» »

Windows XP in SP2, računalnik umira!

Windows XP in SP2, računalnik umira!

Pro2Type ::

Prejšn vikend sm formatiral disk, po dolgem času in na novo namestil enake programe in vse konfiguracije kot so bile prej. Edina stvar k sm jo zamenjal je ta, da sm dal na XP Windows SP2, prej sm imel SP1. In zdej se mi vsak dan zvečer od 8-9 zrmzne računalnik. Pregledal sm za viruse, spye, vsa jajca spywera in virusov, najdu sm 0. Zato me zanima če je vzrok SP2. Edin program k sm ga laufal je bil azureus in java 1.5 za azureus, pa to im ne dela težav.

Se je komu dogodilo isto, ima kdo rešitev, ali naj zamenjam in dam SP1 nazaj1

HVALA!!!

Sami ::

Tudi jaz in moji prijatelji smo imeli različne težave pri namestitvi SP2, trenutno pa imam spet SP1, ker se mi ne ljubi ukvarjati s težavami od SP2.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

totek24 ::

Jaz imam pa normalno SP2 in dela vse tak ko mora. Tak da ne vem kaj vi ljudje delate, da vam nic ne dela 8-O Sicer mam pa jaz WinXP CD z integriranim SP2.
Če kdo kaj rabi: http://www.bolha.com/index.php/ukaz/show/kat/-4/userid/totek

Sami ::

Sicer mam pa jaz WinXP CD z integriranim SP2

Hvala enako, pa vseeno zajebava.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

droid ::

vrjetno je res kriv sp2 ker meni je sp2 delal take probleme da dobiš viljo vršt računalnik skoz okno.>:D pol sem dal spet navadne in je delalo normalno.

Racunalnik ::

Men sp2 dela kot sus.Najbolj je pc formatirat,namestit sp2 ali pa imeti intergriranga in nato testirat brez odvecnih programov in ce se tedaj ne dela potem pa brez hardwarea razen osnovnega in nujno potrebnega.Meni se zdi cisto logicno da se sp2 z nekaterimi brezveznimi programi ali hardwerom ne sporazumeva ali jim pa naredi celo blokado ker so izrabljale stvari katere res niso bile vredne izrabljanj.

Azrael ::

Temu je lahko vzrok tudi BIOS plošče, vsaj pri Matsonic matičnih so take težave, s SP2 ne dela, so pa na voljo neki popravki BIOSa.

BTW: Na 5 - 8 let starih Abitkah, DFI, Shuttle ploščah dela SP2 brez vseh neumnosti in težav.

LP; Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Racunalnik ::

Sem imel tudi matsonicovo plato 8137c je med starejsimi in sem nagradil sp2 na ze laufane xpje pa je delalo super.
Matsonic plate sploh niso tolk slabe,imajo malo funkcij,enostaven bios in vse skupaj pride do tega da mi je sistem startalo v 40 sekundah od pritiska na power on knof.Na danasnjem sistemu imam isti start cajt.

Se pred tem sem imel abitke ki so imele tolk funkcij da mi je v video obdelavi vseskupaj zmrzovalo in da sem pokuril zelo veliko zivcev da je stvar delala.za tako plato sem dal 30000sit z amatsonicovo pa 10000sit.
Edino moja matsonic je imela probleme z stromom k je napaju ventilator in je na pol leta crkovala,tudi mogoce zaradi velike porabe venta,ceprav se mi zdi da temu ni tako.Ampak zdej je vent direkt prek regulatorja in dela.

Azrael ::

Za Matsonic MS9097C velja, vse kar sem napisal zgoraj, plata je milo rečeno crap, od BIOSa, same izvedbe, stabilnosti (samo 9 kondenzatorjev na celi plati, nobenega pri AGP), za nameček pa še nedelovanje v 3D z AGP kartami srednjega in višjega razreda - dela približno v redu samo z low cost grafikami (pač manjko kondenzatorjev).

Za nakup poceni plate pa me ne bo niče več prepričal. Sem imel preveč težav in požrtih živcev s poceni plato Concord, v bistvu sem vrgel stran 18 jurjev, če pa bi takrat dal še 12 jurjev več, bi dobil novo AbitBH6 in nobenih težav. Vsaj če sklepam na rabljeno BH6, ki sem jo dobil pred 1 letom in ni z njo bilo do sedaj nobenih težav ali plavih ekranov, sicer pa je proc navit samo za 50%, tako da...

Če koga moti veliko možnih funkcij v BIOSu, je rešitev enostavna, daj na default nastavitve pa je. Od viška glava ne boli.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Racunalnik ::

Glih v tem je napaka da das defolt ker stem nisi naredil nic.
Jest tudi pravim da so to totalno sranje od plate,ampak ko sem imel abit k so ble drage mi je pc freezal ko sem delal z videom in sem se prekleto namucil da je sistem deloval in sem mogu funkcijo po funkcijo izklapljat nato pa se kombinirat da je kaj delalo.
Imel sem tudi probleme ko mi je na abitki napihovalo kondenzatorje z rami.

No nato sem kupil to sranje od matsonica in glej ga zlomka stvar je delala in z sp2 in z istimi rami in nevem se kaj.

Brez skrbi da sem sam tudi zagovornik abit in podobnih kvalitetnih plat,ampak v mojem primeru je bla ta matsonic super.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vista SP1 vs XP SP3

Oddelek: Operacijski sistemi
201279 (1279) Person
»

avdio/video programi povzročajo crash programa/sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
7855 (774) Jst
»

Windows XP SP2 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
49246123 (19800) R33D3M33R
»

Kako vam kaj deluje Windows SP2

Oddelek: Operacijski sistemi
111314 (1167) Microsoft
»

A se splača dat SP2

Oddelek: Operacijski sistemi
211583 (1031) Jochaan

Več podobnih tem