» »

Nič več policijskega alkotesta, TODA ...

1
2
»

BSD-jas ::

Takole je v verjetno v večini ameriških držav: če te "modreci" zalotijo z maligani, moraš poleg visoke kazni plačati še prevoz in "bivanje" v prostorih za iztreznitev, prevoz avtomobila do tja (da se lahko po treznjenju odpelješ), udeležiti se moraš seminarja o alkoholizmu in še opraviti določeno število ur "družbeno koristnega dela" (podobne stvari, kot so jih pri nas počeli "civilni" "soldati"). Nekje (mislim da v Kaliforniji, ampak ne jamčim) pa moraš, če te ddobijo večkrat, tudi vgraditi napravo, podobno tejle.

Jeebs ::

Pa glede na to da boš verjetno pihal v alkotest, verjetno zrak okoli tebe ne more vplivat na tvojo sapo...

Ehm... Kaj po tvoji logiki bo voznik potem vsake toliko časa prebil z obrazom na armaturi namesto da bi gledal na cesto?

No kakorkoli že, glupost od amerikanarjev spet. Zavedam se nevarnosti pijancev, ampak tole je pa kompletno zgrešeno. Ampak najbolj je pa bosa tista... Če bi naprava sredi vožnje opazla, da si pijan prižge... ROFLLOL!:D Glih nasprotni učinek, avto ti lepo spremeni v rešilca.:D Pa se ti lepo umaknejo, ti pa pritisneš gas do konca.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

poweroff ::

geniuus - če si pijan kot krava, najbrž še kompresorja ne boš mogel vključiti... :D

BSD-jas ::

Pa še ena bolj glupa pripomba :D. Kar predstavljajte si, da vam avto zaradi nespretnega speljevanja "crkne" nekje v križišču, pa morate pol čakati pol minute (in delati vrsto za sabo), preden ga lahko sploh vžgete... Aja, tam čez lužo imajo itaq samo avtomatiko, ampak kaj če čakaš pred progo in ne moreš ravno uganiti, da bo blazno dolg tovorni vlak (potniški promet je itaq bolj v ku***) čez 30 sekund končno odcijazil....

keber ::

Ne samo 30 sekund. To je, da se naprava štarta, potem moraš še pihat (cca 15-20 sekund) in počakat še kako minuto na izide testa.

In potem si predstavljate kolono vozil iz Planice, k bi vse crknilo :D :D

viper ::

je blesava ideja, ampak alkohol za volanom je resen problem.

moj predlog: ce napihas vec kot 0.5 -> 1 leto odvzem vozniske, ce napihas vec kot 1.0 -> 3 leta odvzem vozniske, ce napihas vec kot 1.5 -> 6 let odvzem vozniske, ce napihas vec kot 2.0 -> trajni odvzem vozniske. Za poklicne voznike samo prestavis vse skup za 0.5 promila dol, se pravi da izgubi voznisko trajno ce napiha vec kot 1.5 promila.
Povzrocitev prometne nesrece z materialno skodo in napih vec kot 0.5 promila -> 5 let brez vozniske, prometna s telesnimi poskodbami ali smrtjo -> papa vozniska.
Voznja brez veljavnega vozniskega dovoljenja (ce si ga zgubu zarad alkohola) -> kazen ... ene 500.000 plus podaljsanje prepovedi voznje za 100%. Ob vsaki ponovitvi se kazen poveca za 100%. Ce mas pa trajno prepoved, pa minimalna kazen 2.000.000, ob ponovitvi pa spet za 100% vecje. Zdej pa vozi in pij, ce si upas.
I've got spinning wheels, baby! Heck let's do this!

aky ::

Super ja. Na avtocesti (ali obvoznici med rush hour) pri 150 pihaš, ne prime, system shutdown, ti pa na sredi odcepa ali bog ne daj na križišču.

antonija ::

Naprava je preneumno narjena da bi lahk delala. Dobrih starih metod bi se mogl posluzevat pa bi blo kuj lazje. Pa ne sam takih ki ti vzamejo velik dnarja, ampak take ki ti vzemejo ogromno casa. Itak da bi kazni za voznjo pod vplivom alkohola in drog mogkle bit med najvisjimi, ampak mogl bi te tud direkt iz avta zvlect in pelat na iztreznitev, pa ni vazn kam se ti mudi. Pa povrh vsega bi mogu placat za cist vsako malenkost ki je s tem povezana. Se ure polcaju ko te je najdu da si pjan. Pol pa se po amerisko tecajo za AA in javna dela in tko naprej... To bi kr pomagal. Ce zarad tega ker si enkrat pjan vozu zgubis recimo 500.000SIT in pa se recimo dva tedna (kar se men zdi mal, ampak vseen) ne mors normaln na siht hodit zarad javnih del in AAja, pol ze nekak premislis.

Skratka, ce vozis pijan bi ti mogl vsaj za ksn mesec tko zagrenit zivljenje da bi meu dost cajta premislevat zakaj je to prepovedan.

P.S.: Ce ti pa se po tistem mescu nebi blo jasn, bi te pa mogl poslat namest lutke na teste avtov za varnost...>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

SXR ::

Stvar bo zgledala približno takole: Z eno roko držiš volan, drugo imaš za menjalnik, eno nogo imaš na sklopki, drugo na plinu, zraven se pogovarjaš po telefonu, šaltaš autoradio, šlataš ženo, ješ hamburger in po vsem tem moraš ZARADI VARNOSTI še pihat v armaturno ploščo. :)) :)) :)) Heeeheee, varnost na prvem mestu...

Tomaz27 ::

Ameriski idiotizem pac. Najlazje stvar resis z resnicno visokimi kaznimi. Ni treba nic meje nizat na 0,2 al pa 0,0 itd. Nad 0,5 in do nevem 0,8 200.000 sit, nad 0,8 do 1,2 4 mio sit nad 1,2 pa 20 mio sit. Pol me pa zanima kdo bo se pijan vozo. Ko te bojo prvic ustavli pa bos placal 200.000 verjetno ne bos nikoli vec vozil pijan. Ne pa kr neko pihanje v avtu haha mislim bolano. 100 nacinov to pretentat, vzet neko blazino polek,unicit napravo itd. Ce delajo detektorje radarjev na 2 km da ti pisak pol bojo tui to shackali slej ko prej ne. Bolj pa niso mogli zakomplicitrat, naslednja bo taka da se bos na infuzijo priklopo ki ti bo celi cas voznje kri jemala in ugotavljala vsebnosti. Pol je pa se problem drog ne. A pijan ne smes vozit lahko pa posnifas 4 kile koke in pozres 120 x-ov pa se vsedes, pihnes v napravo ki rece ok you can drive in se zaletis v prvega ki pride mimo. Sej nisi pijan. Zadet pac who cares. Daj no ideja tak butasta kot bush in njegov mars valda.

Sej ce nebo uspela bojo pa kako vojno napovedali drzavi ki ima nafto spet. V imenu pravice in miru seveda.Tiste brez bogastva in njihovi rezimi pa jih ne zanimajo. Sure
Pa da nebo kdo bushu pisal kakega maila pijan slucajno, ceprav ga ne bo prebral dobis pri nas za to 4 mesece zapora oz 2 leti pogojno. Po novem bomo se v maile pihali da bush ne bo dobival maile od pijanih slovencev. Kriza res.

darkolord ::

Eh _če_ bo to kdaj res, bojo še pred izidom tega na voljo "patchi" :D
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napihal sem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25429038 (5904) Kvinta
»

Problem prodaje alkohola. Kako ga omejiti. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1108384 (6339) T0RN4D0
»

Avtomatski alkotest v avtomobilu (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
715063 (4228) BigWhale
»

Nič več policijskega alkotesta, TODA ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
607042 (5592) para!
»

DNK računalniki se bližajo

Oddelek: Novice / Igre
102722 (2722) undefined

Več podobnih tem