» »

Trillian: Bejž preč!

Trillian: Bejž preč!

ZDNet - Kakor sem bil vajen dokaj tolerančnih člankov na ZDNet-u, pa me je dotični nemalo presenetil -- verjetno zaradi uporabljenega ('ameriškega'?) tona.

Skratka, avtor se zgraža nad vsemi (ter nas imenuje kiberjokice), ki si upamo sploh reči besedo čez AOL, ki blokira dostop do IM omrežja preko programčka Trillian. AOLovo uradno stališče je, da v zadnjih tednih ni preprečeval dostopa z uporabo omenjenega klienta, pač pa zgolj 'odpravljal hrošče' (hehe, Trillian -- hrošč). Na drugi strani, pa je odpravljal 'hrošče' (hehe, AOLove varnostne blokade) razvijalec Trillian. Tehnično gledano, je IM programček vdiral v gigantovo omrežje. No, dejstvo pa je, da je AOLovo omrežje dejansko AOLovo in ne neko javno dobro, ki služi tudi z oddajo oglasnega prostora (katerega pa Trillian lepo ignorira -- beri: odpravi kot hrošča). Kaj čmo, Trillian je zajedalec, parazit. Klik! Kaj menite?

11 komentarjev

Lunik ::

bedno. sicer pa itak ne uporabljam aola...

JLP ::

Ma men se tud zdijo že prov kretenski pr AOLu. Sicer pa tud jest AOL IMa ne uporablam.

Pisk ::

Glih useh amerijajc pa tudi ni treba omenjat.
Koga sploh zanima AOL? Halo? Kje si ti?

DeLonghi ::

Tocno tako...le skrivajmo se v Evropi, saj nam Amerika nic ne more....pozabljate pa, da je internet mednarodna zadeva in da ima AOL ogromno kesa in da ga bo nekoc zamikala tudi Evropa - in takrat bodo tudi nam nekaj blokirali - naso zdravo razmisljanje mogoce;(

BC3 ::

kaj je to aol [:\][:\]

mojsterpeter ::

Aol je že v Evropi (V. Britanija, Francija, Nemčija...) - ampak ga zaenkrat mala Slovenija ne zanima!

sifu ::

aol je ze ohh in sploh naj in naj...sam folk...pozablate da je tuki bill gatesov MSN messenger....in kar si bill gates zamisli to bil gates ustvari...in jest vam pravm da na koncu bodo vsi icq-ji pa yahooji pa aoli pa trilliani propadl..in bo ostal sam se MSN messenger ki je ze itak najbolsi izmed vseh ...torej je ze skrajn cajt da ga sprobate pa boste sami vidl kako deluje ce ga se niste...je najbl preprost od vseh in je bill gatesov...long live bill gates...ce neb blo tebe bi se zdele uporablal wordstar u dos-u ......:D

BigFoot ::

no lih hlavospevov Gatesu ne mislim pisat, samo je pa tudi meni MSjev MSN Messenger zdalec najboljsi programček za IM. ICQ je našarjen ko hudič, AOLov IM pa sploh smrdi do neba.
glede Trillian in AOLa pa tkole: osebno jim dam cist prow. zakaj bi pustili da folk uporablja njhivo omrežje s programom ki ni njhov. to je business, noben ne dela nobenga brez razloga. get used to it.

minmax ::

sifu, sorry ampak brez Billa Gatesa ti v wordstarju pod dosom ne bi počel nilčersar. Saj ne bi bilo človeka ki je kupil QDOS (Quick and Dirty Operating System), ga preimenoval v DOS (Disk Operating System) in ga preprodal IBMju tako da je hkrati se obdrzu pravice da ga lahko prodaja samostojno... no billy no dos.
ne mislim da je naredil kaj slabega s tem, avtor CPMja je bil pač takrat na jadralnem zmaju, njegova žena se pa ni znala zdilat z IBMjevimi fanti, tako da so odšli k billyu. samo da bodo fakti pravi...

kaj menim? FIGHT THE POWER

CaqKa ::

mirc6.0 je boljši :)

Bakunin ::

Uporabi jabber

The first application of Jabber technology is an instant messaging system focused on privacy, security, ease of use, access from anywhere using any device, and interoperability with IM, phone, and web-based services. The result? Jabber is quickly becoming a standard component of Internet infrastructure.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Velika zgodba 90. let končana: Yahoo prodan Verizonu

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
147095 (5405) hendriks
»

Anti-Spam Alliance, drugič

Oddelek: Novice / Zasebnost
122096 (2096) Mavrik
»

AOL kupuje RedHat?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
91970 (1970) dr.J
»

ISO/RIP

Oddelek: Loža
81498 (1381) bzagozen

Več podobnih tem