» »

Vodna pumpa ropota

Vodna pumpa ropota

«
1
2

misso ::

hydor-jeva L30 pumpa mi je začela ropotati na vsake toliko časa(2 do3 dnevno), če jo kaj premaknem nič nepomaga, edino če jo isklopim iz 220v na nazaj vklopim neha ropotat.

P.S. Res da sem ta teden dodal blok za grafično kartico, ampak pri pumpi nisem nič premikal.

gumby ::

poglej impeler, ce je vse v redu z njim...

(in ne pozabi najprej izpraznit sistema, drugace bo luza v sobi):D

misso ::

Sej lih to mislim, samo trenutno nebom še spraznil sistema, bom še cevi(pvc) zamenjal z silikonskimi cevmi in še blok za northbridge gor priključil. Matr če bi vedu da so toliko bolše jih nikol nebi sploh PVC kupil :8).

Kaj tale impeler se hiter pokvari ali ne. Sem ga že 1 gledu pa je samo ena lopatica, 2 končna zatiča(kot ležaj) in eden okrogel železek.

lakotnyk ::

tole pa tud mene zanima, jst se bl na ladijske zadeve spoznam, tam mors impeler zamenjat enkrat na leto. kako pa je tu? najbrz zdrzi dlje???

najbrz je to mal odvisno tudi od obremenitve?

a si lahk sposodm mal tale thread... a je bolj smiselno tanjse cevi, ali debelejse... se pravi notranji fi...??

pri tanjsih voda hitreje tece ampak obremenitev bi morala bit vecja na crpalko al kako? in kontra pri debelih manj obremenjena crpalka in pocasi tekoca voda...

za vodo je tako vseeno?? ker kolicina je ista...

prosm za obrazlozitev kako se lotevate tega...
les grandes hommes font des grandes erreurs.

m.i.h.a. ::

....lotevamo se tako, da damo cevi kar pol cole, torej notranji 12mm. Na blokih so pa tudi že dokaj standardne 1/4 smrekice torej notranji fi 12mm/zunanji 17mm. Tiste manjše fi-je imajo razni kupljeni sistemi (aquarius ipd.), ampak ti bolj švoh hladijo.
Na moji pumpi maxijet pa so priključki takšni, da bi potreboval kakšne reducirke, da bi lahko gor dal cev manjšo od 10mm (izstopni fi 10mm, vstopni fi 16).
In tudi sama količina vode nekaj vpliva na samo hlajenje, te pa je v sistemu s tankimi cevmi bolj malo.

lakotnyk ::

aha... zanimivo res. sprasujem bolj zato ker se do zdaj nisem ukvarjal prevec, mam eno kripo bl staro ki se hladi na zrak... golden orba :D
se mi bl zdi da greje kokr hladi 8-O

ok. tole me zanima, v bistvu je zelo dobro da je kolicina vode cim vecja, to bi potem ze lahko skompenziral da bi v akvarij z ribicam prklopu, recimo ce je dost velik, pa se ribe bi ble na toplem skos 8-)
tole z ribam je joke, mislu sm bolj ce bi mel tak vecji rezervoar z vodo, od koder bi vodo vleklo v sistem, po moznosti sploh radiatorja ne bi rabil.

no tole me zanima še... ce das na blok na eni strani vecji fi in na izhodni manjsi, potem kaj s tem dosezes? mislm voda tezje ven stece, ampak zakaj? sej vazno je v bistvu da cim vec vode mem stece ne pa da jo zadrzujes? mislm sej zadrzujes je v bistvu ne, samo potem samo tam hitreje tece cez manjsi fi... no ne stekam :D

se tole, a se zadeva postavlja zaporedno ali vzporedno? in ce prvo kateri sistemi grejo najprej? tatopli al tavroci?!
les grandes hommes font des grandes erreurs.

m.i.h.a. ::

Eni bloki (eden takšnih je morphlingov) so takšni, da imajo na vstopnem priključku natančneje na pleksiju zarezo i ne luknje tako voda z večjo hitrostjo udari v rebra na bloku, nisem pa ziher, če je to na vseh njegovih blokih.

Zadnjega vprašanja ne razumem povsem. Kaj to verjetno msliš vezavo med CPU, radiatorjem, pumpo,...?

lakotnyk ::

ja tole sem mal razmisljal... ampak tkole... kej velik pomojem ne dosezes s tem da voda bolj udari v blok... bi pa pomojem bilo smiselno da bi skozi blok imel napeljano tak tanjsi vodokrog, kar bi pomenilo da voda izredno hitro zdivja skozi, in v bistvu hitreje odvaja toploto, torej... bi pomojem moral imet celoten blok enako tanko cev ali ne vem kako bi se temu reklo, ker kot sem vidu vecinoma so bloki narejeni tako da imas vstop pol je not neka kolicina vode, pa izstop... ce bi nardil tak maze keltski, torej speljal kanalcek cez cel blok, in mogoce joj tole mam idejo zdej... ce bom sam delal je za sprobat :P
v glavnem, da bi vecslojno naredil ampak izredno tanek kanalcek (ne prevec seveda) in ga speljal najprej po enem sloju pa potem v drug sloj in v tretji... tko bi dosegu da bi voda skozi blok stekla z enormno hitrostjo (majhen fi = velika hitrost) in potem ko bi prisla ven bi sla naprej spet normalno....
namrec idejo sem dobil ko sem gledal ene pipce ki jih imajo za kadit weed pa to, kar zdele ne propagiram, ne me narobe zastopt, ampak tam so razvil silne sisteme da kao kadis hladen dim.... se pravi bi isto lahko dosegel pri vodi!!! :)

joj k jst nism lih za vrtanje pa to :P

uno drugo je bilo vprasanje, a se naredi sistem tako da voda tece od crpalke do prvega bloka, pa drugega pa do hladilnika pa nevem kam se vse in nazaj do crpalke... al se dela tako da imas vec sistemov... en za CPU en za graficno etc...

ker se mi zdi hecn da ze toplo vodo iz CPUja posljes nekam drugam, ker topla voda ne prejme tolk nove toplote na drugmu bloku kot hladna... :P a zdej bl jasno?!
les grandes hommes font des grandes erreurs.

Nejc Pintar ::

@lakotnyk: ni to preveč zdravo za črpalko, boljše je če imaš čimvečji fi ker potem imaš večji pretok in se odvede več toplote. Vodni sistemi so delani zaporedno, razporeditev elementov pa ni bistvena. Nekaj ljudi na tem forumu ima tudi vodno brez radiatorja, z raznimi sodovi pod zemljo etc. in hladi v redu, problem so samo kakšni LAN-i etc.
Lahko je biti prvi, če si edini!

WinsuckeR ::

Misso - kere PVC cevi maš to- mehke ali povsem trde? Če imaš tiste mehke (ki se lahko opugibajo) - zakaj ti niso všeč? To me zanima zato ker bom moral tudi sam menjati cevi :|

misso ::

Do pretkratkim sem imel samo pvc cevi sem mislil da je OK, ampak sem zdel kupil silikonske cevi(trenutno imam mešano pvc in silikonske) vendar bom vse cevi zamenjal v SILIKONSKE CEVI 12×2,5.

Prednosti. Ni treba toliko kolenov dajati zraven, ni ti treeba toliko obljemk za cevi kupiti.

TommyBoy ::

Pri silikonu je problem ker voda hlapi skozi stene cevk, sem že imel silikon pa sem zamenjal za tamehke PVC.
Abit NF-7s,Barton 2080@2500,Radeon 9800se (saphir)@softtmod,Samsung TCCD DDR500

misso ::

Ali veliko izhlapi? bom jest sprobal silikonske cevi pa bom videl, ali sčunjo kdo ve kje v lj se da kupit te cevi okoli bežigrada

TommyBoy ::

Jest sem silikonske cevi uzel pr Eddy-u, drgač jih imajo pa tud v Ljubljani v Astra-Chemo mislim da se tam reče v jami al kuko že???
Sam ti povem da jih ima Eddy najceneje. S hlaplivostjo je pa tuko, jest mam sistem s T členom in se je nivo vode v cevki za dolivanje v enem dnevu znižal tudi za nekaj milimetrov, tuko da ...
Abit NF-7s,Barton 2080@2500,Radeon 9800se (saphir)@softtmod,Samsung TCCD DDR500

m.i.h.a. ::

Glede vezave je tako, da jih ima tukaj na forumu večina, em, krepka večina narejeno tako, da voda prehaja iz bloka v blok in se potem združi v radiatorju (ali pa črpalki, odvisno od razporeda). Tisto o čem ti pišeš bi bilo narejeno nekako takole:

BladeRunner pač.:D

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

lakotnyk ::

puškin... to si kr neki povedu...
tukjle spodi vidm da niso samo zaporedno ampak tudi vzporedno vezani elementi... tko mene zanima, najbrz ce se bom tega lotil bo podobno...

kar se tice pa da je vecji pretok vode ce imas vecji fi sploh ni res...
pretok vode je isti ne glede na to kaksen fi imas... ker po fizikalnih lastnostih, ce je fi manjsi voda tece hitreje, ce je fi vecji voda tece pocasneje... in da nadaljujem, ce imas vecji fi voda tece pocasneje in posledicno s seboj odnese vsaj pomojem manj toplote, ker ostaja dlje v bloku in se not ze segreje... plus da v primeru ki ga mislis ti v bloku ne naredis takega zapletenega sistem ki omoči čim večjo povrsino bloka... namrec vecja povrsina, vec odvedene toplote... etc...

to je nekak tko kot so hladilna rebra... vecja kot je povrsina hladilnih reber bolj se hladi... isti drek... in zdej ce ti naredis blok tak kot ga je nardiv nevem kdo, ampak je fotka bla kle... ko je not tako elipso izdolbel... toj najslabsa varianta ce mene vprasas... sam ne narobe razumet, lahk da cist dobr hladi... samo se bolj bi hladil ce bi naredil tako da bi bila not vecja omocena povrsina... ce ni recimo taka rebra not pustu al pa karkol... :)))) uh kolk nakladam...sam idej mam neki, mogoce bi probal sam narest par blokov, pa probat, bi blo treba pogruntat optimalno varianto med tenkostjo cevi skozi blok in mucenjem crpalke :)
les grandes hommes font des grandes erreurs.

m.i.h.a. ::

Pri blokih se gleda tudi na njihov pretok, ker je bilo tu na forumu že več debat o tem ali naj bo blok bolj restriktiven ali pa manj. Zdi se mi, da je takrat "zmagal" manj restriktiven blok. Če pogledaš po blokih katere sedaj dobiš po štacunah boš le na redkih oziroma če jih boš sploh našel, videl da tiste prave zavite polžaste oblike več ni. Po eni strani je ne dobiš več zaradi bolj komplicirane izdelave in daljšega časa te in pa zaradi majhnih razlik v temperaturi v primerjavi z današnjimi bloki.
Pazit je pa treba tudi že na zgoraj napisano restriktivnost, ker se zna zgoditi, da v sistemu ne boš imel samo enega bloka, ampak se bo sčasom našel še kakšen za Nb, grafo,... in takrat ti tista zavitost bloka pokaže zobe, ker se črpalka prekleto muči, da rine vodo po ceveh.

Če bi hoteli več časa, da toplota bloka preide na vodo potem bi uporabili šibkejše črpalke in ne takšnih z 1200 l/h kot jih imamo sedaj. Ampak tega noben ne dela. In to je še en razlog zakaj je bil thermalteakov sistem aquarius zanič -> prešvoh pumpa.


Sicer bi pa o tem več znala povedat Eddy in morphling.

DominusSLO ::

lakotnyk
Mislim da boš moral tudi ti čez 4 leta(govorim napamet) diskusij na forumu;) Res porabiš ogromno časa, dobil pa boš odgovore na veliko večino vprašanj, ki si jih zastavil.

Prav zanimivo je opazovati kako je folk razvijal zadeve. Že za premer cevi, bi ob ogledu enega samega testa pump ugotovil, da zeloooo vpliva na pretok.

LP

lakotnyk ::

jah ok vse stima, ampak ce naredis vzporeden sistem potem nimas problema s tem da se crpalka muci...?!

kar se pa tice tega da bi hotu vec casa da toplota preide na vodo je pa tud brezveze, ker toplota bolj prehaja na mrzlejso vodo, kar pomen da hoces da voda v bloku ostaja cimmanj casa... ker dlje kot ostane not bolj je topla.. in manj pobere nase :P
toplota pa itaq skos prehaja na vodo, ne glede na to kako hitro ta tece not... vprasanje je zdej samo kolk dobr voda odvaja toploto, ce hitrej tece hitrej odvaja. :P fizika spet...
les grandes hommes font des grandes erreurs.

Nejc Pintar ::

lakotnyk: mogoče nisi bral dovolj pozorno, drugače pa tista tvoja teorija o ceveh in pritokih deluje samo če izničiš trenje...
Lahko je biti prvi, če si edini!

lakotnyk ::

trenje? cak mal... to kle nima veze.. ker voda se ne giba kot kamen al pa les... ampak ob straneh gre pocasneje, v sredini ima pa maksimalno hitrost... tko da v bistvu pretok je se zmer isti...

kaj nism dobr prebral?!
les grandes hommes font des grandes erreurs.

DominusSLO ::

lakotnyk
Po tvoje tekočina v cevi ne pozna trenja?
Si kandidat za tretjo najbolj glupo izjavo leta.

Nejc Pintar ::

vzemi 2 livnika, na enega daj čimtanjšo cevko, na drugega pa eno široko cev, v oba zlij recimo 1l vode, potem pa štopaj, nato si izračunaj kakšen je pretok in poročaj o rezultatih
Lahko je biti prvi, če si edini!

lakotnyk ::

samo tukaj je majhna razlika ce ti vodo potiskas se obnasa cisto drugace kot ce ji pustis prosto pot....

pizda kako pa misls da štralfix dela?! misls da not napajas reko savo al kaj da tko fejst sprica?!:\
les grandes hommes font des grandes erreurs.

Nejc Pintar ::

Štrajfix ma notr pumpo.
Seveda ima voda večjo hitrost tega nisem zanikal, vendar se še vseeno zmanjša pretok.
Lahko je biti prvi, če si edini!

lakotnyk ::

ja itaq da je pumpa not... isto kokr je kle pumpa... in pretok se ne more zmanjsat ce pumpa precrpa 1200l/h... pretok je pretok... vprasanje je sam kolk se črpalka matra da jih prepumpa...

sevede pa se popolnoma strinjam da se lahk pretok nenadoma ustavi... ČE ČRPALKA CRKNE.... zato pa ze ves cas govorim da me zanima kolk je optimalno.... sevede ni smiselno delat kot igla tanke cevi...ker bi ti cevi dol pometal....
les grandes hommes font des grandes erreurs.

DominusSLO ::

lakotnyk
No dajva še malo o trenju...mogoče bi se lepše slišalo sila lepenja med tekočino in cevjo. Sam si ugotovil, da pri laminarnem toku voda ob cevi teče počasi, na sredi pa hitreje. Če razdelimo vodo na več plasti imaš ob cevi najpočasnejšo, nato bolj kot greš proti sredini cevi večja je hitrost. Tudi med počasno plastjo vode in tisto hitrejšo je sila lepenja itd. Ožja kot je cev, večji vpliv ima sila lepenja(trenja), med cevjo in codo, na hitrost tiste "hitrosti" vode na sredini cevi...

Upam da si me razumel...

lakotnyk ::

te pa delaj 10m sirok fi ce misls.... trdi pa ste usi skup... nben ne bi nic probal....
les grandes hommes font des grandes erreurs.

DominusSLO ::

lakotnyk
In preberi si že enkrat teme o vodnem, ker v nasprotnem ni možno s tabo diskutirat.
1200 L/h ti ne bo prečrpala nobena pumpa, ki se uporablja v "pc-hlajenje" namene. Vsaj ne v zaprtem sistemu z bloki in radiatorji. Tudi 2 pumpi ne dosežeta take cifre.

DominusSLO ::

lakotnyk
Mi smo trdi ja, ti pa ful pameten in bi rad delal eksperimente, ki jih je folk delal pred 4-imi leti. Res pametno ja...svaka čast

lakotnyk ::

me zanima kako bosta dve pumpi dosegli vecjo hitrost kot ena... to smo ze prediskutiral... sam da kozle strelas pa si srečn al kaj?! :\
les grandes hommes font des grandes erreurs.

Nejc Pintar ::

seveda dve pumpi dosezeta vecjo hitrost kot ena, vendar ne vecje od deklarirane, blo bi pa res pametno da si vsaj malo prebereš stvari da ne boš tople(mrzle) vode odkrival.
Lahko je biti prvi, če si edini!

lakotnyk ::

taprav se je oglasu :D
les grandes hommes font des grandes erreurs.

_Dejan_ ::

Lakotnyk pa naredi test če ne verjameš. Napolni en sod z vodo en naj bo prazen vzami eno pumpo dej gor ozke cevi(1/8cole) in štopaj 15s po 15s jo ugasni izmeri koliko l vode je v sodu množi z 240 in boš dobil koliko l pretoči v 1 h. Pol dej gor široko cev (1/2cole) in ponovi vajo. pol pa gor na široko cev veži še en CPU blok in ponovi isto stvar. Po tvojem govorenju bi moral biti rezultat vedno isti saj pumpa prečrpa isto količino vode neglede na cevi in obremenitev.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Nejc Pintar ::

lakotnyk govorim ti o dejstvih ki so jih tisti ki se z vodnimi hlajenji ukvarjajo ze dalj časa odkrili že nekaj let nazaj, ti pa misliš da si pametnejši od celega slo-techa in še nekaj *-techov iz tujine.
Voda v vodnem hlajenju nikoli ne doseže deklarirane hitrosti na črpalki.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

lakotnyk ::

ma dobr ne pretiravat zdej.... nism jst reku da je treba dat cevi debeline šivankinga ušesa.... in bomo zdej toprimerjal z cevmi za kanalizacijo....

govorim o temu da ni smiselno dat "čimvečji" fi kokr se je nekdo izrazil... ampak čimmanjši, v zmernem in ne premajhnem fiju... in sem tud razlozil zakaj.... zdej pa si to vzemte kokr hocte, ker itaq da nben od vas tud prblizn ne zastop kako se zadeve obnasajo, in mi potem ene nemogoce primerjave ven mecete... brezveze...

dejstvo v fiziki je ce imas eno cev fi x, ki nekje na sredini spremeni fi v y in potem spet razsiri fi na x, da skozi ožji fi voda divja hitreje, in tolkrat hitreje kolikokrat je fi y manjsi od fi x... to so nas učili v srednji šoli.... zdej pa če jamrate da to ni tko, bejžte nazaj v srednjesolske klopi pa še enkrat fizko učit...
les grandes hommes font des grandes erreurs.

_Dejan_ ::

Sam da si ti pametnejši od vseh na slo-techu:D Koliko vodnih blokov pa si že skonstruiral da si tak poznavalec? Si že sploh sestavu kakšno vodno hlajenje?
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Nejc Pintar ::

lakotnyk, za to ne rabiš srednješolske fizike, samo ti ne razumeš da se že ob zelo majhni spremembi fija lahko pretok precej spremeni, večja hitrost pa ni tako bistvena, saj je voda v bloku ob pretoku 500l/h = 0,14 l/s manj kot sekundo, tako da se bistveno ne segreje v tistem času kot si nekje napisal da se v bloku že segreje.
Lahko je biti prvi, če si edini!

DominusSLO ::

lakotnyk
Pa dajva še malo o "ladijskih zadevah" na katere se kao spoznaš. Kakšen impeler menjaš 1x na leto???
Pri pumpi od morske vode za hlajenje motorja se menja impeler(gumijasti in ne plastični, kot pri akvarijskih pumpah) na 300 delavnih ur. To je podatek za iveco 425km motor. Sam sem delal 2 sezoni na taki barki. Barka je vozila 15h/dan in lahko zračunaš na koliko časa smo menjavali.

Črpalke za praznjenje santin(prostorov pod palubo) pa so različne. Sam sem iskal pumpo za moje vodno hlajenje tudi med navtičnimi pumpami. Toda te niso primerne za delovanje 24h. Take s plastičnim impelerjem, ob pravilni uporabi, imajo zelo dolgo življensko dobo(več let).

Tisto o premerih cevi iz tvoje srednje šole pa velja le za cevi s konstantnim pretokom.

In spremeni že enkrat mentaliteto-če ne vidiš dlje od šolske knjige, boš imel probleme celo življenje. Ne se užalit ampak razmišljaj.

lakotnyk ::

ne vem zakaj si te impelerje ven prnesu...
ampak dejstvo je da recimo pri motorjih na jadrnicah kjer sem jst bl doma, ne nardis v enmu letu pol tolk k 300 ur... tko da itaq da če si ribič in hrumiš 24ur na dan da se zadeve drgac dogajajo, tud redne servise imas najbrz vsak mesc...

kakor kol... kar se impelerjev sem samo vprasal, ČE SMEM!!! :\ glede na to da vem kako je v takih ladijskih motorjih.... ne pa kako je s temi, in sploh ko si ze NAVRGEL KOST je hec da pumpe v teh nasih racunalnikih tako ali tako delajo 24h na dan... vsaj v mojem bi, ker meni skos dela, to pomeni da tistih poscanih 300delovnih ur naredis v manj kot dveh tednih. Torej tud ce zadeva zdrzi 10x toliko so to štirje (4) meseci. In če ne ločiš vprašanja od pametovanja boš tud ti imel probleme v življenju... navem zakaj v vseh teh letih nisem mel nbenga problema zdej ko pridem na tale forum, ste pa vsi pametni kle... me zanima kdo od vas nasprotujočih je kej sam nardiv doma, sam prerekanje pa to...

da ti pa še jst mal osvetlim pamet, ker sem bil zaposlen pri uradnem zastopniku za IVECO... naboš verjel... in sem mu prejle poslal mail, in odgovor je takle...
naceloma se preveri na svakem servisu ki je na 200 ur ali enkrat letno. Mora pa normalno zdrzati kaksnih 500 ur ali ca 3 leta. Kar pride prej. ce ni vsmes kaksen slab material.


tko da tvojih 300 ur je tud iz navem katerga žepa vzeto...

kakor kol, da skoncamo to debato, bom jst sam nardiv en komplet vodnih blokov pa bomo vidl kako se bodo obnesl... sevede je najlazje govort tako ne gre, ampak zarad takih k ste vi, bi se "sonce se zmer okol zemlje vrtel"....
les grandes hommes font des grandes erreurs.

m.i.h.a. ::

Od ropotajočih pump do ladijskih motorjev....|O
Kar čakam kater bo prej odnehal.:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

Nejc Pintar ::

lakotnyk delaj po svoje, saj ne bom jaz zapravljal časa in denarja;)
Lahko je biti prvi, če si edini!

DominusSLO ::

hohoho
Mojih 300 ur je vzeto iz moje 2-letne prakse in iz strojnikovih 25-letnih izkušenj. Če hočeš ti prinesem impeler(strgan) pokazat. Podatek velja tudi za komplet novo pumpo, tako da tiste o slabih materialih ne bom spil.

Tako da si ti tisti ki (še vedno) uči krivo vero tle.

Priznam pa da je bila ta z ladijskimi motorji nizka in grda od mene, tudi nepotrebna...sorry

Verjamem pa da ti bo ta tema koristila pri izdelavi vodnega(drugače bi te preprosto ignoriral) in ti želim čimbolj efektivno rešitev.

TommyBoy ::

Ej Lakotnyk dej za foro v usta požirek vode pol jo pa skoz tenko slamco s vso silo ven pihn, se boš usrov k boš tuko prtiskov. Pol pa uzem cev z 12 mm notranjega premera pa požirek vode v usta pa z vso silo ven pihn.

Kaj iz tega sledi??????????????????
Abit NF-7s,Barton 2080@2500,Radeon 9800se (saphir)@softtmod,Samsung TCCD DDR500

lakotnyk ::

brezveze se ponavljat.... itaq da nam tanko kot cvirn nardil, ker bo cevi dol snel..... dnarja pa ni skoda za en kos bakra... ce dobr nardis tko lahko sam bakren del menjavas.. pleksi ki je pa crez pa ostaja skos isti, tko da tiste par cekinov za kos bakra... blah... sem ze za vecje neumnosti dnar potrosu...

dominius... sam to ti recem... to kar se tice 25ih let strojnikov izkusenj... razni strasni strojniki polni znanja najvec zajebejo pri teh motorjih, vsi so pametni, in nben se ne drzi predpisov ki jih tovarna vn da... in potem gre ponavad vse narobe... imam jst 10 letne izkusnje s takimi k si ti in ne govorim nekj na pamet. 8-O
les grandes hommes font des grandes erreurs.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lakotnyk ()

DominusSLO ::

lakotnyk
Držal se bom tistega kar si reku na začetku zadnjega posta in se ne bom ponavljal.
LP

SuperHik ::

da ne bom odpiral nove teme :)

imam vodno hlajen komp, (CPU, grafa in NB) , vse skupaj poganja MAXIJET 1000.

Imam občutek da je pumpa vsak dan glasnejša oz. se vsak dan bolj trese.
Zato me zanima, katera pumpa ki se jo da dobit na slovenskem tržišču, je najtišja ?

V oko mi je padel model Hydor Seltz L30, vem da jo kar nekaj forumašev uporablja, zato me zanima predvsem glasnost le-te.
Pravtako pa mi je zanimive pumpe Iwaki in Eihem.

priporočila ?
Always look on the bright side of life; LIFE! You never saw my wife ...

tiborrr ::

Iwakija ne bos dobil pri nas, Eheim je predrag, Hydor L30-Pro2 odda prevec toplote, takda ti priporocam L25.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

lakotnyk ::

ampak eheim je neslisna v primerjavi z hydorjem... po testih sodeč. plus to da je zelo zanesljiva.... tko da če si pameten kupi!!! jst jo bom ko bom sel na vodno.:D
les grandes hommes font des grandes erreurs.

DominusSLO ::

O L25 ni nikjer nobenih testov. Če pa kdo kaj najde prosim za link >:D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kratka anketa glede črpalk in blokov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
353024 (2435) MasterMiG
»

Vodna pumpa... (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
966386 (4707) LittleDevil
»

Bi L30 zdržala dve LADI?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
441828 (1122) DominusSLO
»

Na kaj pazit, ko delaš vodno hlajenje!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1018366 (6466) Jackass
»

Test črpalk Maxi-Jet MJ 750, Hydor LS 20 in Hydor LS 30 (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
838839 (6551) Jackass

Več podobnih tem