» »

Okrogli ide kabli

Okrogli ide kabli

Luka Percic ::

Se opravičujem če ste to že kje omenili. Torej: rad bi naredil okrogle ide kable. Problem je ta: ti kabli so ata66. Če jaz prav razumem so tukaj žice podvojene torej 132 žic (tako kot pri prof hi-fi sistmih-podvojene činče). Torej jaz vzamem ta kabel, razdelim kabel na 66 delov (po dve žici skup) ter to stisnem vkup, s tem da še prej stvar tako izoliram da se pari z drugim parom ne dotikajo. Bi bilo tako v redu (beri: bo prišlo do motenj?). Se opravičujemn ker je tako napisano, samo bolje mi ne rata. 8-)

Kaiser ::

Hm, ce bos hotel potem se vsak par posebej izolirat bos imel precej dela in zadeva bo postala zelooo glomazna... Poizkusi pa potem izmeri prenose pa bos videl. Kable se vedno lahko nove kupis.

KuhaR ::

Žic je le 80 (enkrat več kot navaden IDE kabel) in ne 132 (ATA-66 je le standard prenosa in ne število žic). Zaradi večjega prenosa so dodali med dvema signalnima še eno prazno žico. Po mojem pa ne bi smelo priti do večjih težav samo pazi da kakšne žičke ne poškoduješ (so zelo tanke).

Luka Percic ::

thnx aja se mi ni dalo žic štet (hvala ker si jih ti)

alien-w ::

motenj ne bi smelo biti, tako da ti ni treba dajat vsake posebej se v izolir trak. Pa reje dej po pet ali po štiri đičke skupaj ne po dve!

Luka Percic ::

Če jih bom (to ¨štimam¨ za en projekt v prihodnosti), jih bomdajalpa toliko skup da bom dobil želeno obliko. Npr: za kvadraten kabel bo bilo osem kosov po deset žic...

Alec999 ::

ce das po 5 zick skupi dobis cist lep skoraj okrogel kabel :D

Pretorijanec ::

Ej, Luka, puglej mal pu slo-techu!!! K je med triki al pa med clanki glih to kako nardis ogrogu IDE kabl al pa kako ga skrajsas!!!

MadMax ::

A se je ze kdo uprasu, sakaj je pri ata66 kablih vsaka druga ozemljena? Ce hoces naredit okroglega, ti izolirtrak ne pomaga dosti... Edina resitev je alu-folija, s katero ovijes vsak sop pol pa se vse folije skup pa na maso.8-)

luni ::

em se nikoli nisem cul, da bi kdo ki je iz ata66 naredil okrogle kable imel kakrsnekoli probleme s presluhom
Artificial Intelligentia

Pretorijanec ::

Jz sm si svoje IDE kable zaokrogliu:D
pa delajo cist fajn! Sej ti pravm na slo-techu puglej pod clanki pa preber! (Dvakrat ce si glup!) Pol pa nared. Dela 100%. Men je pa sm trojno glup na kvadrat!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IDE kabli

Oddelek: Strojna oprema
221490 (1217) Barac00da
»

ATA 133 okrogli

Oddelek: Kaj kupiti
251810 (1495) Caligula
»

Ide kabli

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141165 (846) McHusch
»

So okrogli kabli kul?

Oddelek: Novice / Diski
52186 (2186) Brane2
»

Okrogli IDE kabli

Oddelek: Pomoč in nasveti
181341 (1068) bloo screen

Več podobnih tem