» »

Poročilo "od znotraj"

Poročilo "od znotraj"

Tweak3D - Ker moj pisunski sodelavec kljub včerajšnjim napovedim še vedno ni objavil nič, bom moral jaz delati malo močneje... Kar pa ob spodnji novoci sploh ni tako hudo.
Tuan iz Tweak3d.net je bil povabljen na IDF (Intel Develpoer Forum) in ga je, kot bi vsak normalen človek, ki ima vsaj eno možgansko celico, obiskal. Danes pa je podal poročilo o predstavljenih izdelkih na IDF-ju v dveh delih. To je prvi del poročila o tem, nad čem se bomo slinili v prihodnjih mesecih...
  • InfiniBand: je vodilo, ki naj bi zamenjalo PCI. Je sicer zelo podobno AMD-jevi Hyper Transport tehnologiji, ampak Intelovo delo. Gre za vodilo, ki lahko prenaša velik bandwith. Tudi do 8GB/s bo šlo.
  • Itanium: Intel je predstavil ta 64-bitni procesor v testu realno-časovnega računanja posledic potresa. Za delo sta bila uporabljena dva Itanium procesorja v sinhroničnem delovanju. Pokazali pa so tudi, kako delujejo WinXP 64bitna verzija. Razlika med to in 32bitno je la v par spremembah v kernelu in driverjih.
  • EFI tehnologija: bo naslednjica BIOS-a. Na njej dela veliko podjetij in zato tudi obeta veliko. Njene prednosti pred CMOS BIOS-i so hitrost delovanja in možnost, da se ob vklopu priključimo kar v GUI.
  • 3GIO (3rd Generation IO): je zelo podobna InfiniBand-u, le da obstaja samo na papirju...
  • 3.5GHz: ja, Intel je uspel pokazati 3.5GHz stabilnega delovanja v številnih aplikacijah. Tudi v Q3A!
  • NVIDIA Quadro DCC: Nvidia je tudi prišla... in pokazala to krafično kartico. Za demo so uporabili Final Fantasy risani film, renderiran v realnem času. In kot pravi Tuan Aki zgleda bolj akijevsko kot kdajkoli prej. Eden izmed uslužbencev Nvidie je neuradno povedal, da so resnično uporabili FF z enakim številom poligonov in vse, le da je bil FF malo optimiziran za Quadro.
  • ATI Radeon 7500 Mobility: ja, tudi ATI je prišel. V 3DMarku2001 so prikazali zmogljivosti tega čipa, ki so res impresivne. Demo Nature je prikazal brez problema... ATI Radeon 7500 Mobility bo kar dobra konkurenca Nvidiinemu GeForce2 GO.
  • High-end motherboards: Tyan se je šopiril s svojimi štiri procesorskimi Foster (novo Xeon jedro) matičnimi ploščami...
  • Intel na DDR-ju: pokazali so i845, ki deluje na SDRAM-u in napovedali i870, ki bo deloval na DDR pomnilniku. Obe čipovji sta za P4 procesorje, seveda.
  • Pomnilniške tehnologije: Rambus je pokazal RDRAM delujoč pri 1GHz in napovedal znižanje cen temu dragemu pomnilniku. Videli so lahko tudi DDR druge generacija, ki po besedah Tuan-a obeta veliko.

3 komentarji

Matri[X] ::

TYAN JE RES NAJBOLJŠI! :D:D:D:D:D:D

Ziga Dolhar ::

Če Pisuni ne pišejo novic, pol objavte vsaj 'externe', hudiča! :]


Radiant ::

Te lahko popravim:
Radeon mobility 7500 bo totalno pohodu geforca 2 GO
(ce mi ne verjames poglej benchmarke!!!!!)
www.rage3d.com tam najdes vse linke! hitrejsi je v povprecuj za samo 102%>:D>:D>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nvidia opušča podporo 3D Visionu, kupuje Mellanox za 6,9 milijarde dolarjev

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
126369 (5071) filip007
»

Nova lestvica superračunalnikov kaže kitajski vzpon

Oddelek: Novice / Procesorji
175189 (3637) zee
»

AMD predstavil svoji prvi strežniški procesor na ARM

Oddelek: Novice / Procesorji
4812288 (9059) Šolar
»

Kateri Notebook

Oddelek: Kaj kupiti
61081 (904) govno
»

Štiri giga? Prebito...

Oddelek: Novice / Procesorji
52021 (2021) Ram_z

Več podobnih tem