» »

MySQL tudi v gručah

MySQL tudi v gručah

Monitor - Eden najbolj znanih izdelovalcev odprtokodnih rešitev za zbirke podatkov, švedski MySQL AB, je na svoji uporabniški konferenci v Orlandu napovedal, da bodo njegovi podatkovni strežniki kmalu sposobni tudi delovanja v gručah, s čimer naj bi se zanesljivost povečala na 99,999% na letni ravni. To naj bi se zgodilo že v letošnjem tretjem četrtletju, hkrati z izidom 5. različice podatkovne zbirke, ki bo glede na četrto ponujala grafični vmesnik za upravljanje in podporo za hranjene procedure. Proti koncu leta pa lahko pričakujemo, da bodo podporo za gruče priredili tudi podatkovnim strežnikom različic 4.x.

Tako kot ostali MySQLovi izdelki bo tudi MySQL Cluster na voljo pod dvojno licenco. Za odprtokodne projekte bo veljalo dovoljenje GPL, če vam to iz kakršnegakoli razloga ne ustreza, pa se lahko (kajpada ob primernem kupčku zelencev) dogovorite tudi za drugačne pogoje.

Novičko v Monitorju najdete tule, MySQLova novička se nahaja tu, dolpoteg predogledne različice bo najverjetneje na voljo od tu, brezplačen "whitepaper" pa lahko naročite tukaj. (resnici na ljubo niso ravno najhitrejši, jaz namreč svojega čakam že več kot pol ure [:D] )

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sun Microsystems prevzema MySQL AB

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
305821 (3916) Bistri007
»

mysql na windows

Oddelek: Izdelava spletišč
101376 (1292) Ziga Dolhar
»

mysql in uporabniki

Oddelek: Programska oprema
6974 (907) DKennedys
»

MySQL in Visual Basic

Oddelek: Programiranje
111757 (1559) krho
»

mysql vprasanje

Oddelek: Programiranje
111185 (1074) sifu

Več podobnih tem