» »

windows xp uporabnost

windows xp uporabnost

luka ::

Zdaj sem prvič videl nekaj screenshotov od windowsov XP in seveda lahko rečem da je na prvi pogled ful dober pa lepo vse videt. Sam jst se sprašujem če ne bo zarat vseh teh slikic pa vsesplošnega izgleda res cool pobarvanke pravo delo pravzaprav otežkočeno. Kr sej lepe slikice je zelo lepo videt sam ko enkrat vse to preseže neko mejo vsa stvar zdaleč ni hitra, pri kunkretnem delu (programiranju) pa pomoje tut ovira. A je že kir tolk stestiru da mi lahk pove če ta reč kaj ovira pri delu, pa če se da vse te stvari kakorkoli izklopit in povsem prilagodit lastnim željam

sasox ::

Da se to izklopit in potem maš look podoben win2k....Meni osebno je bilo vsaj na začetku vse skupaj malo bolj zamudno......sam ko se navadiš je pa ql =)

Spajky ::

Ja mislim, da se bodo cez cas spet nasli eni in napravili "WinXP-Lite" program, s katerim se bo lepo dalo ocistit vso odvecno saro iz OS-ja /kot iz W98 z 98Lite ! Pol bo pa vsa stvar normalno delala tudi s pol manj zahtevno masino..:-) :8)

andrej ::

taksni programi niso nic kaj prida, ker ti ne mores nikoli vedet kdaj bo kateri program potreboval kaksno komponento, ki si jo ti odstranil. Potem pa ti kaksen program ne dela tak kot treba pol pa je MS kriv:\
Najboljse je cim manj igranje - pol ti zadeva cisto lepo laufa...

Kar se tice XP-jev je zadeva zlo uporabna. Ce ti UI ni vsec, lahko:
- zamenjas barvo
- gres nazaj na w2k look
- uporabis WindowBlinds skine...

ABX ::

shell rulez :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

OrlyTM ::

Andrej .. a skinanje v winXP temelji na windowblinds sistemu ??

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

whatson ::

luka:
XP je hiter, ne glede na dodatke ki jih ime. (res bi se nekaterih najraje na najhitrejši način znebil)
Jaz sem ga stestiral in povem ti lahko, da je hiter, ter dodobra izkoristi strojno opremo.

Tisti skini so pa itak samo "šminka". Pač se moraš odločit za kaj hočeš uporabit računalo.
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

andrej ::

OrlyTM: Skini niso po wb sistemu. MS uporablja svoj sistem, vendar ne bo odprt. To pomeni, da nebos mogel naredit svojih native XP skinov. Ok, dalo se ze bo bolj hackersko vendar to ne bo podprto niti MS ne bo nudo posebne aplikacije.
Drugace pa je v beta posebna verzija windowsblinds XP pri kateri bos lahko uporabo kar stare skine. Pomebno je to, da tale verzija, posebej za XP ne dela tako pocasi kot sedajsnje.

Res pa je, da so skini bolj tak. Nekaj casa sem mel gori windowblinds XP potem pa me je minlo, zdaj pa mam kar default skine...

OrlyTM ::

Hja ... jest zele npr. uporabljam winblinds 2.12 , sam to ni to. Vse prevečkrat se zgodi, da se program sploh ne more odločit, a bo nalimol čez novo oblekico al ne, pa tut odzivnost oken je bol tako tako, čeprav se na sistemu z 1.4giga procom in pol giga rama res ne pozna kaj močno, pa vendar.

Bomo videli. Moram pa reči, winXP user interface, ki je v zadnji beti, mi je blazno všeč. Vse je točno tam, kjer to windows user pričakuje. Pohvalno.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Tr0n ::

Ah, jaz sem zelo skepticen in zadrzan do tega sistema. Ze samo dejstvo, da bos potreboval 128 mb pomnilnika in celih 2 gb diska mi ne disi prevec. Se manj pa mi disi eye candy interface. I HATE EYE CANDY! Vprasanje tudi, kako bo s kompatibilnostjo Win9x programov in gonilnikov. Ker ce bom moral spet cakat na WinXP gonilnike, kot se vedno cakam na dobre SBLilve Win2k, potem hvala lepa teta pehta. Pa tudi hitri verjetno ne bodo kaj prida.

Aja, mislim, da bo nekaj moznost za spreminjanje svojih skinov preko enih theme .dll datotek. Pa tudi posamezni razvijalci programske opreme bodo lahko spreminjali izgled svojih programov veliko bolj, kot so to lahko dosedaj. Nekaj sem bral v enih tutorialih.

Monster ::

Sm da čimprej vem pridejo pa so bol stabilni ko ti kurac od milemiuma :)), ker bom poleg njih popizdu.. Ko mam word al pa Iexplorer vžgam mi vse crkne :'(:'(:'(

Sm da bom dočakal datum z celim računalom
Ka zaboga...

OrlyTM ::

Monster ... dej mi povej 1 razlog, zakaj vztrajaš na winME, če ti ga tak serjejo ?!?

Tron, šminka je dodatna oprema, ki je ni potrebno uporabljat. Prav z lahkoto boš izbral stari win2k izgled, lahko pa se boš podal tudi na delo z konzolo. Slabi gonilniki so izključno stvar proizvajalca hardware-a, ne pa samega idelovalca OS-a (Microsoft v tem primeru) ... a ni zanimivo, da nihče ne reče, da linux sux, če kak hardware nima gonilnikov a ???? Je pa rečeno, da bo večina gonilnikov iz win2k delovala tudi na winXP. Ne vem zakaj si mnenja da tudi hitri ne bodo kaj prida ??? Mogoče res ne na kaki arhaični mašini, na nekem normalnem strojčku, pa sem prepričan, da bo zadevščina delovala povsem lepo, tako kot že danes delujejo Win2k.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

andrej ::

TrOn: 128 MB in 2 GB NI zahteva. Sistem dela tudi na 64 MB in okrog 1 GB diska. Z 128 MB tece cool, 2 Gb diska pa rabis zato, ker je kolicina diska odvisna od namestitve (fresh ali upgradi, instaliras z CD-ja ali iz win9x) in kolicine pomnilnika zaradi page filea in hibernate datoteke. Pri 512 MB pomnilnika rabis vec kot 700 MB za pagefile in 512 MB za hibernate datoteko. Zato pri MS recejo, da rabis okrog 1.5 GB.

Eye candy lahko izkljucis in uporabis w2k look. To ni razlog proti XP-jem.

Kompatibilnost z win9x driverji: sanjaj.
Kompatibilnost z w2k driverji: dobra. Se vec, zelo veliko driverjev bo ze v XP-jih. Mogoce samo tolko. MS je sam od Creativa dobil kodo za njihove driverje in so sami popravljati te driverje, ki so vgrajeni v XP-je.
kompatibilnost s programi in igrami: zelo dobra - na ravni win9x sistemov.

kot sem prej povedal spreminjanje skinov ne bo podprto, vendar kot receno bodo hacki na voljo. programerji lahko ze zdaj izberejo ali zelijo uporabit knjiznico z novimi kontrolami ali ne.

TrOn, Windows XP bodo enostavno rulali. Ce mi ne verjames pocakaj nekaj casa pa se sam prepricaj.

Koci ::

po mojih izkušnjah so še vendo nekoliko prepočasni (po moj bo boljše v finalni verziji), še posebej od Win ME in WIN 98, nekaj je tudi težav z kompatibilnostjo, vendar pa so drugače kr OK.
Panta rei!!

sasox ::

počasni? A imaš raje malo počasnejši OS in veliko bolj stabilen kot pa hitrejši in nestabilen OS? :))

Meni delajo XP-ji celo malo hitreje od win2k

Drugače pa na današnjih compih sploh ni več problem počasnost 8-)

tejo ::

Jest imam raje hiter in nestabilen OS, saj ga na vsakih 14 ponovno namestim. Kaj pa je tistih 15 minut nalaganja Win98, potem pa še 1h nalaganja gonilnikov...

Čeprav bi rad končno dobil hiter in stabilen operacijski sistem. :D

ABX ::

Vsak sistem je lahko hiter ter stabilen in največ zasluge pri temu ima uporabnik.


Če je človek smotan mu bo vsak sistem se redno obešal. Win9x so najmanj zaneslivi ker dovolijo vsakemu papku šarit po nijh. NT in Linux pa so stabilni ker podpirajo zelo malo stvari.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Tr0n ::

Tocno tako. Ce si v WinME izklopis vso saro, ki je nepotrebna in povzroca tezave, si updatas nove varnostne popravke, malce optimiziras sistem, potem laufajo dobro. Ne ravno odlicno, ampak dobro.

V glavnem, ce bos hoto met WinXP si bos moral nabavit nov disk :). Ce bo hardware, recimo SBLive, bolje podprt v WinXP potem bom takoj presel nanj. To je tudi razlog, zakaj sem se vedno v Win9x domeni in ne 2k. Ker si v 2k ne morem nic zacet.

OrlyTM ::

Tron ... kolk pa maš diska, da boš mogu novga kupt. Jest mam tukej tri mašine, pa na vseh je dost placa za winXP.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

ABX ::

WinXP 3dfx Support
Posted June 26, 2001 @ 14:57 by Wipeout - Discuss this in the Forums


I was cruising around the forums over at NT Compatible and noticed a disturbing but not surprising post.


WindowsXP RC1 will not be getting any Voodoo3,4,5 drivers they have been pull from WindowsXP build 2499.
Please remember that this is not really Nvidia's doing. They only bought the core assets of 3dfx, they did not buy any of their current product line or support for such, as a matter of fact I think that they even passed on the remaining inventory. I guess that M$ couldn't fix whatever bugs were in there and are planning on ganking the whole thing. Bummer.....

Update: Big wet one goes out to Craig Lisowski for firing me an excerpt from an email with one of the developers from Metabyte. I will let it speak for itself.
I dont suppose there's any chance of Wicked3D producing a full set of drivers [D3D too] for 3dfx cards?

Craig,

Probably not. nVidia has the right to most of 3dfx's Intelectual Property now, including the DirectX drivers' source code.

Your Wicked3D product has been shipped.

Sincerely,

Jerry Betti,

Quality Assurance Specialist,

Metabyte, Inc


I was wrong about Nv being totally responsible as they do indeed have the driver source code. Bastards...

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

andrej ::

Fantje ne pozabit da je to beta in da vsebuje se veliko debug kode. Novejsi buildi so ze hitrejsi, finalni pa bodo hitrejsi od w2k.

Kar se tice driverjev, se posebej SB Live. Creative pac ne zna pisat driverjev za NT sisteme. To je dejstvo. Pri MS-ju so zdaj si tak dalec, da so dobli source za te driverji in samo pomagajo razvijat...

zlickon ::

za zdaj so mi kar všeč, komaj čakam finalno verzijo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Longhorn - minimalne zahteve in nekaj slik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
1157938 (7938) SunCell
»

WinXP & WinME

Oddelek: Pomoč in nasveti
111193 (1046) Justy
»

XP in igre

Oddelek: Programska oprema
411470 (1073) andrej
»

WinXP RC1 BSOD pri instalaciji

Oddelek: Operacijski sistemi
171130 (922) andrej

Windows XP RC1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
645857 (4580) andrej

Več podobnih tem