Forum » Zvok in slika » [divXvid] Xoro predvajalniki
[divXvid] Xoro predvajalniki
leoncasar ::
Kakšne so razlike med yamado 6800 in 7200??
kaj priporočate, če ste že načeli temo o yamadah...
kakšna je sploh razlika?
Yamada ma možnost izbire velikosti podnapisov?
sam sem se se odločam o jamadi ali xoro... tehnica se prevesa na yamado.
kaj priporočate, če ste že načeli temo o yamadah...
kakšna je sploh razlika?
Yamada ma možnost izbire velikosti podnapisov?
sam sem se se odločam o jamadi ali xoro... tehnica se prevesa na yamado.
hous3r ::
Živjo..
Men pa pr Xorotu 2100 ne delajo zvočniki 5.1 oz dela samo woofer in prednji zvočniki..
Mam tud yamado 6700, in tam si sklopil Downmix in je delal surround, pr xorotu pa sploh nimam možnosti
tega sklopit...
Gor sem naložil tale nov firmware k obstaja, in downmixa ne morem izklopit...
Kdo ve kaj o tem?
Ker surround nekako mora delat..
lp
Men pa pr Xorotu 2100 ne delajo zvočniki 5.1 oz dela samo woofer in prednji zvočniki..
Mam tud yamado 6700, in tam si sklopil Downmix in je delal surround, pr xorotu pa sploh nimam možnosti
tega sklopit...
Gor sem naložil tale nov firmware k obstaja, in downmixa ne morem izklopit...
Kdo ve kaj o tem?
Ker surround nekako mora delat..
lp
Lets go to party..
aleksej ::
Evo, jaz pa pravkar xoro 2100 iz škatle, pa takoj nov fw gor.
Zaenkrat dela k šus, predvsem branje iz usb diska - skoraj ne morem verjet, vse prebere!
ful zadovoljen.
Zaenkrat dela k šus, predvsem branje iz usb diska - skoraj ne morem verjet, vse prebere!
ful zadovoljen.
kiklopkiklop ::
dečki, sem videl na tem forumu da je kar nekaj modelov(krho, alec, edenpač) ki so sposobni predčasno zrihtat firmware za xoro 2100 - ker je velikost podnapisov neznosna. sploh je cela oblika podnps bolj slaba.
pa še vprašanje - a mormo za 2100 poimenovat fajl podnapisa filma isto kot avi fajl al ne.
pa še vprašanje - a mormo za 2100 poimenovat fajl podnapisa filma isto kot avi fajl al ne.
ombre ::
Zunanji disk mora biti formatiran v FAT 32 načinu. Ime filma mora biti enaka imenu podnapisa... Žal...
OmbreMan - Galaxy of knowledge
Kolk je pa lohk disk velik (v GB) v fat32 formatu, da ga normalno bere xoro 2100?
Al je neodvisno od velikosti...
Zato k fat32 naj bi bil samo za diske do 32 GB, sem nekje prebral...
pa surround dela vsem? Je že probal kdo?
K jaz ne morm downmixa sklopit..
lp
Al je neodvisno od velikosti...
Zato k fat32 naj bi bil samo za diske do 32 GB, sem nekje prebral...
pa surround dela vsem? Je že probal kdo?
K jaz ne morm downmixa sklopit..
lp
Lets go to party..
aleksej ::
Ej, ne morem verjet - od včeraj, ko sem pohvalil Xoro 2100 - sem nadgradil na nov fw (uraden iz xoro.si) in sedaj je zadeva čisto crknila!
Sploh ne morem prižgat, ne z daljincem ne na kišti. Sem mejlal na izid servis, pa mi je rekel, da naj prinesem gor, da bodo zamenjal?? Zamenjal kaj? A mogoče kdo ve, da ne bom tega okol trogal? Je kaka fora, se kaj resetira ali kaj?
lp/a
Sploh ne morem prižgat, ne z daljincem ne na kišti. Sem mejlal na izid servis, pa mi je rekel, da naj prinesem gor, da bodo zamenjal?? Zamenjal kaj? A mogoče kdo ve, da ne bom tega okol trogal? Je kaka fora, se kaj resetira ali kaj?
lp/a
Mislim da FAT32 podpira diske do 80 GB (če formatiraš v Windows okolju), če pa s kakšnim posebnim programom pa ni omejitve...
Če ti je crknil pri flashanju ga res pelji ali pošlji na servis. Najbrž ti ga bodo zamenjal z novim... Nevem.
Če ti je crknil pri flashanju ga res pelji ali pošlji na servis. Najbrž ti ga bodo zamenjal z novim... Nevem.
Men se ne vklopi HSD 2100, če ga nimam prikloplenga prek scarta na tv...
Se pravi da če potegnem SCART iz TV, se mi ne prižge..
Takoj ko pa priklopim SCART na TV, pa lahko z daljincem vklopim Xorota...
Čudno to...
Se pravi da če potegnem SCART iz TV, se mi ne prižge..
Takoj ko pa priklopim SCART na TV, pa lahko z daljincem vklopim Xorota...
Čudno to...
Lets go to party..
ELEKTROLJUB ::
XORO HSD 2100
Jaz imam celih 80G diska formatiranih na fat32.
Dela odlično.
Nekaj časa nazaj ste pisali, da moraš imeti zraven filmov tudi kakšen mp3, da sploh spozna avi. Pri meni dela brez mp3_ja.
Dela vsem tako???
Jaz imam celih 80G diska formatiranih na fat32.
Dela odlično.
Nekaj časa nazaj ste pisali, da moraš imeti zraven filmov tudi kakšen mp3, da sploh spozna avi. Pri meni dela brez mp3_ja.
Dela vsem tako???
LED svetloba je prihodnost...
Minuteman ::
Jaz imam 120 G disk in mi dela brez problemov. Na njemu imam cca 100 filmov ki jih prebere v 3 - 4 sec. Edini problem, ki ga imam je da mi po 40 - 50 min izginejo še tisti mali patetični rumeni podnapisi. A kdo pozna kakšno kombinacijo tipk, kot npr pri starejših FW pri Yamadah, ko si lahko podnapise vrnil?
Hvala za odgovor
Hvala za odgovor
Minuteman ma vas rad
@Minuteman
XORO HSD 2100
Ja tudi jaz sem opazil, da zginejo podnapisi.
Še nekaj bi te vprašal: Katero ohišje za disk pa uporabljaš?
XORO HSD 2100
Ja tudi jaz sem opazil, da zginejo podnapisi.
Še nekaj bi te vprašal: Katero ohišje za disk pa uporabljaš?
@ ELEKTROLJUB
Uporabljam ohišje proizvajalca Canyon. Navadno ohišje, brez hlajenja( aluminijasto ohišje). Nabavil sem ga v Merkatorju za 9 kSIT.(najbolj poceni kar sem jih dobil).
Preizkušal sem tudi ICE BOX, pa mi ni všeč oblika.
Uporabljam ohišje proizvajalca Canyon. Navadno ohišje, brez hlajenja( aluminijasto ohišje). Nabavil sem ga v Merkatorju za 9 kSIT.(najbolj poceni kar sem jih dobil).
Preizkušal sem tudi ICE BOX, pa mi ni všeč oblika.
Minuteman ma vas rad
@Minuteman
Jaz uporabljam še cenejše ohišje (no name) kupil v Comtron. Stane 6900 sit. Pravi plastičnjak.
Sem imel problem z drugimi ohišji, ker uporabljajo drugi chip za pretvorbo IDE - USB.
Pri njih sem moral poleg avi datotek dodati še en mp3 da je delovalo.
Jaz uporabljam še cenejše ohišje (no name) kupil v Comtron. Stane 6900 sit. Pravi plastičnjak.
Sem imel problem z drugimi ohišji, ker uporabljajo drugi chip za pretvorbo IDE - USB.
Pri njih sem moral poleg avi datotek dodati še en mp3 da je delovalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ELEKTROLJUB ()
Miha76 ::
V navodilih od xorota je pisalo, da mora biti na disku posnet vsaj en mp3 da dela.
Jest brez mp3 nisem probal. Čudi me, da vam je tako hitro prebralo folderje na EXT disku, ker ko sem jaz sprobaval moj 80gb je trajalo skoraj 2 minuti, da je prikazal vsebino diska.
Drugače se pa prodaja še veliko playerjev z usb luknjo (Merkur ma scoata za 12k) Bigbang pa cel home cinema za 29k če se ne motim.
Jest brez mp3 nisem probal. Čudi me, da vam je tako hitro prebralo folderje na EXT disku, ker ko sem jaz sprobaval moj 80gb je trajalo skoraj 2 minuti, da je prikazal vsebino diska.
Drugače se pa prodaja še veliko playerjev z usb luknjo (Merkur ma scoata za 12k) Bigbang pa cel home cinema za 29k če se ne motim.
@Miha76
Če imam na primer 80 filmov na disku.
Imam 80 folderjev v vsakem folderju imam eden ali dva avi. odvisno, če je film na enem ali dveh cedejih, zraven pa še istoimenski podnafis ali dva...
To je to.
Vse filme mi prebere in izpiše v 2 - 4 sekundah.
Če imam na primer 80 filmov na disku.
Imam 80 folderjev v vsakem folderju imam eden ali dva avi. odvisno, če je film na enem ali dveh cedejih, zraven pa še istoimenski podnafis ali dva...
To je to.
Vse filme mi prebere in izpiše v 2 - 4 sekundah.
Yossarian ::
Tisti, ki imate Xoro 2000. Na strani od skupine P.Y.P.S je novi FW za ta player. Glede na njihove FW-je od Yamade, ki so vrhunski, bo ta zagotovo tudi odličen. Na Yamadini strani je marsikdo že kaj doniral za ta FW, tako da če bo tudi Xorov odličen, bodo fantje po mojem veseli za kakšen pirček. Pa še stran: http://pyps.aventurahost.net/content/in...
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Glede delovanja zvočnikov 5.1, ki so direkt s chinchi priklopljeni na
HSD 2100, so rekli na xoro.si, da se bo nov firmware naredil, ker se ne da izklopit downmixa...
ME pa nekaj druzga zanima..
Ko gledam film iz usb diska, in bi rad pohitril predvajanje (2x, 4x, 8x, 20x), lahko dam samo hitrost 2x in 4x, ko pa premaknem na 8x, mi pa nazaj v menu vrže...
A to vsem dela al kako?
HSD 2100, so rekli na xoro.si, da se bo nov firmware naredil, ker se ne da izklopit downmixa...
ME pa nekaj druzga zanima..
Ko gledam film iz usb diska, in bi rad pohitril predvajanje (2x, 4x, 8x, 20x), lahko dam samo hitrost 2x in 4x, ko pa premaknem na 8x, mi pa nazaj v menu vrže...
A to vsem dela al kako?
Lets go to party..
nadzorni ::
l.p.
Hvala -edenpač-
Ampak xoro 2000 verjetno po "notranjosti" ni enak xoro 2100.Ali je?
Hm,bi slo to na xoro 2100?
Hvala -edenpač-
Ampak xoro 2000 verjetno po "notranjosti" ni enak xoro 2100.Ali je?
Hm,bi slo to na xoro 2100?
Toje moje mnenje drugi imejte svojo!
HSD 2000 je čisto druga stvar kot HSD 2100. Drugi čip, vse je drugo...
Ja, saj sem zapisal, za koga velja ta FW. Njim bo verjetno precej pomagal. Jaz bi, tudi če bi imel 2100, kontaktiral z njim. Saj več kot 'ne' ne more rečt.
Včer ga kar nisem mogel več vklopit z daljincem (hsd 2100)!!!
Baterije zamenjal, vse pregledal, pa kar ne dela..
Samo z gumbom na xorotu ga lohk vklopim, daljinc je pa kar crknil...
BEDA!!!!
Baterije zamenjal, vse pregledal, pa kar ne dela..
Samo z gumbom na xorotu ga lohk vklopim, daljinc je pa kar crknil...
BEDA!!!!
Lets go to party..
Nekaj informacij za vse lastnike Xoro 2100:
Ker sem bil v kontaktu s servisem ( IZID ) vam lahko posredujem kar so mi tam povedali.
Xoro 2100 ima popolnoma drugačen cheapset kot Xoro 2000 2100 nima odprte kode, tako da firmware lahko izdela le proizvajalec V tem primeru so to Kitajci, s katerimi imajo dobavitelji velike probleme Že za ta mizerni firmware so imeli veliko problemov da so ga dobili Obljubili so da nekje v roku enega meseca !!!!!!!!!!! pride nov firmware. To pa pomeni samo potrpežljivost za nas uboge lastnike Xoro 2100. Obstajajo pa še drugi problemi. VGA izhod po njihovem mnenju deluje pravilno le pravi refreshrate mora podpirati, to pa je 50Hz ali manj. Zelo prijazno so mi rekli da bo stvar delovala na kakšnem vsaj deset let starem monitorju. V mojem primeru mi na CRT slika trza, LCD pa mi sploh ne prižge. Očitno nimam dovolj starih monitorjev . Kar se tiče hitrega previjanja naprej pa sledeče:
Vsi vemo da obstajajo različni DIVX formati. Se pravi da ene previja normalno enih pač ne. Pri meni osebno zabriše ven cca 5% filmov kar je popolnoma sprejemljivo.
Hkrati izkoriščam to priložnost, da vsem ki so po forumih tako neusmiljeno kritizirali LEGENDE SLOVENSKIH FIRMWAROV - SKUPINO PYPS, naj prenehajo z lajanjem, ker nimajo pojma in naj hodijo v kino gledat filme.
Še kratek povzetek. Xoro 2100 res da ni visoko zmogljiva mašina vendar za svojo ceno ponuja dovolj. Z malo potrpežljivosti bomo dočakali tudi nov firmware in se smejali dnem ko smo toliko pisali o njenih problemih.
Ker sem bil v kontaktu s servisem ( IZID ) vam lahko posredujem kar so mi tam povedali.
Xoro 2100 ima popolnoma drugačen cheapset kot Xoro 2000 2100 nima odprte kode, tako da firmware lahko izdela le proizvajalec V tem primeru so to Kitajci, s katerimi imajo dobavitelji velike probleme Že za ta mizerni firmware so imeli veliko problemov da so ga dobili Obljubili so da nekje v roku enega meseca !!!!!!!!!!! pride nov firmware. To pa pomeni samo potrpežljivost za nas uboge lastnike Xoro 2100. Obstajajo pa še drugi problemi. VGA izhod po njihovem mnenju deluje pravilno le pravi refreshrate mora podpirati, to pa je 50Hz ali manj. Zelo prijazno so mi rekli da bo stvar delovala na kakšnem vsaj deset let starem monitorju. V mojem primeru mi na CRT slika trza, LCD pa mi sploh ne prižge. Očitno nimam dovolj starih monitorjev . Kar se tiče hitrega previjanja naprej pa sledeče:
Vsi vemo da obstajajo različni DIVX formati. Se pravi da ene previja normalno enih pač ne. Pri meni osebno zabriše ven cca 5% filmov kar je popolnoma sprejemljivo.
Hkrati izkoriščam to priložnost, da vsem ki so po forumih tako neusmiljeno kritizirali LEGENDE SLOVENSKIH FIRMWAROV - SKUPINO PYPS, naj prenehajo z lajanjem, ker nimajo pojma in naj hodijo v kino gledat filme.
Še kratek povzetek. Xoro 2100 res da ni visoko zmogljiva mašina vendar za svojo ceno ponuja dovolj. Z malo potrpežljivosti bomo dočakali tudi nov firmware in se smejali dnem ko smo toliko pisali o njenih problemih.
Minuteman ma vas rad
bajo ::
Pozdravljeni,
Tudi lasniki 4000, lahko čakamo kdaj bo fw, ki bo odpravil probleme z podnapisi.
Meni so na Izidu rekli, da sploh ne vedo kdaj bo, ker imajo Kitajčki ogromne probleme.
Seveda se je Izid nasankal s tem modelom, ker so jim verjetno obljubili same dobre stvari
in so ga dali na naše tržišče.
Drugače, da me ne boste narobe razumeli je 4000 krasna in elegantna, sam kaj
če bi gledal kak kitajski ali francoski film, pa mi podnapisov zmanjka ene 40x v filmu, ali jih odreže
pa včasih zamudiš bistvo.
Tako, da nam ne ostane drugega kot čakati, čakati,...
Tudi lasniki 4000, lahko čakamo kdaj bo fw, ki bo odpravil probleme z podnapisi.
Meni so na Izidu rekli, da sploh ne vedo kdaj bo, ker imajo Kitajčki ogromne probleme.
Seveda se je Izid nasankal s tem modelom, ker so jim verjetno obljubili same dobre stvari
in so ga dali na naše tržišče.
Drugače, da me ne boste narobe razumeli je 4000 krasna in elegantna, sam kaj
če bi gledal kak kitajski ali francoski film, pa mi podnapisov zmanjka ene 40x v filmu, ali jih odreže
pa včasih zamudiš bistvo.
Tako, da nam ne ostane drugega kot čakati, čakati,...
trek@s ::
Js bom tudi popi**u s 4000 modelom. Naj raje bi ga uveljavljal kot garancijo, ker pač ne deluje, tako kot bi moral. S tem ne mislim samo teh podnapisov, ampak zaostajanje zvoka, metanje iz filma, ne prikazovanje podnapisov v meniju, tudi če so angleški,... Mislite da bi šlo?
McClane ::
hm..čeprav je sedaj debata bolj okoli novejših modelov imam vseeno vprašanje ki se tiče modela 415. Namreč pri določenih divx filmih ali nadaljevankah mi izpiše opozorilo "Resolution not supported" in vrže nazaj v meni. Se da to kako popraviti ozr. nastaviti?
Xoro je nadgrajen na zadnjo uradno verzijo in drugače z njim ni nobenih problemov..
thanks
Xoro je nadgrajen na zadnjo uradno verzijo in drugače z njim ni nobenih problemov..
thanks
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
McClane, to je zato, ker player (tako kot večina ostalih) podpira resolucijo slike 720 x 576. To odpraviš s programom Virtualdub, kjer zmanjšaš resolucijo slike pod to vrednost.
kramerica ::
Minuteman, kaj pa lahko pričakujemo od prihajajočega fw za xoro 2100?
Kej večje podnapise?
Kej večje podnapise?
@Kramerica
Z IZIDom sem imel kar dolgo debato o vseh nepravilnostih obstoječega firmware-a.
Obljubili so večje podnapise, to, da ne bodo izginjali, odpravili naj bi slovnične in ostale funkcionalne napake. Upam, da to niso bile le prazne obljube, ker sem samo za mobitel plačal več kot je mašina vredna.
Vstrajno pa ponavljajo o problemih s Kitajci in njihovi počasnosti.
Z IZIDom sem imel kar dolgo debato o vseh nepravilnostih obstoječega firmware-a.
Obljubili so večje podnapise, to, da ne bodo izginjali, odpravili naj bi slovnične in ostale funkcionalne napake. Upam, da to niso bile le prazne obljube, ker sem samo za mobitel plačal več kot je mašina vredna.
Vstrajno pa ponavljajo o problemih s Kitajci in njihovi počasnosti.
Minuteman ma vas rad
Vau, z izboljšavo podnapisov bi vsaj po mojem mnenju Xoro 2100 bil eden izmed najboljših predvajalnikov.
Po funkcionalnosti bi bil identičen yamadi z odliko da ima xoro 2100 še dodatni USB ključ priklop.
Po funkcionalnosti bi bil identičen yamadi z odliko da ima xoro 2100 še dodatni USB ključ priklop.
BigBrother ::
kramerica: ahahaha xoro 2100 najboljši, lool! ke si to pobral! ti sploh veš ker čip ma xoro...očitno ne veš! torej neveš tudi da xoro ne bo nikoli dosegel yamade, saj zadnje yamade(6800) kar se funkcionalnosti tiče, kot tudi vizualnega izgleda-ki je subjektiven pri posamezniku. torej ne brbljaj...
Lj men je usen tiste podrobnosti. Jaz nimam velik zahtevnosti od predvajalnika.
Za tako majhno ceno zmore tok koker sem si lahko samo zelel.
Niti enga problema nimam z njim. Vse kar si zelim dela.
Samo podnapisi pa bo pika na i.
Za tako majhno ceno zmore tok koker sem si lahko samo zelel.
Niti enga problema nimam z njim. Vse kar si zelim dela.
Samo podnapisi pa bo pika na i.
BigBrother ::
Sam tko za info. ima yamada 6800 z novim fw od pikija možnost izbire velikosti podnapisa, njegovo pozicijo po x,y osi, 4 različne fonte, različne barve fontov, obrobe in podlage....še bi lahko našteval....xoro tega nima in ne bo mogel imet. tko da so tvoje trditve o tem, da je oziroma bo xoro 2100 najboljši na tržišcu, popolnoma zgrešene. Tu vodi yamada 6800 na celi črti, kar se tiče poceni predvajalnikov. Imel sem že sam xorote 315, 415, in tudi 2100, vendar se do zdaj bil nad njimi razočaran! No nekako najboljši med tremi je bil 415. Tko da ti iz izkušen lahko trdim da je yamada(6800) dosti boljša, seveda samo ob podpori neuradnega fw-ja. the end
destiny ::
@ELEKTROLJUB
yamada 6800 & USB ne spljoh!!!
Sicer pa kakor jest vem predvajalniki na mtk čipu nimajo usb vhoda, je pa zato firmware open source, tako da so ponavadi ti plajerji bolj okolju prijazni kot pa tisti, ki imajo sicer več možnosti priklopa...
yamada 6800 & USB ne spljoh!!!
Sicer pa kakor jest vem predvajalniki na mtk čipu nimajo usb vhoda, je pa zato firmware open source, tako da so ponavadi ti plajerji bolj okolju prijazni kot pa tisti, ki imajo sicer več možnosti priklopa...
lepi joker ::
danes nabavil xoro-ja 2100 in ga firmwaral,,vse dela lepo -čžš tudi,,,samo podnapisi so še vedno nekam mali..ali je že kaj novega glede velikosti podnapisov?
l.p. atamama
bbf ::
men se pa zdi, da je tisti dvd player, ki ga prineseš dam in uštekaš in dela, bolšji od unega, ki ga moraš neki flešat pa neke popravke gor dajat, da pol vsaj kj zgleda. al pa se motim?
Kater low budget dvd player pa je tak, da ga domov prineseš, vklopiš in vse dela tako kot mora?
Muzo ::
motiš se.
kakšni custom firmware-i ponujajo bistveno več od originalnih, čeprav lahko na originalnem vse normalno dela.
kakšni custom firmware-i ponujajo bistveno več od originalnih, čeprav lahko na originalnem vse normalno dela.
kaj ,,,a je že kaki novi fw za xoroja 2100 za večje podnapise,,zanima me tudi ali lahko izdelek vrnem nazaj v trgovino (Merkur) in dobim vračilo denarja ali moram kaj drugo vzeti za tisto vsoto
l.p. atamama
Povej kater model predvajalnika je tak, da ga takoj kupim...
@Elektroljub
ja samo velikost podnapisov me jezi,drugače pa sem z predvajalnikom zadovoljen,,sem tudi emajl-liral zastopnika izid.net in so mi povedali da delajo na tem da bi se velikost čimprej porihtala
ja samo velikost podnapisov me jezi,drugače pa sem z predvajalnikom zadovoljen,,sem tudi emajl-liral zastopnika izid.net in so mi povedali da delajo na tem da bi se velikost čimprej porihtala
l.p. atamama
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24943 (9557) | bizi72 |
» | Zunanji HDD DIVX predvajalnikOddelek: Zvok in slika | 1550 (1376) | Alec999 |
⊘ | Kateri dvd, dvix player kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1624 (1405) | Stepni Volk |
⊘ | Kateri DVD/Divx predvajalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2282 (2022) | Stepni Volk |
» | Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?Oddelek: Kaj kupiti | 2605 (2167) | Yossarian |