa dou za ispit al pr 14(pa eno omejitev 170cm, da usaj bo volana doseze) al pa pr 21. 18 se mi zdi lih najbol neprimerno...

Gandalfar ::

am 170cm ti vecina odrasle slovenske populacije ne dosega :]

balocom ::

Niso vsi avti enaki.

ali pa uvesti obvezno usposabljanje na poligonih (vodna zavesa, spolzko cestišče, simulacija zdrsa, obvladovanje avtomobila, vpliv pnevmatik...)

To je mensezdi že za 16,5 not kot obvezno po opraqvljenem izpitu.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Type-R ::

Eh brezveze. Naj počakajo do 18let tak ko smo mogli vsi=)). Jaz bi popizdo ce bi šol kam ven pa bi mogo foter bit zraven ko bi vozo. Kam gre slovenska politika.

TESKAn ::

Največji problem pri izpitih je IMO, poleg nedozorelosti nekaterih osebkov, še to, da izpit dobi ama čisto vsak, tudi motoričen idiot, če le ima dovolj denarja. Mislim, da bi se naši vrli organi lahko kdaj opogumili in kašnemu rekli 'vi pa v tem življenju ne boste dobili izpita', ne pa da ti potem taki furajo 30 kmh posredi ceste in spravljajo vse v nevarnost.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Nejc Pintar ::

@LapD: Pred vožnjo s spremljevalcem moraš opraviti minimalno 20 ur z inštruktorjem. Torej bodo 17 letniki iz avtošol odhajali vsaj tako podučeni kot 18letniki. Tukaj izgovor da "spremljevalec nima pedal" pade po celi črti.

;-) ::

@Doman popolnoma se ne strinjam z tabo. Karte mi ne kopujejo starši, ker sem 120 metrov od šole doma, na mesec dobim 25k kateri so namenjeni malici oz. mojim potrebam...kosilo pa valda da ti starši priskrbijo mislim:\
Glede šolanja je pr nas tud tako da se za ocene brigam sam, do sedaj sem bil večina pravdober in odličen, letos dober...pač sma se z fotrom (oz.očimom-dobrim očimom!)stavla da če bom pravdober letos pač dobim en par stvari...nevem kaj je tu slabega.
Drugo je to da nevem kje ti voziš vse te stroje in delaš z njimi, mar si zaposlen kje? In je to dopustno da 16 letnik upravlja z stroji kot so bagri itd.??? Nevem kaj bi blo če bi to prišlo na policijo ali socialno-pomoje nebi blo dobro za tvoje starše. Jaz tud vozim avto-samo sam po poligonu ali pa po parceli na vikendu (170x20metrov je dost da se znorim mal)...

zdaj eni že precej butate v temo kok so sposobni 17 letniki proti 18 letnikom...eni so stari 25 let pa niso sposobni šipe spucat na avtu pa majo izpit...pa je zakon da ga lah delajo pr 18... Isti kur** je tisto leto gor al dol.

MEDENA "Ma kaki pri 16-17 avto voziti? Fak vse bi polomil mulce preklete fulerantske pa njihovo nekulturno obnašanje, vsega pa starši krivi, ki jih niso dobro vzgojili in občutno premalo tepli ;(("

zakaj so pa zaj 16 letniki nekulturni???Jezn si ker bojo prej meli izpit kot si ga mel ti! Sam to je. Pohlep. Mislte da ste kao nekaj več ker mate avto pa izpit zaj vas pa bo sram če bo kak 17 letnik prpelal z bmw jem nasproti vas v križišče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

MarkV ::

Mislte da ste kao nekaj več ker mate avto pa izpit zaj vas pa bo sram če bo kak 17 letnik prpelal z bmw jem nasproti vas v križišče.

Hihihi ti ga pa pihneš malo a:D
No, no, nič ne skrbi, te bo že življenje dalo šolo. Tako kot oster in neotesan kamen tok reke obdela do gladke in lepe oblike.

Povej mi, ali je smrkavec pri 16 letih zaslužil na kak način 6 povprečnih letnih plač, da bi se lahko prevažal v BMW-ju? Pa misliš da bi očka z BMW-jem, za katerega je delal 10 let dal svojemu mulcu avto ki ga čuva in si ga je želel že zelo dolgo?

Pa nikar se ne jezi, take izpade smo dajali vsi skozi. In v tvojih letih smo vsi mislili da se bomo vozili v bmwjih in da bomo glavni carji.

Žal pa je življenje vse prej kot pravljica, šola življenja je kruta in ne zbira med bogatimi, revnimi, lepimi, grdimi, pametnimi in neumnimi. Se boš že naučil.

MEDENA ::

Ravno takih prepotentnežev in fulerantov kakor si ti EWEN se jaz bojim na cesti.....Ki mislijo, da so odrasli pa boste frajarli pred bejbam...Fak v zapor bi vas strpal vse po vrsti. >:D

miko 55 ::

vsakmu eno finlandio v roko pol pa naj se gre vozit da bo vidu kva mu dogaja za volanom. pol se pa do 25 ne bo v avto vsedu. problem rešen: manj mrtvih, več živih, manj nesreč, manj stroškov, bolj vesele zavarovalnice, več srečnih družin. itd8-O 8-O

PARTyZAN ::

IMO so najbolj nevarni ravno tisti, ki ze od prej vozijo in so potem v avtosoli cist prevec pametni ;).

;-) ::

MarkV nisem rekel zase da bom mel BMW ja! Sam povem ti česa se najbol bojite...

Sigurno je en trezen 17 letnik z spemstvom bolj varen v prometu kot kaki taki ko ni več "mladi šoer" in vozi kar po svoje...Sicer a ste vi bolj pametni kot ta vlada ki je zakon sprejela?

sicer pa TO NI VEČ ON-TOPIC.

MarkV ::

Ne, EWEER, nič se ne bojimo:)) Tebi in ostalim 16 letnikom privoščim ne samo bmwja, ampak ferarija, da bi le bili srečni. Iz srca. Ampak tukaj se ne gre za vprašanje kdo komu kaj privošči.

Gre se za to da vam ne privoščimo nesreč na cesti. Še posebej ne tako mladim. Tega res nikomur ne privoščim.

Glej, misliš da 16 letniki s spremsvom ne bodo nikoli udeleženi v nesreči? Seveda bodo, pa če so še tako pazljivi! In udeleženi bodo tudi v nesrečah s smrtnim izidom. Žalostno je ko ugasne tako mlado življenje. Ni vreden tega ne izpit, ne bmw, nič ni vredno tega.

Zato bi raje videl da bi starostno mejo zvišali kot pa znižali.

Doman ::

@MarkV
Ostal sem brez besed, res odlično napisano!
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavarovanje mladega voznika

Oddelek: Loža
408665 (7600) DamijanD

Izpit za avto - 17 let (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža