» »

Kako dobra je ta kartica-YUAN 600S GF2GTS 64MB DDR

Kako dobra je ta kartica-YUAN 600S GF2GTS 64MB DDR

YiMMi ::

Glede na ceno da pride samo 45K...
se zdi zelo poceni ...vendar dvomim v kvaliteto te kartice....Jo kdo ze ma?
Kaksne izkusnje z to kartico....
YUAN 600S GF2GTS 64MBDDR... Premisljujem ali se jo splaca kupit...?
-------------------------------------------------------------
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......

ChiefThunder ::

kupi pro
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

jeb ::

jest sm ga kupil, in je takole:
kot prvo: zdi se mi izjemno cudno, da kartica sploh ne prikaze bios oznake in logota, cesar smo navajeni obicajno.
Pri Mlacomu so rekli, da so vse (brez TV outa) take. Namrec, moj kolega ima isto kartico, vendar s TV out. Pri njemu se bios kartice lepo pokaze.
No, hitrost v Q3 in NFS(3) (ostalega nisem imel casa sprobat, ker sem jo nesel nazaj v trgovino) je dobra, brez pripombe, sploh pa glede na ceno. V primerjavi z mojim dosedanjim MX-om je razlika dokaj opazna.
Kar se pa tice kvalitete slike namizja in sploh dela v Winsih, je pa slika prav neverjetno zmazana, neostra. Kar ne morem verjet, da lahko tako dober graficni procesor spravi skupaj tako porazno sliko. Ko so mi zamenjali tisto kartico z nedelujocim ventilatorjem, sem pricakoval, da bo pri "novi" slika OK, ker sem mislil, da je morda bila tista defektna ze malo "prekurjena". Pa je bilo isto.
Skratka, ocitno je zadaj kar dober razlog, da je kartica poceni. Zgleda, da je celoten chipset eno sranje.
Vendar, prijateljeva kartica s TV outom ima kvalitetno sliko. Nimam pojma, kako sta lahko pravzaprav enaki kartici tako razlicni v kvaliteti 2D slike. Ne vem, morda sem imel jaz s to kartico brez TV outa smolo, ali pa moj kolega sreco s svojo kartico, in so v povprecju te kartice enostavno kurceve.
Skratka, ne kupuj te kartice, ce pa si se ze zapicil vanjo, bi bilo dobro, ce bos imel kaksno moznost pogledati, kaksno sliko stvar spravi skupaj, se preden jo kupis. Ampak dvomim, da ti bo to uspelo. Vso sreco.

matevzm ::

Klasika je, da je pri manj znanih proizvajalcih kvaliteta manj konsistentna. Vecje firme pac pazijo bolj na ime. Yuan sicer bojda dela kartice ze 10 let, samo jih je prodajal doma na Tajvanu in na Kitajskem.
Na ixbt so testirali Yuan MX in rrekli, da je slika na ravni drugiha kartic podobnega razreda. Dobra slika pri 1024x786 pri 75-100HZ in 1280x1024 75Hz, nad tem pa postaja neostra.

gorenc ::

jeb; ne sekiraj se. tudi meni v biosu ne pokaze oznake pa imam SUMO GTS 64 DDR. Kvaliteta 2d slike je enaka kot pri prejsnjem ddrju, hitrost 3d dela se pa pozna samo pri resolucijah nad 1600x1200. aja imam pa procesor tb 1.2G

StarY ::

Mam tud jst Yuan PROja, pa slika v primerjavi z prejsnjim PROjem od Herculesa, ni nič slabsa. Bi rekel prej nasprotno, se bolj gledljiva je v resoluciji 1280x1024 kot pri Herculesovem PROju. Cist verjetno je, da imajo starejse kartice (GF256 in GF2GTS) slabso sliko, novejsi (GF2MX400 in GF2PRO) pa mocno izboljsano.

ABX ::

Jaz imam yuan gts1 z tv-out vse je ok razen kvalitete slike.

Najvišja uporabna je 1024x748 ali pa 1280x1024@60hz.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Sumo ::

jeb: "Zgleda, da je celoten chipset eno sranje"
Kolikor jaz vem proizvajalci pri izdelavi kartice ne morejo ravno izumljati tople vode, tako da je pomoje edina razlika med karticami razlicnih proizvajalcev samo v RAMDAC-u (vezje ki pretvarja digitalne podatke v analogno sliko), ki je pri drazjih karticah seveda kvalitetnejsi.

Mate ::

Ahm... ja je fora nekje pri pretvorbi signala samo NI v ramdacu... Ramdac sicer res ni ne vem kasne hvale vreden, a je dober, problem nastane za ramdacom... pa sej je nekje na netu clank kako to izboljsat

matevzm ::

Fora je v RAMDACu. Ta je odgovoren za pretvorbo digitalne slike v analogno.
Tisto kar imajo obcasno na netu pa je odstanjevane dusenja (ki deluje kot filtriranje proti motnjam na kablu v monitor). Kar naredi sliko nekoliko bolj ostro, a kaksne strasne razlike obicajno ni. Eni pravijo, da je boljse, drugi trdijo, da ne opazijo spremembe. Mogoce odisno od posameznega primerka kartice, komponent gor..
Sem nasel se en clanek na to temo,
http://www.anandtech.com/showdoc.html?i...

YiMMi ::

emm....sedaj sem se bolj zmeden kot prej....sedaj sem si nagledal

WINFAST GEFORCE 2 GTS 64MB DDR AGP TV IZHOD cena je 50k.
in bom to verjetno tudi vzel...konec koncev je samo 5k vec kot yuanova kartica....
-------------------------------------------------------------
Jebeees Olimpijo ...jaz ljubim Maribor..
Jaz ljubim Maribor.....Jebes Olimpijo.......

Mate ::

YImmi good choice... pol jo pa samo se nekje na raven proja navijes pa uzivas

ABX ::

Sem malce na hitro šel čez članek. Hja, tudi oni so opazli da je kvaliteta slike na v3 super.

Je pa tako da se razlika opazi pri 1280x1024@75--->


Last minute change.

Sem šel na yuan-ovo stran, pravi da ima gts1 350Mhz Ramdac oz ( Maximum 350 MHz Palette-DAC), kar pomeni da je isto kot v3. Mah jaz ne razumem več nič :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

matevzm ::

Tudi Matroxi imajo 300 ali 360MHz, pa so znani po kvalitetni sliki. Ocitno ni vse v MHzjih. Nekaj so verjetno filtri, ampak ne vem koliko.. Design je tako ali tako od nvidie, se pravi nam ostane se kvaliteta komponent in RAMDACa. Kako pa ugotoviti kaj, pa ne vem.
Kot kaze so sicer hitrosti RAMDACov nekako dolocene, vsi GF imajo 350MHz. Verjetno je to povezano z resolucijo in barvami, ki jih naj bi kartica dala ven. Ena preglednica za akrtice je na http://www.rnac.ne.jp/~zangel/data1.htm. Pismenke sicer, a se vidi podatke.

TribesMan ::

Fantje RAMDAC tuki nima nobene veze vse je v filtrih!
Kot ste najbrž že ugotovl se kvaliteta slike slabša z večabjem resolucije in osveževalne frekvence. To pa zato ker so ti filtri namenjeni odstranjevanju visokofrekvenčnih motenj in pri velikih frekvencah osveževanje in visoki ločljivosti pa so vsi "podatki" ki letijo proti monitorju že v pasu ki jih filter obravnava kot visokofrekvenčne motnje!!! Tako da je pametno da se spustite v modifikacijo in odstranite dva od treh filtrov ki sta na kartici s tem boste veliko izboljšali sliko in še vedno imeli malo zaščite pred motnjami. Še en dokaz za to da RAMDAC tukaj nima kej je pa ta da je RAMDAC dobesedno del čipa geForce in njegova kvaliteta varira minimalno!!:\
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Senitel ::

Ja 2D kvaliteta slike je na V3 super, vendar samo v primerjavi z TNT (na unem site-u). 2D slika pa je na GeForce-ih samo manj ostra (bolj meglena), kot naprimer na G450.
GeForce-i imajo 350MHz RAMDAC, G450 ima 360MHz RAMDAC in kljub temu je 2D slika na G450 precej ostrejša (vsak dam gledam obe kartici samo, da je na G450 še monitor trinitronski tako in vem kako izgledata obe kartici).
Problem je izključno v slabem filtru, ki pa se vleče že predolgo... GeForce-i 2 (vsaj za MX-a sem ziher) imajo pa itak RAMDAC integriran na čipu, pa so še vseeno razlike med kakšno ELSO ali Herculesom in kakšnimi noname zadevami.

ABX ::

Jaz imam 19'Mitshubishi tako da je razlika zelo moteča.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19318157 (11673) Ursus
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565293 (4352) iso2000
»

Kdo ve kaj o teh graficnik kartah

Oddelek: Strojna oprema
231657 (1351) ABX
»

GeForce 3 lastniki

Oddelek: Pomoč in nasveti
221417 (1100) Loki
»

Kera grafična je bolš?

Oddelek: Kaj kupiti
462615 (2009) _Mortal_

Več podobnih tem