» »

Grafična pošast na testu

Grafična pošast na testu

Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so objavili zanimiv članek z grafičnega področja. Tokrat so si ogledali delovanje in hitrost Nvidiine profesionalne grafične kartice -- NVIDIA QuadroFX 2000. Kartica jasno ni namenjena igranju iger, zategadelj so temu prilagodili tudi testne programe, ki so tokrat bili Viewperf 7.0, 3D Studio Max 4.2 in Solidworks 2001 Plus. Zaključek? Gre vsekakor za izvrstno kartice, ki se odlikuje tako z odličnimi zmogljivostmi, dodelanimi gonilniki in prilagodljivostjo, a vse to ima svojo ceno. Ceno, ki tokrat znaša 1.400 ameriških dolarjev. Klik!

6 komentarjev

AtaStrumf ::

Gre za isti crap (razen dual DVI out) kot GeForceFX, samo 1000 dolarjev dražji (če vzamemo da stane GF FX 5800(ne Ultra, če pogledaš hlajenje je lahko samo ekvivalent ne ultri) $400). Kaj vam to pove o načinu postavljanja cen? Kolikor bo folk plačal tolk jim bojo zaračunal in zgleda da lahk folk po svetu kupuje kartice po $400 za ZDA, v Evropi imamo pa očitno še več denarja ker nam še občutno več zaračunavajo.

morphling1 ::

Ata cena je že dvignjena in seveda pretirana, samo čisto vse profi kartice so v takem cenovnem razredu, Nvidia kartice so bile vedno celo med najugodnješimi. Samo pozabljaš da je ogromna razlika v driverjih, zraven teh kartic dobiš skoraj za vsak profi 3d program kake specialne zadeve, ki še povečajo predvsem storilnost tistih ki delajo z njim, tudi kvaliteta slike in vse mora biti vrhunska, to je enako kot da bi gledal Ferrarija Modeno in recimo Toyoto Supro cenovna razlika ogromna, na cesti pa dosti manjša. Tisti ki se profesionalno ukvarja bo to cenil in tudi plačal, za navadne smrtnike je pa že nonQuadro ali nonFireGL izvedenka z navadnimi driverji več kot predobra :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

AtaStrumf ::

Sej posvoje maš prav. Nvidia zaračunava $1000 za driverje, ker če pogledaš kolk stanejo sami programi, ki jih ta folk uporablja je $1000 drobiž. Sam je pa vseen smešno če gledaš samo iz HW stališča: $1000 za drugi TMDS DVI OUT čip in mogoče malo kvalitetnejše low pass filtre ter par prestavljenih uporčkov.

morphling1 ::

Hja, a je pri Ferrariju kaj drugače, prodajajo know how :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Dr_M ::

tko kot ferrari tut tale kartica ni za navadne smrtnike. po vecini tole kupujejo ksna manjsa podjetja ki si ne morejo privosciti wildcat kartic za 5000$.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

nodes ::

Z malo truda lahko danes za 1400$ narediš svoj "Toy Story" in kaj je to v primerjavi z včeraj potrebnimi 4 mil.$
Kapo dol nVidiji tudi na tem segmentu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nVidia preseneča z GeForce GTX 780 Ti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
3012807 (9763) Senitel
»

AnandTechova primerjava procesorjev za igre

Oddelek: Novice / Procesorji
3811354 (7959) Mipe
»

Trinity za namizje testiran (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
5215011 (12979) Reycis
»

Radeon HD 5830 spet zamuja, predstavljen Radeon HD 5450

Oddelek: Novice / Grafične kartice
206079 (5415) win64
»

Apple posodobil svojo linijo prenosnikov in zaslonov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
20521642 (14064) coma2black

Več podobnih tem