Forum » Hlajenje in modifikacije » Ide kabli
Ide kabli
Yacksy ::
K mogoče še kdo na tem forumu dela custom made IDE kable. K jest bi rabu kakšen meter dolzga. Pa 80 pinskega.
AlienRex ::
Da primaknem se svojo skledico zraven: Ker sprasujes o 80 pinskih kablih (ata 66) me zanima, ce je pametno imeti le-te okrogle? Misli na prisluhe pa te zadeve. Sam sem nameraval narediti "kvadratne" tako da bi kabel razdelil na pasove po 8 kablov (morda 4) in jih zlozil enega na drugega. Preden se lotim zadeve, rabim potrditev da je to moc narediti brez vpliva na delovanje diskov in izgubo podatkov.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors
No brain - No tumors
zippo ::
AlienRex - 80 pinski kabli se men zdi, da so ATA 100, kar se pa izgube tiče pa ne vem kam bi lahko pol šli podatki.
Po moje u luft glih ne, ker jst mam tko home made narejene pa mi čist kul dela.
"Aja, pa pazi da ne boš kakšnega ogulu, ker bo šlo pol res vse u luft."
Yacksy - sej zdej že prodajajo 90 cm-ske ( če ti je to dovolj) pa okrogle, pa svašta. Za Mlacom vem, da jih ma (pa tut drgje se dobijo).
Po moje u luft glih ne, ker jst mam tko home made narejene pa mi čist kul dela.
"Aja, pa pazi da ne boš kakšnega ogulu, ker bo šlo pol res vse u luft."
Yacksy - sej zdej že prodajajo 90 cm-ske ( če ti je to dovolj) pa okrogle, pa svašta. Za Mlacom vem, da jih ma (pa tut drgje se dobijo).
Dj-Prah ::
Jez sem si napravo okrugle kable.Pa ni nic razlike-tud je ne more bit.
Intel Celeron 1000Mhz@1400Mhz-Vulcano 9,Hercules 3D Prophet 8500LE 128MB DDR TV/DVI,512MB SDRAM,Asus CUSL2-C Black Pearl
MadMax ::
Izgube podatkov sicer ni (error-correction), lahko pa zadeva malce upocasni prenose.
To bo pa povedal kdo, ki se mu bo dalo probat.
Aja: kabli so 40 ali 80 zilni, konektorji na njih pa so vsi 40 pinski.
To bo pa povedal kdo, ki se mu bo dalo probat.
Aja: kabli so 40 ali 80 zilni, konektorji na njih pa so vsi 40 pinski.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Dj-Prah ::
Ma nemoj:
Intel Celeron 1000Mhz@1400Mhz-Vulcano 9,Hercules 3D Prophet 8500LE 128MB DDR TV/DVI,512MB SDRAM,Asus CUSL2-C Black Pearl
MadMax ::
Prah si bil in v prah se povrneš
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
BlazP ::
Js sm ze probu z navadnim 80 zilnim pa home-made okroglim 80 zilnim. Razlike ni blo AMA BAS NISTA! Sam po drugi strani...enmu kolegu SPLOH ni delal z okroglimi kabli
Po dve pa dve zice sm narazen devu, prjel oba konca kabla pa jih zavil, pol pa s selotejpom zalumu okol in okol po celi dolzini, da je skup drzal.
Zdej pa fotra skrbi da so bojo kabli grel
Po dve pa dve zice sm narazen devu, prjel oba konca kabla pa jih zavil, pol pa s selotejpom zalumu okol in okol po celi dolzini, da je skup drzal.
Zdej pa fotra skrbi da so bojo kabli grel
the_unborn ::
sej men se zdi, da je bla glih na s-t ena novica, ko je tip testiral 80 zilne homemade-okrogle kable in ni blo nobenga upada hitrosti ali cesa drugega
AlienRex ::
- Zakaj je potem vcasih problem ko se ATA66/100/133 kabel skrajsa in kar naenkrat ne dela vec?
- Cemu je vazno ker konec ATA66/100/133 vtaknes v enoto in ker v mama plato? Po moje je sicer to vseeno, samo vseeno vprasam
- Cemu je vazno ker konec ATA66/100/133 vtaknes v enoto in ker v mama plato? Po moje je sicer to vseeno, samo vseeno vprasam
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors
No brain - No tumors
jure1873 ::
kaj navadni 40 žilni kabli delajo z ata33?
jaz morem skrajšat en kabel na 6 cm nočem krajšat 80žilnega ker ga bom 100% uničil ampak tisti pc ima tako in tako samo ata33.
jaz morem skrajšat en kabel na 6 cm nočem krajšat 80žilnega ker ga bom 100% uničil ampak tisti pc ima tako in tako samo ata33.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ultra DMAOddelek: Strojna oprema | 2288 (1693) | amigo_no1 |
» | Cd rom rabi 80 pinski kablOddelek: Strojna oprema | 1228 (1061) | Racunalnik |
» | Težave pri kopiranju z diska na diskOddelek: Strojna oprema | 1028 (936) | HudPes |
» | ATA 133 okrogliOddelek: Kaj kupiti | 1892 (1577) | Caligula |
» | ATA 100Oddelek: Pomoč in nasveti | 904 (776) | mikkaa |