» »

[divXvid] Xoro predvajalniki

[divXvid] Xoro predvajalniki

««
29 / 42
»»

Drejcula ::

hvala vsem za nasvete in pomoč bom poskusil

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Drejcula ()

rosmark1 ::

ali se da na Xoro 2100 gledat film preko USB ključa, men bere samo slike in mp3

kramerica ::

Na 2100 sem priklopil zunanji hard disk in je film delal.
Na usb ne morem posneti ravno filma tako da tega nisem uspel probati. Slike in glasbo pa vrti normalno. Predvidevam da ce bi imel film gor lahko bi tudi tega predvajal.

ELEKTROLJUB ::

Meni delajo filmi iz USB ključa.
Sicer ga imam samo 256M, ampak sem dal dve krajši divx risanki gor in sta obe delali.
Sedaj moram še poizkusiti če bo delalo iz prenosnega trdega diska z USB vmesnikom.
Poročam....
LED svetloba je prihodnost...

Tri dni imam še v dobrem predvajalnik Xoro HDS 2100. Zanima pa me tole. Ali ima še kdo probleme z predvajanjem NTSC diskov? Imam kopije filmov: Se7en NTSC - GT, In her Shoes NTSC -GT, Star Wars Complete Collection - FB.
Ko jih vstavim v predvajalnik se mi namesto da bi DVD zagnal, se zažene Setup MENU in hoče da vpišem Password. Vpisujem 0000, hoče spet, ponovim, hoče spet in v tretje gre naprej ni deluje vse dokler VOB se ne zamenja in spet hoče password, vtipkujem 0000 dokler ne prime.
V menuju, ko bi moral dati Play movie pa predvajalnik štekne, hoče še kodo a je ne morem vpisat ker noben gumb ne prime, tako ne na daljincu kot ne na predvajalniku. zato torej moram ga ugasniti zadaj na 0 in spet nazaj na 1.

Lepo bi prosil, če ima kdo NTSC dvd, ali še bolje kako kopijo filma ki sem jih jaz zgoraj našteval in proba če od njega tudi hoče passworde.
Moram vedeti, je to problem samo tega mojega predvajalnika ali vseh Xoro 2100. Da imam še 3 dni časa da ga zamenjam za drugega.
Upam da je to problem samo mojega.

Je pa odklenjen na 0, torej region free. In nimam nobenih starševskih kod, tako je že od samega začetka ko sem ga prvič prižgal.
Z PAL dvdji, pa nimam problemov

Hvala

andrejkorl ::

Mene pa sam zanima ce predvajalnik xoro hsd 415 bere podnapise srt in ce jih, zakaj jih meni ne?!

Jan987 ::

ja moras imeti enkao poimenovane ko tfilm če jih pa nimaš potem pa moraš pritisniti preden zaženeš pilm tipkov podnapisi (seveda moraš biti postavljen na podnapis)

andrejkorl ::

Ja dela zdej! Nisem vedu da jih moras ze prej klikent.TNX!

Bakfark ::

PROBLEM - POČASNA PEKA!!!

Do zdaj se mi to ni dogajalo. Upam da mi bo kdo lahko pomagal, sicer sem že napisal na "pomoč in nasveti" pa dvomom da bo kak odgovor.

Do zdaj sem pekel na Verbatimove 16X DVD-je s hitrostjo 12X in mi je 4200 MB datotek zapeklo v cca. 10 minutah zdaj pa za isto stvar porabi cele pol ure. Mogoče kakšnem nasvet za kaj gre???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bakfark ()

krho ::

Ja instaliral si kakšnega od špilov, ki uporabljajo Starforce 3 zaščito
ali pa tvoj DVD deluje v PIO načinu.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

No preizkusil tudi XORO 2100 na zunaji trdi disk 40G vin dela brez problema.

Aja, pozabil sem še povedati da ima to za posledico probleme pri predvajanju na Xoro-tu, ki se kaže v trenutnih zamrznitvah ali manjšemu preskoku slike po zamrznitvi.

Krho, poglej sem preveril Secondary IDE chanell in je pri Device 0 Transfer Mode nastavljen na DMA if available medtem ko je Current Transfer Mode nastavljen PIO Mode. Vem da se mora PIO spremeniti v DMA ampak se to ne zgodi. Kakšen predlog???

krho ::

Ja zbriši Secondary IDE chanell in ponovno zaženi računalnik.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Krho hvala lepa problem odpravljen ;)

Morda kdo ve kateri chipset ima XORO 2100?

rikta33 ::

ELEKTROLJUB!
lej. zadnjič se pohvalim, kao dela xoro po tisti blokadi....kje pa? zašteko ponovno. nič. zdaj sem ga nesel v trgovino, kjer sem ga nabavil in čakam kaj se bo zgodilo....a tebi so dali novega ali si dobil svojega nazaj?:(

@rikta33
Jaz sem čist popi.... in nesel 415_tko nazaj kjer sem jo kupil.
Od tam so me poslali na servis, kjer sem tudi čisto popi....
Po pregovarjanjih so mi napisali dobropis za trgovino kjer sem ga kupil.
Namesto 415_tke sem kupil XORO 2100 in še 2000 sit mi je ostalo.
Zaenkrat mi dela dobro, pa še filme iz zunanjega diska preko USB lahko gledam.
Še to: 2100 se nič ne greje v primerjavi z 415.

ombre ::

Prišel je nov firmware za Xoro 2100. Narode navali. :D
OmbreMan - Galaxy of knowledge

RokDaKirba ::

Kako se obnese novi FW? Je že kdo sprobal? A se da premikati podnapise gor in dol?
I Tie A Rope Around My Penis And Jump From A Tree! Don't You Wanna Grow Up To Be Just Like Me?

Xoro HSD 2100 temelji na sunplus procesorju, tako da je podnapise nemogoče premikati po zaslonu kot npr. pri starih yamadah in yakumotih... Sem sprobal - ni razlike pri podnapisih, razen da podpira slovenske znake in da ima poslovenjen OSD.

trek@s ::

Jaz pa še vedno čakam novi firmware za xoro 4000..... :\ :\ :\

Se da prek USB ključa tut updejtat firmware za hsd 2100?

d3k0 ::

Zivjo, jest pa na Xoro HSD 4000 nimam slike pa ne obcasno ne zvoka, a se ga da tako nadgradit, mogoce je tezava v tem?

lp
!.....Happy new 2005.....!

rosmark1 ::

Za Xoro 2100 sem naložil nov Firmware, zadeva deluje, slovenski menu, šumniki delujejo, samo velikost podnapisov je ostala enaka (premajhna) in barva je še vedno čudna rumeno bela. Ali je pri kaki drugi verziji Xorov s podnapisi drugače? Tolk za enkrat
Firmware za xoro 2100 je na: http://www.xoro.si/Firmware/hsd2100.rar

Serijsko je na Xoro-tu premajhna in čudno rumena pisava, tut sam sem upal da se bo z prihajajočim FW to kaj izboljšalo a vseeno nič.
Morm rečt da me je bolj motilo premajhnost pisave kot šumniki v katerem jeziku je Menu mi je pa tudi vseeno.

guat ::

Ravnokar sem ves navdušen prinesel domov 4000-ko in jo priklopil na TV. Vklopim in ...... slika na tv-ju utripa skače levo, desno, gor, dol... se scroola okli svoje osi kot da je namotana okoli stebra, zamaknjena.. Ne morem verjet. Povezano imam preko scarta ker drugih vhodov tv nima. Tv je star kako leto, firma United. Pozna kdo problem oz ima že kdo kako zdravilo?

Guat

Kabl probi do konca porint v tv, mogoče ti pa Scart kabl na pol ven visi. Namreč sem mel neko podobno težavo ko je slika skakala gor in dol in menjala barve, pa sem samo do Tv-ja stopil pa kabl bolj notr porinil pa je hitro se izostril.
Malce dvomljivo bi bilo nov predvajalnik priklopit pa je že polno napak.

Čene pa še probi z drugim Scart kablom.

P.s- pozabil si omenit, če ti slika skače ko gledate TV program ali ko gledaš ti divx/dvd

Zgodovina sprememb…

GUMB I/P odpravi mnoge težave...

Hm, bom probal takoj ko pridem domov, čeprav sem se kasneje še bolj zapletel... Sem poslal mail tudi proizvajalcu in so mi napisali naj pritisnem IP gumb. To sem naredil in slika je izginila oz je črna in zdej sploh nič ne vidim. Sem šel gledat v navodila in piše da je treba pol pritiskat IP gumb večkrat, dokler slika ne pride nazaj. Ampak meni se ne zgodi nič. Jao... . Tv dela normalno, prej sem gledal filme prek pcja (tv out -> scart) - vse ok. Slika se je scroolala in utripala samo če preklopim na av, torej na dvd player. Scart kabel je pa originalen od xorota. No zdej moram rešit najprej problem z IP gumbom, da dobim skrulajočo se sliko nazaj, pol pa še to nekako zrihtat... ma kdo kako idejo še za IP gumb?
Guat

nadzorni ::

l.p.

XORO 2100

Ker se podnapisi niso skoraj nic spremenili,le slovenščino podpirajo,so pa premajhni in rumeni,sprasujem ali obstaja tukaj na forumu kaksen guru ,ki bi to znal spremeniti v tisti .bin datoteki?

ajd

p.s.-upam ,da se najde kdo,če ne je v p***i vse skupaj ;)
Toje moje mnenje drugi imejte svojo!

XORO 2100

Preizkusil tudi priklop in predvajanje filmov iz zunanjega trdega diska preko USB vhoda na Xoro 2100.
Imam WD disk 80GB v prenosnem ohišju z USB vmesnikom sforatiranega na FAT32.
Na njega sem posnel kakih 60 divx filmov.
Vsak film je v svoji mapi z istoimenskimi podnapisi.
Ko vtaknem Usb v XSORO 2100 počakam približno 2 sekundi in že se mi prikaže spisek vseh map z filmi.
Skratka dela odlično.
Na disk ni potrebno dajati nobenih MP3_jev, da bi zaznal avi-je.
Prosim še za vaše izkušnje

Ok, sem ugotovil da z xorotom ni nič narobe... priklopil sem ga na drug tv in dela ok. Problem sem lociral na TV output. Namreč med vsemi 4 opcijami (s-video, rgb, YUV, YPbPr)ki se jih da v meniju (video output) nastavit mi daje sliko (čeprav skrulajočo) le rgb. Zato tudi nisem imel slike ko sem pritisnil IP gumb, ta namreč preklaplja med YUV in YPbPr, od katerih noben ne daje slike mojemu tvju. To sem seveda ugotovil tako da sem hodil h sosedu nastavit in potem nazaj na moj tv probat. OK, prišel sem do tega, da mi od vseh tv output opcij da sliko le RGB pa še ta skače oz se skrula. Na sosedovem tv pa vse deluje normalno, edino s-video se skrula. A mi zna prosim kdo od tu naprej pomagat kaj se da naredit, mogoče na tv kaj nastavit... ker drugače ne vidim druge opcije kot da zamenjam tv!!!
Hvala
guat

Davor281 ::

V trgovini si sposodi S-video na SCART kabel ali RCA na SCART kabel, potem pa na Xoro-tu izberi S-video . Mogoče bo pomagalo.

ENjoY,

Davor.

mato71 ::

XORO 2100

Vse deluje kot bi moralo, razen.... pri večini filmov mi tam nekje po 50 minuti zmanjka podnapisov? Se še komu to dogaja?

Davor281, sem probal. Imam kabel svideo -> scart in imam rca -> scart adapter, nastavil na tvoutput s-video in sploh ni slike, ne na eni in ne na drugi varianti. Dobil sem še nek nasvet, da se lahko dvd player in tv tepeta in da je bil problem podoben mojemu rešen tako da je pri scartu porezal 4 žice mislim da 7, 11, 15 in 16. No, tudi to sem probal, pa nič. Se mi zdi da sem celo kabel uničil ke mi zdaj ne pokaže niti skrulajoče trapezaste slike več. Help plizzzzz, al sploh ni več smiselno prosit za help?
guat

NicholasMora ::

@Minuteman in vsi ostali, ki imate Xoro 2100

Xorota mam prikolopljena prek VGA izhoda na LCD monitor in mi slika non-stop blinka, kar izgine, pa se spet pojavi. Pri enih filmih (DivX in DVD) recimo skoraj nič, pri drugih pa toliko, da ne moreš normalno gledati zadeve.

Poizkusil sem že z milijon različnimi nastavitvami playerja pa nič (I/O tipka je že čist znucana :)) )

Ma kdo mogoče kako rešitev oz. je mel podoben problem pa ga je uspel rešiti?

Aja, Xoro mora biti nujno priklopljen prek VGA izhoda, ker nimam TVja in sem Xorota kupil prav zaradi VGA izhoda, da ga lahko priklopim na svoj LCD monitor.

Hvala že vnaprej.

matjazr ::

Pozdravljeni!

Oče ima Xoro 310 in danes sem mu nesel dva filma na DVDju. Oba filma mu prikazuje brez zvoka. Filma sta v xvid formatu, zvok ima en v mp3, drugi pa v ac3. Na mojem playerju (Yamada 6800) delata oba filma b.p., prav tako na računalniku.
Bi pomagal novejši firmware? Je treba na audio nastavitvah kaj posebnega izbrat? Ali pa mogoče Scart kabel?
On ima namreč player s TV povezan s tistimi tremi cinch kabli.
CDje z glasbo mu normalno predvaja.

Hvala!
Matjaž

Horuk ::

matjaž:

Če ima 310-ka tudi I/P tipko, probaj to.

Bugs Bunny ::

Meni je isto naredlo - zaštekalo in sem ga moral izlkopiti z glavnim stikalom na zadnji strani.
vidko

WD800 ::

Sem lastnik Xoro415 in moram reč, da sem zelo zadovoljen. Že kako leto nazaj sem ga nadgradil z krotovim fw in vse dela OK. Sedaj pa sem pred nakupom še enega predvajalnika. Ko prebiram te forume res ne vem kaj se odločit. Nekako sem med tem da kupim XORO 2100 al pa Yamadico 6800. Če ma kdo izkušje z enim in drugim, naj mi prosim pove kaj je boljše. Pa še to. Ali obstaja možnost, da se bo za Xorota v kratkem rešilo velikost podnapisov. To je namreč edina stvar ki me zadržuje od nakupa.
Never Mind the bollocks

Alec999 ::

WD800 >> probaj še moj firmware za Xoro 415 če želiš večje podnapise. Drugače ti pa odsvetujem XORO 2100 kolikor berem, raje kupi Yamado 6800.

Rešil sem problem...
Zamenjal sem tv. Ampak zakaj bi bil problem s tem xorotom 4000 tko enostavno rešljiv? Neee..., Jeb** me mora dalje. Med tem ko gledam divx mi zatrokira, ustavi, in vrže v meni z vsebino dvdja. Začet moram film od začetka in ff do točke kjer sem ostal, in to tudi po 10x na film. Filme z istih dvdjev sem preko pcja gledal normalno... Ve kdo v čem je fora?
lp,Guat

damjan11 ::

WD800
Sem lastnik in zorota in yamade iz iskušenj ti pravim kupi yamado

divx man ::

Moj prijatelj ima prenosni divx predvajalnik xoro hsd 706. Zanima me če ga lahko nadgradi z katerim od FW-jev, ki so za druge xoro predvajalnike, ker za tega nisem našel na netu nobenega FW-ja. Sam imam drugače yamado tako da so mi xoro predvajalniki španska vas!!!

LP

@damjan11
Sem lastnik in zorota in yamade iz iskušenj ti pravim kupi yamado

Lahko še malo argumentiraš.

Kgf ::

Zdravo

Ker je tema prevelika za ucinkovito iskanje in ker se ravno pogovarjate o problemih z xoro-ti naj dodam vprasanje.

Problem imam z HSD 415. Video se iz chincha ne prenese na TV, iz S-video se prenese le zelo slabo (ravno toliko da vidim za kaj se gre), zvok pa se prenese ok.

Ima kdo podobne izkusnje? Ali je mozno da ni crknil video output? (btw na TV dela video input ok)

Ce bom menjal me tudi zanima katerega v tem rangu naj izberem? Xoro, yamado,...

hvala in lp

p.S Naj kdo hitro odgovori prosim, ker je moja zarocenka na mene jezna !! :(

Zufer ::

Pisal sem na Izid (info@izid.net) glede 4000 in so mi v odgovor takoj poslali zelo prijazen mail. Vidi se, da se sekirajo in trudijo. Morda bi pomagalo, da jim v čimvečjem številu pomagamo z opisom težav, na katere smo naleteli.

"Vemo, da HSD 4000 potrebuje nov, boljši firmware. Problem je v tem, da ga ne razvijamo mi, ker nam tega ne dopušča njegov čipset. Naš dobavitelj, MAS elektronik nam zatrjuje, da se njihovi razvijalci maksimalno trudijo, da bi odpravili napake pri obstoječem firmware-u. Ampak očitno je stvar tako kompleksna, da jim to ne rata. Pogajamo se, da bi nam omogočili dostop do odprte kode tega firmware-a in nam osvetlili arhitekturo tega čipa, ki je vgrajen v predvajalniku. Tako bi omogočili razvoj firmware-a tudi drugim, slovenskim razvijalcem. Upamo, da se bo to tudi zgodilo, saj resnici na ljubo že malo obupujemo nad njihovo nadgradnjo.

Naprošam vas, da nam točne opise težav, ki jih opažate z obstoječim firmware-om pošljete na mail."

Baje da 4000ka ne podpira dobro xvid-ov, a še komu trokira med predvajanjem? meni se vsake tolko zatika in sem in tja me zabriše nazaj na menu, kar prekine film. Pol morm prevrtavat kot debil tja kjer sem ostal. Se še komu to dogaja?

trek@s ::

@Zufer

Daj jim link do te teme!!! 8-O

Evo, s 4000ko mam težave pri DivX 3.11 in pri nekaterih xvid... trokira in meče ven...ne mislim več dolgo čakat na nov fw, kupil bom yamado in jo apgrejdal z unim MTZ fw-jem, kolega pravi da nima niti enega najmanjšega problema pa tok nastavitev ta neuradni fw omogoča, da pravi da je skor tko kot da bi z BS playerjem delal...
««
29 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724943 (9557) bizi72
»

Zunanji HDD DIVX predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
51550 (1376) Alec999

Kateri dvd, dvix player kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
121624 (1405) Stepni Volk

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

142282 (2022) Stepni Volk
»

Kateri Divx predvajalnik kupiti svojim staršem?

152605 (2167) Yossarian

Več podobnih tem